Hava Durumu

#Konser

Lodoshaber.Com - Konser haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Konser haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da "Erdinç Çelikkol’a Vefa Gecesi Konseri" Haber

Bursa'da "Erdinç Çelikkol’a Vefa Gecesi Konseri"

Atatürk Kongre Kültür Merkezi Osmangazi Salonu’nda yapılan konserin ilk bölümünü Şef Salih Berkmen yönetti. Erdinç Çelikkol’un 1983 yılında kurduğu Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü sanatçılarının oluşturduğu icra heyeti ile Çelikkol’un yıllarca şefliğini yaptığı; İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu, Yalova Musiki Derneği, Bursa Musiki Cemiyeti, Erdinç Çelikkol Türk Müziği Derneği, Orhangazi Halk Eğitim Merkezi, Gemlik Belediyesi Sanat ve Kültür Derneği ve Kocaeli Büyükşehir Musiki derneklerinin katılımı ile Erdinç Çelikkol eserlerinden oluşan repertuvar seslendirildi.    Konserin ikinci bölümü, Cumhurbaşkanlığı Devlet Türk Müziği korosu ses sanatçısı Nalan Höke Turan’ın sunumu ve moderatörlüğünde geçekleşti. Misafir sanatçılar, Bestekar Amir Ateş, TRT Radyosu ses sanatçıları; Kutlu Payaslı, Ayşe Taş, Melihat Gülses, Elif Güreşçi, Nusret Yılmaz ve Cumhurbaşkanlığı Devlet Türk Müziği korosu ses sanatçıları; Güzin Değişmez ve Ertan Bilgi okudukları şarkılar ve Çelikkol’a dair hatıraları ile konsere renk kattı. Ayrıca Bursalı şairler Hüsamettin Olgun ve Turgut Çelik’in şiirleri ve Çelikkol’a dair hatıraları da ilgiyle dinlendi.    Konser boyunca Erdinç Çelikkol’un eşi Neriman Çelikkol ile ailesi ve sevenleri duygulu anlar yaşadı. Yüksek bir katılım ile gerçekleşen konserin sonunda AK Parti Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız’ın misafir sanatçılara plaket takdim etti.

Bursa'da duygu yüklü konser    Haber

Bursa'da duygu yüklü konser   

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, depremde hayatını kaybeden ve yaşam savaşı devam eden vatandaşlarımıza ithafen, ‘Kadınlar Günü Konseri’ ile sanatseverlerin huzuruna çıktı. 2019 yılında Forbes Türkiye tarafından, otuz yaş altı en başarılı otuz isme yer verilen “30 under 30” kulübüne seçilme ayrıcalığına erişen Orkestra Şefi Nisan Ak’ın şefliğinde eşsiz performanslar sergilenirken; Andante Dergisi’nin düzenlediği 2017 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Oda Müziği Topluluğu’ seçilen Nemeth Kuartet grubu müziğiyle geceye renk kattı.    Gecenin başında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için bir dakikalık saygı duruşunun ardından duygularını paylaşan Orkestra Şefi Nisan Ak, “Sizleri burada görmek çok güzel. Kadınlar Günü’nü hep bir arada kutluyoruz. Aynı zamanda yaşadığımız deprem felaketinden ötürü çok üzgünüz. Eserlerimizi de bu açıdan değiştirdik, bugün burada tüm bu hisleri beraber yaşayacağız.” dedi. Hüzünlü anların yaşandığı gecede Besteci Merve Dedeoğlu'nun Çiçekler Süiti isimli bestesi orkestra tarafından seslendirilirken, kalplere dokunuldu. Dinleyiciler arasında yer alan besteci Merve Dedeoğlu sahneye çıkarak orkestra şefi Nisan Ak ve Bursa bölge Devlet Senfoni Orkestrası’na teşekkür etti.    Alkışlarla uğurlandı    Gülen Ege Serter, Şeniz Serter, Pınar Başalak ve Mutlu Varlık Kocaili’den oluşan Nemeth Kuartet grubu ile bütünleşen Ak’ın şefliğindeki orkestra, konser boyunca Bursalıları duygu yüklü bir yolculuğa çıkardı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’ni dolduran sanatseverler, performansların ardından sanatçıları hayranlıkla alkışladı. Konuk sanatçılar, çiçeklerle sahneden uğurlandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.