Hava Durumu

#Mustafa Dündar

Lodoshaber.Com - Mustafa Dündar haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Mustafa Dündar haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da yaşlı çiftten duygulandıran deprem yardımı Haber

Bursa'da yaşlı çiftten duygulandıran deprem yardımı

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Yeniceabat Mahallesi’nde yaşayan Ali ve Fadime Günay çifti, depremden zarar gören vatandaşlara bir nebze destek olabilmek için bir miktar para ve elleriyle ördükleri kışlık kıyafetleri Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teslim etti.        Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından deprem bölgesine yardımlar devam ederken, Osmangazi’de yaşayan Günay çiftinin desteği yürekleri ısıttı. Yeniceabat Mahallesi’nde yaşayan 96 yaşındaki Ali Günay ile 92 yaşındaki eşi Fadime Günay, Türkiye’yi yasa boğan büyük afetin ardından deprem bölgesine yardım yapma arzularını Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a iletti. Başkan Dündar yaşlı çifti AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte makamında ağırladı. Günay çifti hazırladıkları biner lira para ile içinde kendi elleriyle ördükleri kışlık kıyafetlerin olduğu bohçayı Başkan Dündar’a teslim etti. Deprem haberini duyunca çok üzüldüklerini belirten Ali dede ve Fadime nine, “Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Biz de oradaki insanlara elimizden geldiğince yardım etmek istedik. Mustafa Başkanımız da sağ olsun bize yardımcı oldu. Allah, devletimize ve milletimize zeval vermesin.” diye duygularını dile getirdi. Başkan Dündar da Günay çiftinden aldığı yardımları AFAD yetkililerine teslim etti.

Başkan Dündar, afet bölgesindeki çalışmaları yerinde inceledi Haber

Başkan Dündar, afet bölgesindeki çalışmaları yerinde inceledi

Bursa'nın Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, deprem bölgesine gönüllü olarak giderek çalışmalara destek veren belediye personeline moral verdi. Depremzede vatandaşlar ile de bir araya gelen Başkan Dündar, yaraların kısa sürede sarılması için devletin tüm kurumlarının koordineli bir şekilde çalıştığını söyledi.      Türkiye’yi derinden sarsan depremin ardından bütün imkanlarını seferber eden Osmangazi Belediyesi, felaketin yaşandığı ilk günden itibaren personel ve ekipman desteğinin yanı sıra kışlık kıyafet, battaniye,  bebek bezi, yakacak, soba, erzak ve hijyen malzemesinden oluşan ihtiyaç yardımlarını bölgeye göndermeye devam ediyor. Lojistik desteğin yanı sıra afet bölgesine gönüllü olarak giden 336 kişilik personel, temizlik ve ilaçlamadan enkaz kaldırımına, sıcak yemek dağıtımından sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda AFAD koordinesinde çalışmalarını sürdürüyor.   Gaziantep ve Hatay’daki gönüllü belediye personelini ziyaret eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Dündar, aynı zamanda acının merkezinde depremzede vatandaşlarla bir araya gelerek ihtiyaçlarını dinlerken, yaraların kısa sürede sarılması için gayret gösterdiklerini söyledi.    Osmangazi Belediyesi tarafından 3 adet konteynırın birleşmesiyle oluşturulacak 100 adet yeni yaşam alanlarının kurulacağı bölgeyi de gezen Başkan Dündar, “Afetin ilk gününden itibaren dünyanın dört bir yanından buraya yardım geliyor.    Devletimizin bütün kurumları, belediyeler burada çalışıyor. Millet olarak seferber olmuş durumdayız. Osmangazi Belediyesi olarak biz de deprem bölgesinde yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Yardım tırlarımızın yanı sıra gönüllü personellerimiz burada büyük bir fedakârlıkla çalışıyor. AFAD öncülüğündeki enkaz altından kurtarma çalışmalarının ardından temizlik ve ilaçlama, sıcak çorba ve yemek dağıtımı, enkaz kaldırma ve konteynır kurumu gibi işler büyük bir hızla devam ediyor. İnşallah, bu büyük dayanışma ile yaralarımızı en kısa zamanda saracağız.” dedi.

