Hava Durumu

#Moloz

Lodoshaber.Com - Moloz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Moloz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

DSİ ekipleri Hatay'da 1 milyon 400 bin ton moloz taşıdı! Haber

DSİ ekipleri Hatay'da 1 milyon 400 bin ton moloz taşıdı!

Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'da, 1 milyon 400 bin ton moloz taşıyarak, 582 binanın enkazının kaldırılmasını sağladı. Hatay kent merkezi ve ilçelerinde, enkazın kaldırılmasına ve ağır hasarlı binaların yıkımına devam ediliyor. Depremin ilk gününde bu yana çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren DSİ ekipleri de Hatay'daki çalışmalara 1100 iş makinesi ve 1500 personelle destek verdi. Enkazın kaldırılması, yaraların bir an önce sarılması için çalışmalarını yoğun sürdüren ekipler, enkazın molozlarını döküm sahasına taşıyor. Sulama ve içme suyuna yönelik de çalışma yürüten ekipler, öncelikle Hatay'ın farklı noktalarında daha önceden açılmış fakat depremde hasar gördüğü için kullanılamaz hale gelen içme suyu kuyularını onararak yeniden aktif hale getirildi. Eş zamanlı Antakya, Reyhanlı, Kırıkhan ve İskenderun'da açılan ve gece gündüz çalışmaların devam ettiği sondaj kuyularıyla da başta çadır ve konteyner kentlerde yaşamlarını sürdürenler olmak üzere bölgedekilerin içme suyu ihtiyacı karşılanmaya çalışıldı. '10-15 gün içinde neredeyse tüm sulamalarımızı ayağa kaldırmış olacağız' DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, şu ana kadar 582 binanın enkazının kaldırıldığını, bunun da 1 milyon 400 bin ton ağırlığa, 67 bin kamyon seferine tekabül ettiğini söyledi. DSİ Genel Müdürlüğünün deprem öncesinde yeni aldığı makine parkıyla 11 ilde enkaz kaldırma çalışmalarında etkin rol oynadığını aktaran Gökçe, "Yarının bugünden daha iyi olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yarın bugünden daha güzel olacak. Devletimizin tüm kurumlarıyla buradayız. Elimizden geleni yapıyoruz, milletimizin yanındayız." dedi. Enkaz kaldırma çalışmalarında 1 milyon 900 bin litre akaryakıt tüketildiğine değinen Gökçe, şunları kaydetti: "Deprem hadisesi sonrası hayatın da normale dönmeye başlamasıyla bizim asli görevlerimizde ciddi çalışmalar içindeyiz. Evler gibi hasar gören yıkılan sulama tesislerimiz vardı. Bunlar için de çaba sarf ediyoruz. Hassa'da, Kırıkhan'da, Altınözü'ndeki Yarseli ve Samandağ sulamamızla ilgili çaba sarf ediyoruz. Çok ciddi mesafe katettik. Sulama sistemleriyle ilgili 200 bin dekarlık alanda tahrip var. 10-15 gün içinde neredeyse tüm sulamalarımızı yapısal olan hasarlarını ayağa kaldırmış olacağız." DSİ'nin deprem süreci boyunca devletin diğer tüm kurumlarıyla iyi işbirliği içinde olduğuna işaret eden Gökçe, 24 saat görev esası ve bilinciyle altyapı çalışmalarında, konteyner veya çadır kentlerin kurulmasıyla ilgili hatta mezarlık yerlerinin hazırlanmasıyla ilgili çalışmalarda görev aldıklarını sözlerine ekledi.

Ölümün böylesi: Depremde değil, enkaz başında!.. Haber

Ölümün böylesi: Depremde değil, enkaz başında!..

Kahramanmaraş’ta enkaz başında çalışmaları izleyen bir adam, kepçenin kaldırdığı molozların çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.    Olay, Dulkadiroğlu ilçesi Azerbaycan Bulvarı’nda saat 16.00 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, 58 yaşındaki Mustafa Kalın, damadıyla beraber yakınlarının yaşadığı binanın enkazının başına geldi. Bir süre enkaz başında bekledikten sonra damadı arabayı getirmeye gitti. Kalın, o sırada çalışmaları izlemeye devam etti. Kepçe operatörünün enkazdan kaldırdığı molozlar talihsiz adamın başına isabet etti. Mustafa Kalın kanlar içerisinde yere yığılırken, olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri talihsiz adamın hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yerinde incelemelerini yapan polis ekipleri kepçe operatörünü emniyete götürdü.    Mustafa Kalın’ın ölüm haberini alan yakınları olay yerine geldi. Acılı aile hayatını kaybeden Kalın için gözyaşlarına boğuldu.    “Kepçe vurduğunu söylediler”    Yaşananları anlatan Arif Özer, “Benim 30 yıllık müşterim. Geldi, konuştuk. Ben camiye gittim. Geldim kalabalıktı, damadı çağırdı. Kepçe vurduğunu söylediler. Depremzede değildi. Ebru apartmanında akrabası olduğunu söyledi. Kahramanmaraş’ta oturuyor. Daha önceden tanıyordum. Dün yine buraya gelmişti. 5 ve 10 dakika arasında gitti” ifadelerini kullandı.

Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nden temizlik atağı! Haber

Bursa'da Yıldırım Belediyesi'nden temizlik atağı!

Bursa'da Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2022 yılında da temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürdü.  Ekipler, yıl boyunca rutin evsel atık alma çalışmalarının yanı sıra, gerçekleştirdiği moloz alımı, cadde, sokak, pazar yeri, alt geçit temizleme faaliyetleriyle temizlenmedik nokta bırakmadı. Gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri geride bıraktığımız yılda, 187 bin ton çöp, 22 bin ton moloz topladı. Ayrıca Yıldırım’daki 184 camiinin iç temizlikleri düzenli olarak gerçekleştirildi.    Yaşanabilir şehir Yıldırım    Yıldırım Belediyesi, ekiplerin bir yandan günlük temizlik çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü bir yandan da belirlenen program dâhilinde mahallelerde temizlik faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yaşanabilir Şehir Yıldırım’ hedefi çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz temizlik uygulamalarıyla ilçemizin çehresine yeni bir görünüm katıyoruz. İlçede yoğun bir temizlik seferberliği yürütüyoruz. Ekiplerimiz, ilçemizi köşe bucak gözden geçirip temizliyor. Tüm mahalleler sokak sokak süpürülüyor, çöpler toplanıyor. Amacımız vatandaşlarımıza daha temiz ve sağlıklı bir ilçe ortamı sunabilmektir. Daha temiz ve yaşanılabilir Yıldırım için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdüreceğiz” dedi.

Ders olsun: Hem bıraktıkları molozu topladılar, hem de!.. Haber

Ders olsun: Hem bıraktıkları molozu topladılar, hem de!..

Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğaya 30 çuval moloz atan şahıslar, belediye ekiplerine yakalanınca ilginç bir cezaya çarptırıldılar. 2 kişi, doğaya attıkları 30 çuval molozu tekrar kendileri toplamak zorunda kaldı. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban sosyal medyadan çağrıda bulunarak, "Hem geri topladınız hem de ceza ödeyeceksiniz. Belediyeyi arasaydınız 30 çuvalı 105 liraya alabilirdik" dedi.     Şehrin genelinde temizlik harekatı başlatan İnegöl Belediyesi, aynı zamanda çevreyi kirletenler hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya devam ediyor. Temizlik konusu üzerine bir çok çalışmalar ve farkındalık oluşturan uygulamalar yapan İnegöl Belediyesi, çevreyi kirleten kişilere de gerekli yasal işlemi uyguluyor.    Çevreyi kirletenlere paylaşımlı cevap    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, daha önce de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla gelişigüzel olarak dereye moloz atan kişiyi paylaşımla uyarmıştı. Başkan Alper Taban bu kez de yeni bir video ile çevreyi yine moloz atıkları ile kirleten kişilerin videosunu paylaştı.    Kirlettikleri gibi geri topladılar    İnegöl Belediyesi'nin  uygulamasıyla moloz atıkları 5 çuvala kadar 30 TL, sonrasında çuval başına 3 TL'ye alınıp bertarafı gerçekleştirilirken,bu uygulamaya uymayan kişiler Zabıta ekiplerinin takibine takıldı.     Eski Karacakaya Köyü'nde yol kenarına moloz atıkları atıldığı şikayeti üzerine takipte olan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tespit ettikleri kişileri yakalayarak attıkları molozları aynı şekilde geri toplattı.    “Hem geri topladınız hem de ceza ödeyeceksiniz”    Başkan Alper Taban, konuyla alakalı sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı videolu paylaşımında, "30 çuval molozu 153'ü arayarak 105 liraya aldırmak varken doğaya atmak hiç yakışmamış. Hem geri topladınız, hem de üstüne ceza ödeyeceksiniz." ifadelerine yer verdi.    Öte yandan çevreyi kirleten kişiler hakkında İnegöl Belediyesi Encümen Kurulu Tarafın Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince gerekli cezai işlem uygulanacağı öğrenildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.