Hava Durumu

#Oktay Yılmaz

Lodoshaber.Com - Oktay Yılmaz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Oktay Yılmaz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Başkan Yılmaz'dan depremzedelere moral ziyareti Haber

Başkan Yılmaz'dan depremzedelere moral ziyareti

Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından hemen harekete geçen Yıldırım Belediyesi, bölgede yaraları sarmaya devam ederken Yıldırım’a gelen depremzedelere de destek oluyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yıldırım Belediyesi Kırcılar Aile Konağı’na yerleştirilen aileleri ve ilçede ikamet etmeye başlayan aileleri evlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini sundu. Vatandaşlarla sohbet edip ihtiyaçlarıyla ilgilenen Başkan Oktay Yılmaz, bu zorlukları el birliği ile aşacaklarını belirtti.    Yıldırım Belediyesi’nin düzenlediği yardım kampanyalarına vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, şunları kaydetti:    "Bugüne kadar 35 tır yardım malzemesini deprem bölgesine kısa bir sürede sevk ettik. 190 kişilik arama kurtarma ekibimiz, toplamda 406 personelimizle depremin yaşandığı ilk andan itibaren bölgede çalışmalar gerçekleştirdik. Gaziantep ve Hatay da 5 noktada her gün 4 bin kişilik sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdik. Daha sonra ise depremin etkilerini yerinde müşahede etmek adına afetten etkilenen Kahramanmaraş’ta arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren personelimizle bir araya geldik. Malatya’da ve Hatay’da kuracağımız konteyner kent çalışmalarını inceledik. Temizlik çalışmaları gerçekleştiren personelimizi ziyaret ettik ve bölge halkına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bizler büyük bir milletiz. Allah'a şükür güçlü bir devlete sahibiz. Yaralarımızı en kısa sürede saracağımızdan hiç şüphemiz yoktur. Devletimiz depremden etkilenen vatandaşlarımız için gereken her şeyi yapıyor. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak kentimize gelen depremzedelerimiz için elimizden gelen her türlü destekte bulunuyor, bölgedeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile ilk günden beri deprem bölgesine yardımlarını esirgemeyen tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bursa'da Yıldırım Lojistik Merkezi’nde sona doğru Haber

Bursa'da Yıldırım Lojistik Merkezi’nde sona doğru

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, Samanlı Mahallesi’ndeki 160 dönümlük alana kazandıracağı Yıldırım Lojistik Merkezi ile hem ekonomiye değer katacak, hem de ilçenin elektrik ihtiyacını karşılayacak.      Yıldırım Belediyesi, Samanlı Mahallesi'ndeki 160 dönümlük alanı, dev e-ticaret markalarının depolarının bulunacağı lojistik üs haline getiriyor. Yıldırım’a ve şehir ekonomisine önemli katkıları olacak Yıldırım Lojistik Merkezi’nin bünyesinde 95 bağımsız alan bulunuyor. Ayrıca merkezin çatısına kurulacak güneş enerji santrali ile ilçedeki sokakların ve belediye tesislerinin elektrik ihtiyacı karşılanarak, yılda 15-20 milyon liralık tasarruf sağlanacak. İnşaat çalışmalarının yüzde 50’si tamamlanan tesis 2023 yılı içerisinde hizmete açılacak.    E-ticaretin ve ihracatın yaygınlaşmasıyla beraber lojistik üslerin önem kazandığını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak ilçemize katma değer sağlayacak Yıldırım Lojistik Merkezi’ni kazandırıyoruz. Doğa dostu olarak planladığımız tesisimizin çevreyi kirletecek atıklar oluşturmayacağı gibi ilçemizi için önemli bir yeşil enerji kaynağı olacak. Tesisimizin kendi enerji ihtiyacını karşılamakla kalmayacak Yıldırım’ın sokaklarının aydınlatacak ve belediye tesislerinde kullanılacak elektrik enerjisini de üretecek. Yapım çalışmalarının yüzde 50’sini tamamladığımız projemizi 2023 yılı içerisinde Yıldırım’a kazandıracağız” dedi.

