Hava Durumu

#Park

Lodoshaber.Com - Park haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Park haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da vandallık: Kedi kulübelerini yaktılar! Haber

Bursa'da vandallık: Kedi kulübelerini yaktılar!

Olay Namazgah Mahallesi Namazgah Parkı’nda yaşandı. Daha önce bir çok kez, parktaki oyun ve spor aletlerine zarar veren yabancı uyruklu çocuklar, bu kez daha da ileri gidip, parkta vatandaşlar tarafından bırakılan kedi kulübelerini ateşe verdiler. Kalabalık halde gezen ve başka mahalleden Namazgah Parkı’na geldikleri öğrenilen yaşı 14-18 yaşları arasında değişen çocuklardan mahalle halkı da bıkmış durumda. Mahalle halkı, bu çocukların son günlerde parka dadandığını belirterek, “Yaz boyunca bu çocuklar nedeniyle parkta rahat edemedik. Sürekli sorun çıkarıyorlar. Parktaki oyun aletleri, spor aletleri ile bank ve çöp kutularına zarar veriyorlar. Son olarak da gece gelip kedi kulübelerini parçalayıp ateşe verdiler” diye konuştular. Bir mahalle sakini ise, çocukları daha önce bir çok kez uyardıklarını belirterek, “ Gördüğümüz zaman uyarıyoruz ama çok kalabalık gezdikleri için bizi dinlemeyip, üzerimize yürüyorlar. Korkuyoruz. Çocuklarımızı parka yalnız salamıyoruz” diye dert yandı. Belediye, polis harekete geçsin Mahalle sakinleri, belediye ve polis ekiplerinin bu duruma artık ‘dur’ demesi gerektiğini ifade ederek, “Gereken yapılsın. Çocuklarımızın parka rahatça gidip, sorunsuz vakit geçirmesini istiyoruz. Polis ekiplerinin de gereğini yapmasını istiyoruz” diyerek yetkililerden yardım istediler. Öte yandan çocukların kedi kulübesini yerden yere vurup, çöp kutularına zarar verdikleri anlar da parktaki güvenlik kameralarına yansıdı.

Park eden sürücüye sinirlenip aracını çöpe atmış! Haber

Park eden sürücüye sinirlenip aracını çöpe atmış!

İstanbul Başakşehir’de bulunan Güngören Bağcılar isimli Sanayi Sitesi’nde çöp konteynerlerinin üstüne bırakılan Tofaş marka otomobil ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre, kimliği belirsiz otomobil sahibi sanayi sitesinde bir esnafın dükkanının önüne otomobilini sürekli park etmesi üzerine dükkan sahibi duruma sinirlenip “arabanı çöpe atarım” diyerek otomobil sahibini uyardı. Uyarılara rağmen 2 gün boyunca dükkanın önünde kalan otomobili çöpe atan esnaf, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.        Başakşehir’de bulunan Güngören Bağcılar isimli Sanayi Sitesi’nde sabah saatlerinde ilginç bir olay yaşanmıştı. Bir otomobil çöp konteynerlerin üzerinde görülmüştü. Olayın yeni detayları ortaya çıktı. İddiaya göre, kimliği belirsiz otomobil sahibi, sanayi sitesinde bir esnafın dükkanının önüne otomobilini sürekli park etmesi üzerine dükkan sahibi otomobil şoförünü uyardı. “Arabanı çöpe atarım” uyarılarına rağmen dinlemeyip 2 gün boyunca otomobilini dükkanın önünden kaldırmayınca duruma sinirlenen esnaf otomobili forklift yardımıyla çöpe attığı öğrenildi. Yaşananlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilirken görüntülerde, esnafın arabayı çöp konteynerlerin üzerine attığı görüldü. Öte yandan çöpe atılan otomobil, sanayi sitesinin güvenlik ekipleri tarafından bir kapalı otoparka götürüldüğü öğrenildi.      “2 gündür orada duruyor”    Olaya ilişkin konuşan Esnaf Bekir Rüşvanoğlu, “Sanayi sitesinde otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Yıllardır yaşıyoruz bu sıkıntıyı. Esnaf arkadaşımızın da yeri var. Orası da kilitli olan yerler. Oraya getirip aracını koyuyor. 2 gündür orada duruyor. Arkadaşımız da bunu söylediği halde güvenlik otoparkla ilgili arkadaşlara yardımcı olmadığı için o da aracı kaldırmış folptif ile çöplerin üzerine koymuş. Olay bundan ibaret. Aracı şimdi güvenlik çekti. Başka bir otoparka götürdü. Kişilere verilen yerler var. Burası 12. Cadde buranın otoparkı yakında olması lazım. Adamın yerini 2 dükkan ileriye vermiş. Veya insanlar geliyor sanayiye kimse kimsenin yerine koydurmuyor. Adam burayı müsait görünce koymuş. Ama 2 gündür de kaldırmamış. Aracın sahibini bulmaya çalışıyorlar” dedi.

