Hava Durumu

#Ödül

Lodoshaber.Com - Ödül haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ödül haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

1915 Çanakkale Köprüsü’ne prestijli ödül Haber

1915 Çanakkale Köprüsü’ne prestijli ödül

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen, inşaat çalışmaları ve işletmesi Türkiye’den Limak ve Yapı Merkezi, Güney Kore’den DL E&C ve SK ecoplant şirketlerinin kurduğu ortak girişim tarafından yürütülen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından 5 Kasım 2023’te Atina’da düzenlenen UNECE Kamu-Özel Sektör İşbirliği ve Altyapı Ödülleri töreninde birincilik ödülüne layık görüldü.    Avrupa’da iktisadi bütünleşmeye ve üye ülkeler arasında iş birliğine katkı sağlamak amacıyla 1947 yılında kurulan UNECE, 7. KÖİ Forumu’nu 3 - 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Atina’da düzenledi. Forum kapsamında aynı zamanda UNECE Kamu-Özel Sektör İşbirliği ve Altyapı Ödülleri de sahiplerini buldu.    Yarışmaya başvuran 70 uluslararası proje arasından 48’i değerlendirmeye alınırken 1915Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu 5 finalistten biri oldu. Kazananın Forum delegelerinin oyları ile belirlendiği yarışmada birinci olan 1915Çanakkale Köprüsü’nün ödülü, UNECE Kamu-Özel Sektör Ortaklıkları Bölüm Başkanı Tony Bonnici ve UNECE KÖİ’ler Çalışma Grubu Başkanı George Katapodis tarafından 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Sarıkaya’ya takdim edildi.    Projenin bugüne kadar 20’den fazla ödül kazandığını ancak bu ödülün ayrı bir önem taşıdığını belirten Murat Sarıkaya, “Bu sene döngüsel ekonomi temasıyla düzenlenen yarışma için ilettiğimiz Gelibolu Kadın Kooperatifi’ne destek projemiz 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu’nun gerçekleştirdiği 321 çevresel ve sosyal projeden yalnızca biri. Bu projelerimizle birlikte Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin önemli bir bölümünü desteklerken, paydaşlarımız, bölge ve ülkemiz için değer oluşturmaya devam ediyoruz” dedi.    1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu, çevre alanındaki çalışmaları ile 2020 yılında The Green Organisation tarafından dünya çapında en iyi çevresel uygulamaları tanıtmayı ve teşvik etmeyi amaçlayan Green World Awards altın seviye ödülüne layık görülmüştü. 1915 Çanakkale, şu ana dek 12 finans ödülü, 2 çevresel ve sosyal ödül, 4 istihdam ödülü ve 3 mühendislik ödülü kazandı.

İNDAK’a büyük onur    Haber

İNDAK’a büyük onur   

İnegöl’de 2016 yılında 23 gönüllünün bir araya gelmesiyle kurulan, geride kalan sürede İnegöl Belediyesi’nin de ciddi katkı ve destekleriyle adeta tam donanımlı bir arama kurtarma ordusuna dönüşerek bugün sayısı 200’leri aşan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi (İNDAK), Kahramanmaraş depreminde ortaya koyduğu başarı ve fedakarlığıyla dikkat çekti. 11 gün boyunca Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren ve bu süreçte 12 kişiyi canlı olarak kurtaran, 98 kişinin de cenazesini çıkartarak yakınlarına teslim eden İNDAK ekibi, özellikle 222’nci saatte Melike İmamoğlu’nu enkaz altında kurtararak büyük bir başarıya imza atmıştı. İNDAK, bu başarılarının ardından Cumhurbaşkanlığı tarafından “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı” ile ödüllendirildi.      Beştepe’de tören düzenlendi    Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen, 6 Şubat depremlerinde fedakârlık gösteren yerli ve yabancı arama kurtarma ekiplerine verilen “Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanı Tevcih Töreni” Salı günü Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma adına İNDAK Başkanı Ömer Gürkan hazır bulundu.      Törende deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218’i Türk, 116’sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli yabancı toplam 55 bin kişiye madalya ve nişanları takdim edeceğiz. Bugün takdim ettiğimiz madalya ve nişanlar manevi birer hatıradır. Ülkemiz ve milletimiz adına edilmiş samimi bir teşekkürün ifadesidir” dedi.    Depremin ilk anından itibaren birkaç saat içerisinde hazırlıklarını yapıp bölgeye ulaşan ve 11 gün boyunca deprem bölgesinde etkin bir rol oynayan İnegöl Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi adına Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası ve Nişanını İNDAK Başkanı Ömer Gürkan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden aldı.

