Hava Durumu

#Meral Akşener

Lodoshaber.Com - Meral Akşener haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Meral Akşener haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Meral Akşener: “Fındığa 4 doların altında fiyat verilmeyecek” Haber

Meral Akşener: “Fındığa 4 doların altında fiyat verilmeyecek”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Giresun’da düzenlediği mitinge katıldı. Giresun Atatürk Meydanı’ndaki mitingde konuşan Akşener, Giresunlu gençler’in işsizlik dolayısyla Meksika üzerinden ABD’ye iltica ettiğini ifade ederek, “Giresun’un kalkınması için her şeyi var. 4 dolar yeni 80 TL olması gereken fındığı yabancı yatırımcılara peşkeş çektiniz. Dolaysıyla Giresun’un kalkındırılması bizde. Giresun’un doğa turizminin merkezi olabilmesi için her şartı var yeter ki yatırım yapılsın. Giresun’un gençleri işsiz. Giresun’un ilçelerindeki gençler ABD’ye iltica etmek için Meksika’ya gidiyorlar. Meksika üzerinden ABD’ye gitmek isteyen gençler şuanda Meksika’da toplama kamplarındalar. Böyle güzel bir şehrin gencinin Meksika’da toplama kampına girmeyi göze alarak bu güzel şehirden gitmektedir” dedi.       11 bin köy okulu açılıp 100 bin öğretmen ataması yapılacak    Köy okullarının açılarak, öğretmen ve ziraat mühendisi atamalarının yapılacağını da kaydeden Akşener, “Tarımla ilgili hemen 11 bin köy okulunu açacağız ve 100 bin  öğretmeni tayin edeceğiz ve daha sonra 150 bin öğretmeni tayin edeceğiz. Ziraat mühendisi ve veterinerleri o köylere tayin edeceğiz ve tarımı canlandıracağız. Verimi düşen 100 yıllık fındık bahçelerinin gençleştirilmesi için çiftçilerimizle el ele verip yapılan çalışmaları biz üstleneceğiz ve fındık bahçelerini gençleştireceğiz. Ayrıca 4 doların altında fındığa bir fiyat verilemeyecek. Yabancı yatırımcıların elinde fındık oyuncak olmaktan çıkarılacak. Yine orman vasfını yitirmiş tapulu arazilerle ilgili mera kanununu yeniden gözden geçireceğiz ve tapu sahiplerine arazilerin verilmesi sağlanacak. Dereli-Şebinkarahisar yolu öğrendim ki aşın sembolü olarak “Bizim aşkımız-Dereli-Şebinkarahisar yolu gibi hiç bitmesin” deniliyormuş. Bu yolu bitirmek bize nasip olacak” dedi.    14 Mayıs Pazar gününün aynı zamanda Anneler Günü olduğunu hatırlatarak kadınlardan hangi parti olursa olsun özellikle oy isteyen Ak Şener, partisinin milletvekillerinin tanıtılmasının ardından Giresun’dan ayrıldı.

Meral Akşener: "Tür ne demek? Biz insanız, insan”    Haber

Meral Akşener: "Tür ne demek? Biz insanız, insan”   