Bursa'da Gemlikli çocuklara yeni parklar Haber

Bursa'da Gemlikli çocuklara yeni parklar

Gemlik Belediyesi, çocukların güvenle oynayabileceği, spor yapabileceği ve içerisinde oturma alanları bulunan parkları yapmaya devam ediyor. Belediyenin son park yaptığı adres ise Umurbey oldu.      Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Umurbey Mahallesi’nde bulunan bin metrekarelik alanda sürdürdüğü park yapım işini bitirerek çocukların hizmetine sundu. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan Umurbey Muhtarı Mustafa Duran ile birlikte park alanını inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.    “Çocuklarımız güle güle kullansın”    Gemlik Belediyesi’nin çocuk parkı anlayışına yeni bir boyut kazandırdığını belirten Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, geçen yıl ilçe genelindeki birçok noktada park yaptıklarını ve bunun yanında eskimiş durumda olan parklarda yenileme çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Çocukların güvenle oynayabileceği alanları Gemlik’e kazandırmaya devam edeceklerini belirten Başkan Sertaslan, “Bir dönümlük alanda yapımını bitirdiğimiz parkımızda sadece çocuklar oyun alanları değil, spor aletleri ve oturma grupları da bulunuyor. Bu sayede çocuklar rahatça oynarken, ebeveynlerde sporunu yapıyor ya da oturma alanlarında konforlu bir şekilde vakit geçiriyor. Yeni yaptığımız parkların bir diğer özelliği ise plastik değil, ahşap oyun gruplarından oluşmasıdır. Çocuklarımız bu parkı güle güle kullansın” dedi.    Umurbey Muhtarı Mustafa Duran ise, Gemlik Belediyesi’nin Umurbey Mahallesi’ndeki parkları yenilediğini ve iki yeni bölgede park alanı oluşturduğunu vurguladı. Yapılan parkların vatandaşlar tarafından beğeni ile karşılandığını ifade ederken Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’a da yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

İnegöl'de Huzur Mahallesine 2 yeni park Haber

İnegöl'de Huzur Mahallesine 2 yeni park

Şehrin sosyal donatı alanlarını arttırmak adına adımlar atan Bursa İnegöl Belediyesi, imar planında uygun alan bulunmasa da farklı çözüm yollarıyla çocuklar için alanlar oluşturmaya gayret ediyor. Bu çerçevede Huzur Mahallesinde Botaş hatlarının geçtiği alanlarda çocuk oyun alanlarının kurulması adına görüşmeler olumlu şekilde sonuçlandı. Ardından Park Bahçeler Müdürlüğü Mustafa Kemal Atatürk Caddesi ve 25. Sokakta iki ayrı alanda çocuk oyun alanı oluşturmak için çalışmalara başladı. Oyun alanı kısmı tamamlanarak hizmete giren ve çevre düzenlemeleri devam eden parklar ilk günden çocukların akınına uğradı.      Botaş alanları çocuk oyun alanına dönüşüyor    Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle birlikte her iki parkta da incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında açıklama da yapan Başkan Taban, “Bugün Huzur Mahallemizdeyiz. Bizim Huzur Mahallemizde çocuk oyun alanlarımızı çoğaltma noktasında bir hedefimiz vardı. Burada tabi ancak yapılan planlamalarda şehir planlarına baktığımızda çocuk parkı olarak gösterilen yer hiç yok. Var olan bir iki tane vardı onları da daha önce yapmıştık geçmiş dönemlerde. Bizler de bu bölgede Botaş hatlarımızın geçtiği alanlarda yetkililerle de görüşerek basit uygulamalar diyebileceğimiz uygulamalarla bu noktalarda kullanıma izin verildi. Botaş yetkililerimize de teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.