Hava Durumu

#Kuran

Lodoshaber.Com - Kuran haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kuran haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Yine İsveç, yine gerilim... Polis yasakladı, mahkeme iptal etti! Haber

Yine İsveç, yine gerilim... Polis yasakladı, mahkeme iptal etti!

Aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan'ın 21 Ocak'ta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde kutsal kitabımız Kur'an-Kerim'i yakarak gerçekleştirdiği çirkin eylem Türkiye ve İsveç arasında tansiyonu yükseltmişti. Türkiye, İsveç'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan çirkin saldırılar ve Paludan'ın skandal eylemi sonrası NATO müzakerelerini bir süre askıya almış, daha sonra görüşmelerin 20 Şubat’ta yeniden başlayacağı duyurulmuştu. İSVEÇ MAHKEMESİNDEN SKANDAL KARAR NATO üyeliği için Ankara’nın onayını bekleyen Stockholm yönetimi, Türkiye-İsveç-Finlandiya arasında imzalanan 3'lü mutabakatta yer alan taahhütleri yerine getirdiğini ve Türkiye'nin güvenlik endişelerine yönelik adımlar attığını iddia etse İsveç İdari Mahkemesi bugün bir skandal karara daha imza attı. KUR'AN-I KERİM YAKILMASINI YASAKLAYAN KARAR İPTAL EDİLDİ İsveç polisi geçtiğimiz ay, İslam aleyhindeki eylemlerin ülkenin uluslararası çıkarlarına zarar verebileceği ve güvenlik endişesi oluşturabileceği gerekçesiyle 'Kur'an-ı Kerim yakma' eylemlerinin yasaklanmasına karar vermişti. İsveç İdari Mahkemesi bugün polisin Kur'an-ı Kerim yakma eylemini yasaklayan kararını iptal etti. Mahkeme 'güvenlik riski endişelerinin' gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli olmadığını belirtti. Yargıç Eva-Lotta Hedin, Stockholm'deki Türk ve Irak büyükelçilikleri önünde planlanan protestolara atıfta bulunarak "Polisin kararına yeterli destek sağlanamadı" dedi. 5 KİŞİ TUTUKLANDI Öte yandan İsveç İç Güvenlik Teşkilatı (Säpo) bu sabah 'terör eylemi' planladığından şüphelenilen 5 kişinin tutuklandığını duyurdu. Tutuklanan kişilerin Ocak ayında İsveç büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen Kur'an-ı Kerim yakma eylemi ile bağlantılı olduğu belirtildi. Säpo terörle mücadele birimi başkan yardımcısı Susanna Trehorning, "Mevcut dava, İsveç Güvenlik Servisi'nin Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma olayıyla bağlantılı olarak üzerinde çalıştığı birkaç vakadan biri" ifadelerini kullandı.

Provokatör Paludan çark etti: Benim fikrim değildi, gazeteci!.. Haber

Provokatör Paludan çark etti: Benim fikrim değildi, gazeteci!..

İsveç'teki Kur'an provokasyonunun asıl hedefinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğu ortaya çıktı. İsveç basını, bir gazetecinin Rasmus Paludan'ın eyleminin parasını ödediği ve Türk bayrağı yakmasını önerdiğini yazdı. Gazeteci Chang Frick, provokasyon için Paludan'la iletişime geçtiğini ama Kur'an yerine Türk bayrağı yakılmasını tavsiye ettiğini söyledi. Danirmarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan'ın İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması Müslümanlar arasında infiale neden oldu. Provokasyonun ardından konuşan Paludan, amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu, ancak "İşlerin isteği gibi gitmediğini" söylemişti. Yine İsveç basınına konuşan provokatör Paludan ortaya ilginç bir iddia attı. Kur'an-ı Kerim yakma fikrinin kendisine ait olmadığını öne süren Paludan, İsveçli bir gazetecinin adını verdi. Aşırı sağcı Stram Kurs partisinin lideri olan Rasmus Paludan, Chang Frick adında bir gazetecinin kendisni yönlendirdiğini söyledi. Frick, Nyheter Idag adında bir internet gazetesinde çalışıyor. 39 yaşındaki muhabir ayrıca 2010 yılında İsveç Demokrat partisinden belediye meclisine seçilmişti.   PROTESTONUN PARASINI FRICK ÖDEDİ Expressen gazetesine konuşan Chang Frick, Rasmus Paludan'la görüştüğünü doğruladı ancak Kur'an yakma fikri vermediğini öne sürdü. Frick, amacının İsveç'te Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtı bir eylem olduğunu söyledi. Frick, "Desteğimin Müslümanları kışkırtmak için değil, Türkiye'ye karşı bir protesto eylemi olduğu konusunda çok nettim." diye konuştu. İkilinin ortaya çıkan yazışmalarına göre Rasmus Paludan'ın eylemindeki masrafları Chang Frick ödedi. Daha sonra Paludan, gazeteciye Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacı olduğunu söyledi. Provokasyonun arkasındaki isim olan Frick ise Kur'an bulamayacağını ama isterse Paludan'a Türkiye Bayrağı temin edebileceği yanıtını verdi. Frick mesajında, "Eğer onu (Türkiye Bayrağı) yakarsan Kur'an'dan daha fazla sinirleneceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Frick, Türkiye karşıtı eylem için önce Sol görüşlü aktivistlerle iletişime geçtiğini ancak kimsenin bunu kabuletmediğini belirtti. KUR'AN-I KERİM PROVOKASYONU Paludan büyükelçilik yakınına polis koruması eşliğinde gitti. Önce elinde Kur'an-ı Kerim'le açıklama yaptı. Ardından Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı. Daha sonra da elindeki Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan provokasyonunu gerçekleştirdiği anda etrafı polis tarafından koruma altına alınmıştı. Olay anında Paludan çevredeki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Paludan skandal eylemin ardından yine polis eşliğinde gölde bekleyen tekneye binerek bölgeden uzaklaştı.

