Hava Durumu

#Mustafakemalpaşa

Lodoshaber.Com - Mustafakemalpaşa haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafakemalpaşa haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa Mustafakemalpaşa’da sağlık ve spora yeni yatırım    Haber

Bursa Mustafakemalpaşa’da sağlık ve spora yeni yatırım   

Yatırımların hizmete alındığı törende konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, 14 Mayıs Seçimlerine ilişkin istikrar vurgusu yaptı. “İstikrarın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır” diye konuşan Ala, parlamento da güçlü bir temsiliyet mesajı verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Mustafakemalpaşa’da hizmet sahasının her alanında canla başla çalıştıklarını vurguladı.    Mustafakemalpaşa’da sağlık ve spor alanında yürütülen iki yeni yatırım daha hizmete alındı.    Züferbey Mahallesi’ne kazandırılan 10 üniteli yeni diş polikliniği ve yenilenen yüzüyle sporcuların hizmetine sunulan Akar Spor Tesisleri, AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala ve Mustafa Esgin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Kaymakam Ahmet Altıntaş, AK Parti Bursa Başkanı Davut Gürkan, Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve vatandaşların katılımıyla açıldı.    Sağlık ve spor yatırımlarının hayırlı olmasını dileyerek yeni dönemde Mustafakemalpaşa’yı daha fazla hizmetle buluşturacaklarını söyleyen AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, vatandaşların Türkiye’ye son 20 yılda güçlü bir istikrar armağan ettiğini kaydetti. Milletvekili Ala; “Tüm bu yatırımların sürmesi için önce sandıktan istikrarın çıkması gerekiyor.  Sadece Türkiye’den değil, Londra’dan Washington’dan bakınca da istikrarın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhur İttifakıda arkasında olarak, meclisi de gümbür gümbür Cumhurbaşkanımızı destekleyecek şekilde sandıktan çıkarsa 5 yıl önümüzde hizmet dönemi olacak” dedi.    Pandemi döneminde Türkiye’nin birçok ülkeye destek verdiğini, tüm sağlık personelinin ise fedakârca mücadele ettiğini vurgulayan Efkan Ala; “Türkiye o dönemde 160 ülkeye ve 15 uluslararası kuruluşa sağlık yardımı gönderdi. Vatandaşlarımızın armağanı olan bu istikrarı elinde tutanlarda ülkeye birçok hizmet verdi. Bundan sonrada bu hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise farklı siyasi partilerden olmasına rağmen Cumhur İttifakı’nın ‘ülkenin bekası’ için çalıştığını dile getirdi.    Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa’da her alanda yatırımlar yürüttüğüne dikkat çeken Aktaş; “Altyapı ile ilgili büyük mesafe kat edildi. Bursa’da dahi bulunmayan Gençlik Merkezi yakın zamanda hizmete açılacak. 100 bin nüfuslu Mustafakemalpaşa müstakil ve yeni bir diş birimine kavuştu. Bursa’daki amatör spor kulüplerimize bu dönem 4,5 milyon TL’lik bir katkı sağladık. Yalıntaş’a da planladığımız saha yapımı sözünü müjdeliyorum. Plan değişikliği yapıldı, Yalıntaş’ın saha ihalesini de yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Mustafakemalpaşa’nın her bir köşesine dokunmak için canla başla çalışıyoruz” dedi.    AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, AK Parti Bursa Başkanı Davut Gürkan ve Belediye Başkanı Mehmet Kanar da yaptıkları konuşmalarda, sağlık ve spor yatırımlarının Mustafakemalpaşa’ya hayırlı olması dileklerinde bulundu.    Konuşmaların ardından, diş polikliniği ve Akar Spor Tesisleri’nin açılış kurdelesi kesildi.

 Türkiye'nin ilk arı pazarı Bursa'da kuruldu    Haber

 Türkiye'nin ilk arı pazarı Bursa'da kuruldu   

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde arı pazarı açıldı.   Bal ormanının ardından Türkiye’nin ilk arı pazarını da Mustafakemalpaşa’ya kazandırdıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Kanar,  yenilerini ekleyecekleri birçok tarım projesi ile ilçenin verimli topraklarından bolluk ve bereket fışkıracağını söyledi.    ‘’Mustafakemalpaşa ilçesi arı potansiyeli bakımından en yüksek olan sayılı ilçelerden biri’’ olduğu dile getiren Başkan Kanar, arıcılık sektörüne ışık tutan ‘’Arı Pazarı’’ ile arıcıları ve bal üreticilerini bir araya getirerek sektöre yeni bir soluk getirdiklerini kaydetti. 170 üreticiden oluşan arı pazarına çevre illerden ilgi yoğundu.    Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkılarıyla Mustafakemalpaşa’ya kazandırılan 2. Bal Ormanının bittiği müjdesini veren Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ‘’ Her bölgenin balı var, bizim bölgemizin de balı ve satılıyor, fakat arı satışı yapılan resmi bir pazar yok. Bu pazarı Mustafakemalpaşa’ya neden kurmayalım" dedik ve kurduk. Bu bir başlangıç inşallah geleneksel hale getireceğiz.’’ dedi.    Arı pazarı açılış programına Bursa Arı Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Umut Buğra Kavas, Mustafakemalpaşa Ticaret Borsa Başkanı Saadettin Akkoyunlu ve ilçe protokolü katılım sağlarken, ilçeden ve çevre ilçelerden arı üreticileri yoğun ilgi gösterdi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı çalışmalarını sürdürüyor Haber