Osmangazi Meydanı’nda geri sayım Haber

Osmangazi Meydanı’nda geri sayım

Bursa’nın son dönemdeki en önemli projeleri arasında yer alan Osmangazi Meydanı’nın inşaat çalışmalarında sona gelindi. Yakın zamanda Bursalıların hizmetine sunulacak olan dev meydan, ortaya çıkan ihtişamıyla AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu da kendisine hayran bıraktı. Dev meydanı gezen Çavuşoğlu, “İnşaat çalışmaları başladığında nasıl bir eserin ortaya çıkacağını hayalimizde canlandıramamıştık. Geldiğimiz noktada hayal ettiğimizin çok ötesinde güzellikte bir eser ile karşılaştık” dedi.      Şehrin merkezinde 150 milyon lira gibi dev bir bütçe ile kamulaştırılan 100’den fazla binanın yıkılmasıyla elde edilen 40 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Osmangazi Meydanı, 2000 araçlık otoparkının yanı sıra bünyesinde yer alacak sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile de Bursa’nın yeni marka değeri olacak. Osmangazi Belediyesi tarafından hiçbir ticari kaygı gözetilmeden tamamen şehrin ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilen Osmangazi Meydanı, Bursalılarla buluşmak için gün sayıyor. İnşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan Osmangazi Meydanı, sosyal ve kültürel alanların yer alacağı bölümlerin çatılarının kaplanmasıyla birlikte, ihtişamını da gözler önüne serdi. Otoparkıyla şehir içi trafiğini de büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı, şimdiden kent için ne kadar önemli bir eser olduğunu ortaya koyuyor.    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Osmangazi Meydanı’nı gezerek incelemelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da, dev meydanın ihtişamından etkilendi. Meydandaki tüm detayları büyük dikkatle inceleyen Çavuşoğlu, Başkan Dündar’dan inşaat çalışmalarında gelinen son nokta hakkında bilgiler aldı. Osmangazi Belediyesi olarak kente kazandırdıkları Osmangazi Meydanı’nı Bursalılarla buluşturmak için geri sayımın başladığını dile getiren Başkan Dündar, “ İnşaat çalışmaları devam eden projemiz, artık son aşamaya geldik. Şu anda devam eden çatı ve zemin kaplama çalışmaları tamamlanmak üzere. Osmangazi Meydanı, hem bir geçiş noktası, hem de insanların bir araya geleceği bir buluşma noktası. Şehir merkezine gitmek isteyen vatandaşlarımızın araçlarını park edebilecekleri 2 bin araçlık bir otoparkı sayesinde şehrin araç trafiğini rahatlatacak, yayalaşmasına sebep olacak bir proje. Şimdiden Bursa’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Dündar, Emek’te vatandaşlarla buluştu Haber

