Hava Durumu

#Öğretmenler

Lodoshaber.Com - Öğretmenler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Öğretmenler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ümmühan ve Dilek öğretmen son yolculuğuna uğurlandı Haber

Ümmühan ve Dilek öğretmen son yolculuğuna uğurlandı

Dün Feke’yi Saimbeyli ilçesine bağlayan Tırtat mevkiinde01 AİN 537 plakalı otomobilin üzerine dağdan kopan kaya parçasının düşmesi sonucu hayatını kaybeden Himmetli İlk ve Ortaokulu'nda görevli 4 öğretmenden sınıf öğretmenleri Ümmühan Dilbilir (39) ve Dilek Altıparmak (32) için Kozan ilçesi Asri Mezarlığı'nda cenaze töreni düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de katıldığı törende yaşamını yitiren iki öğretmenin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazının ardından Ümmühan ve Dilek öğretmenin cenazeleri gözyaşları arasında toprağa verildi.          Kahreden detay    Kazada ölen Ümmühan Dilbilir’in 4’üncü sınıfta okuyan kızı Nilgün'ün okulda sınıf öğretmeni Funda Tari Todil’e kazanın olduğu gün "annesini çok özlediğini” söylediği öğrenildi. Bunun üzerine Funda öğretmenin de Nilgün’e “Ben de senin annen sayılırım, her gün gelip anneni özledikçe bana sarılabilirsin” dediği ortaya çıktı.        Öğrencileri Dilek öğretmenin annesini sarılarak teselli etti     Cenaze törenine Dilek Altıparmak’ın öğrencileri de katıldı. Dilek öğretmenin annesi Fatma Altıparmak gözyaşlarına boğulurken, kızının öğrencileri kendisine sarılarak teselli etmeye çalıştı. Dilek öğretmenin tabutunun üzerine yakınlarının gelinlik duvağı koyması ise yürekleri dağladı.    Kılınan cenaze namazının ardından Ümmühan ve Dilek öğretmen gözyaşları arasında toprağa verildi.

Öğretmenlerin promosyon isyanı: 5 bini geçmiyor! Haber

Öğretmenlerin promosyon isyanı: 5 bini geçmiyor!

Geçtiğimiz yıl sonunda çalışanlar ve emekliler için promosyon yarışına giren bankalar, öğretmenler için aynı tepkiyi vermedi. Kriz döneminde kendilerini rahatlatacağını düşündükleri promosyonun 5 bin lirayı geçmemesi öğretmenleri hayal kırıklığına uğratırken geçen hafta yapılan ihaleyle rakam iyice dip yaptı. 2022 yılının sonuna doğru çalışanlar ve emekliler için promosyon yarışına giren bankalar ne oldu ise yeni yıl ile birlikte fikir değiştirdiler. Aralık ayında 25-30 hatta 40 bin TL’leri veren bankalar Ocak ayı ile birlikte Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde özellikle MEB çalışanları ve öğretmenlerle dalga geçercesine teklifler vermeye başladı. Bu yerlerden birisi de Trakya’nın en büyük yerleşim birimi olan Çorlu. MAAŞ İHALESİ 3. KEZ KARARA BAĞLANAMADI Şubat ayında banka sözleşmesi yenileme görüşmelerinde verilen 17.200 TL az bulunduğu için tekrarlanan 2. ihalede çok daha düşük teklifler geldi. İkinci ihalede en yüksek teklifi veren Finans Bank vefat edenden, tayini çıkandan, emekli olandan verdiğim promosyon bedelini geri alırım, gelene de vermem gibi bir çok tuhaf şart ileri sürdü. Kamu bankaları ise 5000 TL’yi geçmeyen komik teklifler ile adeta öğretmenlere bize gelmeyin mesajı verdi. Geçen hafta içinde yapılan 3. İhalede ise rakam iyice dip yaptı. EYT’liler için bile 10 bin TL’lerin konuşulduğu bugünlerde daha önce 17 bin TL’ye kadar çıktığı söylenen Yapı Kredi Bankası 10 bin TL’nin biraz üstünü vererek olayı oldubittiye getirmek istiyor. Öğretmenler ise içinden geçilen bu kriz döneminde kendileri için bir nebze rahatlatmasını bekledikleri promosyon gelirinin hiç edilmesi karşısında öfkeli…

Bursa’da yılın vatandaşı öğretmenler! Haber

Bursa’da yılın vatandaşı öğretmenler!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılında yaptıkları örnek davranışlarla ayın vatandaşı seçilenler arasından halk oylamasıyla yapılan seçimde, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ‘yılın vatandaşı’ seçildi.      Yaptıkları işler ve sosyal sorumluluk hareketleriyle kamuoyuna yansıyarak örnek teşkil eden vatandaşların takdir edilmesi ve gönüllülük bilincinin özendirilmesi amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2020’nin son aylarında başlattığı ‘ayın vatandaşı’ uygulaması, çığ gibi büyüyor. 2022 yılında da 30 kişi veya topluluk, örnek davranışlarıyla ‘ayın vatandaşı’ seçilmiş ve teşekkür belgelerini her ay Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında almıştı. Yıl boyunca belirlenen ayın vatandaşlarından halk oylamasıyla belirlenen ‘yılın vatandaşı’ uygulamasıyla 2022’nin yılın vatandaşı da belirlendi. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan ve üç haftada yaklaşık 185 bin erişimle 50 bin kişinin oy kullandığı seçimde, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ‘yılın vatandaşı’ seçildi. ABD merkezli ‘İklim Eylem Planı Projesi’ çerçevesinde yaptıkları faaliyetlerle uluslararası geçerliliği olan ve yaklaşık 13 bin okuldan arasından 250 kuruma verilen mükemmellik ödülüne layık görülen öğretmenler, hem Bursa’nın gururu hem de yılın vatandaşı oldu.    İyilik elçileri    Yılın Vatandaşının açıklandığı törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ve Bursa Keent Konseyi Başkanı Şevket Orhan ile ayın vatandaşları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptıkları iyilik hareketleriyle örnek oluşturan tüm kişi ve gruplara teşekkür etti. İki yıl önce başlattıkları ayın vatandaşı uygulamasının adeta kartopu misali büyüdüğünü ifade eden Başkan Aktaş, "Bu ülkeye, bu şehre değer katmak, bir canlının, bir insanın hayatına dokunmak çok değerli. Hele bunu tamamen gönüllü olarak, karşılık beklemeksizin yapmak çok kıymetli. Bu nedenle halk oylaması ile yılın vatandaşı seçilen öğretmenlerimizi gönülden kutluyorum. Yaptıkları davranışlarla hayatlara, gönüllere dokunan tüm iyilik elçilerimize teşekkür ediyorum” dedi. Bursa’da 2022 yılının ‘yılın vatandaşı’ seçilen Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, kristal plaketlerini Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın elinden aldı.    Ayın vatandaşı seçilen herkes, eşleriyle birlikte teleferikle Uludağ’a çıkış bileti ve BURFAŞ tesislerinde yemekle ödüllendirildi. Bu arada, yılın vatandaşı uygulamasının ikincisi Sorgun Köyü Derneği ve üçüncü de Dr. Hüsamettin Olgun oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.