Yeni Mahalle Lise Caddesinde bulunan Seçim Bürosu açılışında konuşan Akşener; tür tartışması üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklendi. Akşener konuşmasında, "Dün Sayın Erdoğan Ankara mitinginde şöyle bir söz söyledi. Bunu en iyi Nevşehirliler bilir. Çünkü Nevşehir burada bu sistemi, bu saygıyı yaşayan insanların bulunduğu bir şehirdir. Diyor ki Alevilere saygı duyarız. Yani biz her türe saygı duyarız. Tür ne demek biliyor musunuz? Bu nasıl bir saygısızlıktır? İnsanız biz insan. Sunisiyle insan,  Alevisiyle ile insan. Ne demektir tür. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı bize tür diyor, tür. Ne türü. Bitki miyiz, hayvan mıyız? Biz neyiz? Biz insanız. Allah'ın yarattığı kuluz kul. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.    Devlet kademelerinde yapılan atamalara da değinen Akşener "Batsın bu dünya" diyerek, "Bu millet velinimet olmalıyken, siyasetçilerin o pis dili karşısında maraba olmuş. 82 puan alıp atanamayan çocuklarınız var sizin. 52 puanla gidip devlet memurluğunun en iyi maaşını alanlar var aranızda. Atanamayan öğretmenler var çocuklarınızın arasında ama rektörlerin, dekanların, belediye başkanlarının, valilerin, kaymakamların, özel kaleminde bir ay çalışıp 657’den en iyi maaşlarla kadro olan çocuklar var bu memlekette. Seninkisi gece oturup gündüz uyurken, iki üniversite bitirmiş, işi yokken buna karşılık el alemin çocukları dayısı olan çocuklar bir yerlere atanıyorsa, batsın bu dünya” şeklinde konuştu.      "En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır"    3 yıl boyunca seçmeni gezdiğini söyleyen Akşener, emeklilere kurban ikramiyesinin 15 bin lira olacağını da kaydederek, "Emeklilerimizi dinledim ve gördüm ki; o zaman beş tane ayrı emekli maaşı var. Bin 500 liralık emekli maaşı var. Bin 900 liralık emekli maaşı var. Yani 2 bin 200 liralık emekli maaşı var. Yani Bağ-Kur ve SSK'da pek çok farklı emekli maaşı var. En düşük emekli maaşı asgari ücret kadar olmalıdır. Kurban kesmeyi yani o inancımızın gereğini Allah'ımıza bin şükür Müslümanız. Onun gereğini yerine getirmek istiyorsanız o zaman iki oy vereceksiniz. Birincisi 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu'na, bir diğeri de Meral'e. Bir Kemal'e, bir Meral'e oy vereceksiniz. Emekli kardeşlerim, göreceksiniz; Kurban Bayramı'na bir hafta kala 15 bin lira ikramiyeniz hesaplarınızda olacak” ifadelerini kullandı.

Akşener: 21 yıldır şuculuktan buculuktan yorulduk be kardeşim! Haber

Akşener: 21 yıldır şuculuktan buculuktan yorulduk be kardeşim!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Konya'da Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Geldik 21 gün 14 Mayıs'taki seçime... Burada birçok insan bilir ki ben şuradaki dükkanları 3 sene boyunca gezdim. Kendi partimi övmedim başka partiyi yermedim. İktidara döndük dedik ki; böyle dertler var bunları yerine getirin. Biz cenge, savaşa gitmiyoruz seçime gidiyoruz. Burada kimin ne olduğunu kimse bilmiyor.  Ama 21 yıldır şuculuktan buculuktan yorulduk be kardeşim.  Seçime gidiyoruz söylenecek tek laf yok. Neler gündemde? PKK'lı olmak gündemde, kafir olmak gündemde, Kandille ahbaplık gündemde. Yav arkadaş ben Meral Akşener'im. Açtırma kutuyu söyletmeye kötüyü. Bu ele, bugüne kadar terörist eli değmedi. Allah hakkı için değmedi. O terörist eli bu ele değse vallahi keserim billahi keserim. Allah şahit olsun keserim. Arkadaş, Recep Bey iftira atıp duruyorsun günahtır günah. Senin bu elinde PKK'nın eli var. Abdullah Öcalan'ın kardeşine 'bizim Mehmet' dedin. Yok, biz gereğini yapacağız. Oy kullanarak gereğini yapacağız, yuhalamaya lüzum yok. Bu elinde PKK var. Ne zamandır arkadaş, akraba oldunuz? Onun diğer kardeşi TRT'de açıklama yapıyor. Peki, bu elde ne var? Bu elde de Hizbullah var. 2 elinde de terör örgütü. Bizim için PKK bir terör örgütüdür. Kahrolsun ve kahredeceğiz. Ama Konca Kurişler'in, Gaffar Okkanlar'ın katilleri de bizim için katil ve terör örgütüdür.

