Hava Durumu

#Önder Tanır

Lodoshaber.Com - Önder Tanır haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Önder Tanır haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Tanır'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 24 yıllık sürpriz! Haber

Başkan Tanır'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 24 yıllık sürpriz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret eden Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, Erdoğan’ın 19 Ocak 1999 tarihinde Kestel ziyareti sırasında çekilen fotoğrafını ve günün gazete manşetinin yer aldığı tabloyu kendisine hediye etti.      Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nesri Demir ve AK Parti Kestel İlçe Teşkilatı, AK Parti Grup Toplantısı’na katılmak üzere Ankara’ya gitti. Grup toplantısına katılan heyet, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, AK Parti Bursa Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç ve AK Parti Kestel İlçe Başkanı Nesri Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlamlı bir hediye verdi. Erdoğan’a, 19 Ocak 1999 yılında Kestel’deki bir cemiyete katıldığı sırada çekilen fotoğrafı ve yerel bir gazetenin ‘Siyaset yapma yasağı bulunan T.Erdoğan Kestel’i salladı’ başlıklı gazete manşeti, Belediye Başkanı Önder Tanır ve Milletvekilleri Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç ve İlçe Başkanı Nesri Demir tarafından kendisine takdim edildi. Anlamlı hediye karşısında büyük mutluluk yaşayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa heyeti ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.  Sosyal medyadan paylaştı   Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, bu fotoğrafı sosyal medya hesaplarında şu sözlerle paylaştı: “AK Parti Bursa Milletvekillerimiz Ahmet Kılıç, Atilla Ödünç ve İlçe Başkanımız Nesri Demir ile birlikte, Türkiye yüzyılının lideri, Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a, 16 Ocak 1999 yılında Kestel ilçemizi ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı ve yerel gazetenin manşet haberini takdim ederek yeniden Kestel’imize davet ettik. Dünya liderimizi Kestel’imizde bir kez daha ağırlamayı nasip et Ya Râbbi. Dosta güven, düşmana korku salan bir liderle aynı yolda yürüyoruz. Elhamdülillah”

Kestel Belediyesi üniversite öğrencilerinin yanında! Haber

Kestel Belediyesi üniversite öğrencilerinin yanında!

Sosyal belediyecilik ilkesiyle çalışmalarını sürdüren Bursa'daki Kestel Belediyesi, lise ve üniversite öğrencilerine verdiği ücretsiz ulaşım müjdesinin ardından TYT ve AYT sınavına girecek olan öğrencileri de unutmadı. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır’ın sosyal medya hesaplarından duyurduğu haber, 12.sınıf öğrencileri tarafından büyük takdir topladı. Kestel Belediyesi web sayfası üzerinden alınan başvurular ile TYT ve AYT kitapçıkları, öğrencilere teslim edilmeye başlandı. Toplamda 2 bin 400 öğrenciye hediye edilecek olan konu anlatımlı soru bankalarını ilk olarak Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, öğrencilere hediye etti. Öğrenciler ve Başkan Tanır arasında renkli görüntüler ortaya çıkarken, öğrenciler bu proje adına Başkan Önder Tanır’a teşekkürlerini iletti.    'Her türlü desteği vermeye çalışıyoruz'    Konuya ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Bizim belediyecilik olarak işimiz her ne kadar ilçemizin alt yapı, üst yapı gibi çalışmaları gibi görünse de, bunun yanında  ilçemizin her alanda büyümesi, gelişmesi de bizim için önceliğimizdir. Onun için göreve geldiğimiz günden bu yana hem ilçemizi hem de ülkemizi geleceğe en iyi şekilde taşıyacak olan gençlerimizin eğitimini her zaman en ön planda tuttuk ve tutmaya da devam ediyoruz. Bunu yaparken de asla ‘o iş bizim işimiz değil’ demedik. İlçemizin gelişimi için tüm kurumlarımızla ortak hareket etmeye çözüm odaklı çalışmaya özen gösterdik. Bunun temelinde de eğitim önceliğimiz olarak geliyor. Eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Biz sizler için her türlü desteği vermeye yanınızda olmaya çalışıyoruz. Sizler de eğitiminizi en iyi şekilde tamamlayarak bizim emeklerimizi boşa çıkartmamış olacaksınız" dedi.

