Hava Durumu

#Mustafakemalpaşa Belediyesi

Lodoshaber.Com - Mustafakemalpaşa Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafakemalpaşa Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Mustafakemalpaşa Belediyesinden "Geri dönüşen sokak kütüphanesi" projesi Haber

Mustafakemalpaşa Belediyesinden "Geri dönüşen sokak kütüphanesi" projesi

Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından 1. sınıf Atık Getirme Merkezi’ne getiren, eski kırık dolaplar değerlendirilerek, Sokak Kütüphanesinin temellerini oluşturuldu. Atık ürünlerden oluşturulan Sokak Kütüphanesi, "Eski kitaplarını getirene okul harçlığı bizden" kampanyasıyla toplanan kitaplar yerleştirildi. Çocukların dikkatini çekebilmek için özel dizayn edilen kütüphane ilk etapta Etibank, Mustafakemalpaşa Öğretmenevi ve Aziz Sancar Parkı olmak üzere ilçenin en uğrak üç lokasyonuna kuruldu. Kitap alışverişine teşvik eden Sokak Kütüphanesi, geniş kitap yelpazesine sahip. Sokak Kütüphanesi hakkında açıklama yapan Başkan Kanar "Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz ile birlikte yine çevreci bir projeye daha imza attık. Daha önce Sıfır Atık Günü’nde Cahit Zarifoğlu İlkokuluna kurduğumuz ve ilk sıfır atık kütüphane olma özelliği taşıyan kütüphanemizi sokak kütüphanesine geçirdik. Şuan ilçenin en uğrak üç lokasyonuna kütüphanelerimizi kurduk. Sokak kütüphanesi projesini hayata geçirmeden önce uzun soluklu araştırmalar yaptık ve 1 ağaçtan ortalama 62 kitap basıldığı bilgisine eriştik. Kağıt üretimi için kesilen ağaçlar ve kullanılan sular, kitap basımındaki kimyasallar ve basılan kitapların dağıtımı için harcanan yakıt ve doğaya salınan emisyon düşünüldüğünde sokak kütüphanesi çevreci uygulamalara örnek bir proje. Yardımlaşma duygusunu pekiştirecek ve yeniden kullanıma teşvik edecek kütüphane projemizi her mahallemize kurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Mustafakemalpaşa Belediyesinden Doğa ve Fen Okuluna destek Haber

Mustafakemalpaşa Belediyesinden Doğa ve Fen Okuluna destek

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortak projesi olarak hayata geçen, Ormankadı Doğa ve Fen Okuluna Mustafakemalpaşa Belediyesi desteklerini sürdürmeye devam ediyor. Doğada eğitim gören öğrencilerin doğa ile uyumlu yenilikçi uygulamaları öğrenmeleri ve uygulamaları için oluşturulan çadırlar öğrencilerin eğitim yolculuklarına ortak olmaya hazır.      Duvarsız eğitim modeli ile Mustafakemalpaşa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığıyla hayata geçiren proje 5 bin 700 metrekarelik bir alan üzerine kurulu, 4 açık hava dersliği, 1 kapalı kıl çadır dersliği, 50 metrelik denge parkuru, kitap okuma alanları, tarım uygulama alanları, hayvan barınakları, solucan gübre üretim evi, kum ve kil havuzu, izcilik kamp alanı, 5 ayrı beceri atölyesi, çamur havuzu, 2 kümes, 1 sera, zipline, meyvelik alan ile kompost alanı bulunan eğitim merkezine Mustafakemalpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Sıfır Atık ve Geri Dönüşüm Çadırı, Teknoloji ve İnovasyon Müdürlüğü Tersine Mühendislik Çadırı kazandırarak, öğrencilerin deneyimleyerek öğrenme süreçlerine katkı sağlıyor. Hayata geçirilen çadırlar sayesinde öğrenciler, hem teknolojinin derinliklerine inebilecekler, hem de atık ürünlerin geri dönüşüm serüvenine tanık olabilecekler. Atık malzemeden tasarımlar,  geri dönüşüm süreci, sıfır atık yaklaşımı ile doğa temelli stem uygulamaları, modelleme üzerine doğal malzemelerden tasarım geliştirme uygulamalarıyla öğrencilere katkı sağlayacak. Robatik, stem, kaldıraç, dron ve tersine mühendislik konuları hakkındaki eğitimler, eğitim öğretim dönemi boyunca devam edecek.    İlçenin eğitim vizyonunu değiştiren proje çerçevesinde açıklamada bulunan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde ilçemize kazandırılan Doğa ve Fen okulu ilçemizde ki öğrencilerimizin eğitiminde yeni bir sayfa açtı. Teknolojinin ilerlemesine tanıklık eden Z kuşağının telefon ve tabletten uzak eğitim ve sosyalleşmeye teşvik edilmesi amacıyla inşa edilen okulumuza 2023 yılında da desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Teknoloji ve İnovasyon Müdürlüğümüz ve İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz ile birlikte öğrencilerimize hazırlamış olduğumuz çadırlar sayesinde öğrencilerimiz bilinçlenirken aynı zamanda bilim teknoloji ve inovasyon projelerini deneyimleyebilecekler. Yıl içerisinde öğrencilerimiz için atölyeler ve eğitimler sunmayı planlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Bursa'da Başkan Kanar'dan yeni yıl mesajı Haber

