Hava Durumu

#Lise

Lodoshaber.Com - Lise haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Lise haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Amasya'da lise öğrencileri okulda mantar yetiştiriyor! Haber

Amasya'da lise öğrencileri okulda mantar yetiştiriyor!

Amasya’da tarım alanında eğitim veren bir meslek lisesinde mantar atölyesi oluşturuldu. Öğrencilerin hasadına başladığı beyaz şapkalı kültür mantarlarından yıllık 13 tona yakın üretim yapılması hedefleniyor.    Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle Gökhöyük Şehit Cemalettin Özdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki boş bir atölyede kültür mantarı kompost tesisi oluşturuldu. Bahçe bitkileri alanında eğitim gören öğrenciler ve öğretmenleri mantarların gelişimini dikkatle takip etti. Sonrasında ilk hasat başladı. Üretip para kazanacak olmanın heyecanını yaşayan öğrenciler hasat sonunda 13 tona yakın ürünün yetiştirilerek satılmasını planlıyor.  Atölyenin oluşturulması ve ürünlerin takibini üstlenen 20 öğrenciden Umut Göktaş, “İlk hasadımızda 4,5 ton mantar üretimi yapacağız. Yıllık 13 tonu bulacak. 80 metrekare alandan elde edilebilecek en iyi miktar gibi. Umduğumuz üstünde kalitede ürün çıkardık. Ürünlerimiz artık ‘Gökhöyük mantarı’ diye biliniyor” dedi.   AYNI ZAMANDA PARA KAZANIYORUZ Gelecek yıllarda daha da yaygınlaşmasını istedikleri mantar üretiminin tüm aşamalarında olan öğrencilerinin aynı zamanda para kazandığını belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Ekilmedik bir karış toprak, boş bir oda bırakmamaya gayret ediyoruz. Amacımız sadece kâr yapmak değil. Nitelikli tarımın nasıl yapılacağını çocuklarımıza öğretmek” diye konuştu.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesleki eğitimin gelişimine yönelik uygulanan projelere verdiği öneme de işaret edip okuldaki 80 dekarlık arazide tahıl ürünlerinin, 30 dekarlık alanda da sebze ve meyve yetiştirildiğini vurgu yapan Türkmen, “Bu okulumuz insan kaynakları açısından güçlü ve köklü bir geçmişi var. Yaptığımız işler mantar gibi bitecek” şeklinde konuştu.

Bursa’nın kemankeşleri Yıldırım’da yetişiyor Haber

Bursa’nın kemankeşleri Yıldırım’da yetişiyor

Türkiye'de son yıllarda büyük gelişmeler kaydeden Geleneksel Türk Okçuluğu gençlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023'e “Ya Hak” diyerek girdi. Okul bünyesinde oluşturulan Geleneksel Türk Okçuluk takımı antrenör Osman Bacılı liderliğinde talimlere başladı. 20 Öğrenciden oluşan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okçuluk takımı öğrencileri gerçekleştirilecek müsabakalara katılmaya hazırlanıyor.    Bursa’da Geleneksel Türk Okçuluğu branşında öğrenci yetiştiren 41 kulüp ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi temsil ediyor. Okul sporlarına verdikleri destekleri daima sürdürdüklerini belirten Okul Müdürü Ömer Yılmaz, “Öğrencilerimizi teorik derslerin yanında futbol, voleybol, tekvando, okçuluk gibi  farklı spor  branşlarına yönlendirerek hem zihinsel hemde bedensel gelişimlerine katkı sağlıyoruz. Bu yıl ilk defa kurduğumuz ve öğrencilerimizin de yoğun ilgiyle karşıladığı Geleneksel Türk Okçuluğu takımımız eğitimlerine başladı. Öğrencilerimiz aldıkları eğitimlerin ardından girecekleri ulusal ve uluslararası müsabakalarda okulumuzu temsil edecekler. Antrenörümüz Osman Bacılı’ya ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.    Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okçuluk takımı antrenörü Osman Bacılı “Minikler, küçükler yıldızlar ve gençler kategorilerinde yapılan müsabakalarda 2023’te de tüm heyecanıyla devam edecek. 2023 sezonuna sıkı bir şekilde hazırlanan takımımızın hedefi madalya ve kupalardan daha ziyade öncelikle kemankeşte olması gereken davranış ve tutumları edinmek olacak. Genç kemankeş adaylarına başarılar diliyoruz” ifadelerini kullandı.    İlk defa 2022 yılında okul sporlarının içinde yer alan Geleneksel Türk Okçuluğu branşı Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu yarışma talimatları çerçevesinde yürütülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.