Hava Durumu

#Kestel

Lodoshaber.Com - Kestel haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kestel haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kestel Belediyesi Kozluören Hobi Bahçesi’nde sona gelindi Haber

Kestel Belediyesi Kozluören Hobi Bahçesi’nde sona gelindi

Kestel Beleidyesi tarafından Kozluören Mahallesi’nde 8 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan hobi bahçesinin çalışmalarında sona gelindi. 75 metrekare tarım alanı, 5 metrekare ahşap kulübesi bulunan 68 hobi bahçesi, önümüzdeki günlerde alınacak olan müracaatların ardından noter huzurunda yapılacak olan kura çekimiyle kiracılara sunulacak. Tarım yapmayan kiracıların sözleşmesi sona erecek, konaklama yasak olacak Vatandaşların tarım yapabilmesi ve güzel vakit geçirebilmeleri adına hazırlanacak olan hobi bahçeleri 3 yıllık sözleşme ile aylık 1.500 TL+KDV fiyatıyla kiralanacak. Hobi bahçesini kiralayan ve içerisinde tarım yapmadığı tespit edilen kiraların ise sözleşmesi sona erecek. Ayrıca vatandaşların tarım dışındaki hiçbir faaliyetine bu hobi bahçelerinde müsaade edilmeyecek olup, konaklama özelliği ve gece aydınlatması bulunmayacak. Başvuru yapacak kişilerin ise Kestel sınırları içerisinde ikamet etmesi ve 25 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. ‘’Hobi bahçesi adı altında yeni yerleşim yeri kurmaya çalışanlara geçit yok’’ Konuya ilişkin konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ‘’Kestel Belediyesi olarak çalışmalarını sürdürdüğümüz Kozluören Hobi Bahçesi projemizde son aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu alanlarda vatandaşlarımız tarım ürünleri üretecekler. 75 metrekarelik bahçelerinde hafta sonları veya hafta içi hobilerini gerçekleştirerek, şehrin gürültüsünden uzak bir ortam sağlamaya çalıştık. Kısa bir süre sonra vatandaşlarımız için müracaatları toplayıp, noter huzurunda kura çekimi yapacağız. Bu projemiz hem belediyemize gelir sağlayacak, hem de vatandaşlarımızın yeşilin ve doğanın içerisinde tarım yapmalarını teşvik edecek. Biz Kestel Belediyesi olarak kaçak yapılaşmaya asla geçit vermiyor, hobi bahçesi adı altından yeni yerleşim yerleri kurmaya çalışanlara asla müsaade etmiyoruz. Tamamen belediyemizin kontrolüne olacak olan bu hobi bahçesinde yalnızca tarım yapılabilecek ve tarım yapmayan, dikmeyen, diktiği ürünleri toplamayan kişilerin sözleşmeleri iptal edilecek. Konaklamaya veya tarım dışındaki hiçbir faaliyete izin verilmeyecek. ‘’ dedi.

Bursa Kestel'de 15 Temmuz kahramanları anıldı! Haber

Bursa Kestel'de 15 Temmuz kahramanları anıldı!

15 Temmuz 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminin 5. Yıl dönümü, Kestel Belediyesi ve Kestel Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bir dizi etkinlik ile anıldı. Sosyal mesafe ve pandemi kurallarına uyularak gerçekleşen programlar, 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi'nin açılması, şehitlik ve şehit yakınları ziyareti ile başladı. Daha sonra Kestel Aile Parkı'nda gerçekleşen programa, Kestel Kaymakamı Ahmet Karakaya, Belediye Başkanı Önder Tanır, İlçe Jandarma Komutanı Can Ayhan, İlçe Emniyet Müdürü Okan Şen, siyasi partilerin ve STK'ların temsilcileri ile yüzlerce Kestelli katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak ilçe halkına izletildi, ardından mehter takımı gösterisi ve tasavvuf müziği dinletisi gerçekleşti. Programda hemşehrilerine hitap eden Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, ''Bizim milletimizin karakteri, erdemlerle donatılmıştır. Bu erdemlerden biride, yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Türk milletinin bu yüksek karakterini, yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016'da millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz Demokrasi Zaferi'mizdir. Cumhurbaşkanımız'ın da söylediği gibi, Milletimiz tarihin en büyük imtihanlardan birini, hamdolsun alnının akıyla vermeyi başarmıştır. Vatanımıza ve hürriyetimize göz diken hain düşmanlar da şunu iyi bilsin ki, bu vatanın evlatları dün olduğu gibi bugün de mazluma karşı Yunus, zalime karşı Yavuz oldu, kıyamete kadar da bu böyle devam edecek ve milletimiz bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir. Ben bu vesile ile, 15 Temmuz'un 5.yılında, canlarını Millet, İstiklâl ve İstikbalimiz için feda eden Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, gazilerimize şifa ve uzun ömürler diliyorum.'' diye konuştu. Program, gece yarısı saat 00.13'de, ilçedeki tüm camilerde sela okunmasının ardından sona erdi.