ABD, Hizbullah lideri Aqil’in başına 7 milyon dolar ödül koydu! Haber

ABD, Hizbullah lideri Aqil’in başına 7 milyon dolar ödül koydu!

ABD Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü Hizbullah'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta ABD Büyükelçiliğini bombalamasının 40. yıldönümünde, Hizbullah'ın kilit lideri İbrahim Aqil hakkında bilgi sağlayanlara ödül verileceğini duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı'nın terörle mücadele ve istihbarat platformu olan Adalet İçin Ödül programı kapsamında Aqil'in kimliğinin tespitine, bulunduğu yere, tutuklanmasına yardımcı olan bilgiler sağlayanlara 7 milyon dolara varan bir ödül verileceği açıklandı.      Bakanlık, Aqil hakkında bilgisi olanların Adalet için Ödül platformu ile iletişime geçmelerini isteyerek, ulaşan kişilerin tüm bilgilerinin gizli tutulacağını belirtti. Bakanlık ayrıca, Aqil'in, Nisan 1983'te Beyrut'taki ABD Büyükelçiliği'ne ve Ekim 1983'te 241 ABD askerinin öldüğü bombalı saldırıların sorumluluğunu üstlenen Hizbullah'ın askeri kolunun başlıca üyelerinden biri olduğu bilgisini paylaştı.      Aqil, “Özel Olarak Tayin Edilen Küresel Terörist” listesinde yer alıyor    ABD Adalet Bakanlığı ise, Aqil'in 21 Temmuz 2015'te Hizbullah adına hareket ettiği için Özel Olarak Tayin Edilen Vatandaş olarak listelendiğini, ardından 10 Eylül 2019'da Özel Olarak Tayin Edilen Küresel Terörist olarak atandığı bilgisini paylaştı. Bakanlık, bu atamaların bir sonucu olarak, Aqil'in ABD yargı yetkisine tabi olan tüm mülkiyeti ve mülkiyetteki menfaatlerinin bloke edildiğini ve ABD'li kişilerin Aqil ile herhangi bir işlem yapmasının yasaklandığını söyledi.    Öte yandan Dışişleri Bakanlığı'nın Adalet İçin Ödül (RFJ) misyonu, ABD ulusal güvenliğine yonelik tehdit, terörizm, kötü niyetli siber faaliyetler gibi bilgiler için ödüller sunuyor. 1984'den bu yana Adalet İçin Ödül programı ABD ulusal güvenliğine yönelik tehditlerin çözülmesine yardımcı olan bilgiler sağlayan 125'ten fazla kişiye 250 milyon dolardan fazla ödeme yaptı.