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alfatlı çalışmalarını sürdürüyor

Türkiye’nin ikinci yüzyılının biçimlendirecek 14 Mayıs seçim çalışmalarına Bursa'nın ilçelerinde devam eden BBP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa 1. bölge milletvekili adayı Ekrem Alfatlı, Sincansarnıç, Eski Kızılelma, İncilipınar, Kocakoru mahallerinde vatandaşlarla sohbet edip talep ve sorunlarını dinledi. BBP Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Aydoğan ve yönetimi, BBP Bursa milletvekili adayları İsmail Demir, Harun Çiçek, Kemal Akyıldız, Erhan Altan, Hasan Uslu, Kadriye Öz, Nail Artuç ve Mehmet Can Özer’in de hazır bulunduğu programlarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirten Alfatlı, "Türkiye Sevdamız Bursa İçin Hazırız mottosuyla seçimlere hazırlanıyoruz. Bizler Anadolu insanının iktidara uzanan nefesiyiz. Ben Bursa’nın yerlisiyim. Annem Bursa’nın Keles’in Kozubudaklar köyünden. Ben Bursa doğumluyum. Bursa’nın bütün sorunlarını biliyoruz. Mahalle ve köylerimizi karış karış dolaşmak, girilmedik ev sıkılmadık el bırakmamak sureti ile vatandaşlarımızın tüm sorunlarını ve çözüm yollarını biliyoruz. Bizler 30 yıllık siyasi partisiyiz. Bizler ilk defa barajsız olarak seçime giriyoruz. Bugüne kadar vatandaşlarımız Bizler Muhsin Başkanı seviyoruz, BBP baraja takıldığı için oy vermiyoruz diyorlardı. Yeri sistemde baraj sorunumuz yok. Bizleri temsilci olarak TBMM’ye gönderdiğinizde sizlerin tüm sorunlarınızın takipçisi olacağız. Önümüzdeki seçimlerde sizlerden Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a genel seçimlerde Anadolu insanının sesi BBP ‘ye oylarınızı istiyoruz. Bu vesile ile mübarek Ramazan bayramınızı tebrik ediyor sağlık esenlikler ve mutluluklar diliyorum” dedi.    Köylülerle son iftarını açan Ekrem Alfatlı ve milletvekili adaylarına Yörük ve Türkmen Kültürünün önemli bir parçası Keyfiye hediye eden Mustafakemalpaşalılar seçimlerde destek sözü verdi.

Mustafakemalpaşalı işçiler çifte bayram yapacak Haber

Mustafakemalpaşalı işçiler çifte bayram yapacak

Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Hak İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlanarak imzalar atıldı. 2023 yılını kapsayan toplu sözleşme hükümlerine göre hak sahibi işçilerin toplu sözleşme ile ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde önemli oranda iyileştirmeler yapıldı. İmzalanan sözleşmeye göre ilk 6 aylık enflasyon oranında maaş artışı yapılırken, temizlik işçilerine uygulanan koku primi de 750 liraya yükseldi. Çifte bayram sevinci yaşatan toplu sözleşmede sonucunda ayrıca Ramazan Bayramı'nda bin 500, Kurban Bayramı'nda ise 2 bin 500 lira ikramiye verilecek.      “İmkanlarımız dahilinde en iyisini yaptık”    İşçiler ve temsilcilerine sergiledikleri ortak anlayış için teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar, "Bir yanda yatırımlarımız devam ederken diğer yandan belediye bütçemizin el verdiği oranda çalışanlarımıza destek olmaya çalıştık. Hiçbir işçimizi mağdur etmeyiz. Çalışanlarımızın alın teri ve emeğinin karşılığı sözleşmeye yansımıştır. Çalışanlarımızla bir aileyiz ve onların alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. Toplu iş sözleşmesi başta çalışanlarımız olmak üzere hepimize hayırlı olsun” dedi.      “Başkanımız hak ettiğimiz değeri verdi”    Hizmet İş Genel Başkan Yardımcısı İdris Ersoy da çalışanların daha adil bir ücret düzenlemesi ve sosyal haklara sahip olmaları için çaba harcadıklarını ifade ederek "Alın teri ve emeğin yüce bir değer olduğunu gözler önüne seren Belediye Başkanı Mehmet Kanar’a teşekkür ediyorum. Başkanımız çalışanına hak ettiği değeri verdi.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.