İsveç'teki provokatöre hakkında suç duyurusu: Hesap verecek! Haber

İsveç'teki provokatöre hakkında suç duyurusu: Hesap verecek!

Gaziantep Barosu'na kayıtlı avukat Ramazan Hakan Urul, İsveç'in başkenti Stockholm'de Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakan Danimarkalı siyasetçi ve avukat Rasmus Paludan'a sert tepki gösterdi. Avukat Urul, Rasmus Paludan'ın Türk Ceza Kanunu'na göre "Dini aşağılama, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" suçlarını işlediğini belirterek, Ankara cumhuriyet Başsavclığı'na suç duyurusunda bulundu. Gaziantep Adliyesi'ne verilen ihbar dilekçesinde, "Şikayet edilen şahıs İsveçli politikacı olarak kendisini adlandırmışsa da ifade özgürlüğü çerçevesinde olmamasına rağmen 21.01.2023 tarihinde, milyarlarca insanın inandığı dinin kutsal kitabını fütursuzca yakarak, yukarıda atılı suçları işlediği kanatindeyiz. Zira o günden bu yana gerek, siyasiler ve gerekse toplumun bir kesiminden insanlar sosyal tepkilerini dile getirse de, hukukan yaptığının bir suç olduğu düşüncesiyle iş bu suç ihbar dilekçesini sunma zaruriyeti hasıl olmuştur. Şikayet edilen bahsi konu eylemin Türk Ceza Kanununca da suç kabul edildiği tartışmasızdır. Kutsal kitabını saygısızca yaktığı dinin bir mensubu olarak da şüphelinin iş ve eyleminin hukuken cezai karşılığını bulması adına sayın savcılığımıza müracaat ederiz" ifadeleri yer aldı.    Başvuru kabul edildi   Başvurusu kabul edilen avukat Urul, "İsveç'te sözde kendisini siyasi olarak tanıtan Rasmus Paluda'nın kutsal kitabımızda milyonlarca hatta milyarlarca Müslümanın en kutsalı, kitabımızı yakması olayından dolayı Gaziantep Adliyesine suç duyurusunda bulunduk. Nitekim toplumun her kesiminden her türlü insan ses yükseltmiş olsa da bunun bir cezai karşılığı da olmalıydı. Biz bu saygısız ifade özgürlüğünün hiçbir suretle içerisinde yer almayan sözde siyasi Rasmus Paluda'nın eylemi karşısında da sessiz kalamazdık. İsveç'te sözde kendisini siyasi olarak tanıtan Rasmus Paluda'ın kutsal kitabımızda milyonlarca, hatta milyarlarca Müslümanın en kutsalı, kitabımızı yakması olayından dolayı Gaziantep Adliyesine gelerek suç duyurusunda bulunduk. Nitekim toplumun her kesiminden her türlü insan ses yükseltmiş olsa da bunun bir cezai karşılığı da olmalıydı. Sessiz kalamazdık Biz bu saygısız, ifade özgürlüğünün hiçbir suretle içiresinde yer almayan sözde siyasi Rasmus Paluda'nın eylemi karşısında da sessiz kalamazdık. Bunun bir cezai karşılığı olması adına da gereken şikayet ve ihbar dilekçemizi sunarak başvurumuzu da yaptık. Başsavcılık tarafından başvurumuz kabul edildi. Tüm Müslümanların ve Türk toplumunun da içi müsterih olsun ki biz bu işin takipçisi olacağız, biz bu işin takibini bırakmayacağız. Rasmus Paludan isimli sözde siyasinin bu ahlaksız mesnetsiz ve ifade özgürlüğüne sığmayan eylemi de kendisini yanına kâr kalmayacak, cezai karşılığını bulacaktır. İlgili savcımız ile görüştüğümüzde ilgili savcımız da kendisi hakkında tüm yasal eylemleri yapacağını söylemiştir. Biz burada yapmış olduğumuz bu hukuki başvurunun da bilinmesini istedik" diye konuştu.