İnegöl'de kitap kampanyasının kazananları ödüllerini aldı Haber

İnegöl'de kitap kampanyasının kazananları ödüllerini aldı

Bursa'da İnegöl Belediyesi, 22 Mart-2 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası çerçevesinde örnek bir kampanya gerçekleştirdi. “Ben okudum sen de oku” sloganıyla eski kitapların yeni okuyucularla buluşmasını sağlamak adına yapılan kampanya ile oluşturulması planlanan Sıfır Atık Kitaplığı için 421 adet kitap toplandı. En fazla kitap getiren 3 kişi ise ödüllendirildi.      İnegöl Belediyesi, 22 Mart-02 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler Haftası için özel bir kampanya düzenledi. “Ben okudum sen de oku” sloganıyla eski kitapların yeni okuyucularla buluşmasını hedefleyen kampanya ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Kitaplığı oluşturulması planlanırken, farkındalık etkinliği çerçevesinde 3 günde 421 kitap bağışı geldi. Bir yarışma formatında düzenlenen kampanyada en fazla kitap bağışlayan kişiye bin lira, ikinciye 750 lira ve üçüncüye 500 lira olmak üzere toplamda 2 bin 250 lira kırtasiye hediye çeki verildi.      En fazla kitap bağışı yapan 3 vatandaş için ödül töreni düzenlendi    Kampanyada 61 adet kitap bağışlayan Sevil Erdem 1’inci olurken, 42 adet kitap bağışlayan Emre Yaşar 2’nci oldu. 29 adet kitap bağışlayan Ceyda Eryılmaz ise 3’üncü oldu. Dereceye giren vatandaşlar için bugün encümen salonunda ödül töreni düzenlendi.      “Farkındalıklar oluşturmak istiyoruz”    Ödüllerin takdimi öncesi bir açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün Kütüphaneler Haftası vesilesiyle başlattığımız kitap toplama kampanyasının ödül töreni için bir aradayız. Özellikle belirli gün ve haftalar özelinde dikkat çekmek istiyoruz, farkındalıklar oluşturmak istiyoruz. Burada da 22 Mart-2 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Kütüphaneler Haftası çerçevesinde Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün organizasyonuyla örnek bir kampanya başlatmış olduk. Ben Okudum Sen De Oku sloganıyla daha önce okunmuş kitapların yeni okuyucularla buluşmasını sağlayacak ‘Sıfır Atık Kitaplığı’ oluşturmak üzere yola çıkmış olduk. Bu kampanya ile vatandaşlarımızın evinde bulunan, daha önce okudukları ve raflarında bulunan kitapları bir dönüşüme sokarak yeni okurlara onları ulaştırmayı hedefledik” dedi.      421 adet kitap toplandı    Kampanya çerçevesinde 28-30 Mart tarihleri arasında vatandaşlardan ‘Sıfır Atık Kitaplığı’ için kitap bağışlarını topladıklarını hatırlatan Başkan Taban, “Bunu özellikle bir yarışma şeklinde gerçekleştirerek bir rekabet ortamı oluşturmaya çalıştık. Burada en fazla kitap bağışlayan ilk 3 vatandaşımızı ödüllendirmek istedik. Toplamda 421 adet kitap bağışı elimize ulaştı. Ben katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.     Açıklama sonrası vatandaşlara hediye çekleri takdim edildi.

İstanbul Havalimanı'nın büyük başarısı: 3. kez 'yılın havalimanı' Haber

İstanbul Havalimanı'nın büyük başarısı: 3. kez 'yılın havalimanı'

İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen organizasyonlarından biri olarak gösterilen Air Transport Awards ödüllerinde, 2021 ve 2022 senelerinin ardından bu yıl da “Yılın Havalimanı” seçildi.   Kanada'nın Montreal kentinde gerçekleştirilen oylama havacılık otoritelerinin görüşü alınarak gerçekleştirildi. Oylamaya 4 binden fazla okuyucu ve havacılık sektörünün önde gelen yöneticileri katıldı. Katılımcıların oylamalarıyla, İGA İstanbul Havalimanı aldığı ödül ile üst üste üçüncü kez en iyi havalimanı ödülüne ulaşan ilk havalimanı oldu. İGA İstanbul Havalimanı’nın 2023 Air Transport Awards ödüllerinde, “Yılın Havalimanı” ödülünü tekrar almasıyla ilgili açıklama yapan İGA İstanbul Havalimanı CEO’su Kadri Samsunlu, “İGA İstanbul Havalimanı olarak havacılık sektöründe karşılaştığımız tüm zorluklara rağmen çok başarılı bir yıl geçirmeyi başardık. Üç yıl üst üste Avrupa'nın en yoğun küresel aktarma merkezi olmaya devam ederken, havalimanımız geçen yıl 64,5 milyon yolcuya hizmet vererek Avrupa’nın operasyonel olarak en dirençli havalimanlarından biri de oldu. Türkiye'de yaşanan yürek burkan deprem felaketi nedeniyle ödül törenine bizzat katılamadık ama Air Transport Awards tarafından 'Yılın Havalimanı' ödülünü almak, ülkemizin ve İGA İstanbul Havalimanı’nın deprem gibi büyük bir felaketin ardından da ne kadar dirençli olduğunu gösteriyor. Önceliğimiz, yolcularımıza tüm segmentasyonlar çerçevesinde sorunsuz ve keyifli bir seyahat deneyimi sunmak. Taahhüdümüz ise havalimanımızın çalışanlarına, paydaşlarına ve yolcularına ne kadar iyi hizmet verdiğinin bir yansıması olarak operasyonel mükemmelliğimizi sürdürmek. Bunu çabaları ve çalışmalarıyla mümkün kılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyileri arasında Haber

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyileri arasında

Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI World) ve seyahat teknolojisi şirketi Amadeus tarafından yolcu deneyimine göre yapılan anket sonuçlarına göre, İGA İstanbul Havalimanı dünyanın en iyi havalimanları arasında yer alarak genel kalite ödülüne layık görüldü.      ACI World tarafından düzenlenen "ASQ programı 2022 yılı yolcu memnuniyeti" anketlerine göre, İGA İstanbul Havalimanı "Dünyanın en keyifli ve en temiz" havalimanları arasında yer aldı. ACI World tarafından oluşturulan program çerçevesinde 2022 yılı içerisinde dünya çapında yapılan 465 bin ankette havalimanlarını kullanan yolculara check-in, gezinme kolaylığı, temizlik, alışveriş ve yemek gibi faktörler soruldu. Yılda 40 milyondan fazla yolcuya en iyi şekilde ev sahipliği yapan 10 havalimanı arasına Türkiye'den sadece İstanbul Havalimanı girdi. En özverili personele sahip havalimanları, en kolay havalimanı yolculuğu, en keyifli havalimanı ve en temiz havalimanı kategorilerinde, İstanbul Havalimanı, dünyanın en keyifli ve en temiz havalimanlarından biri seçildi. ACI World tarafından yolcu değerlendirmeleriyle belirlenen ödüller, 4-7 Eylül 2023'te Güney Kore'nin Incheon kentinde gerçekleşecek ACI Customer Experience Global Summit çerçevesinde düzenlenecek törende sahiplerine teslim edilecek.  Kemal Bey ile buluşmadık. Toplantının önce gündemini yazıyoruz. Sonra genel başkanları dolaşıyorum. Ekleme ve çıkarma yapılıyor. Sonra kendi arkadaşlarımızla basına söyleyeceklerimizi planlıyoruz. Yazılan metni tüm siyasi partilere yolluyoruz. Geri dönüyor, yeniden düzenleniyor, sonra bizim masada tekrar kontrol ediliyor. Perşembe günkü toplantıda, başkanlık konuşmasını öne almada katkım olduğunu düşünüyorum. Parlamenter sisteme geçişle ilgili yol haritasını yazdık. Sonra ona bağlı olarak kanun ve Anayasa değişiklik metnini yazdık. Şu anda adayımızın elinde her şey var. Bunlar çalışılırken aynı zamanda akademisyenlerin de katkısı var. Geniş kitleye de gitti. Son haline geldikten sonra da tartışmaya açıldı. İsim hiç konuşmadık. Biz dedik ki, 'seçim tarihini açıkla, adayımızı açıklayacağız' ve öyle de oldu. Erdoğan tarihi ilan etti, biz de adayımızı açıkladık. Kemal Bey'in aday olacağı partisinden gelenlerden dolayı belli oluyordu. Herkesin aday olma hakkı var. Ben 2018'de  bazı olaylar yaşadım dersler çıkardım. Aday olmadığımı ilan ettim, hiç pişman olmadım.  Perşembe'den Pazartesi'ye taş yağmuruna tutulduysam da 'kendine bir şey yontuyor' duygusunun olmamasını sağlamaya çalıştım, o bir feregâttı. Ersan Hoca'yı çok severim, değerli bulurum. Kendisinin fikirlerinden yararlanmayı çok istiyorum, ağırlamak istiyorum. Kendimi şeytan taşlamasında hissettim. O gün Ersan Hoca, bizimle ilgili çok kolay değildi o sözleri söyleyebilmek, çok değerliydi benim için. Fikirlerini alacaktım, konuşacaktım. Daha müzakere sona ermedi. Ersan Hoca aynısını söyledi. 'Ciddi misiniz sözlerinizde' dedim. Herkesin taşladığı bir dönemde, eğri doğru, ipin ucu da kaçarak, evimde yemekte ağırlayıp fikirlerinden faydalanacağım.