Bursa'da Mimarsinan’ın çehresi değişiyor Haber

Bursa'da Mimarsinan’ın çehresi değişiyor

Bursa'da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yüzde 100 uzlaşma ile gerçekleştirilecek ve 131 konuttan oluşacak Mimar Sinan Kentsel Dönüşüm Projesi sondaj çalışmalarını denetledi.     Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi’nde 5 bin 889 metrekarelik alanda yeni bir dönüşüm çalışmasının startını verdi.Vatandaşların tamamı ile uzlaşı sağlanan proje çerçevesinde sondaj çalışmalarına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm projeleri ile sadece yeni binalar inşa etmiyor,sosyal donatı alanları, ulaşım aksları, yeşil alanlar ile daha yaşanabilir bir şehir inşa ediyoruz. Bu çerçevede   Mimar Sinan Mahallesi’nde yaklaşık 9 bin metrekarelik alanda imar uygulaması yaptık. Gerçekleştirdiğimiz uygulama ile yaklaşık 6 bin metrekare konut alanı, 600 metrekare bir park alanı 2 bin 500 metrekare yol alanı elde ettik. Oluşan imar parselimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından Rezerv Yapı Alanı olarak ilan edildi ve biz de Bakanlığımızın verdiği yetki ile üzerimize düşeni yaparak bu alanda kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayıp uzlaşma görüşmelerimizi tamamladık. Sondaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor” dedi.  El birliğiyle yürütüyoruz   Daha yaşanılabilir şehirler inşa etmenin yolunun kentsel dönüşümden geçtiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, “Kentsel dönüşüm projelerimiz ile Yıldırım’ın kimliğine ve gelecek vizyonuna uygun olacak şekilde hizmet üretiyoruz. Burada temel önceliğimiz gönüllü ve yerinde dönüşüm. Her şeyden önce hemşehrilerimize kentsel dönüşümün gerekliliğini doğru bir şekilde anlatmak zorundayız. Bizim amacımız insanlarımıza daha güvenli, sosyal olanakları daha fazla, modern yaşam alanları sunmak. Bizim dönüşüm anlayışımız ‘dayatmacılık’ üstüne değil tamamen gönüllülük esasına dayanıyor. Kimsenin rızası olmadan bir dönüşüm projesi gerçekleştirmiyoruz. Dolayısıyla bu işi de el birliği ile yürütüyoruz. Mimarsinan sakinlerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda bölgedeki saha çalışmalarına start verdik. Mimarsinan Kentsel Dönüşüm Projesi ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Bursa'da Yıldırım'dan Mengüşoğlu'na vefa Haber

Bursa'da Yıldırım'dan Mengüşoğlu'na vefa

Bursa'da Yıldırım Belediyesi, 60 yılı aşkın süredir kaleme aldığı fikir eserleriyle, günümüz edebiyatının önemli isimlerinden biri olan şair, yazar Metin Önal Mengüşoğluna vefa programı düzenledi ve yazarın kaleme aldığı Bursa Çarşısında Kervan Eğledim kitabının tanıtımını gerçekleştirdi.      Yıldırım Belediyesi, bu çağın direniş satırlarından birini oluşturan, Bursa için önemli bir değer olan şair ve yazar Metin Önal Mengüşoğluna vefa programı düzenledi. Bursa Teknik Üniversitesi Turkuaz Salonunda yapılan organizasyonda Yıldırım Belediyesi Kültür Yayınları arasında basımı yapılarak yayın hayatına kazandırılan ve Yazar Mengüşoğlunun kaleme aldığı, Bursa Çarşısında Kervan Eğledim kitabının tanıtımı yapıldı. Programa, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmazın yanı sıra önceki dönem Kültür Turizm ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Süleyman Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ulaş Akhan, Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Beyhan Bayhan, Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Setenay Olguner, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Temiztürk, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Rüştü Maviçiçek, Türkiye Yazarlar Birliği üyeleri, yazarlar, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Harput Türküleri ile başlayan program Yıldırım Belediyesi tarafından hazırlanan ve Metin Önal Mengüşoğlunun edebi yönü, sanatsal ciheti, bireysel tecrübeleri, bilgi ve birikimlerinin hazırlandığı 35 dakikalık belgesel gösterimi ile devam etti.    Medeniyetimizin yansıması bir çınar    Metin Önal Mengüşoğlundan mümkün olduğunca fazla istifade edebilmek, onun birikiminden, fikirlerinden ve aydınlığından yararlanabilmek için gayret ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Metin Önal Mengüşoğlunun, belediyemiz tarafından yayımlanan Bursa Çarşısında Kervan Eğledim kitabının tanıtımını gerçekleştirdik. Bu tanıtım programı aynı zamanda büyük yazarımıza da bir saygı ve vefa gecesiydi. Büyük fikir adamlarımızı, yazarlarımızı, şairlerimizi bir bir kaybettiğimiz bu dünyada, Metin Önal Mengüşoğlu gibi medeniyetimizin yansıması olan bir çınarın değerini bilmek gerekiyor. Mengüşoğlu hocamızdan mümkün olduğunca fazla istifade edebilmek, onun birikiminden, fikirlerinden ve aydınlığından yararlanabilmek için gayret ediyoruz. Hocamızı gençlerle buluşturacak programlar organize ediyoruz. Hocamızın çok değerli eserlerini belediyemiz aracılığıyla basıp, insanlarımızla buluşturuyoruz dedi.