Kestel Belediyesi: 'Karalama kampanyası yürütülüyor!' Haber

Kestel Belediyesi: 'Karalama kampanyası yürütülüyor!'

Bursa'da Kestel Belediyesi, jilet çıkan ekmeğin Kesbeltaş'a ait olduğuna dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kestel Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:     "Sermayesinin tamamı Kestel Belediyesine ait olan Kesbeltaş Aş olarak Belediye Başkanımız Önder Tanır’ın göreve geldiği Nisan 2019 tarihinden itibaren 400 gram ekmeği, şirketimiz bünyesindeki fırınlarımızda üretip, ilçemizdeki satış noktalarından 1 Lira bedel ile satışa sunarak Türkiye’nin en ucuz ekmeğini vatandaşlarımız ile buluşturuyoruz. Hemşehrilerimizin aile bütçelerine katkı sunmak adına başlattığımız bu sosyal yardım projesiyle günlük 6 bin ekmek, ortalama 2 bin hanenin sofrasında yer alıyor. Türkiye’nin kaliteli ve en ucuz ekmeği hedefini korumak adına, artan un ve ham madde maliyetleri sebebiyle geçtiğimiz aylarda bin dönüm arazide yerli ve milli tohumları toprakla buluşturduk. Önümüzdeki yıl elde edeceğimiz buğdaylar ile kendi unumuzu üreterek, öz kaynaklarımız ile 400 gram ekmeği yine 1 liradan satışa sunmaya devam edeceğiz. Böylelikle Belediye Başkanımız Önder Tanır’ın Türkiye’nin en ucuz ekmeği sözünü dönem sonuna kadar tutmuş ve korumuş olacağız. KARALAMA ÇALIŞMASI YAPILIYOR Ancak vatandaşlarımızın sofralarına katkı sunmak adına devam ettirdiğimiz bu projeye bazı kişi ya da kişiler tarafından karalama çalışması yapılmaktadır. Sosyal medya platformunda çıkan haberde, bir ekmeğin içerisinden jilet çıktığı ve bu ekmeğin Kestel Belediyesi fırınından alındığı notu düşülmüştür. Bizim, modern ve teknoloji yönünden gelişmiş fırın ve üretim tesisimizde fotoğrafta yer alan ekmek üretilmemekte olup görseldeki jilet ve benzeri bir ürün kullanılmamaktadır. Bizim sistemimizde kullandığımız jiletin, aparatından ayrılarak ekmeğin içerisinde kalması mümkün olmamakla birlikte, ebat olarak daha küçük jilet kullanmaktayız. Bu sebeple bu tür haberler gerçeği yansıtmamaktadır. NEREDE ÜRETİLDİĞİNİ BİLİYORUZ Kaldı ki habere konu ekmeğin hangi fırında üretildiği ve hangi ilçemiz dışındaki bakkaldan satın alındığı da tarafımızca bilinmektedir. Haberin kim tarafından sosyal medya hesabına ne şekilde gönderildiği ve konunun kamuoyuna ne şekilde yansıtıldığı da açıklığa kavuşmuştur. Konunun takipçisi olarak bu karalama çalışmasının adli makamlarda takipçisi olacağız."