Will Smith'e Oscar'daki tokadın ardından ilk büyük ödül! Haber

Will Smith'e Oscar'daki tokadın ardından ilk büyük ödül!

94. Oscar Ödülleri’nde oyuncu Will Smith’in sahneye çıkıp komedyen Chris Rock'a tokat atması büyük yankı uyandırmıştı. Smith, tokat hadisesinin ardından yaptığı açıklamada "Akademinin bana olan güvenine ihanet ettim. Ödül kazananları, harika işlerini kutlama fırsatından mahrum bıraktım" demişti. Smith, "Bu nedenle akademiyi bıraktığını ve kurulun uygun göreceği diğer cezaları da kabul edeceğini" ifade etmişti.  Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi de Smith'i 10 yıl boyunca Oscar galalarından ve diğer Akademi etkinliklerinden men etmişti.  Chris Rock’a attığı tokadın ardından Smith, 9 Aralık 2022’de vizyona giren Emancipation filmindeki performansıyla ilk ödülünü aldı. Smith, En İyi Erkek Oyuncu dalında NAACP Image Ödülü'nü kazandı. NAACP Image Ödülleri, National Association for the Advancement of Colored People tarafından her yıl siyahilerin sinema, televizyon, müzik ve edebiyat alanındaki başarılarını ödüllendirmek için veriliyor. TÖRENE KATILMADI Ünlü aktör, ödülünü almak için törene katılmadı. Ödülü, Smith yerine şarkıcı Janelle Monáe aldı. Bu durumun Oscar'daki tokat olayının ardından Akademi’nin aldığı önlem olduğu öğrenildi.  Will Smith'in geçen yılki Oscar töreninde sahneye çıkarak sunucu Chris Rock'a tokat atmasının ardından Akademi, 'kriz ekibi' oluşturmuş ve benzer bir olayın yaşanmasının önüne geçeceğini açıklamıştı. Akademi'nin CEO'u Bill Kramer, Time dergisine verdiği röportajda bu sene sıkı tedbirler aldıklarını söyleyerek, 2023 Oscar Ödülleri'nde meydana gelebilecek herhangi bir kriz durumunda hızlı hareket edeceklerini belirtmişti.  Yapılan açıklamada "Birçok senaryo üzerinde çalıştık. Beklenmedik herhangi bir durumda hazırlıklı olacağız" ifadeleri yer almıştı. Akademi Başkanı Janet Yang, geçtiğimiz günlerde Will Smith'in tokat olayının ardından yeterince hızlı hareket edemediklerini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.