Hava Durumu

#Muayene

Lodoshaber.Com - Muayene haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Muayene haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

  Bursa'da Huzurevi sakinlerine ortopedik muayene Haber

  Bursa'da Huzurevi sakinlerine ortopedik muayene

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi'ni ziyaret eden Turan Turan Kemik Kas Eklem Sağlığı Merkezi hekimlerinden Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, huzurevi sakinlerinin ortopedik muayeneleri gerçekleştirdi.      Herkes için kaçınılmaz bir süreç olan yaşlılık döneminde çeşitli sebeplere bağlı olarak birçok rahatsızlar da ortaya çıkıyor. Özellikle ilerleyen yaşın doğal bir sonucu olarak kemik, kas ve eklem fonksiyonları yavaşlarken, buna bağlı olarak fiziksel hareketlerin kısıtlanması da hayat kalitesinin düşmesine sebep oluyor.     Yaşlıların hayat kalitesinin arttırılması üzerine dikkat çeken ve bu konuda yenilikçi tedavi yöntemleri sunan Turan Turan Sağlık Merkezi hekimlerinden Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ortopedik rahatsızlıkları olan ancak hastaneye başvurmakta güçlük çeken huzurevi sakinlerini ziyaret etti. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hanifi Üçpunar ve diğer hastane personellerinin de olduğu bu ziyarette diz ve kalça kireçlenmesi sebebiyle merdiven çıkmakta zorlanan, bel fıtığına bağlı ağrıları sebebiyle hareket kısıtlılığı yaşayan, kas ve eklem ağrıları sebebiyle gündelik hayatında zorluk yaşayan birçok huzurevi sakininin fizik muayenesi gerçekleştirildi.    Muayene sırasında yaşlılarla muhabbet ederek yaşlıların yüzlerinde gülümsemeye sebep olan Doç. Dr. Hanifi Üçpunar, ziyaret sonunda teşekkürlerle uğurlandı. Doç. Dr. Hanifi Üçpunar ise bu tür etkinliklerin artarak devam ettireceklerini dile getirdi.

Bursa’da kamu hastanelerinden rekor: 12 milyon muayene! Haber

Bursa’da kamu hastanelerinden rekor: 12 milyon muayene!

2022 yılında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 18 kamu hastanesi ile 2 ağız ve diş sağlığı hastanesi ve 2 ağız ve diş sağlığı merkezinde, toplam 12 milyon 608 bin 173 kişiye poliklinik hizmeti verildi.      Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, sağlık hizmetleri sunumunda oldukça yoğun bir yılı geride bıraktıklarını belirtti. Dr. Yavuzyılmaz, “Müdürlüğümüze bağlı hastanelerde diş hastanelerimiz de dahil olmak üzere 2022 yılında 7 milyon 293 bin 246 vatandaşımıza muayene hizmeti verilirken, acil servislerimizde ise 5 milyon 314 bin 927 muayene hizmeti verildi. Bu oran ilimiz nüfusunun yaklaşık 3 katına tekabül ediyor“ dedi.    Bursa’da 2022 yılında 267 bin 478 hasta vatandaşın yatarak tedavi edildiği bilgisini veren Dr. Yavuzyılmaz, “Bu sürede hastanelerimizde 266 bin 303 ameliyat yapılırken, doğum servislerinde 18 bin 556 doğum gerçekleşti” şeklinde konuştu.    Randevusuna Gitmeyenlere Uyarı    Son olarak randevu alıp randevusuna gitmeyen vatandaşların sağlık sistemindeki en büyük tıkanıklıklardan birine yol açtığını hatırlatan Dr. Yavuzyılmaz, “Vatandaşlarımız MHRS ile hem randevu alıp hem de ihtiyaçları kalmadığı zaman randevularını iptal edebilir. Ancak Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi, üzücü bir istatistik var ki, Türkiye genelinde branşlara göre değişiklik gösterse de yüzde 20'nin üzerinde, yüzde 25'lere yaklaşan bir oranda maalesef randevu alıp randevusuna gelmeyen hastalarımız var. Bazı branşlarımız var ki, genel cerrahi, iç hastalıkları gibi, buralarda maalesef randevu alındığı halde muayeneye gelmeyen çok daha fazla hastamız olabiliyor ve haliyle bu tıkanıklığın daha da artmasına sebep oluyor. Vatandaşlarımızı buradan bir kere daha uyarmış olalım, lütfen randevunuza gelemeyecekseniz iptal edin, başkasının hakkında girmeyin" ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.