Hava Durumu

#Japonya

Lodoshaber.Com - Japonya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Japonya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Japonya Başbakanı Kishida'nın konuşması öncesinde patlama Haber

Japonya Başbakanı Kishida'nın konuşması öncesinde patlama

Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın Wakayama'daki Saigasaki Balıkçı Limanı ziyareti sırasında korku dolu anlar yaşandı. Başbakan Kishida'nın Temsilciler Meclisi 1. Bölge seçimlerine destek amacıyla yapması beklenen konuşmanın hemen öncesinde bulunduğu bölgeye sis bombası atıldı. Yerel saatle 11.25 sıralarında meydana gelen olay amatör kameralara da yansırken, limanda yüksek sesli bir patlamanın ardından bir sis bulutunun oluştuğu görüldü. Olay sırasında Kishida korumaları tarafından bölgeden uzaklaştırılırken, 24 yaşındaki erkek şüpheli ise alanda bulunan polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Kishida'ya destek için limanda bulunan halk arasında da kısa süreli panik yaşanırken, yaralanan olmadığı açıklandı.    Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldığı duyuruldu.      Bölgeden tahliye edilen Başbakan Kishida, balıkçı limanında yapmayı planladığı konuşmayı iptal etti. Kishida yaptığı ilk açıklamada, "Polis ayrıntıları araştırıyor, ancak çok sayıda kişiyi endişelendirdiğim için özür dilerim" ifadelerini kullanarak, yaşanan olayın seçim sürecini durdurmaması gerektiğini söyledi.     Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Sekreteri Toshimitsu Motegi ise demokrasinin temeli olan seçim döneminde böyle bir olayın yaşanmasının son derece üzücü olduğunu belirterek, saldırı girişimini şiddetle kınadı.    Japonya parlamentosunun alt kanadı Temsilciler Meclisi için çeşitli bölgelerde 23 Nisan'da ara seçimler yapılacak.      Önlemler artırılmıştı    Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Nara şehrinde yaptığı seçim konuşması sırasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmişti. Abe'nin ülkeyi sarsan ölümünün ardından Japonya Ulusal Polis Teşkilatı, devlet görevlilerine yönelik koruma tedbirlerini artırmıştı.

Japon boksör yeniden yargılanacak Haber

Japon boksör yeniden yargılanacak

Japonya’nın Shizuoka eyaletinde 1966 yılında 4 cinayetten sorumlu olduğu gerekçesi ile idam cezasına çarptırılan ve 46 yıl boyunca hapiste infaz edilmeyi bekledikten sonra delil yetersizliği nedeniyle geçici olarak serbest bırakılan 87 yaşındaki eski boksör İwao Hakamata'nın yargılandığı dava sürecinde yeni bir gelişme yaşandı. Tokyo Yüksek Mahkemesi, Hakamata'nın yeniden yargılanmasına karar verdi. Daha önce dava sürecinde kullanılan ve Hakamata'nın olay sırasında giydiği iddia edilen 5 parça giysinin yeterli kanıt niteliği taşımadığına hükmeden mahkeme, Hakamata'nın suçsuz bulunma ihtimali nedeniyle cezaevine geri gönderilmemesi yönündeki alt mahkeme kararını da onadı.      Hakamata 46 yıl sonra serbest bırakılmıştı    Shizuoka'da bir fabrikada üst düzey yönetici olan Fumio Hashiguchi 30 Haziran 1966'da eşi ve iki çocuğuyla birlikte ölü bulunmuş, fabrikada yatılı olarak çalışan Hakamata ise cinayetlerden 2 ay sonra tutuklanmıştı. İlk ifadesinde cinayet, hırsızlık ve olay mahallindeki yangından kendisinin sorumlu olduğunu kabul eden Hakamata, daha sonra ise işkence altında beyanat verdiğini iddia ederek suçsuz olduğunu savunmuştu. Hakamata, 1968'de idama mahkum edilmesinin ardından 2014'te delil yetersizliği nedeniyle geçici olarak serbest bırakılmıştı. Suçsuz olduğunu kanıtlamak üzere ailesi ile hukuk mücadelesi başlatan Hakamata, idam cezası aldıktan sonra hapishanede en uzun süre infazını bekleyen mahkum olarak biliniyordu.

