Hava Durumu

#Ödeme

Lodoshaber.Com - Ödeme haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ödeme haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

SGK'den yapılandırma ödeme süresi açıklaması! Haber

SGK'den yapılandırma ödeme süresi açıklaması!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneğiyle yapılandıranlardan, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanacaklarını bildirdi. SGK'den yapılan açıklamada, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksitinin ödeme süresinin 31 Temmuz'a kadar uzatıldığı anımsatıldı. Sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesinden dolayı kurum tahsilat sisteminde yoğunluk meydana geldiğinden dolayı yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresinin 3 Ağustos'a kadar uzatıldığı belirtildi. Açıklamada, "Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneği ile yapılandıranlardan, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır." ifadeleri kullanıldı. Taksitle ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksit ödeme yükümlülüklerini yerine getiremeyen işverenlerin/sigortalıların bu kapsamda ödeme yapabilmeleri için iş yerlerinin/sigortalılar yönüyle de dosyalarının bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine/sosyal güvenlik merkezlerine müracaat ederek ödeme planlarını peşine dönüştürmeleri gerektiği duyuruldu.

Erdoğan'dan 'deprem bölgesi' açıklaması! 28 milyar TL... Haber

Erdoğan'dan 'deprem bölgesi' açıklaması! 28 milyar TL...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde “Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni”ne katıldı. Erdoğan konuşmasının başlangıcında deprem sürecinde arama-kurtarma çalışmalarına katılanlara teşekkür etti. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle: "Asrın felaketine karşı milletimizin tüm fertlerinin tam bir seferberlik ruhuyla harekete geçtiğini biliyoruz. 35 bini aşkın personel bölgede bilfiil görev aldı. 90 farklı ülkeden gelen 11 bin 320 arama-kurtarma ekibi de bizlere omuz verdi. Destek personelleriyle beraber toplam 275 bin kamu görevlimiz depremzedelerimizin yardımına gitti. Yaklaşık 650 bin insanımız adeta bölgeye akın etti. "Depremle mücadelenin sembolleşen isim ve ekiplerinden yerli ve yabancı 55 bin kişiye Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı takdim edilecek. "Toplam 55 bin kişiye inşallah bu madalya ve nişanları takdim edeceğiz. Burada bir hususun altını çizmeliyiz. Bugün tevcih ettiğimiz madalya ve nişanlar manevi bir hatıradır. Devlet olarak afetle mücadelemizin tüm kahramanlarını övünçle ve elbette teşekkürle anmayı sürdüreceğiz. "6 Şubat depremi insanlık tarihinin en yıkıcı afetlerinden biri. Depremlerde 50 binin üzerinde hayatımız kardeşini kaybetti. Ardından yaşanan sellerde de toplam 21 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnancımıza göre hükmi şehit sayılan bu kardeşlerimize en büyük mükafatı Rabbimiz onları cennetiyle, cemaliyle müşerref ederek verecektir. "311 BİN BİNA KULLANILAMAZ HALE GELDİ" "Son güncellemelere göre 872 bin bağımsız kısımdan oluşan 311 bin bina kullanılamaz hale geldi. 79 günlük süreçte yaraları süratle sarmanın çabası içinde olduk. Şu anda yaklaşık 3,5 milyon insanımızı geçici barınma merkezlerinde, kamu tesislerinde ve yurtlarda misafir ediyoruz. "57 bin enkazdan 50 binini kaldırdık. İnşallah Hatay'daki enkazının kalanını çok kısa sürede tasfiye edeceğiz. Şimdiye kadar vefat edenlerin yakınlarına nakdi yardım olarak 28 milyar TL ödeme yaptık. "Deprem bölgesinde inşa süreci başlatılan konut sayısı 113 bini, bilfiil temeli atılan konut sayısı 47 bini buldu. Deprem bölgesinde 507 bin konut ve 143 bini köy evi olmak üzere toplam 650 bin yeni yuva yapmayı planlıyoruz. İnşallah 319 bin konutu 1 yıl içinde hak sahiplerine teslim edeceğiz. Küçük sanayi bölgelerimizi de 6 bin yeni iş yeriyle ayağa kaldıracağız.