 İYİ Parti lideri Akşener: “Başbakan olacağım”    Haber

 İYİ Parti lideri Akşener: “Başbakan olacağım”   

Seçim çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la birlikte Sinop İskele Meydanı’nda halkla buluştu. Akşener ve Yavaş’ın 14 Mayıs seçiminde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için oy istediği miting, şiddetli yağmur ve dolu yağışı altında gerçekleşti.    Konuşmasında Sinop’un bir emekli şehri olduğuna değinen Akşener, “Emekli maaşlarında diyelim ki 5 bin 500 lira alanı 7 bin 500 lira yaptılar, güzel. Aslında asgari ücret kadar olmalıydı ama 6 bin 500 lira alan da 7 bin 500 lira oldu. Biz iktidara gelir gelmez o aradaki farkı da düzelteceğiz, birincisi bu. İkincisi, 100 bin atanamayan öğretmenden 100 bin kişiyi hemen 1 ay içerisinde atayacağız. 3600 ek göstergede ortaya çıkan haksızlığı gidereceğiz, sözleşmeli olarak çalışanların, yapılan eksiklik nedeniyle kadrosuz kalanların tamamının kadrosunu vereceğiz. 2020 yılında ve ondan önce soru çalınarak mağdur olmuş KPSS mağdurlarının mağduriyetlerini gidereceğiz ve Sinop’u hem bir turizm şehri, hem bir istihdam şehri hem de insanların mutlu olduğu bir şehir haline getireceğiz inşallah hep beraber” diye konuştu.    Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu için oy isteyen Akşener, “Ben İYİ Parti’ye de oy istiyorum, aynı zamanda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu’na da oy istiyorum. Biz bu ucube sistemi birlikte değiştirmeliyiz. Oylarınızı vereceksiniz, birinci parti yapacaksınız, ben de kimseyle pazarlık etmeden önce bu ucube sistem değişecek, sonra da başbakan olacağım” dedi.      Gençlere ‘sandığa gidin’ çağrısı yaptı    Özellikle gençlere seslenen Akşener, her seferinde yanında 2 arkadaş getirme çağrısında bulundu. “Sandığa mutlaka gideceksiniz. Bakın Millet İttifakı’nda iki siyasi parti var, onu göreceksiniz. Başta Kılıçdaroğlu’nu göreceksiniz, mührü oraya basacaksınız. Sonra da CHP ile İYİ Parti’yi göreceksiniz. Tabii CHP’ye oy verenler versinler, ama ben İYİ Parti’ye de oy istiyorum. Dolayısıyla bu birleşme, birleşe birleşe kazanma halinin Türkiye’ye getireceği refahı, hakça paylaşımı, sosyal devlet anlayışını, fırsat eşitliğini, eğitimde, sağlıkta devletin öne geçip bu sosyal adaleti sağlamasını” ifadelerini kullandı.      “Recep Bey'i de kurtaracağız”    Konuşmasının sonunda Akşener, “Aslında Recep Bey'i de kurtaracağız. Çünkü bir haftada 36 imza atmak zorunda. Böyle bir imkan olabilir mi, onun için her şey yanlış. Onun için 5-10 maaş alan danışmanlar var. Adalet sağlanacak ve hepsinden hesap sorulacak” şeklinde konuştu.

Meral Akşener'den Sadullah Ergin açıklaması Haber

Meral Akşener'den Sadullah Ergin açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  tv100 canlı yayınında Ece Üner'in sorularını yanıtladı. Akşener, 14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala Millet İttifakı listelerindeki tartışmalı isimler Sadullah Ergin'in ve İdris Naim Şahin hakkında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti lideri, İdris Naim Şahin'in İYİ Parti'den Ordu milletvekili adayı gösterilmesine ilişkin, " İdris Naim Şahin, Erdoğan'ın yakınında bulunan bir şahıs. PKK ile mücadele etmiş bir şahıs, o zaman Çözüm Süreci'ne karşı çıkmış. O dönem basına bakarsanız görevden alınmasını Abdullah Öcalan'ın istediği iddia edilmişti. Bahçeli görevden alınmayı eleştirmiş, İdris Naim Şahin'in arkasında durmuştur. Aytun Çıray'ın FETÖ'cülük iddiası üzerinden yürürsek eğer Şahin'in bir şaibesi varsa herhangi bir tahkikat açılmadıysa güvenmek zorundasınız. Benim hakkında açıldı, Şırnak'ta bir kişinin iddiaları üzerine dava açıldı. İfadem alınmadı. Ben sanık mıyım, tanık mıyım bilmiyorum? Buğra Kavuncu hakkında da FETÖ suçlaması yapılmıştı. Mahkemeye gitti. Şimdi dalga geçiyorum 'İçimizde FETÖ suçlamasından aklanan tek siyasetçi sensin' diye." ifadelerini kullandı. SEÇMENİ İKNA ETMEK... Ece Üner'in "Eski bakan Sadullah Ergin'in DEVA kontenjanından CHP Ankara 1. Bölge'den aday gösterilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise Akşener, "Altılı masadaki ittifak sistemi üzerinde konuşma hakkını kendimde bulmuyorum. CHP ve DEVA Partisi masaya oturup ortak bir liste üzerinden çalıştıkları herkes tarafından biliniyor. DEVA Partisi'nin verdiği aday isimlerini CHP değerlendirdi. Niye böyle değerlendirdiniz deme gibi bir hakkım yok. Amma velakin bu seçmenin iştiyakını anlamak mecburiyetimiz var. Seçmenin oyunu almak istiyorsak o insanı duymak, anlamak ve ikna etme mecburiyetimiz var. Sadullah Ergin, CHP ve DEVA yöneticilerine düşen o seçmeni ikna etmektir. Üstten parmak sallamak değildir." dedi.