Japonya en büyük sahra hastanesini Gaziantep’te kurdu Haber

Japonya en büyük sahra hastanesini Gaziantep’te kurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deprem sonrası Gaziantep’in Oğuzeli ilçesinde Japon ekip tarafından Türkiye’de kurulan en büyük sahra hastanesindeki çalışmaları inceledi.      14’ü hekim olmak üzere 70 kişiden oluşan Japon ekip ile ameliyat, tahlil, röntgen gibi hizmetlerin verildiği sahra hastanesi gezen Başkan Şahin, ziyarette, Japonya’dan gelen heyetin başkanı Başhekim Takeshi İshihara’dan hastane hakkında bilgi aldı.    Başkan Şahin, burada yaptığı konuşmada, dünya deprem tarihinin en büyük felaketini yaşadıklarını belirterek, “Biz Japonya ile daha önce dirençli şehir çalışmıştık. Deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında ne yapılması lazım bunları konuşmuştuk. Bu teorik çalışma bugün, bu büyük felakette yaraları sarmak için bizlere çok büyük bir yol haritası oldu” dedi.    “Japonya’nın en büyük özelliği uzmanlaşmada yetişmiş insan gücüdür”    Birçok sahra hastanesi gezip bu kadar detaylı ve iyi düşünülmüş bir hastaneyi ilk kez gördüğünü belirten Şahin, “Bu kadar başarılı bir hastaneyi ilk kez gördüm. Zaten Japon hükümeti de bu kadar büyüğünü burada ilk kez yaptıklarını söylüyorlar. İyiliğin ve merhametin yükseldiği bir dünyada fay hatları kırılabilir ama iyilik hattı merhamet hattı sevgi hattı bizi çok hızlı iyileştirecek ve birlikte yaraları saracağız. Bu gördüğünüz hastane 5 dönüm kapalı alan. Hastanenin içerisinde bir hastaya lazım olan bütün her şey var. Doğumhanesinden, laboratuvarına, arkamızda büyük bir yoğun bakım ünitesi var. Hiçbir tam teşekküllü hastaneye gitmeye ihtiyacı olmadan bütün teknik altyapı var beşeri sermaye var. Japonya’nın en büyük özelliği uzmanlaşmada, ihtisaslaşmada yetişmiş insan gücüdür. Bütün yetişmiş insan gücüyle bugün buradalar. Yalnızca teknolojileriyle, makineleriyle değil doktorlarıyla ve bu konuda uzmanlaşmış ekibiyle de buradalar” şeklinde konuştu.    “Japonya olarak iş birliği ve yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz”    Deprem bölgelerini ziyarette bulunan Japon Büyükelçisi Kazuhiro Suzuki sahra hastanesinde yaptığı açıklamada, “Bugün depremden etkilenen Gaziantep ilini iki günlük seyahat grubuyla ziyaret edebildim. Çok büyük hasarları bizzat görebildim. Ama aynı anda artık yeniden yapılanma sürecini de geçilmiş olduğunu da bizzat teyit edebildim. Japonya’da iki hafta sonra yani 11 Mart tarihinde büyük Japonya depreminin 12. Yıl dönümü olacak. O sırada çok fazla can kaybı yaşanmıştı ve kışın insanlar şiddetli soğuk altında maruz kaldı. Şimdi Japonya’da Türkiye’deki çok zor durumlar her gün haber olarak yayına çıkıyor. Japonlarda bizzat bunu izleyerek ne yapabilirim ne yapmalıyım diye düşünüyorlar. Bu sefer yaptığımız hastanemizde yürekten gelen dayanışma ve beraberliğin duygusuyla yapmıştık. Japonya olarak bu şekilde iş birliği ve yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.