Bursa'daki o cinayetin sebebi yasak aşkmış! Haber

Bursa'daki o cinayetin sebebi yasak aşkmış!

Bursa'da ormanda tabancayla vurularak öldürülen Recep Arı'nın (31), gözaltına alınan arkadaşı Kadir I. (22), jandarmadaki ifadesinde cinayeti itiraf etti. Kadir I.'nın, Recep Arı'nın eşi S.A. ile ilişki yaşadığını ve bunu öğrenen Arı'yı çıkan tartışmada öldürdüğünü söylediği belirtildi. Bursa'nın Kestel ilçesine bağlı Çataltepe Mahallesi'nde oturan Recep Arı, 24 Şubat günü eşi ile tartıştıktan sonra, av tüfeğini de yanına alıp, evden çıktı. 16 ATD 714 plakalı kamyonetine binip, giden Arı'dan bir daha haber alamayan ailesi, kayıp başvurusu yaptı. Jandarma arama çalışması başlatırken, yakınları önceki gün evine 6 kilometre uzaklıktaki Burhaniye Mahallesi'ndeki ormanda, Recep Arı'nın cesedini buldu. Arı'nın cebinde 4 bin 500 TL para olduğunu tespit eden jandarma, cüzdanı ile cep telefonuna ise ulaşamadı. Bursa Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Recep Arı'nın başından ve vücudundan toplam 9 kurşun ile vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Olayın ardından jandarma, cinayet şüphelisi olarak Arı'nın eşi S.A. ile arkadaşı Kadir I.'yı gözaltına aldı. CENAZE TOPRAĞA VERİLDİ Bursa Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilen Recep Arı'nın cenazesi, helallik için Kestel ilçesi Çataltepe Mahallesi'nde baba ocağına getirildi. Arı'nın yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Recep Arı, Çataltepe Mezarlığı'nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.  EŞİ SUSTU, ARKADAŞI CİNAYETİ İTİRAF ETTİ Jandarma Komutanlığı'nda Kadir I. ile S.A.'nın önce susma hakkını kullandığı, bir süre sonra Kadir I.'nın suçunu itiraf ettiği belirtildi. S.A. ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kadir I. bunu öğrenen Recep Arı ile çıkan tartışmada olayı gerçekleştirdiğini söylediği ifade edildi.

Bursa'da Kestel Belediyesi’nden yardım seferberliği Haber

Bursa'da Kestel Belediyesi’nden yardım seferberliği

Bursa'nın Kestel Belediyesi, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında adeta yardım seferberliği ilan etti. Bölgede yaraların sarılması amacıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde şu ana kadar Kestel'deki Afet Yönetim Merkezi'nde toplanan 27 kamyon ve 9 tır yardım malzemesi bölgeye ulaştırılmaya başlandı.      10 ili etkileyen 7,7 ile 7,6 büyüklüğündeki depremlerin hemen sonrasında yaraların sarılması için adeta seferberlik ilan eden Kestel Belediyesi, depremin sabahında hazırladığı 8 iş makinası, 30 kişilik arama kurtarma ekibinin yanı sıra depremin ilk 48 saatinde 27 kamyon ve 9 tır yardım malzemesini deprem bölgesindeki depremzedelere gönderdi.    Depremin ilk 48 saatinde bölgeye ulaştırılması için yola çıkan tırlarda, battaniye, kışlık kıyafet, kuru gıda, bebek bezi, bebek maması, soba, ısıtıcı su gibi temel ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.    Başkan Önder Tanır   Yardım çağrısını adeta seferberliğe dönüştüren Kestellilerin örnek bir hassasiyet sergilediğinin altını çizen Kestel Belediye başkanı Önder Tanır, "Milletimizi kedere boğan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Ülke olarak bizi derin bir üzüntüye sevk eden deprem felaketinin hemen ardından tüm yurtta olduğu gibi, Kestel ilçemizde de yardım seferberliği başlattık. Kestellilerin yardım çağrımıza örnek bir hassasiyet gösteren hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.