Hava Durumu

#Para

Lodoshaber.Com - Para haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Para haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Şikayetini geri çekmesi için The Sun'dan para mı aldı? Haber

Şikayetini geri çekmesi için The Sun'dan para mı aldı?

İngiltere Kralı III. Charles'ın oğlu Prens Harry'nin "mahremiyet ihlali" nedeniyle The Sun'ın bağlı olduğu News Group Newspapers’a (NGN) açtığı dava devam ederken, bugün görülen duruşmada tahtın varisi konumunda olan Galler Prensi William'ın gazeteyle gizli anlaşma yaptığına ilişkin belgeler ortaya çıktı.    Yüksek Mahkemede görülen davada, Prens William'ın, Rupert Murdoch'un sahibi olduğu News Group Newspapers'dan (NGN) para alarak "mahremiyet ihlali" şikayetinden vazgeçtiği iddia edildi. Prens William'ın gazeteyle olan gizli anlaşmasının detayları kardeşi Prens Harry'nin avukatı David Sherborne'un mahkemeye sunduğu belgeler arasında yer aldı. Prens William ile NGN arasındaki anlaşmanın 2020'de gerçekleştiği belirtilerek, anlaşmanın geçen yıl vefat eden Kraliçe II. Elizabeth'in onayıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü.    NGN ise herhangi bir anlaşmanın var olduğunu reddederek, gizli anlaşma iddiasının, davanın diğer bölümleriyle "kesinlikle tutarsız" olduğunu ve iddia edilen anlaşmanın "aşırı belirsizlik" içerisinde sunulduğunu söyledi.      Prens Harry üç medya grubuna dava açmıştı    2020 yılında kraliyet görevlerini bırakarak ABD’ye yerleşen Prens Harry, İngiltere'deki diğer medya kuruluşlarına da "mahremiyet ihlali" davası açmıştı. Prens Harry'nin şu anda NGN de dahil olmak üzere toplamda üç medya grubuna karşı üç ayrı hukuk mücadelesi sürüyor. Geçen ay, Daily Mail'in yayıncısı Associated Newspapers Limited'e (ANL) yönelik davada, ANL "ağır mahremiyet ihlalleri" ve "özel bilgilerinin kötüye kullanılması" gerekçeleriyle suçlanmıştı. Ayrıca Prens Harry'nin Mirror ve Sunday Mirror'ın yayıncısı Reach PLC'e karşı açtığı ayrı bir dava ise iki hafta içinde başlayacak.    Prens Harry, Murdoch'un şirketi NGN'ye karşı duruşmasında başarılı olursa, 200 bin sterlinden fazla tazminat talep edecek.

Merkez Bankası para basma rekoru kırdı Haber

Merkez Bankası para basma rekoru kırdı

Sözcü'nün haberine göre; Enflasyonla mücadelede başarı sağlaya­mayan TCMB çareyi para bas­makta buldu. Merkez Bankası banknot matba­asını gece gündüz çalıştı­rınca piyasadaki banknot miktarındaki artış yüzde 24'e gelerek son 10 yıl ortalama­sının iki katına ulaştı. Emisyon hacmi de bir yılda 2.5 kata yakın arttı. Enflasyon para­nın değerini düşürdüğü için Merkez Bankası 200 TL'lik banknotların basımına ağırlık verdi. Yıl boyunca basılan her 6 banknottan yaklaşık 5'i 200 TL'lik banknotlardan oluştu. Vatandaşın cebi, alım gücü düşen, adeta bozuk paraya dönüşen 200 TL'lik bank­notlarla doldu. Merkez Bankası 2022 Faali­yet Raporu'na göre, 2022 yılına girildiğinde piyasada 2 milyar 855 milyon adet banknot bulunuyordu. 200, 100, 50, 20,10 ve 5 TL'lik kupürlerden oluşan bu banknotların sayısı yılın sonuna gelindiğinde 3 milyar 540 mil­yona yükseldi. Yani Merkez Bankası bir yıl içerisinde tam 685 milyon adet yeni banknotu basıp piyasaya sürdü. MESAİLER 200 TL İÇİN Banknot matbaası geçen yıl neredeyse tüm mesaisini 200 TL basımına harcadı. Basılan 685 milyon adet yeni banknotun 493 milyonu 200 TL, 72 milyonu 100 TL olmak üzere 565 milyonu büyük banknottan oluş­tu. Artık neredeyse bir değeri kalmayan 50, 20,10 ve 5 TL'lik banknotlardan ise sadece 120 milyon adet basıldı. Son bir yılda piya­sadaki 200 ve 100 TL'lik banknotların miktar olarak payı yüzde 55'ten 61'e; değer olarak payı da yüzde 40.3'ten yüzde 56.6'ya fırladı. Yani vatandaş, fiyatı her geçen gün artan temel ihtiyaçlarını alabilmek için cebinde 200 TL ve 100 TL taşımak zorunda kaldı. KAĞIT VE MÜREKKEP YETİŞMEDİ Merkez Bankası para basmak için banknot matbaasını gece gündüz çalıştı­rınca banknot kağıdı ve mürekkep alımı için yaptığı harcamalar yüzde 92 oranında, yani yaklaşık 2 kat birden artarak 508 milyon liraya fırladı. Piyasadaki zamlardan kendisi de olumsuz etkilenen Merkez'in para basımı dışındaki genel faaliyet giderleri de bir yılda 3.7 kat artışla 740 milyo­na çıktı. Bu artışta İstanbul'a taşınma kapsamında yapılan yüklü harcamalar etkili oldu. Merkez'in maaş giderindeki artış da yüzde 72'yi buldu.

SMA hastası çocuk için toplanan parayı çaldı! Haber

SMA hastası çocuk için toplanan parayı çaldı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir şahsın, SMA hastası çocuk için para toplanan kutuyu çalması güvenlik kameralarına yansıdı.    Olay, gece saatlerinde Bitez Mahallesi Gavaklısarnıç Caddesi üzerindeki bir fırında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, işletme yetkililerinin Çınar Çakan isimli 2 yaşındaki SMA hastası çocuk için bağış topladığı kutu, kimliği belirsiz bir şahıs tarafından çalındı. Müşteri gibi fırına giren şahıs, çalışanın dikkatini dağıttıktan sonra kasanın yanındaki bağış kutusunu ceketinin içerisine sokup hızla bölgeden uzaklaştı. İşletmenin tuvaletine giren hırsız, kutunun içerisindeki parayı aldıktan sonra kayıplara karıştı. Bağış kutusunun yerinde olmadığını gören işletme yetkilileri, kutuyu tuvaletin çöpünde kırık halde buldu. Bağış kutusunun çalınma anı iş yerinin güvenlik kameraları tarafından anbean kaydedildi.  KISA SÜREDE BULUNMALI   İşletmeci Umut Özdemir, "Şahıs, gece 00.05 civarında geliyor. Arkadaşımızdan ürün istiyor ve ısıtmasını söylüyor. Arkadaşımız ısıtmak için arkasını döndüğü zaman şahıs bunu alıp kucağına saklıyor. Bir müddet burada sakladıktan sonra tuvalete geçiyor. Orada kutuyu açıp içerisinden tüm parayı alıyor. Sonra buradan pişkin pişkin çıkıp gidiyor. Biz gereken yerlere müracaatlarımızı yaptık. En kısa sürede bulunmasını istiyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.