Marmarabirlik’ten erken ödeme Haber

Marmarabirlik’ten erken ödeme

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alım kampanyasında,  1 milyar 362 milyon lira tutarında, 55 bin ton ürün alımı yapıldığını, üreticiye kalan ürün bedeli alacakları için erken ödeme müjdesi verdi. Ürün alım bedellerinin yüzde 50’lik diliminin kampanya içinde peşin olarak ödendiğini kaydeden Asa, bugüne kadar ortaklara 752 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını hatırlattı.    “Ürün alım fiyatları açıklandığında, kalan yüzde 50 ürün bedellerini, mart ve mayıs ayları sonunda ödeneceğini açıklamıştık” diyen Hidamet Asa sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortaklarımızın tarımsal girdi ihtiyaçlarının artması sebebiyle kalan ürün bedelinin yüzde 25 karşılığı olan 259 milyon lira 3 Mart’ta ödenecektir. Böylece, ortaklarımıza 1 Milyar 11 Milyon lira ödenmiş olacak. Geri kalan kısmı Ramazan Bayramı öncesi ödenecektir. Deprem sebebi ile ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ortaklarımızın ihtiyaçlarını görüyoruz ve onlara destek olmak için kalan yüzde 50 ürün bedeli alacakları, planlanan tarihten daha önce ödenecek. Ramazan Bayramı’na kadar ortaklara borcumuz kalmayacak.”    Önceki yılın 3 katı değerinde ürün alındı    Marmarabirlik’te ürün alımları sebebiyle çok büyük bir öz kaynak çıkışı olduğunu vurgulayan Asa, “Geçtiğimiz yıl 550 milyon liralık ürün alımı yapılmıştı. Marmarabirlik, bu kampanya döneminde bir önceki yıla göre, üç katı değerinde ürün bedeli ödemiş olacaktır” dedi.    Üretim girdi maliyetlerinin artışına da dikkat çeken Başkan Asa şunları kaydetti: “Öyle bir işletme düşünün ki, aldığı 550 milyon lira tutarındaki zeytini, diğer üretim girdi maliyetleri ve kar marjıyla birlikte alım tutarının iki katına satıp, 1 milyar 100 milyon lira ciro elde etmiş olsun. Diğer taraftan işletmenin başta ambalaj malzemesi olmak üzere, personel, nakliye, enerji ve finans maliyetleri gibi diğer gider kalemlerinin 500 milyon lirayı buluyor. Elde edilen gelir - gider farkından sonra kalan nakdimiz 600 milyon liradır. Doğal olarak Marmarabirlik’in, bir önceki yıl ortaklarından aldığı zeytinin tamamını sattığında, 1 milyar 362 milyon lira tutarındaki ürün bedeli, kredi kullanmadan öz kaynaklar ile ödenmesi mümkün değildir.”    Üreticimizin için risk aldık    Üreticiye başta ürün alım fiyatları olmak üzere büyük destek olduklarını, ayrıca piyasa şartlarına göre çok uygun fiyatla kimyasal gübre dağıtımı yapıldığını da bildiren Hidamet Asa, “Toplamda 110 milyon lira tutarında gübre, peşin olarak alınmış, aralık ayı sonuna vadeli satılmıştır. Aynı zamanda 60 milyon lira tutarında zirai ilaç dağıtımı da yapılmaktadır. Kısaca Marmarabirlik, üreticisini girdi maliyet baskısından kurtarmak için büyük risk almıştır. Bu nedenle üreticimiz de kooperatifini desteklemelidir. Bugüne kadar verilen sözler harfiyen tutulmuştur. Ödemeler bir gün bile gecikmemiş, her zaman öne çekilmiştir. Marmarabirlik Yönetim Kurulu olarak 2022 yılında üreticimize büyük destek verdik, 2023 yılında fedakârlık sırası ortaklarımızda olacaktır” diye konuştu.

Gösterişin böylesi: Beyonce'a bir saat için çılgın rakam! Haber

Gösterişin böylesi: Beyonce'a bir saat için çılgın rakam!

