Hava Durumu

#Otel

Lodoshaber.Com - Otel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Otel haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Enkaza dönen o otelle ilgili tüyler ürperten gerçekler! Haber

Enkaza dönen o otelle ilgili tüyler ürperten gerçekler!

Adıyaman'da onlarca kişiye mezar olan İsias Otel'e ilişkin soruşturma sürüyor. Otelde 43 kişilik turist rehberi kafilesinden 30 kişi hayatını kaybederken 35 kişilik Kuzey Kıbrıslı ortaokul voleybol takımı kafilesinden ise kurtulan olmadı. Otelde kaç kişinin kaldığına ilişkin ise net bir bilgi bulunmuyor. Soruşturması çerçevesinde, otelin yöneticilerinden Efe Bozkurt gözaltına alınırken onlarca kişiye mezar olan otelin geçmişine dair yeni bilgiler ortaya çıktı.  BİNA 10 YIL ATIL BEKLEDİ NTV'nin haberine göre, 1990-1991 yıllarında apartman olarak tasarlanan binanın inşası, bir zaman sonra belirli sebepler kaynaklı durdu. Kaba inşaat, 10 yıl boyunca atıl bir şekilde bekledi. Adıyaman'daki İsias Otel'in yöneticilerinden Efe Öztürk gözaltına alındı BOŞ APARTMAN OTELE ÇEVRİLDİ Daha sonra 2001 yılında kurtulan İsias Otelcilik, binayı enkaz haline dönmeden önceki haline getiriliyor.  2005 yılında otelin yatak kapasitesi 36'dan 65'e yükseltiliyor.  Ve bu 10 katlı otel Kahramanmaraş merkezli depremde yerle bir oldu.  Adıyaman İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgür Tunç ise otelin temelinin 1990-1991’de atıldığını, bir sebepten ötürü kaba inşaat aşamasında yapım aşaması durunca yapı 2001’e kadar atıl vaziyette kaldığını ve kaba inşaatın 10 yıl yağmur ve kara maruz kaldığından korozyona uğradığını belirtti.  ''ZEMİN SIVALAŞMASI OLAN BİR ALAN'' Tunç, ''Aile apartmanı olarak tasarlanan yapı 2001’de kurulan şirket, belediyeden otel ruhsatı alıyor. 1999 öncesinde yapılan tüm yapılar gibi bu yapı da riskli inşaatlardan biri. Atatürk Bulvarı zemin sıvılaşması olan bir alan. Dolayısıyla binadaki risk iki kat daha fazla artmış oluyor. 1999 öncesi yapılan binaların güçlendirilmesi veya yıkılıp yeniden yapılması gündeme gelmeliydi.'' dedi.

Antalya’da 500’e yakın otel depremzedeler için hazır! Haber

Antalya’da 500’e yakın otel depremzedeler için hazır!