Meral Akşener, Samsun'da AK Parti'lilerden oy istedi  Haber

Meral Akşener, Samsun'da AK Parti'lilerden oy istedi 

Meral Akşener, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Samsun’da Gazi Caddesi Site Camisi yanında seçim otobüsünden vatandaşlara seslendi. Akşener’den önce otobüse çıkan milletvekilleri ve adayları vatandaşları selamladı. Daha sonra otobüsten vatandaşlara seslenen Akşener, AK Parti'lilere seslenip oy istedi.      “AK Parti'li seçmenden özellikle oy istiyorum”    AK Partili seçmenden özellikle oy istediğini ifade eden Meral Akşener, “Kısa bir süre sonra seçim olacak. Sizden İYİ Parti’ye ve Kılıçdaroğlu’na oy istiyorum. AK Parti'li seçmenden özellikle oy istiyorum. Çünkü bu seçim parlamenter seçimin konuşulduğu son seçim. Velev ki Erdoğan kazandı, son seçimi. Partisinde kimseleri bırakmadı. Bir tarafta haksızlıklara uğramış büyük bir kitle oluşacak. 5 yıl çok çabuk geçecek. 5 yıl sonra artık parlamenter sistemin konuşulamadığı bir haftada 36 bin imza atmak zorunda olan bu ucube sisteme tekrar başkan seçeceğiz. Ey AK Parti'ye oy veren, Erdoğan’ı çok seven kardeşlerim; 5 yıl sonra ne yapılacak? Öfke dolu bir sitemde aynı yetkilere sahip biri gelip oturacak. Hukuk addaya gitmiş, yargı addaya gitmiş durumda. Dolayısıyla öncelikle siz bu seçimde bu ucube sistemin değişeceğine söz veren Millet İttifakı'na ve cumhurbaşkanı adayımıza oy vermelisiniz. Çünkü biz derhal ve çok çabuk parlamenter sisteme geçeceğiz. Yani yargıyı serbest ve korkusuz bırakacağız. Hakimler bilgilerine ve vicdanlarına göre karar verecek” dedi.      “Kılıçdaroğlu 15. cumhurbaşkanı olacak”    Bir sonraki cumhurbaşkanının kaçıncı cumhurbaşkanı olacağını şaşıran Akşener, “Bu seçim önemli bir seçim. 33 gün sonra oy vereceksiniz. Herkesin sandığa gitmesini istiyorum. Giderken de 2 kişiyi yanında götürmesini istiyorum. Sandık başında durun ve abidik kubidik işler olmasın istiyorum. Elimizden geleni yapacağız. Daha iyi bir Türkiye için gençlerimizin ümitleri için 14 Mayıs’ta oy kullanacaksınız. 14 Mayıs akşamı sandıklar açılacak Kılıçdaroğlu 15., pardon 13. cumhurbaşkanı olacak. Millet İttifakı iktidar olacak ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan saygıyla yolcu edilecek ve alkışlarla Kılıçdaroğlu o makama oturacak” diye konuştu.      Akşener, Samsunspor’un şampiyonluğunu kutlamayı unuttu    Konuşmasında şampiyon olarak Süper Lig’e yükselen Samsunspor’u kutlamayı unutan Meral Akşener, konuşmasını bitirip otobüs üzerinden halkı selamlarken çevresindekilerin hatırlatması üzerine tekrar mikrofonu isteyerek Samsunspor’un şampiyonluğunu kutladı. Akşener tekrar mikrofonu alarak, “Bu arada heyecandan unuttum. Samsunspor’u kutluyorum. İnşallah Süper Lig’de çok başarılı olurlar. Bu başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.     Konuşmanın ardından programını sonlandıran Akşener, alandan ayrıldı.

