Hava Durumu

#Madalya

Lodoshaber.Com - Madalya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Madalya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursalı eskrimci Tolga Aslan, Avrupa'da tarih yazdı Haber

Bursalı eskrimci Tolga Aslan, Avrupa'da tarih yazdı

Estonya'da devam eden Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda Genç Erkekler Kılıç Kategorisinde Tolga Aslan, Türk Eskrim tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bronz madalya elde etti. Geçtiğimiz yıl Sırbistan Novi Sad'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da Yıldız Erkekler Kılıç Kategorisinde bronz madalya alan Aslan, Genç Erkekler Kılıç Kategorisinde de 5. olmuştu. Tolga Aslan, geçtiğimiz sezonun Yıldızlar Avrupa Klasmanını da 1. olarak tamamlamıştı.    Bursa’da faaliyet gösteren Barış Övunç Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Tolga Aslan 16 yaşında A milli ve Olimpik sporcu unvanını kazanarak spor hayatına devam ediyor. Estonya’nın başkenti Tallinn'de başarılı mücadelesinde Aslan, Bulgar Georgi Zlatarov'u 15-6, İtalyan Marco Stigliano'yu 15-14, Rumen Radu Nitu'yu 15-8 ve çeyrek finalde Polonyalı Marcel Broniszewski'yi 15-14 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Organizasyonu üçüncü sırada tamamlayan Bursalı genç sporcu, bronz madalyanın sahibi oldu.    Şampiyonada mücadele eden diğer ay-yıldızlı eskrimcilerden genç erkekler kılıçta Muhammed Furkan Kalender 23., Ahmet Turgut Taflan 31., Kerem Çağlayan 35., genç erkekler flörede Mustafa Burak Çufadar 19., Can Alkış 46., Kayhan Sırmacı 73., Alp Tuna Korkmaz 76. ve genç kadınlar epede Aleyna Ertürk 33., Damlanur Sönmüş 40., Kayra Naz Özcan 44., Yağmur Sönmüş ise organizasyonu 52. sırada tamamladı.

Başpehlivan Cengizhan Şimşek'e şok! Derecesi geri alındı Haber

Başpehlivan Cengizhan Şimşek'e şok! Derecesi geri alındı

2022 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek'in derecesi, doping havuzunda olmasına rağmen istenilen sürelerde adres bildirimlerini yapmaması nedeniyle Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından geri alındı. Bu kararın ardından diğer finalist Mustafa Taş, başpehlivan ilan edildi. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun resmi sitesinden konuya ilişkin yapılan açıklama şu şekilde:  FEDERASYON AÇIKLAMASI...   "Tüm tespit ve değerlendirmeler sonucunda Tahkim Kurulu kararının uygulanmasıyla ilgili olarak;    1- Sporcu Cengizhan Şimşek’in 9 Mart 2022’den bugüne kadar hak mahrumiyeti süresi içerisinde yapmış olduğu müsabakalar sonucu elde ettiği tüm derecelerin iptaline ve kazandığı ödül, kemer ve madalyaların iadesine,    2- Söz konusu hak mahrumiyeti cezasının Dopingle Mücadele Komisyonu’nun Tahkim Kurulu’nun hak mahrumiyeti kararına uyulmaması nedeniyle ilave olarak açtığı soruşturmanın sonuçları saklı kalmak şartıyla 9 Mart 2023’e kadar devamına,    3- Bu çerçevede 2022 Tarihi Kırkpınar Başpehlivanlığı unvanının Cengizhan Şimşek’ten alınarak diğer finalist Mustafa Taş’a verilmesine, Tarihi Kırkpınar başpehlivan ikincisinin İsmail Balaban, üçüncülerinin ise Ertuğrul Dağdeviren ve Tanju Gemici olarak belirlenmesine, yine Tarihi Kırkpınar son çeyrek finalistinin Orhan Okulu olarak belirlenmesine,    4- Sporcunun 2022 yılı Kumluca, Manavgat, Çankırı Yapraklı, Kırklareli Kavaklı, Antalya Gökbel, Bolu Gerede ve Çanakkale Çardak Güreşlerinde elde ettiği derecelerin iptaline, yeni sıralamaların talimat hükümlerine göre belirlenmesine, karar verilmiştir."

Bakan Kasapoğlu açıkladı: Türkiye, 2022 yılında kaç madalya kazandı? Haber

Bakan Kasapoğlu açıkladı: Türkiye, 2022 yılında kaç madalya kazandı?

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türk sporcuların uluslararası organizasyonlarda bu yıl 51 branşta 6 bin 127 madalya kazandığını açıkladı.      Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde spor müdürleriyle yıl sonu değerlendirme toplantısında buluştu. Düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Kasapoğlu, eskiden temsilci gönderilmeyen branşlarda Türkiye’nin artık zirvede yer aldığını ifade ederek, "Türkiye 51 branşta madalya kazandı. Daha önce bu bir elin parmaklarını geçmiyordu" şeklinde konuştu.   Türkiye'nin uluslararası organizasyonlarda son 4 yılda 20 binden fazla madalya kazandığının altını çizen Kasapoğlu, Türk sporcuların 2022 yılında 6 bin 127 uluslararası madalya kazandığını duyurdu.        "10 bin pota hedefini gerçekleştirdik"    '10 bin pota hedefini gerçekleştirdik’ diyen Bakan Kasapoğlu, basketbolda önemli çalışmalara imza attıklarını dile getirerek, önümüzdeki yıllarda sokak basketbolunun olumlu etkisinin görüleceğini aktardı. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, engelli bireylerin spora erişimini güçlendirecek adımlar atıldığını da belirtti. Engelli branşlardaki başarıya değinen Bakan Kasapoğlu, "Hiçbir başarı tesadüf değildir” diyerek, engelli branşlarına yapılan yatırımların önemini vurguladı.        "2022 yılında 180 uluslararası organizasyon gerçekleştirdik"    Her yıl 1 milyon 300 bin gencin genel tarama sonrası spora yatkınlığının ölçülmesi ve sonrasında bu taramaları başarıyla geçen gençlerin branşlara yönlendirildiğine dikkat çeken Bakan Kasapoğlu, 8 bin sporcunun olacağı bir sporcu havuzu oluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin sporda birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptığını sözlerine ekleyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "2021 yılında 170, 2022 yılında ise 180 uluslararası organizasyon gerçekleştirdik” değerlendirmesini yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.