Hava Durumu

#Oy

Lodoshaber.Com - Oy haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Oy haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Siirt’te PKK/KCK mensubu adına oy kullanan şahıs yakalandı Haber

Siirt’te PKK/KCK mensubu adına oy kullanan şahıs yakalandı

Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, “14 Mayıs 2023 tarihli ülke genelinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri çerçevesinde Siirt kent genelinde alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda; Siirt kent merkezi Afetevleri Mahallesi 1882 Sokak'ta bulunan Şehit Öğretmen İsmail Çelik Ortaokulunda oy kullanma işlemleri sırasında, Ravşan Aşkara isimli şahsa ait kimlik ile oy kullanmaya gelen ve durumundan şüphelenilen şahıs hakkında yapılan araştırmalarda; Ravşan Aşkara isimli şahsın 2014 yıllında Siirt’te PKK/KCK silahlı terör örgütüne katılım sağladığı, Sema Koçer kod adını kullandığı, 30 Mart 2020 günü Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesi Gürpınar Sınır Kapısına yönelik silahlı saldırı eyleminde güvenlik güçleri ile girmiş olduğu çatışmada ölü olarak ele geçirildiği, 3 Nisan 2020 günü cesedinin ailesine teslim edildiği ve Siirt Zeyve Mezarlığına defnedildiği anlaşılmış, terör örgütü mensubuna ait kimlikle oy kullanmaya gelen şahıs ile ilgili yapılan çalışmalarda; Ravşan Aşkara isimli örgüt mensubunun kardeşinin eşi olan Z.Ç. isimli şahıs olduğu, bahse konu şahsın hem kendi adına hem bölücü terör örgütü mensubu adına oy kullanmaya çalıştığı tespit edilmiş olup, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda şahıs hakkında gerekli yasal işlemler başlatılmıştır” denildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay sandık başında Haber

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay sandık başında

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, seçim bölgesi olan Ankara Yenimahalle’deki Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne gelerek, oyunu 1203 nolu sandıkta kullandı. Oktay, oy kullanmaya eşi Hümeyra Şahin Oktay ile birlikte geldi. Oy sırasında bekleyen ve vatandaşlarla sohbet eden Oktay, seçimlerin bayram havası ve demokrasi şöleni içerisinde gerçekleştiğini belirterek, milletin kararının bekleneceğini ifade etti. Oktay, "Bugün bayram havası, demokrasi şöleni içerisinde tüm Türkiye’de hem cumhurbaşkanlığı hem milletvekili seçimleri için sandık başındayız. Çok yoğun bir katılım var. Ankara'da şenlik havasını, bayram havasını, demokrasi şölenini görüyor, yaşıyoruz. İnşallah Türkiye için hayırlı olacak. Çok daha güçlü, çok daha geleceği, aydınlığı parlak Türkiye Yüzyılı’na hep birlikte yürüyeceğiz. Artık bugün doğru adam için söz de, karar da milletimizindir. Milletimiz kararını verecektir, hepimiz de bu karara saygılı olacağız. Türkiye için son derece güzel günleri birlikte yaşayacağız. Ben buradan özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Tüm dünya bu seçimleri yakinen takip ediyor. Aynı zamanda Türkiye’deki demokrasi olgunluğunun bir göstergesini de yaşıyoruz. Ben ısrarla iddialı bir biçimde de ortaya koymak istiyorum. Türkiye kadar dünyada seçimlerini şeffaf yapan, yapabilen, olgunluk içerisinde, bir bayram havası içerisinde seçimlerini geçiren ve bu kadar yüksek katılımla seçimlere katılan ve kararını veren başka bir ülke, başka bir milletin olduğunu göremiyoruz baktığımızda. Türkiye bu anlamda da dünyaya örnek teşkil etmektedir. Türkiye için milletimiz için hayırlı olsun, söz de, karar da milletimizindir” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.