Bursa'da Yeşil Çevre geleceğe yatırım yapıyor Haber

Bursa'da Yeşil Çevre geleceğe yatırım yapıyor

Bursa'da Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifini ziyaret etti. Yılmaz, geleceğe yatırım yapan tesisteki atık su arıtma çalışmalarının örnek olduğunu dile getirdi.      Bursa'nın doğusunda atık suyun arıtılması ve çevrenin korunmasıyla ilgili faaliyetlerini sürdüren Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifinin çalışmaları yerel yönetimlerin ilgi odağında yer almaya devam ediyor. Kooperatifin arıtma hizmeti sağladığı tesisi inceleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Yeşil Çevre'nin rolünün çok önemli olduğunu dile getirdi.      "Atık su arıtma çalışmaları çok değerli"    Kooperatifin yürüttüğü çalışmalar hakkında Genel Müdür Mehmet Aydın'dan bilgi alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Gürsu, Kestel ve Yıldırım'da İsabey bölgesinde faaliyetlerini sürdüren işletmelerin ve yerleşim yerlerinin atık sularıyla ilgili Yeşil Çevre'nin himayesinde yürütülen çalışmaları çok değerli buluyorum. Yeşil Çevre, önümüzdeki dönemde hayata geçireceği yatırımlarla da özellikle atık suyun geri kazanılması noktasında çok önemli çalışmalara imza atacak. Bu çalışmalar, geleceğimize dönük önemli yatırımlar. Yatırımlarla birlikte yeraltı sularımızın ve çevremizin korunması noktasında Yeşil Çevre, şehrimize çok önemli katkılar sunacaktır. Biz de Yıldırım Belediyesi olarak bu çalışmaları desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.      "Deşarj suyumuz her zaman kriterlere uygun"    Yeşil Çevre'nin ülke sınırları dışında da örnek alındığını kaydeden Genel Müdür Mehmet Aydın ise, "Üç organize sanayi bölgesi ve iki yerleşim yerine yönelik atık su arıtma hizmetini, Türkiye'nin en uygun maliyetli arıtması olarak sağlıyoruz. Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığının belirlediği kriterlere uygun şekilde atık su deşarjını gerçekleştiriyoruz. Bu işlemler, Bakanlık tarafından 7/24 kontrol ediliyor. Arıtma işlemi yanında ortaklarımıza maliyet esaslı çevre danışmanlık hizmeti de sağlıyoruz. Atık yağların toplanması, çevre bilincinin oluşturulması noktasında da ciddi çalışmalar yapıyoruz. Yerel yönetimlerle de iş birliği yaparak hizmet alanımızı genişletmeye devam edeceğiz" dedi.      "Yeraltı suyundan 50 bin metreküp tasarruf"    İklim değişikliği ve artan nüfusa bağlı olarak su tedariki noktasında sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Yeşil Çevre'nin hayata geçireceği İleri Arıtma Tesisi, ortaklarının kullandığı suyu tekrar kullanıma uygun hale getirecek. Bu sayede 50 bin metreküp yeraltı suyundan tasarruf sağlanacak. 20 milyon dolarlık yatırım sayesinde bölgede özellikle ihracat yapan firmalara önemli katkılar sağlanacak. Yeşil Çevre, Kasım ayında toprakla buluşturduğu 10 bin kızılçam fidanıyla kurduğu orman sayesinde de Avrupa Yeşil Mutabakatı yükümlülükleri çerçevesinde ortaklarının karbon ayak izini azaltmaya yönelik çalışmalar da yürütüyor.

Bursa Yıldırım'da hizmette öncelik gençlerin Haber

Bursa Yıldırım'da hizmette öncelik gençlerin

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Şükraniye Mahallesi’nde bulunan Ahmet Taner Kışlalı Meydanı Parkı’nın 2’nci etabına skate park kazandırıyor. 500 metrekare alan içerisine kazandırılacak olan parkta devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Oktay Yılmaz, proje kapsamında kaykay pistinin hemen yanına futbol, voleybol ve basketbol oynamak isteyen gençler için de çok amaçlı bir saha yapacaklarını belirtti.  HİZMETTE ÖNCELİK GENÇLERİN Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Hizmette Öncelik Gençlerindir’ şiarıyla eğitimden iş hayatına, kültür sanattan spora hayatın her alanında gençlerin yanında olduklarını ifade etti. Hizmet anlayışlarının merkezinde gençlerin bulunduğuna işaret eden Başkan Yılmaz, “Göreve geldiğimiz günden bu yana gençlerimize yönelik birçok projeyi hayata geçirdik. Yenilerini de hayata geçirmeye devam ediyoruz. Şükraniye Mahallesi’nde hizmete açtığımız Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanemiz, açıldığından bu yana gençlerimizin buluşma noktası oldu. Evlatlarımızın yoğun ilgi gösterdiği kütüphanenin hemen yanı başına yine onlardan gelen talep üzerine skate park kazandırıyoruz. Gençlerimiz bizden özellikle kaykay, paten ve bisikletleriyle akrobasi hareketleri yapabilecekleri bir pist istediler. Biz de gençlerimizin kaykaylarıyla rahatlıkla kayabilecekleri çok güzel bir parkın hazırlıklarına başladık. Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği kaykay pistini inşallah kısa sürede tamamlayıp evlatlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.