Yeni provokasyon Hollanda'da: Ankara'da büyük tepki! Haber

Yeni provokasyon Hollanda'da: Ankara'da büyük tepki!

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Lahey kentinde Kur'an-ı Kerim'in hedef alındığı saldırı nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Öte yandan Hollanda'daki çirkin saldırı hakkında peş peşe sert tepkiler geldi. CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Hollanda’nın Lahey kentinde kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıya tepki gösterdi. Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: İsveç’in ardından Hollanda’da mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Karanlık nefesinizle Allah’ın nurunu söndüremezsiniz. Bu faşizan nefret suçunu kimse özgürlük ve hoşgörü diye savunamaz. Avrupa bu karanlık gidişe dur demek zorunda. ÇELİK: ALÇAKÇA SALDIRIYI LANETLİYORUZ AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Hollanda’nın Lahey kentinde Kur'an-ı Kerim’in hedef almasına ilişkin açıklama yaptı. Çelik, şu ifadelere yer verdi: "Hollanda’nın Lahey kentinde bir faşist, Kur'an-I Kerim’i hedef alan alçakça bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Hollanda makamları bu faşist saldırıya karşı net bir tavır almalıdır. İnsanlığa karşı işlenen suçlar, Avrupa kentlerinde insani değerlere meydan okuyor. Bu tüm Avrupa demokrasileri için tehdittir. Faşistler tüm dinleri ve insani değerleri tehdit etmektedir. Bunlara karşı ortak mücadele şarttır."

Finlandiya'dan NATO açıklaması: Üçlü görüşmelere ara verilsin! Haber

Finlandiya'dan NATO açıklaması: Üçlü görüşmelere ara verilsin!

Finlandiya, İsveç ve Türkiye arasındaki NATO üyeliği görüşmelerine ilişkin Helsinki yönetiminden açıklama geldi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "Görüşmelere ara verilmesi gerekiyor. Ortam sakinleştikten sorna devam etmek en iyisi." dedi. Danimarkalı Rasmus Paludan'ın İsveç'teki Türkiye Büyükelçiliği önünde yaptığı Kur'an-ı Kerim provokasyonunun ardından Ankara - Stockholm hattında ilişkiler gerilmişti. İsveç'te yapılan Kur'an-ı Kerim provokasyonunun ardından Finlandiya'dan NATO görüşmelerine ilişkin son dakika açıklaması geldi. Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, "Finlandiya ve İsveç'in NATO hedeflerine ilişkin Türkiye ile yapılan görüşmelere ara verilmesi gerekiyor." dedi. Haavisto, "Türkiye ile üçlü görüşmelere ortam sakinleştikten devam etmek en iyisi." diye konuştu.  Görüşmelere birkaç haftalık bir ara beklediğini ifade eden Haavisto, "Finlandiya'nın NATO sürecinde İsveç olmadan ilerlemesini tartışma ihtiyacı görmüyorum."  değerlendirmesini yaptı. Haavisto, "Dün Türkiye Dışişleri Bakanı'yla (Mevlüt Çavuşoğlu) görüştüm ve durum seçimler nedeniyle yoğun ancak bu sürecin hala ilerleyebileceğini umut ediyoruz. Türkiye ile eskisi gibi iletişimi sürdürme konusunda mutabık kaldık. Türkiye'deki seçimler nedeniyle takvimde olası bir gecikme olabilir." dedi. Finlandiyalı Bakan, NATO'nun İsveç ve Finlandiya'ya olan ilgisinin değişmediğini belirtti.  KUR'ANI KERİM PROVOKASYONU Danimarkalı provokatör siyasetçi Rasmus Paludan büyükelçilik yakınına polis koruması eşliğinde gitti. Önce elinde Kur'an-ı Kerim'le açıklama yaptı. Ardından Hz. Muhammed'e yönelik hakaret içeren bir karikatür açtı. Daha sonra da elindeki Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Paludan provokasyonunu gerçekleştirdiği anda etrafı polis tarafından koruma altına alınmıştı. Olay anında Paludan çevredeki bazı kişiler tarafından protesto edildi. Paludan skandal eylemin ardından yine polis eşliğinde gölde bekleyen tekneye binerek bölgeden uzaklaştı. Olaya ilişkin İsveç'ten ilk açıklama Dışişleri Bakanı Tobias Billström'den geldi. Billström, İsveç'in "Geniş kapsamlı bir ifade özgürlüğüne sahip olduğunu" söyledi. Ancak bunun hükümetin bu görüşleri desteklediği anlamına gelmeyeceğini savundu. Billstrom, "İslamofobik provokasyonlar dehşet verici." dedi. Paludan, Türkiye'nin ve dünyanın tepkisini çeken provokasyonu sonrasında "korktuğunu" söyledi. Danimarkalı aşırı sağcı Paludan dakikada 20 ölüm tehdidi aldığını açıkladı. Amacının Türkiye'ye gol atmak olduğunu, ancak "İşlerin isteği gibi gitmediğini" söyleyen aşırı sağcı politikacı, "Bu kadar insanın beni ölümle tehdit etmesine üzüldüm." ifadelerini kullandı.

