Hava Durumu

#Klima

Lodoshaber.Com - Klima haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Klima haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Halk otobüsünde klima kavgası! Haber

Halk otobüsünde klima kavgası!

Hava sıcaklığının gölgede 42 derece olduğu Antalya'da yolcular klima açmayan ya da kliması yetersiz kalan özel halk otobüslerindenşikayetçi oldu. Belediye ve odalara bu konuda çok sayıda şikayet iletilirken, bazı yolcular yaşanan klima tartışmalarını sosyal medya hesaplarından paylaşarak tepkisini gösterdi. DHA'nın haberine göre, internet ortamında yapılan bir paylaşımda, özel halk otobüsündeki yolcular, şoförün hararet yaptığı gerekçesiyle aracın klimasını açmadığını iddia etti. Dolu olan otobüste hamile ve yaşlı insanların olduğunu söyleyen yolcular, şoförün aracı durdurup hareket etmemesi üzerine öfkelendi. YOLCULAR ŞOFÖRE TEPKİ GÖSTERDİ Yolculardan birisi, “Ya devam et ya da polis çağıracağım. Madem ilerlemiyorsun, araç tahsis edeceksin, buradaki herkesin ücretini ödeyeceksin. Kendi kafana göre iş yapamazsın" diyerek tepkisini dile getirirken, bir başka yolcu da “Bunca insanın hakkına giriyorsun. Burada yaşlı var, hamile insan var. Ne biçim insansın" dedi. 'KLİMALAR YETERSİZ KALIYOR' Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, bütün şoförlere her gün sabah klimaları açmaları konusunda uyarıda bulunduklarını söyledi. Arslan, "Bindiğimiz otobüslerimizin kapıları iki taraftan açıldığı zaman içeride bulunan soğuk hava dışarı çıkıyor. Kaldı ki bizim şoförlerimiz maaşla çalışıyor. Akaryakıtla ilgili bir sorunu yok. Neden şoförlerimiz klima açmasın? Vatandaşla neden karşı karşıya gelsin? Şoförlerimiz klima bozuksa sefere çıkmak istemiyor. Klimanın açık olduğuna da bazen inandıramıyor. Hava sıcaklığından dolayı klimalar yetersiz kalıyor" diye konuştu.

Klima kullananlar dikkat! Ölüme bile götürebilir Haber

Klima kullananlar dikkat! Ölüme bile götürebilir

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, klimaların popülerliği artıyor. Serin bir ortamda vakit geçirmek isteyen insanlar, klimanın sağladığı rahatlığı tercih ediyor. Ancak uzmanlar, klimaların potansiyel risklerine dikkat çekiyor ve vatandaşları uyarıyor. Sadece kışın değil yazın da zatürre gibi hastalıkların görülebileceğini vurgulayan uzmanlar bu hastalığın sebeplerinden birinin de klima olduğunu vurguluyor. Özellikle 65 yaş üstü ve çocuklarda büyük tehlike yarattığını belirtiyor. Klima uzun süreli kullanımda zatürre yapıyor! NPİSTANBUL Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Aytaç Atamer, “Normalde bu bakteri sulu ortamlarda yüzeyde bulunur. Ancak şebeke yolu ile binalardaki tüm sulu sistemlere geçebilir.  Özellikle klima, su havalandırma tankları ve buhar odaları gibi sulu ortamlarda ürer. Bu tip havalandırma ve soğutma sistemlerinde ortaya çıkan bakteriye bağlı enfekte zerrecikler, bunu soluyan kişiler ve topluluklarda salgınlara neden olur. Zatürreede bildiğimiz gibi göğüs ve sırt ağrıları, öksürük, ateş, nefes darlığı gibi şikayetler ortaya çıkar."sözleriyle vatandaşları uyardı. Zamanında tedavi önemli Zamanında tedavinin önemini vurgulayan Aytaç Atamer, "Yaz zatürresinde halsizlik, kas ağrıları, baş ağrısı, karın ağrısı hatta bulantı, kusma ve ishal gibi belirtilerle ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle hastalığın iyi takip edilmesi ve erken tanı konması önemlidir. Zamanında tedavi edilmezse şok, koma ve ölüme bile neden olabilir. Erken tanı ve etkin tedavi ile tam iyileşme sağlanabilir. Ancak özellikle kronik astım, KOAH, diyabet hastalarında, çocuklarda ve 65 yaş üstü olanlarda bu hastalık daha ağır seyreder."dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.