Başkan Dündar, Emek’te vatandaşlarla buluştu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Emek Adnan Menderes Mahallesi’nde yaptırılan Kur’an kursu inşaatını AK Parti MKYK Üyesi Dr. Hasan Sert ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte inceledi. Cuma namazını beraberindeki heyet ile birlikte Emek Adnan Menderes Mahallesi Yenibağlar Camii’nde kılan Başkan Dündar, namaz sonra cemaatle bir araya geldi. Her hafta Cuma namazını farklı mahallelerde kıldıklarını belirten Başkan Dündar, hayırseverlerin desteğiyle yapılan hizmetlere belediye olarak katkı sağladıklarını ifade etti. Emek Adnan Menderes Mahallesi’nde Büyükoğlu ailesinin önemli bir hizmetini yerinde gördüklerini söyleyen Başkan Dündar, “Allah’a şükürler olsun ki, her mahallemizde hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle çok önemli hizmetler ortaya çıkıyor. Biz de bu eserlere belediye olarak destek veriyoruz, üzerimize düşen ne varsa katkı sağlamaya çalışıyoruz. Büyük Osmangazi Ailesi olarak, ihtiyacımızı gideriyoruz. Birçok mahallemizde Kur’an kursları açıldı. Katkı sağlayan herkesten Allah razı olsun. “ dedi. AK Parti MKYK Üyesi Dr. Hasan Sert de Osmangazi’de çok hayırlı bir hizmete şahit olduklarını ifade ederek, “Bu yapılan hizmet, çok kıymetli bir iş. Tüm İslam alemine, herkese hayırlı uğurlu olsun. Bu hizmetlerin azı çoğu olmaz. Yürekten olan ve Allah rızası için olan bir katkı. Buralara ruh verecek bu hizmetleri, katkısız desteksiz bırakmayalım. Özellikle son günlerde ecnebi yerlerde yapılan kötü muamelelerden sonra buraların önemi bir kez daha artmış oluyor. Bu hizmetlere destek verenlerden Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun da kendilerine bugüne kadar verdiği destekten dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti. Başkan Dündar, caminin ardından AK Parti MKYK Üyesi Dr. Hasan Sert ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile birlikte esnaf ile bir araya geldikten sonra Osmangazi Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Emek Bilgi Evi’ni ziyaret ederek, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Bursa'da uluslararası lisede karne heyecanı Haber

Bursa'da uluslararası lisede karne heyecanı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir proje okulu olan ve 82 ülkeden 486 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem karnelerini dağıttı.      Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilmiş en büyük proje okullarından biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1’inci dönemi karne töreni öncesinde, okul yönetimi tarafından öğrencilerin dinlenip birlikte vakit geçirmeleri için düzenlenen Hacı Hüseyin Efendi Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, geçtiğimiz günlerde vefat eden babası Hacı Hüseyin Dündar’ın adının verildiği dinlenme salonu, öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve dualar eşliğinde açıldı. Açılışın ardından Başkan Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve okul yöneticileri ile birlikte salondaki öğrencilerle bir süre sohbet edip, başarılar diledi.    Yabancı öğrenciler gönül elçisi    Dünyanın 82 farklı ülkesinden öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Başkan Mustafa Dündar, dünyanın farklı ülkelerinden gelip başarılı bir eğitim alan öğrencilerin, ülkeleri ile Türkiye arasında birer gönül elçisi olduğunu belirtti. Konuşmasında, eğitim ve öğretim kadar, iyi bir insan olmanın da büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Dündar, “Sizler için böyle güzel bir okulda okumak, başarılı olmak ve diploma almak bir başarı mıdır? Elbette ki başarıdır. Ancak, bu başarının yanında bir de ‘adam’ olmak var. Okuyup başarılı birer mühendis, öğretmen, doktor olabilirsiniz. Ancak, burada eğitimin yanında iyi birer insan olarak, yani ‘adam’ olarak yetişmek de çok önemli. Burada, iyi bir eğitim ile mühendis, doktor ve öğretmen olan insanlar yetiştiriyoruz. Her birinizden, kendi yolunuzu aydınlattığınız gibi gittiğiniz yerlerde çevrenizi de aydınlatmanızı istiyoruz.” diye konuştu.    Törende konuşan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi Akademik Bilim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Öcal da, geçtiğimiz yıl 3’üncü dönem mezunlarını veren okulun öğrencilerinin tamamının üniversiteyi kazanarak, büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Proje okulu olarak kurulan okulun kuruluş ve başarı hikayesinin kitaplaştırılacağını belirten Öcal, “Bu okul, İslâm aleminin ufkunu aydınlatmak üzere Bursa’da doğan bir yıldız. Sevgili öğrenciler, nerede olursanız olun burada almış olduğunuz eğitimle, gittiğiniz yerlerde en iyi şekilde hizmet edeceksiniz. Bu yüzden yüklenmiş sorumluluk çok çok önemli. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.    Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başarılı olan öğrencilere karne ve başarı belgelerini, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Bilim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Öcal ve okul yöneticileri ile birlikte verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.