Hava Durumu

#Paket

Lodoshaber.Com - Paket haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Paket haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bağ-Kur'lu EYT'liye yapılandırma sürprizi: Paketten çıktı! Haber

Bağ-Kur'lu EYT'liye yapılandırma sürprizi: Paketten çıktı!

Eksik prim günü bulunan Bağ-Kur'lulardan geçmişte borcu nedeniyle prim günleri silinenler, borç yapılandırma düzenlemesinin Meclis'ten geçmesinin ardından yeni bir fırsat elde edecek. Borç yapılandırma paketinden Bağ-Kur'lu EYT'lilere sürpriz çıktı. Eksik prim günü bulunan Bağ-Kur'lulardan geçmişte borcu nedeniyle prim günleri silinenler, yapılandırma kanunu ile yeni bir fırsat elde edecek. Düzenlemeyle ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Cem Kılıç NTV canlı yayınında değerlendirdi. TOBB ETÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, konuya ilişkin olarak şunları söyledi: "Yapılandırmada olan şu, borcun aslı kalıyor, gecikme cezası zammı ve faizi silinerek düşük bir faizle taksitlendirme ya da peşin olduğu zaman çok daha iyi imkanlarla ödeme imkanı getiriliyor ve Sayın Maliye Bakanı dün açıkladı 48 aya kadar bu yapılacak. DÜŞÜK RAKAMLAR ÖDEYEREK Bu özellikle Bağkur'lular için, özellikle şimdi EYT'de emekli olmayı hayal edenler için eğer prim borcu var ise, o döneme ilişkin borçlarını daha düşük rakamlarla ödeyerek o günleri kazanmalarına sebep olacak.  Bu da Bağ-Kur'lular açısından 8 Eylül 1999 öncesi erkekler için 9000 prim günüydü, kadınlar için 7200 gün. Bu prim gününe ulaşmak isteyenler için bir şans olacak. İşverenler için işyerleri için de bu önemli. Onlar da bundan yararlanarak yüksek borç yükünden kurtulabilirler."

Borç yapılandırma paketi ne zaman çıkıyor? Taksit sayısı... Haber

Borç yapılandırma paketi ne zaman çıkıyor? Taksit sayısı...

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin ayrıntıları belli olmaya başladı. Yapılandırmada taksit sayısı 18’i geçecek. 20 ay taksit sunulursa borç 40 ayda ödenebilecek. Paketin ayrıntılarının Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor. Pazartesi günü Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen borç yapılandırma paketinin, SGK tarafından takip edilen sigorta primleri, vergi alacakları, kasa ve cari hesap düzeltmesi, matrah-vergi artırımı, stok affı gibi düzenlemeleri yer alacak. TAKSİT SAYISI ARTACAK Pakette taksit seçenekleri önceki yapılandırmalardan farklı olarak daha uzun vadeli tutulacağı öğrenildi. Daha önce vergi borçlarını yapılandırmada 6, 9,12, 18 ay taksitte ödeme imkânı sunulmuş ve ödemeler iki ayda bir gerçekleşmişti. Tercih edilen ödeme taksit sayısına göre de katsayı belirlenmişti. Edinilen bilgiye göre bu pakette taksit sayısı 18'i geçecek. Bu durumda 20 ay taksit imkânı sunulursa borcun 40 ayda ödenmesi imkânı doğacak. Taksit seçeneği 24 aya çıkarsa da vatandaş, esnaf borcunu 48 ayda diğer ifadeyle 4 yılda ödeyebilecek. Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi borçlarında önemli ölçüde silinme meydana gelecek. Peşin ödeme halinde yüzde 90'a kadar borçların silinmesi imkanı olacak. Belirli tutarın altnda olan borçların tamamının silinmesi söz konusu olabilir. VERGİ, PRİM VE CEZALAR KAPSAMDA Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak. BELEDİYELERE OLAN BORÇLARA DA YAPILANDIRMA Belediyelere olan borçlar, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak. KABİNE'DE ELE ALINACAK Yapılandırma paketi pazartesi günü Kabine'de masaya yatırılacak. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paketin ayrıntılarını açıklaması bekleniyor. NE ZAMAN YASALAŞACAK? Paketin en geç şubat ortasında yasalaşması bekleniyor. HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK? Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor.

En kapsamlı paket: Devlete olan borçlara yapılandırma yolda! Haber

En kapsamlı paket: Devlete olan borçlara yapılandırma yolda!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketi hayata geçiyor. Paket, önümüzdeki hafta başında Kabine toplantısında değerlendirilecek. Yapılandırma paketiyle ilgili  ayrıntılara NTV ulaştı. NTV'den Ahmet Ergen'in haberine göre 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan tüm borçlar yapılandırılacak. VERGİ, PRİM VE CEZALAR KAPSAMDA Vergi, sigorta primi borçlarıyla adli ve idari cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak.  ELEKTRİK-SU BORÇLARINA DA YAPILANDIRMA Belediyelere olan borçlar, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak. TAKSİTLİ ÖDEME İMKANI Anapara borcuna eklenen faiz ve gecikme faizi borçlarında önemli ölçüde silinme meydana gelecek. Önceki yapılandırmalarda olduğu gibi peşin ve taksitli ödeme imkanı getirilecek. Peşin ödeme halinde yüzde 90'a kadar borçların silinmesi imkanı olacak. Belirli tutarın altnda olan borçların tamamının silinmesi söz konusu olabilir.  KABİNE'DE ELE ALINACAK Yapılandırma paketi pazartesi günü Kabine'de masaya yatırılacak. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paketin ayrıntılarını açıklaması bekleniyor.  NE ZAMAN YASALAŞACAK? Paketin en geç şubat ortasında yasalaşması bekleniyor.  HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILIYOR?  Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor. BORÇ  YAPILANDIRMASI NASIL?.. Borç yapılandırma başvurusunu yapabilmeniz için ilk önce güncel borcunuzu sorgulamalısınız. Borç yapılandırma başvurusunu sadece güncel vergi borcu bulunan kişiler yapabilir. Güncel borcunuz varsa, başvuru için belirlenen tarihler içerisinde dilekçe doldurarak bizzat devlet dairelerine giderek, e-posta ile yollayarak veya internet üzerinden T.C kimlik numaraları ile başvurularını yapabilirler. İnternet üzerinden başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden yapabilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.