Hava Durumu

#Lodos

Lodoshaber.Com - Lodos haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lodos haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa’ya lodos uyarısı: Hafta sonu yağış var! Haber

Bursa’ya lodos uyarısı: Hafta sonu yağış var!

Meteoroloji Bursa için 9 Mart 2023 Perşembe günü hava tahmin raporunu yayınladı. Şehir genelinde sabah saatlerinde parçalı bulutlu bir gökyüzü halim olurken gün içerisinde lodosun etkili olacağını belirten meteoroloji, hava sıcaklığının en ise en yüksek 18 derecelere tırmanacağını açıkladı. Öte yandan yarın da yağış beklenmeyen Bursa’da hafta sonu sağanak geçişleri etkili olacak. Bursa için 5 günlük hava durumu detayları… Bursa için hazırlanan yeni hava tahmin raporunda bugün için lodos uyarısı gelirken meteoroloji hafta sonunu işaret ederek yağış uyarısında bulundu. İşte detaylar… Haftanın dördüncü iş gününe 10 derecelik bir sıcaklıkla başlayan Bursa genelinde sabah saatlerinde parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte gün doğumu yaşandı. Öğle saatlerine doğru da parçalı bulutlu ve güneşli gökyüzüyle birlikte termometreler 12 derece seviyelerinde seyrediyor. Öğle saatlerinde çok bulutlu gökyüzü etkili olmaya  başlarken Bursa genelinde hava sıcaklığı 16 derece seviyelerinde. Öğle saatleri sonrası termometreler 18 derece seviyelerinde seyrederken şehir genelinde çok bulutlu gökyüzüyle birlikte kuvvetli rüzgar etkili olmaya başlıyor. Akşam saatlerine doğru da termometreler 17 dereceye kadar tırmanırken kuvvetli rüzgar ve çok bulutlu gökyüzüyle birlikte gün batımı yaşanıyor. Akşam saatlerinde hava sıcaklığı 15 derece seviyelerine gerilerken, gece saatlerinde ise termometreler 13 derece seviyelerinde ölçülecek. HAFTA SONU SAĞANAK YAĞIŞ VAR Meteorolojinin 5 günlük hava tahmin raporlarına göre Bursa genelinde bugün kuvvetli lodos etkili olurken sağanak yağış için hafta sonu işaret edildi. Yarın (CUMA) yapılan tahminlere göre, Bursa genelinde sabah saatlerinde termometreler en düşük 9 dereceyi gösterecek. Gün içerisinde çok bulutlu gökyüzüyle birlikte hava sıcaklığı ise en yüksek 18 derece olarak ölçülecek. Hafta sonunun ilk gününde (CUMARTESİ) sabah saatlerinde termometreler en düşük sıcaklık 11 dereceyi gösterecek. Gün içerisinde çok bulutlu gökyüzüyle birlikte sağanak yağış geçişleri yüzünü gösterirken termometreler en yüksek 18 dereceyi gösterecek. Hafta sonunun son gününde (PAZAR) sabah saatlerinde termometreler 10 derece olarak ölçülürken gün içerisinde çok bulutlu gökyüzüyle birlikte sağanak yağış geçişleri etkili olacak. Termometreler ise en yüksek 12 dereceyi gösterecek. Yeni haftanın ilk iş gününde (PAZARTESİ) sabah saatlerinde hava sıcaklığı 5 derece seviyelerinde seyrederken gün içerisinde çok bulutlu gökyüzüyle birlikte termometreler en yüksek 11 ölçecek.

Bursa'da metro seferleri yeniden başladı! 13 saatlik çalışma... Haber

Bursa'da metro seferleri yeniden başladı! 13 saatlik çalışma...

Bursa’da şiddetli lodos nedeniyle bir binanın çatısının hat üzerine düşüp, enerji hatlarını koparması yüzünden duran Arabayatağı-Kestel metro hattı seferleri, ekiplerin 13 saat kesintisiz devam eden çalışmasının ardından yeniden başladı.      Bursa’da gece saatlerinde hızı zaman zaman 75 kilometreyi aşan lodos, yaşamı olumsuz etkiledi. Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi’nde Ankara yolu kenarındaki 3 katlı bir binanın çatısı saat 01.57’de büyük bir gürültüyle savrulup, önce yola, ardından metro hattının üzerine düştü. Olay sırasında yoldan bir araba geçmemesi ve metro seferlerinin de yapılmıyor olması sayesinde muhtemel bir facianın önüne geçirilirken, hatta enerji sağlayan 4 direk devrildi ve hat enerjisiz kaldı. Hattaki enerji kesintisini merkezi sistemden gören Burulaş ekipleri hemen bölgeye hareket etti. Çatının bir parçasının da yolda olması yüzünden, polis yolu trafiğe kapadı. Polis, itfaiye ve Büyükşehir ekiplerinin çalışmalarının ardından yol kısa sürede trafiğe açılırken, metro hattı üzerindeki çatı parçaları da kaldırıldı.    13 saatlik çalışma    Metro hattının Arabayatağı - Kestel arasındaki bölümünün enerjisiz kalmasının yanında olay nedeniyle sinyalizasyon sistemi de çöktü.  Bu yüzden sabah seferlere başlanamazken, vatandaşların ulaşımda bir sorun yaşamaması için ek otobüs seferleri devreye alındı. Arabayatağı ve Kestel arasında ulaşım karşılıklı otobüs seferleri ile kesintisiz bir şekilde sağlandı. Vatandaşların ulaşımda sorun yaşamaması için Burulaş tarafından hat üzerinde 150 kişilik bir ekiple olayın yaşandığı ilk andan itibaren hummalı bir çalışma başlatıldı. Enkaz kaldırma, kopan hatların yenilenmesi ve sinyalizasyon sisteminin yeniden devreye alınması için 13 saat boyunca kesintisiz çalışan ekipler, saat 14.55 itibariyle Arabayatağı - Kestel hattını yeniden seferlere açtı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.