Bahçeli’den Akşener’e tepki: Sağa sola mermi kovanı atmaları... Haber

Bahçeli’den Akşener’e tepki: Sağa sola mermi kovanı atmaları...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in grup toplantısında mermi atmasına sert tepki göstererek, “Meclis grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela millete ve demokrasiye saygısızlıktır. Ayrıca bağıra çağıra mermi fırlatmak çaresizlik içinde kıvranan, köşeye sıkışan, çıkmaz sokaklara düşen, kaostan yemlenmek için sıraya giren bir çarpıklıktır” dedi.        MHP lideri Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.    Burada yaptığı konuşmada Bahçeli, Türklüğün birçok badire atlattığını belirterek, “Kandil Dağı’nı Tanrı Dağı zanneden, Kürşat’ı teröristlerle karıştıran kötürüm siyaset zihniyetleri elbette mazimizin ihtişam ve itibarını bilemez, bilse dahi telaffuz edecek cesareti gösteremez. Bu zihniyet sahiplerinin, Meclis grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela millete ve demokrasiye saygısızlıktır. Ayrıca bağıra çağıra mermi fırlatmak çaresizlik içinde kıvranan, köşeye sıkışan, çıkmaz sokaklara düşen, kaostan yemlenmek için sıraya giren bir çarpıklıktır. Vatan ve millet düşmanlarıyla aynı karede poz verip ittifak kuranların Türklüğün muhteşem geçmişinden örnekler vermesi sadece bir aldatma, sadece bir istismar, sadece bir hezeyandır” ifadelerini kullandı.      “Kanaatimce sürekli maske değiştirmek, oradan buraya köşe kapmaca oynamak su katılmamış gafilliktir” diyen Bahçeli sözlerine şöyle devam etti:    “Aynı şekilde dün dediğini bugün inkar eden siyasetçilerin iflah olmaz akıl ve ahlak sorununa gömüldüklerine delalettir. Siyasette ilkesizliğin ve ilkel dürtülerin markası olarak sivrilenlerin iyilik iddiası tilkinin kümes kapısında bekçiliğe talip olması kadar abuk sabuk bir beklentidir. Bizim bu tip kirli ve kimliksiz siyaset anlayışlarıyla kesintisiz mücadelemiz tam 54 yıldır devam etmektedir. Bundan sonra da aynı kararlılıkla sürecektir.”      Muhalefet partilerini eleştiren Bahçeli, “Devletin ve hükümet sisteminin hedef alınması, millet varlığında kuşkular uyandırılması, töremizi bozmak için dört bir koldan uğraşılması bozgunculuğun ve buhran seferinin bitmediğine işarettir. Terörizme payanda olan bir muhalefetin ilk örneği maalesef Türkiye’de vücut bulmuştur. Kendi ülkesine hasım olan bir mankurtluğun simgesi haline gelenler bellidir ve alayı zillettedir. Biz ilhamımızı ecdadımızdan ve tarihimizden alırken, onların ilhamı Türk düşmanlarıdır ve bu yalın gerçek çok sarsıcıdır” diye konuştu.      Ülkü Ocakları’na da seslenen MHP lideri Bahçeli, “Sadakat ve vefanın Milliyetçi-Ülkücü Hareket’te çok önemli olduğunu hafıza kayıtlarınızdan çıkarmayınız. Ülkü bir adanmışlık ve eşsiz bir tutkuysa, o halde istismarcılara ve ülkücülükten geçinenlere karşı çok dikkatli olunuz. Sadakati cebindeki bozuk parayla özdeş gören, her olay karşısında kıvraklıklar sergileyen ve bunu da şartların gereği olarak yorumlayanların sözlerine uyanıklık gösteriniz. Hepinizin Türk tarihinin sorumluluğunu kalbinizde ve kafanızda taşıdığına inanıyorum. Bundan sonra Türk milletinin varlığı ve birliği konusunda aldığınız tarihi görevi daha yükseklere çıkarmakla mükellefsiniz. Bunun için 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri tarihi nitelikli bir karar ve kader anıdır” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.