Hava Durumu

#Netanyahu

Lodoshaber.Com - Netanyahu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Netanyahu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

 Netanyahu’dan oğluna sosyal medya yasağı iddiası Haber

 Netanyahu’dan oğluna sosyal medya yasağı iddiası

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nın oğlu Yair Netanyahu'ya sosyal medya yasağı getirdiği iddia edildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, Netanyahu’nın sosyal medyadan aşırılık yanlısı ve tartışmalı paylaşımlarıyla gündeme gelen oğluna, sosyal medya hesaplarından paylaşımlarını durdurmasını istediği ifade edildi.    Haberlerde, geçtiğimiz günlerde İsrail’deki tartışmalı yargı reformuna yönelik protestoları ABD Dışişleri Bakanlığının finanse ettiğini iddia eden Yair Netanyahu’nun söz konusu paylaşımının ardından sosyal medyadaki paylaşımlarına ara verdiği görüldüğüne dikkat çekildi.    Üç güvenilir kaynağa dayandırılan haberlerde, Yair Netanyahu’nun anne ve babasının kendisine zarar verdiğini, sakinleşmesini ve dikkat çekmemesini talep ettiği belirtilerek, söz konusu talebin ardından aile içinde tartışmaya neden olduğu öne sürüldü.      Yair Netanyahu’nun birkaç ay ABD’de kalacağı iddia edildi    Haberlerde ayrıca, Yair Netanyahu’nun hafta başında Ben-Gurion Havalimanı'nda görüldüğü ve ABD’ye gittiği iddia edilerek, ABD’de birkaç ay kalacağı öne sürüldü. Netanyahu ailesinin sözcüsü yaptığı açıklamada, söz konusu haberleri yalanlayarak, “Yair Netanyahu'nun bu kadar kötüye kullanılması yeter. Bu haberin tamamı büyük bir şeytani yalan. Yair'in ABD gezisi uzun zaman önce planlanmıştı” dedi.      "İsrail'deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var”    Yair Netanyahu sosyal medya hesabından 27 Mart’ta yaptığı paylaşımda, protestoları ABD Dışişleri Bakanlığının finanse ettiğini iddia etmiş, "İsrail'deki protestoların arkasında ABD Dışişleri Bakanlığı var. Amaçları Netanyahu'yu devirmek ve İranlılarla anlaşma yapmak. Şin Bet nerede?" ifadelerini kullanmıştı.

Başbakan'ın eşi gösteriler sırasında kuaförde mahsur kaldı! Haber

Başbakan'ın eşi gösteriler sırasında kuaförde mahsur kaldı!

İsrail'in başkenti Tel Aviv’de hükümetin yargı reformuna karşı gerçekleştirilen protesto sırasında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu kuaförde mahsur kaldı. Göstericilerin toplandığı kuaförün önüne takviye polis gönderildi. Sara Netanyahu kuaförden saatle sonra tahliye edilebildi.      İsrail'in başkenti Tel Aviv’de hükümetin yargının yetkilerini kısıtlayan düzenlemesine karşı gerçekleştirilen protestolarda tansiyon yükseldi. Yüzlerce gösterici Başbakan Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara Netanyahu’nun protesto sırasında bulunduğu Kikar HaMedina Plaza’daki kuaförün önünde toplandı. İsrail bayrağı açan göstericiler sloganlar atarken, Sara Netanyahu içeride mahsur kaldı. Bölgeye çok sayıda takviye polis sevk edildi. Polislerin güç kullanarak göstericileri kuaföründen önünden  uzaklaştırmasıyla Sara Netanyahu saatler sonra tahliye edildi.      “Eşim Sara'yı tehdit ve taciz ediyorlar”    Binyamin Netanyahu eşi mahsur kaldığı sırada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Anarşistler (Yair) Lapid'in liderliğinde kırmızı çizgileri aşmaya devam ediyor. Şu anda eşim Sara'yı tehdit ve taciz ediyorlar. Lapid'i ve muhalefeti buna bir an önce son verilmesi ve benzeri görülmemiş bu rezil eylemi kınamaları çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı. Binyamin Netanyahu daha sonra polis korumasıyla kuaförden çıkarılan eşiyle birlikte fotoğraflarını paylaşarak, “Sevgili eşim Sara’nın sağ salim ve zarar görmeden eve döndüğüne evindim. Anarşi durmalı” dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Ürdün sürprizi! Haber