Bursa'da bu ilçede öğrencilere ulaşım ücretsiz Haber

Bursa'da bu ilçede öğrencilere ulaşım ücretsiz

Aylık 90 lira olan BuKart abonman bedeli 1 yıl boyunca Kestel Belediyesi tarafından karşılanacak. Uygulamadan memnun kalan ve ücretsiz Bukart için belediyeye müracaat eden aileler ve öğrenciler, Belediye Başkanı Önder Tanır'a teşekkür ettiler. Geçtiğimiz aylarda üniversite öğrencilerinin de ulaşım masraflarını bir yıllığına karşılama kararı alan belediye, ilçe halkı tarafından büyük takdir kazandı. Başkan Tanır’ın ulaşım desteği, lise öğrencileri ve ailelerini mutlu ederken başvurular 5 Ocak 2023 itibariyle tarihinde başladı. Konuyla ilgili açıklama yapan aileler, “Öğrencilere yapılan uygulama çok güzel. Ne mutlu Kestel Belediyesine, ücretsiz yapmaları gerçekten iyi olmuş. Çok işimize yaradı. Otobüse binerek giden okuluna giden yüzlerce öğrenci var” diye konuştu. Kendilerine yapılan uygulamayı çok güzel bulduklarını belirten öğrenciler ise, “Öğrenci olduğumuz için belli masrafları karşılayabiliyoruz. Öğrencilere böyle bir destek sağlanması güzel oldu. Devamının gelmesini bekliyoruz. 3 çocuğu olan aileler için çok güzel. Maaşların belli bir kısmı yol masrafına gidiyor” dedi. İKİ BİN AİLEYE DESTEK Başkanı Önder Tanır da, projeye ilişkin yaptığı acıkmalara şu cümlelere yer verdi; “2022-2023 eğitim-öğretim döneminin başında örgün üniversitelerde lisans veya ön lisans eğitimi gören öğrencilerimizin yıllık abonman kartlarını Kestel Belediyesi olarak üstlenmiştik. Güzel bir memnuniyet oluştu. Daha sonra gelen talepleri değerlendirmek suretiyle, liseli kardeşlerimiz için de uygulamak istedik. İlçe meclisimizde almış olduğumuz kararla ilçemizde ikamet edip, ilçe dışında okuyan liseli öğrencilerin de ulaşım giderlerini BURULAŞ’a ait abonman ücretini belediyemiz tarafından karşılama kararı aldık. Yaklaşık ilçe dışında okuyan 2 bin ailemize ve gencimize dokunacak bu hizmet hayırlı olsun. Kıymetli öğrencilerimize ve değerli ailelerine bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bizlere. Her zaman ve her yerde dile getirdiğimiz gibi ülkemizdeki, şehrimizdeki, ilçemizdeki, mahallemizdeki öğrencilerimize sahip çıkmalıyız. Desteklerimizi her zaman hissettirmeliyiz” diye konuştu.

Başkan Tanır'dan sanayicilere: Taktığınız filtreleri çalıştırın! Haber

Başkan Tanır'dan sanayicilere: Taktığınız filtreleri çalıştırın!

