Hava Durumu

#Liman

Lodoshaber.Com - Liman haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Liman haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Türk limanları dünyanın zirvesinde! Haber

Türk limanları dünyanın zirvesinde!

Dünyanın en eski ve prestijli denizcilik yayım organı olan Lloyd's List tarafından hazırlanan "Dünyanın En İyi 100 Limanı" raporunda, 2022 yılında Türkiye'den dört liman ilk 100 arasına girmeyi başardı. Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ Liman Başkanlıkları idari sınırları içinde bulunan konteyner elleçleyen liman işletmeleri, elleçleme sayılarına göre yapılan değerlendirmede 2022 yılında dünyanın en iyi limanları arasında yer aldı. Ambarlı Limanı 74. sırada, Kocaeli Limanı 89. sırada, Mersin Limanı 92. sırada, Tekirdağ Limanı ise 100. sırada listeye giriş yaptı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü ve limanlarının uluslararası alanda ne kadar rekabetçi olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının listeye girişi, ülke ekonomisi ve lojistik sektörü için olumlu bir etki oluşturacak ve Türkiye'nin küresel ticaretteki rolünü güçlendirecektir” dedi. Lloyd's List tarafından hazırlanan bu prestijli rapor, denizcilik sektörü için bir referans niteliği taşıyor ve dünyanın en iyi limanlarını belirlemedeki objektif değerlendirmesiyle tanınıyor. Türkiye'nin dört limanının bu listede yer alması, ülkenin denizcilik ve lojistik alanındaki önemli yatırımlarının ve gelişiminin bir göstergesi olarak dikkat çekiyor. Gelecek yıllarda Türkiye'nin denizcilik sektöründe daha da güçleneceği ve uluslararası alanda önemli bir oyuncu olarak varlığını sürdüreceği kaydediliyor. Ambarlı, Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarının başarısı, Türkiye'nin denizcilik sektöründeki potansiyelini artırmak adına önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Rusya'nın, Ukrayna limanı ile ilgili açıklamaları! Haber

Rusya'nın, Ukrayna limanı ile ilgili açıklamaları!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 1,5 yılı geride bıraktı. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği savaşta milyonlarca Ukraynalı da ülkelerini terk etti. Dünyanın dikkatini çektiği tahıl koridoru Türkiye’nin etkin ve başarılı iş birliği ile uzatıldı. Ancak süresi dolan tahıl koridoru anlaşması için Kremlin’den tüm dünyayı şoke eden açıklama geldi. Rusya anlaşmadan çekildi Rusya, Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını uzatmayacağını dünyaya ilan etti. Dünyadan tepki geldi Moskova yönetimi, Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan tahıl anlaşmasını uzatmayacağını açıklaması tepki çekti. Anlaşmayı yöneten Türkiye ve Birleşmiş Milletler ile uzun süredir müzakerelerde bulunan Rusya, öne sürdüğü temel koşulların hiçbirinde ilerleme sağlanamadığını kaydetti. Rusya'dan kritik açıklama Bugün ise Rusya Savunma Bakanlığı'ndan dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi. Ukrayna'ya gelen gemiler askeri gemi sayılacak Rusya Savunma Bakanlığı, 20 Temmuz itibariyle Karadeniz üzerinden Ukrayna limanlarına giden gemileri askeri kargo gemisi olarak değerlendireceğini açıkladı. "Çatışmalara dahil edilmiş sayılacak" Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: '20 Temmuz'dan itibaren Karadeniz'de Ukrayna limanlarına giden tüm gemiler potansiyel askeri yük taşıyıcıları olarak kabul edilecek. Bu tür gemilerin bayrağındaki ülkeler, Kiev rejimi tarafında Ukrayna çatışmasına dahil edilmiş sayılacak.'

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.