İsrail Başbakanı Netanyahu’dan Ürdün sürprizi!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, daha önce duyurulmayan sürpriz bir ziyaret ile Ürdün’e geldi. İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu'nun günün erken saatlerinde Ürdün’e geldiği ve Ürdün Kralı Kral II. Abdullah ile görüştüğü aktarıldı.    İki liderin 4 yıldan fazla bir süre sonra yaptığı ilk görüşmede, bölgesel meseleleri, güvenlik ve ekonomik işbirliği konularının ele alındığı bildirildi. Netanyahu’nun söz konusu Ürdün ziyareti aynı zamanda göreve gelmesinin ardından yaptığı ilk yurtdışı ziyareti olarak kayıtlara geçti.    Liderler Mescid-i Aksa’yı görüştü    Ürdün Kraliyet Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada ise, iki liderin Mescid-i Aksa’daki tarihsel ve hukuki statüsünün ele alındığı belirtilerek, Kral Abdullah’ın İsrail’i Mescidi Aksa’nın statükosuna saygı duymaya çağırdığı aktarıldı. Açıklamada ayrıca, Kral Abdullah’ın İsrail’e İsrail-Filistin ihtilafında nihai barışçıl bir çözüm bulma umutlarını baltalayan "şiddet eylemlerini durdurması" için çağrıda bulunduğu aktarıldı.    Kral Abdullah ile Netanyahu, en son 2018'de kamuoyuna açıklanmayana gizli bir ziyaret ile bir araya gelmişti.    İsrail-Ürdün ilişkileri    Netanyahu'nun 2009 ile 2021 arasındaki son başbakanlığı sırasında, İsrail ile Ürdün arasındaki ilişkiler önemli ölçüde kötüleşmiş, Ürdün’ün İsrail Büyükelçisini geri çağırmasına neden olan bir dizi olayın ardından 2019'da ilişkiler "tüm zamanların en düşük seviyesine" gerilemişti.    Ürdün hükümeti, Netanyahu hükümetinin göreve başlamasından bu yana Mescid-i Aksa’daki olaylar nedeniyle Ürdün’ün İsrail Büyükelçisini iki kez Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Biden: "Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum" Haber

Biden: "Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum"

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'de 6. kez başbakan olarak göreve gelen Binyamin Netanyahu için bir tebrik mesajı yayımladı. ABD'nin iki devletli çözümü desteklemeye devam ettiğini belirten Biden, "İran'dan gelen tehditler de dahil, İsrail ve Orta Doğu'da karşı karşıya kaldığı birçok zorluğu ve fırsatı birlikte ele almak için arkadaşım Başbakan Netanyahu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum" ifadelerini kullandı. İsraillilerin ve Filistinlilerin de dahil olduğu güvenli bir bölge oluşturmak için ABD'nin de çalışmalara dahil olduğuna işaret eden Biden, "Başbakan Netanyahu liderliğindeki yeni İsrail hükümeti ile hedeflerimizi sürdürmeyi amaçlıyoruz" dedi. Netanyahu hükümeti yemin etti İsrail'de 1 Kasım'daki seçimlerde galip gelen Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu 37. hükümeti kurdu. İsrail'in en uzun süre görev yapan başbakanı ve en sağcı hükümetin lideri Netanyahu, yemin ederek 6. kez başbakan olarak göreve geldi. Netanyahu'nun ardından kürsüye çıkan bakanlar da yemin ederek görevlerine resmi olarak başladı. Netanyahu'nun kabinesinde 5'i kadın toplam 31 bakan bulunuyor. Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi 32 sandalye ile birinci, eski Başbakan Yair Lapid'in lideri olduğu Yesh Atid 24 sandalye ile ikinci, Benny Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi ise 12 sandalye ile mecliste üçüncü parti olmuştu. Netanyahu liderliğindeki sağ blok 120 sandalyeli mecliste 64 sandalye kazanarak, hükümeti kurmak için yeterli olan çoğunluğu sağlamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.