Bursa'da yoğun hava kirliliğinin yaşandığı, bu nedenle vaandaşların tepki gösterdiği ilçelerden Kestel'de sanayicilere çağrıda bulunan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Bacalara takılan filtrelerin çalıştırılmasını rica ediyorum. Görülen o ki, yaşamış olduğumuz kirliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, takılan filtrelerin çalıştırılmaması ve bunların bakımlarının yaptırılmamasıdır. Sanayicilerimiz, insanların temiz hava alma hakları konusunda kul hakkına girmesinler” dedi.    Hizmetlerin gerçekleşmesi, medeniyetimizin gelişmesi açısından gazetecilik mesleğinin yerel yönetimler kadar önemli olduğuna değinen Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, gazetecilik mesleğini yapan tüm çalışanları emeklerinden dolayı kutladı. Kestel Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalara da değinen Başkan Tanır, “Türkiye’nin en ucuz ekmeğini ilçe halkıyla buluşturuyoruz. Buluşturmaya da devam edeceğiz. Buna sosyal bir halka olarak buğdayımızı yetiştirme projesini ekledik. Geldiğimiz noktada bin 300 dönüm hedef koymuştuk. Bin 50 dönümü yakaladık. Tohumları toprakla buluşturduk. Bazı arazileri kiralayarak, yaptığımız çalışmada ekmeğimizin buğdayını kendimiz üreteceğiz” dedi.    "Kestel 23 Nisan'da meydanına kavuşuyor"    Kestel ilçesinin merkezine meydan projesinin 23 Nisan tarihinde hizmete açılacağının müjdesini veren Başkan Tanır, “7 bin metre kare alanda yapılacak projede, yerin altında 330 araçlık otopark, festival alanı, akıllı teknoloji aydınlatma ve sulama sistemiyle zamana meydan okuyacaktır. En büyük bütçeli projelerimizden bir tanesidir. Kaba inşaatını bitirdik. İnce işçiliği kaldı. Hayatın en yoğun yaşandığı kent meydanında kültür sanat ve faaliyetlerin olduğu bir alana sahip olacağız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte açmayı hedefliyoruz. Ocak ayının sonu itibariyle otoparkını kullanacağız” diye konuştu.    "Çocuklara hayvan sevgisini aşılayacağız"    Bursa’nın en modern barınaklarından bir tanesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Tanır, “2 etap olarak biz bunu projelendirmiştik. Birinci etabı kullanılmaya başlandı. Zeminden ısıtmalı olan merkezde can dostlarımızı dışarıdan alıp tedavisi tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanlarına bıraktığımız geniş bir mekanı ilimize kazandırdık. İçerisinde ayrıca, çocuklarımızın hayvan sevgisini aşılamak adına konferans salonundan,  klinik ve otel bulunacak” dedi.    "Sanayiciler lütfen bacalarındaki filtreleri çalıştırsın"    Kestel ilçesinden 4 tane sanayi bölgesi olduğunu belirten Başkan Önder Tanır, “Bunlardan 3’ü organize, bir tanesi ise belediyemize bağlı bir sanayi bölgemiz var. 500’e yakın farklı uğraş alanları içerisinde ekonomimize ciddi katkı sağlayan, ihracat gerçekleştiren, istihdam sağlayan bölgelerimize sahibiz. Ancak madalyonun diğer yüzünde de, başta su kirliliği olmak üzere havamız kirlenmektedir. Bununla alakalı başta tekstil fabrikalarının bacalarından çıkan yağ atıklarının atmosfere karışmasına yönelik kirlilikle mücadelemiz devam ediyor. Özellikle bu tekstil fabrikalarının bacalarına takılması gereken filtre işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Ancak,  sanayicilerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Takılan filtrelerin çalıştırılmasını rica ediyorum. Görülen o ki, yaşamış olduğumuz kirliliğin önemli sebeplerinden bir tanesi, takılan filtrelerin çalıştırılmaması ve bunların bakımlarının yaptırılmamasıdır. Sanayicilerimiz, insanların temiz hava alma hakları konusunda kul hakkına girmesinler” dedi.    "Biz gereken denetlemeleri sağlıyoruz"    Yerel ilçe ve büyükşehir belediyesi olarak sanayicilere ceza yazma yetkilerinin olmadığını belirten Tanır, “Bu denetlemeyeceğimiz veya denetlemediğimiz anlamına gelmez. Biz ilgili zabıta ve çevre müdürlüğü ekiplerimiz havayı veya suyu kirleten kim olursa olsun tespitini sağlıyor. Bununla alakalı fotoğraf veya video ile kayıt altına almaktadırlar.  Bunu da çevre şehircilik il müdürlüğüne iletiyoruz. Çevre kirliliği bu bölgede gerçekten sorun diyebileceğimiz noktaya geldi. Biz asla sanayiye karşı değiliz. Mevcut sanayicilerin modernleştirilmesi gerekiyor. İlçemizde bulunan 1 nolu sanayi bölgesinin kentsel dönüşüm mantığı adı altında derlenip toparlanıp buradan taşınması gerekiyor. Soğuksu bölgesinde sanayici arkadaşlarımızın bir takım planları var. TOKİ ile kontakta oldukları bir süreç var. Bunu destekliyoruz” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.