Bursa'da Başkan Kanar'dan yeni yıl mesajı

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, yeni yıl mesajı yayınladı. ‘’Kıymetli Hemşehrilerim; Yeni yılın Mustafakemalpaşa’mıza, ülkemize ve tüm dünyaya, sağlık huzur ve refah getirmesini dilerim. Acısıyla tatlısıyla 2022’yi geride bırakırken, 2022’yılı Mustafakemalpaşa’nın yılı oldu. Mustafakemalpaşa’da oluşturduğumuz hizmet seferberliği ile hayata geçirdiğimiz binlerce proje sayesinde Mustafakemalpaşa’yı yeniden inşaa ettik. 2022’nin en çok konuşulan konusu tabi ki yollar… 160 milyonluk dev yatırım hamlesi ile 50 yıllık altyapı soruna neşter vurarak ilçeyi adeta dev bir şantiye alanına çevirdik, 7’den 70’ e tüm hemşehrilerimizin sağlıklı sulara kavuşabilmesi için elimizi taşın altına koyduk.  2022 yılı en çok ilçemizin parlak geleceği gençlerin yılı oldu.  Sevilen şarkılarıyla Sefo, Tuğçe Kandemir ve Bilal sonses ile buluşturarak, her konserde farklı heyecanlara tanık olduk. Tabii en güzel müjde ise gençlerimizin heyecanla beklediği Gençlik Merkezinin hızla ilerlemesi oldu. İnşallah 2023 yılının ilk aylarında faaliyete geçireceğiz. Gönlü zengin ilçe halkımın yaptığı sayısız yardımlar sayesinde, aşevimiz aracılığıyla her akşam aynı sofraya oturma fırsatı bulduk. Hayvan barınağımız sayesinde binlerce can dostumuzu yeni ailelerine, sağlıklarına kavuşturduk. Her zaman söylüyorum biz bir aileyiz. 131 mahallesi bulunan Mustafakemalpaşa’mızda huzurla yaşamak, yepyeni bir Mustafakemalpaşa kurmak benim görevim. Sosyal yaşama değer katacak millet bahçesi projemizde sona yaklaşıldı, havaların ısınmasıyla beraber, ilçe halkımızın keyifle vakit geçireceği bir alanı ilçemize kazandırıyoruz. Kadir Gecesi Adnan Menderes Meydanı’nda kıldığımız namazı inşallah, Millet Bahçemizin içinde ki Cami’de kılmayı Mevla’m nasip etsin. Çalışma arkadaşlarımız ile beraber 5 gün değil 7 gün 24 saat sizler için çalışmaya devam ediyoruz. Yeni yıl demek yeni başlangıçlar, yeni umutlar demek, dünyamız için Mustafakemalpaşa’mız için hayır, bereket ve bolluk getirmesini diliyorum. Seneye görüşürüz demek isterdim ama dediğimiz gibi biz çalışmaya devam ediyoruz. İyi senelerimiz olsun. ‘’ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.