Hava Durumu

#Karne

Lodoshaber.Com - Karne haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karne haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bursa'da Gemlik Belediyesi’nden çocuklara karne hediyesi Haber

Bursa'da Gemlik Belediyesi’nden çocuklara karne hediyesi

Bursa'da Gemlik Belediyesi, yarıyıl tatilinde çocukları unutmadı. Çocuklar, yarıyıl tatilinde tamamen ücretsiz olarak iki kültür merkezinde düzenlenen etkinliklerde bir yandan eğlenirken diğer yandan da becerilerini arttırmaya yönelik atölye çalışmalarına katılacak. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise “Gemlikli çocuklar her şeyin en iyisine layık” dedi.      Kültürel etkinliklerde öncü olan Gemlik Belediyesi, sömestr tatilini boş geçmedi. İki haftalık tatil sürecine giren öğrencilerin eğlenirken öğrendiği bir yarıyıl tatili geçirmesi için tiyatro, atölye çalışmaları, film gösterimleri, Karagöz ve Hacivat gölge oyunları, sihirbaz ve görsel illüzyonlar gibi birçok etkinlikleri Gemlik Belediyesi Çocuk Şenliği’nde çocuklarla buluşturacak.    Gemlik Belediyesi’nin yarıyıl etkinlikleri hakkında konuşan Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, yaklaşık altı ay süresince eğitim gören çocukların bu tür aktivitelerle birlikte eğlenceli dakikalar geçireceğini, atölye çalışmalarında ise el becerilerini arttıracaklarını belirtti. Gemlikli çocuklar her şeyin en iyisine layık olduğunu ve 7’den 77’ye tüm yaş gruplarına hitap eden kültürel etkinliklerin beğeni ile karşılandığını ve Gemlik’in bu sayede çok sayıda misafir ağırladığını vurgularken, “yarıyıl tatili süresince devam edecek Gemlik Belediyesi çocuk şenliklilerine tüm çocuklarımızı davet ediyorum” dedi.    ÇOCUKLAR İÇİN YAPILACAK ETKİNLİKLER   Gemlik Belediyesi’nin yarıyıl tatili boyunca Cemil Meriç Kültür Merkezi’nde 13.00 ve 15.00 seanslarında çocuklar için yapacağı etkinlikler şu şekilde;    23 Ocak Pazartesi “Hendek” çocuk tiyatrosu, 24 Ocak Salı “Karagöz ve Hacivat” Gölge oyunu, “Sihirbaz Timuçin” 25 Ocak Çarşamba “Uzaydan Gelen”  Çocuk Tiyatrosu, 26 Ocak Perşembe “Sevimli Tayfa” çocuk sineması, 27 Ocak Cuma “Pamuk ile Kömür” çocuk tiyatrosu, ilizyon şov 30 Ocak Pazartesi “Rex Köpek ve Maymun Çita Şov” 31 Ocak Salı “Benim Masalım” çocuk tiyatrosu, 1 Şubat Çarşamba “Yetenek Sirkiniz” 2 Şubat Perşembe “Aya Sihirli Yolculuk” çocuk sineması ve 3 Şubat Cuma “Kaptan Pengu” Çocuk Tiyatrosu    Gemlik Belediyesi’nin yarıyıl tatili boyunca Yunus Emre Kültür Merkezi’nde atölye çalışmalarının 13.00 - 15.00 - 17.00 ve diğer etkinliklerin 14.00 - 16.00 seanslarında çocuklar için yapacağı etkinlikler şu şekilde;    23 Ocak Pazartesi “Origami Atölyesi”, 24 Ocak Salı “Resim Atölyesi”, 25 Ocak Çarşamba “Ajan Kedi”  Çocuk Sineması, 26 Ocak Perşembe “Ağustos Böceği ile Karınca” çocuk tiyatrosu, 27 Ocak Cuma Bilim Atölyesi, 30 Ocak Pazartesi “Kum Boyama Atölyesi” 31 Ocak Salı “Luka” çocuk sineması, 1 Şubat Çarşamba “Kukla Atölyesi ve Gösterisi” 2 Şubat Perşembe “Karagöz ve Hacivat gölge oyunu, sihirbaz Timuçin” ve 3 Şubat Cuma “Ganço ile Dede” Çocuk Tiyatrosu.