Diyanet açıkladı: İsveç’te saldırının yapıldığı yerde... Haber

Diyanet açıkladı: İsveç’te saldırının yapıldığı yerde...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” dedi      Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.    İslam aleminin üç aylarını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir duasında buyuruyor ki ‘Ya Rabbi, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır.’ Bu açıdan milletimizin, İslam aleminin bu ayları dualarla, niyazla, ibadetlerle geçirmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Adeta bir ruhi tazelenme günleridir” dedi.    “İsveç’e en üst seviyede tepkimizi gösterdik”    Başkan Erbaş, İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirterek, “Bu olayı her vesileyle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Zira 2 milyara yakın Müslümanın canından aziz bildiği Kur’an-ı Kerim’e yapılan her türlü saldırı, hakaret bizi çok yaralıyor, üzüyor. Hele hele bunun bir devletin izniyle yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bizim göstermiş olduğumuz tepki az bile. Yani bütün İslam dünyasının bu noktada Kur’an’ına sahip çıkması gerekiyor ve her vesileyle böyle bir menfur saldırının olmasından dolayı Müslümanların mutlaka tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Biz de bu izin konusu gündeme geldiği andan itibaren hem devletimiz hem milletimiz hem de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en üst seviyede tepkimizi gösterdik” ifadelerini kullandı.    “Olayın olduğu yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak”    Kur’an-ı Kerim’in yakılması hadisesini yarından itibaren uluslararası boyuta taşıyacaklarını ifade eden Başkan Erbaş, “İslam dünyasının önde gelen alimleri, din işleri bakanları, Diyanet işleri başkanları ile çevrimiçi bir toplantı yapacağız. Buradan biz düzenliyoruz. Orada da tepkimizi ortaya koyacağız. İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” diye konuştu.    “Bu yıl hacca kayıt yaptıranların sayısı 150 bini geçti”    Başkan Erbaş, 2020 yılı hac kurasında çıktığı halde hacca gidemeyenlerin bir kısmının geçen yıl gidebildiğini ancak 65 yaş sınırına takılıp gidemeyenlerin bu yıl kuraya girmeden hacca gidebileceklerini belirtti.    Geçtiğimiz yıllarda hac için kayıt yaptırmış olan 2 milyon 200 bine yakın hacı adayının kayıtlarının yenilendiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Yeni kayıt olmak isteyenler 5 Ocak itibariyle e-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptırmaya başladılar. Şu ana kadar zannediyorum 150 bini geçti. 26 Ocak’ta bitiyordu ancak ön kayıt için gelen taleplerin fazla olduğunu gördük ve biz bu tarihi 31 Ocak tarihine kadar uzattık” dedi.    Başkan Erbaş, hac organizasyonuyla ilgili Suudi Arabistan’ın imkanları artırma çalışmaları olduğuna işaret ederek, bu çalışmalar tamamlandığında 167 bin hacı adayının gidebileceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.