Hava Durumu

#Pasaport

Lodoshaber.Com - Pasaport haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Pasaport haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Pasaportta harç farkı alınacak mı? Bakan Soylu açıkladı! Haber

Pasaportta harç farkı alınacak mı? Bakan Soylu açıkladı!

Yeni yıl sonrası pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle bu ay randevu alanlardan ücret farkı alınmayacak" açıklamasında bulundu. Pasaport defter ve harç ücretlerine yeni yılda yüzde 123 zam geldi. Birçok vatandaş zamlı fiyattan etkilenmemek için yeni yıldan önce pasaport harçlarını yatırdı. Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturdu. Bu nedenle birçok kişi randevu alamadı. 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk nedeniyle 2023’e randevu almak zorunda kalanlar bankada sürprizle karşılaştı. Başvuranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Harç farkı ödemek zorunda kalan vatandaşlar, hem sosyal medyada hem de CİMER'e şikayette bulunarak tepki göstermişti. "ÜCRET FARKI ALINMAYACAK" Pasaport defter ve harç ücretlerinde yaşanan bu sıkıntının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı. Bakan Soylu, aralık ayında, 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle bu aya randevu alanlardan, 2023'teki fiyat artışından kaynaklı ücret farkı alınmaması için talimat verdiklerini vurguladı. Şu ana kadar 710 bin yerli ve milli pasaportun teslim edildiğini belirten Soylu, "Bu yıl milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart ayından sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak." dedi. Soylu, Türkiye'de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport verildiğine işaret ederek, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşılaştıklarını, buna rağmen personelin gayretli çalışmasıyla tüm pasaportların peyderpey gönderildiğini ifade etti.

Pasaportta harç farkı krizi: 2023'e kalandan fark istendi! Haber

Pasaportta harç farkı krizi: 2023'e kalandan fark istendi!

Pasaport defter ve harç ücretlerine yeni yılda yüzde 123 zam geldi.  Birçok vatandaş zamlı fiyattan etkilenmemek için yeni yıldan önce pasaport harçlarını yatırdı. Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturdu. Bu nedenle yüzlerce kişi randevu alamadı. 2022 yılı fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk nedeniyle 2023’e randevu almak zorunda kalanlar bankada sürprizle karşılaştı. Başvuranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Harç farkı ödemek zorunda kalan vatandaşlar, hem sosyal medyada hem de CİMER'e şikayette bulunarak tepki gösterdi. VATANDAŞLARIN İTİRAZ ETME HAKKI VAR Yansıtılan yüzde 123'lük zam ile dört kişilik bir ailenin 10 yıllık bordo pasaport için harç farkı 7 bin liradan 15 bin liraya kadar yükseldi. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise harç farkı istenen kişilerin itiraz etme hakkı olduğunu belirtti. Ağaoğlu, pasaport harç farkının alınmaması için vatandaşları şu şekilde yönlendirdi: "İçişleri Bakanlığı ve harç ücretlerini tahsil eden Maliye ve Hazine Bakanlığı'na yazılı bir başvuruda bulunarak pasaportları için harç farkın alınmadan teslim edilmesini talep edebilirler. Olumlu cevap alınmadığı takdirde ise cevapları eklemek suratiyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na internet üzerinden veya İstanbul ya da Ankara'daki merkezlerine giderek başvurularını gerçekleştirebilirler."

Naim Süleymanoğlu'nun kahramanıydı: Rüyası gerçek oldu Haber

Naim Süleymanoğlu'nun kahramanıydı: Rüyası gerçek oldu

1986'da Melbourne'de düzenlenen Dünya Halter Şampiyonası'nda Türkiye büyükelçiliğine sığınarak Türkiye'ye iltica eden Naim Süleymanoğlu’ nun şampiyonanın veda partisinden özgürlüğe kaçış öyküsünün kahramanı Rasim Arda, 50 yıllık hayali olan ay yıldızlı pasaportuna kavuşacak.      1968 yılında Bulgaristan’dan mülteci olarak Avusturalya’ya giden Rasim Arda yıllar sonra Naim Süleymanoğlu’nun kaçışını organize ederken, TodorJivkov yönetimindeki Bulgaristan’ın isim değiştirme ile başlayan Türkleri asimile etme planından sonra 1989 dan itibaren isteğe bağlı olarak Türkiye’ye  göç başlatıldı.    Rasim Arda, mülteci statüsünde olduğundan eşi, çocukları Türk vatandaşı olduğu ve otuz yıldır Bursa’da ikamet izni ile oturduğu halde yıllardır Türk vatandaşı olamamanın üzüntüsünü yaşadı. Dünyanın en prestijli 7’nci pasaportuna sahip olmasına rağmen, çok istediği ay yıldızlı kimlik ve pasaportuna Tunaboylular ve Deliormanlılar Dernek Başkanı Süleyman Ulusoy’un çabaları ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin sayesinde kavuşacak.    BAKAN SOYLU İLE GÖRÜŞTÜLER   Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Başkan Süleyman Ulusoy üye Nizami Altınel, İstişare Kurulu üyesi Osman Gürçay ve Rasim Arda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından kabul edilerek vatandaşlık müjdesini bizzat aldı. Naim Süleymanoğlu’nun filminin ana karakterlerinden, galasının şeref konuğu ve arkadaşı Rasim Arda’ya en çok istediği ay yıldızlı kimlik taşıma hakkı teslim edilmiş oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.