Bursa'da uluslararası lisede karne heyecanı Haber

Bursa'da uluslararası lisede karne heyecanı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir proje okulu olan ve 82 ülkeden 486 öğrencinin eğitim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrencilere, 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı birinci dönem karnelerini dağıttı.      Türkiye’nin tek çatı altında inşa edilmiş en büyük proje okullarından biri olan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 1’inci dönemi karne töreni öncesinde, okul yönetimi tarafından öğrencilerin dinlenip birlikte vakit geçirmeleri için düzenlenen Hacı Hüseyin Efendi Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın, geçtiğimiz günlerde vefat eden babası Hacı Hüseyin Dündar’ın adının verildiği dinlenme salonu, öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim ve dualar eşliğinde açıldı. Açılışın ardından Başkan Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ve okul yöneticileri ile birlikte salondaki öğrencilerle bir süre sohbet edip, başarılar diledi.    Yabancı öğrenciler gönül elçisi    Dünyanın 82 farklı ülkesinden öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen karne dağıtım töreninde konuşan Başkan Mustafa Dündar, dünyanın farklı ülkelerinden gelip başarılı bir eğitim alan öğrencilerin, ülkeleri ile Türkiye arasında birer gönül elçisi olduğunu belirtti. Konuşmasında, eğitim ve öğretim kadar, iyi bir insan olmanın da büyük bir önem taşıdığına vurgu yapan Dündar, “Sizler için böyle güzel bir okulda okumak, başarılı olmak ve diploma almak bir başarı mıdır? Elbette ki başarıdır. Ancak, bu başarının yanında bir de ‘adam’ olmak var. Okuyup başarılı birer mühendis, öğretmen, doktor olabilirsiniz. Ancak, burada eğitimin yanında iyi birer insan olarak, yani ‘adam’ olarak yetişmek de çok önemli. Burada, iyi bir eğitim ile mühendis, doktor ve öğretmen olan insanlar yetiştiriyoruz. Her birinizden, kendi yolunuzu aydınlattığınız gibi gittiğiniz yerlerde çevrenizi de aydınlatmanızı istiyoruz.” diye konuştu.    Törende konuşan Uluslararası Murad Hüdavendigar Anadolu İmam Hatip Lisesi Akademik Bilim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Öcal da, geçtiğimiz yıl 3’üncü dönem mezunlarını veren okulun öğrencilerinin tamamının üniversiteyi kazanarak, büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Proje okulu olarak kurulan okulun kuruluş ve başarı hikayesinin kitaplaştırılacağını belirten Öcal, “Bu okul, İslâm aleminin ufkunu aydınlatmak üzere Bursa’da doğan bir yıldız. Sevgili öğrenciler, nerede olursanız olun burada almış olduğunuz eğitimle, gittiğiniz yerlerde en iyi şekilde hizmet edeceksiniz. Bu yüzden yüklenmiş sorumluluk çok çok önemli. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.    Konuşmaların ardından Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, başarılı olan öğrencilere karne ve başarı belgelerini, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez, Bilim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Öcal ve okul yöneticileri ile birlikte verdi.

Uzmanlar uyarıyor: Karne alan çocuklara nasıl yaklaşmalısınız? Haber

Uzmanlar uyarıyor: Karne alan çocuklara nasıl yaklaşmalısınız?

Ebeveynlerin karneye baktığında hangi duyguyu hissediyorsa çocuğa da aynı duygunun geçeceğini belirten Psikolog Ayşenur Apaydın, "Sonuç ne olursa olsun, karnede ne gelmiş olursa olsun çocuklara keyifli bir 2 hafta ortamı sağlamak faydalı olacaktır" dedi.     2022-2023 eğitim öğretim yılının  birinci dönemi bugün sona erdi. İlk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim gören yaklaşık 19 milyon öğrenci, yarıyıl tatilini yapmak üzere karnelerini aldı. Kahramanmaraş’ta da bin 127 okulda yaklaşık 327 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Onikişubat İlçe Sağlık Müdürlüğünde görevli Psikolog Ayşenur Apaydın, 20 Ocak’ta yarıyıl tatiline çıkacak olan öğrencilerin karne performansları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulundu.    Ailelerin karne alan çocuklarına yaklaşımlarının oldukça önemli olduğuna değinen Apaydın, “İşler yolunda gitmediyse, karneler istenildiği gibi değilse ebeveynler biraz daha kaygılı ve öfkeli olabilir. Ama burada ilk başta ebeveynler kendi duygularını fark etmelidir. Anne baba ne hissediyorsa çocuklar da aynı şeyi hissediyor. Burada karne iyi olmadığında çocuğa 'Sen yapamadın, sen başarısızsın, çalışmadın' gibi çocuğu aşağı çeken ona eleştiren tavırlardan ziyade onun yanında olmak gereklidir. Bir sonrakinde daha iyi olabilmesi için daha farklı bir şekilde yapabiliriz. Aileler, daha kapsayıcı, daha koruyucu ve anlayışlı bir tutumu öneriyoruz” şeklinde konuştu.        "Sonuç ne olursa olsun çocuklara keyifli bir 2 hafta faydalı olacaktır"    Bütün duyguların bulaşıcı olduğunu ve karnenin yalnızca o dönemki öğrenme performansını yansıttığını unutmamak gerektiğini vurgulayan Apaydın, “Bugün karneye baktığında hangi duyguyu hissediyorsa ebeveyn, çocuğa da bu duygu geçecektir. İlk başta anne ve babalar kendi duygularını kabul edip yönetmelerini tavsiye ediyoruz. Sonuç ne olursa olsun, karnede ne gelmiş olursa olsun çocuklara keyifli bir 2 hafta ortamı sağlamak faydalı olacaktır” diye konuştu.    Öğrencilere de ara tatili önerileri veren Apaydın, “Karne evet önemlidir başarıya giden yolda bir araçtır ama amaç değil, önce bunu hatırlamaları lazım. Ne olursa olsun daha iyisinin mümkün olduğu, kötü sonuçların telafisinin mümkün olduğu bilincinde olmalıdır. Yeni dönemden önce üzerlerindeki stresi atmak, kendilerine zaman ayırmak anlamında keyifli bir 2 hafta geçirmeleri için ellerinden geleni yapmaları tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.