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, toplu olarak gelecek depremzede vatandaşlar için Antalya’da bulunan 500’e yakın otelin 19 bin 400 odayla konaklamaya hazır olduğunu, bireysel gelişlerde de kamu misafirhaneleri ile KYK yurtlarının hizmet vereceğini açıkladı. Kapalı olan birçok otelin depremzede vatandaşların konaklaması için yaklaşık 1,5 ay öncesinden sezonu açtığını belirten Vali Yazıcı, "Birçok kapalı otelimizi sadece bu iş için açmalarını rica ettik ve sağ olsunlar birçoğu otelini 1,5 ay önceden açmış oldu" dedi.      Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 10 ilde arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken, bir yandan da yaralılar ve depremde evsiz kalıp konaklama sorunu yaşayan vatandaşlar için çalışmalar süratle devam ediyor. Bu çerçevede Antalya’da Vali Ersin Yazıcı başkanlığında, bölgeden sevk edilecek depremzedelerin barınması ve ihtiyaçlarının karşılanmasına ilişkin 112 Acil Çağrı merkezinde Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Vali Ersin Yazıcı, deprem bölgesine Antalya’dan yapılan yardımlar ile konaklamayla ilgili alınan kararları paylaştı.      "Antalya’ya Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan gelecek depremzedeleri kabul edeceğiz"    Antalya’nın büyük bir yatak kapasitesi olduğu için konaklama beklentisinin de yüksek olduğunu belirten Vali Yazıcı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Kundu, Manavgat ve Alanya’da 500’e yakın otelciyle bir araya gelerek çalışma içerisine girdiklerini belirterek, "Şu ana kadar 19 bin 400 odanın taahhüdünü aldık. Odada minimum 2 kişi kalabilir ama biz ortalama 3-4 kişi kalacağını değerlendiriyoruz. Ailenin geliş durumuna göre yardımcı olacağız. 10 ilin belirli bir süre geçici konaklama anlamında yetkilendirmeler yapıldı. Antalya’ya Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan gelecek depremzedeleri kabul edeceğiz. Bireysel olarak gelenleri, kamu misafirhanelerinde, toplu gelenleri ise otellerimizde ağırlayacağız. Dolayısıyla bundan sonra daha organize olacaktır. Bölgeden geldiğini söyleyen hiç kimseyi açıkta bırakmadık. Dün yaklaşık 60 kişiyi kamu misafirhanelerine aldık. Otellerimizin ayırdığı 19 bin 400 oda sayısı bir miktar daha artabilir. Birçok kapalı otelimizi sadece bu iş için açmalarını rica ettik ve sağ olsunlar birçoğu otelini 1,5 ay önceden açmış oldu. Misafirhanelerde 4 bin 380 kapasitemiz var, ayrıca da KYK’larımızın yönettiği 18 bin yatağımız var. Biz öncelik olarak misafirhane ve otellerimizi, ihtiyaca göre de KYK’ları açmış olacağız. Konaklama ile ilgili Antalya’nın sorumluluğunun ağır olduğunu değerlendiriyoruz. Bu konuda da çok detaylı çalışıyoruz” dedi.

Gösterişin böylesi: Beyonce'a bir saat için çılgın rakam! Haber

Gösterişin böylesi: Beyonce'a bir saat için çılgın rakam!

Beyoncé, Jay Z, Kendall Jenner ve Swedish House Mafia bir araya geldiyse, bunun gösterişli bir etkinlik olduğunu hemen anlamak mümkün. Dubai'deki Atlantis The Royal'in lansmanı yıldızlarla dolu bir etkinliğe sahne oldu. Ancak açılışın yıldızı, 2018'den bu yana konser vermeyen Beyonce oldu.  Beyonce, dün akşam sadece VIP isimlere yönelik özel bir kutlamayla açılan lüks otelde konser verdi.  Dört yıl aradan sonra ilk kez sahneye çıkan 41 yaşındaki şarkıcı, bir saatlik konser için 24 milyon dolar (450 milyon TL) aldı. Beyonce, performansıyla geceye katılanları eğlendirirken, Kendall Jenner, Jay-Z, Rebel Wilson ve Ellen Pompeo gibi isimler de açılış partisinde göz doldurdu. Deniz kıyısındaki ultra lüks otelde gerçekleştirilen özel etkinliğin ardından havai fişek gösterisi ve DJ grubu Swedish House Mafia'nın başını çektiği bir parti verildi. 82 BİN DOLARLIK SÜİTTE KALDI Konser için Dubai'ye giden Beyonce ve ailesinin kaldığı Royal Mansion isimli süitin fiyatının yaklaşık 82 bin dolar olduğu açıklandı. 22’nci katta bulunan süitte sinema odası, koruma odası ve kendisine ait bir yüzme havuzu bulunuyor. Daha fazla odaya ihtiyaç duyulması durumunda bu süitin yanındaki 15 oda da tutulabiliyor. SONSUZLUK HAVUZLU ODALAR 6 kulenin birleşimi olan 43 katlı, 795 odalı otelin en ucuz odasının geceliği 850 dolar. Konukların izleyebileceği 4 bin denizanası içeren metrelerce yükseklikteki bir akvaryumun dışında, sekiz ünlü şefin yer aldığı 17 restoran ve barı bulunan otelin 44 odasında yüzlerce metrelik sonsuzluk havuzu bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.