Beyoncé, Jay Z, Kendall Jenner ve Swedish House Mafia bir araya geldiyse, bunun gösterişli bir etkinlik olduğunu hemen anlamak mümkün. Dubai'deki Atlantis The Royal'in lansmanı yıldızlarla dolu bir etkinliğe sahne oldu. Ancak açılışın yıldızı, 2018'den bu yana konser vermeyen Beyonce oldu.  Beyonce, dün akşam sadece VIP isimlere yönelik özel bir kutlamayla açılan lüks otelde konser verdi.  Dört yıl aradan sonra ilk kez sahneye çıkan 41 yaşındaki şarkıcı, bir saatlik konser için 24 milyon dolar (450 milyon TL) aldı. Beyonce, performansıyla geceye katılanları eğlendirirken, Kendall Jenner, Jay-Z, Rebel Wilson ve Ellen Pompeo gibi isimler de açılış partisinde göz doldurdu. Deniz kıyısındaki ultra lüks otelde gerçekleştirilen özel etkinliğin ardından havai fişek gösterisi ve DJ grubu Swedish House Mafia'nın başını çektiği bir parti verildi. 82 BİN DOLARLIK SÜİTTE KALDI Konser için Dubai'ye giden Beyonce ve ailesinin kaldığı Royal Mansion isimli süitin fiyatının yaklaşık 82 bin dolar olduğu açıklandı. 22’nci katta bulunan süitte sinema odası, koruma odası ve kendisine ait bir yüzme havuzu bulunuyor. Daha fazla odaya ihtiyaç duyulması durumunda bu süitin yanındaki 15 oda da tutulabiliyor. SONSUZLUK HAVUZLU ODALAR 6 kulenin birleşimi olan 43 katlı, 795 odalı otelin en ucuz odasının geceliği 850 dolar. Konukların izleyebileceği 4 bin denizanası içeren metrelerce yükseklikteki bir akvaryumun dışında, sekiz ünlü şefin yer aldığı 17 restoran ve barı bulunan otelin 44 odasında yüzlerce metrelik sonsuzluk havuzu bulunuyor.

Marmarabirlik’ten 61 milyon liralık ödeme Haber

Marmarabirlik’ten 61 milyon liralık ödeme

Marmarabirlik 6 Ocak 2023 Cuma günü, 17 Aralık - 30 Aralık tarihleri arasında teslim ettiği ürün bedellerinin yüzde yüzde 50’sinin karşılığı olarak ortaklara 61 milyon lira ödeme yapacak. Ortaklar bu gece saat 00.00’dan itibaren beşinci dilim ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden alabilecekler. Bu ödeme ile birlikte ortaklara toplam 623 milyon lira ödeme gerçekleştirilmiş olacak. Marmarabirlik alımların başladığı 21 Ekim 2022 tarihinden bugüne kadar Gemlik çeşidi, su tipi ve yağlık dahil olmak üzere 55 bin ton ve 1 Milyar 355 milyon lira tutarında alım gerçekleştirdi.  BAŞKAN HİDAMET ASA   Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Marmarabirlik tarihine geçecek 2022-2023 iş yılı ürün kampanyasında; 76 bin ton rekolte beyanı gelmesine rağmen kota uygulaması yapılmamış, ürün alım fiyatları  üreticinin yüzünü güldürmüş, dolu afetinden zarar gören üreticilerimize ilaveten kilogram başına 2 lira destek verilerek mağduriyetleri de giderilmiştir.  Üreticisi için bütün riskleri göze alan Yönetim Kurulumuz zorlu şartların üstesinden gelmeyi başarmıştır. 2022-2023 iş yılı ürün alım kampanyasının sonuna doğru geldiğimiz şu günlerde, üreticimizin önemli girdi kalemlerinden olan zirai ilaç, gübre ve akaryakıt desteği için hazırlıklar başlanmıştır” dedi.    Marmarabirlik’in 2022 yılında 1 Milyar 470 milyon lira ciroya ulaştığını belirten Başkan Asa şunları söyledi: “Marmarabirlik 2010 yılından bu yana yaptığı yatırımların meyvelerini toplamaktadır. Son 12 yılda  gerek ekonomik, gerekse kurumsallaşma adına büyük atılım gerçekleştiren ve ülkemizde kooperatifçiliğin örnek kurumlarından biri olarak gösterilen Marmarabirlik’in bu başarısı ekip çalışmasının göstergesidir.  Marmarabirlik’in büyümesi ortaklarımızın da refah seviyesini artırmakta, zeytin üretiminin daha da büyümesine olumlu katkılar sağlamaktadır. Marmarabirlik zeytin üretiminde devamlılığı sağlayan bir kurum olmuştur.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.