Hava Durumu

#Jandarma

Lodoshaber.Com - Jandarma haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Jandarma haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Jandarma'nın havadaki yeni gözü "Cayrokopter"  Haber

Jandarma'nın havadaki yeni gözü "Cayrokopter" 

Jandarma Genel Komutanlığı envanterine “Cayrokopter” isimli hava aracı katıldı. Jandarma, Atatürk Havalimanındaki uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'te sergilenen Cayrokopter, helikopterin atası sayılabilecek döner kanatlı ve pervaneli bir hava aracı olarak tanımlanıyor. 141 beygir gücünde 12 bin servis irtifasına sahip ayrıca 4-6 saat havada kalabiliyor. Üzerine entegre edilen kamera sistemiyle yerde olan istasyonlara görüntüler anlık olarak iletiliyor. Cayrokopter eğitimi Jandarma Havacılık Başkanlığındaki pilotlarla yapılıyor. Pilotlar 20 saat uçuş sürecinden geçerek eğitime dahil oluyorlar. 13 saate ulaşan pilot, eğer uygun görülürse kontrol uçuşunu gerçekleştiriyor. Ardından solo uçuşunu tamamlıyor. Seyrüsefer ve göreve hazırlık eğitimlerle beraber hazır bir şekilde Cayrokopter pilotu olarak görev yapabiliyorlar.      Keşif ve gözetleme yapacak    Trafik denetleme, toplumsal olaylara müdahale görevlerinde keşif ve gözetleme uçuşlarında Cayrokopterleri etkin bir şekilde kullanılacak. Deprem, yangın, sel gibi doğal afetlerde de yollardaki hasarı önceden tespit ederek ulaşımın daha hızlı sağlanmasını, kapalı yolların önceden tespitini ve yer istasyonlarına aktarılmasını sağlayarak icra edecekleri gözetleme uçuşları ile ihtiyaç duyulan yardımların afet bölgelerine intikalini hızlandırma noktasında önemli işlev görecek.      Hızlı, kullanımı kolay ve maliyeti düşük    Cayrokopterlerin, kullanımı kolay, manevra kabiliyeti yüksek, yakıt sarfiyatı ve bakımı da maliyet olarak oldukça düşük. Bir Sikorsky helikopterinin 10, 30, 100, 250 ve 500 saatlik bakımları mevcutken, Cayrokopterin sadece 100 ve 200'üncü saatlerinde bakım yapılması yeterli oluyor. Sikorsky helikopterinin trafik uçuşu için saatlik maliyeti 3 bin 500 dolarken, Cayrokopterin saatlik maliyeti bakım masrafları dahil 20 euro'dur.      8 jandarma pilotu ilk gelen Cayrokopterle yetişti. Henüz intibak eğitimlerini tamamlamış 6 pilot ile birlikte toplam 14 jandarma pilotu Cayrokopter eğitimini tamamlayacak. Şu an Jandarma Genel Komutanlığının envanterinde 3 Cayrokopter hava aracı bulunuyor. Bu sayının 15'e yükseltilmesi planlanıyor.

Jandarma astsubay ve subay alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? Haber

Jandarma astsubay ve subay alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) astsubay alımı başvuru sonuçlarında geri sayım sürüyor. 15 Ocak tarihine kadar başvurularını tamamlayan adaylar, sonuçlar için gözünü Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelecek son dakika açıklamalarını bekleyeme başladı. e-Devlet üzerinden açıklanacak başvuru sonuçları T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sorgulanabilecek. Peki, "Jandarma astsubay ve subay alımı başvuru sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?" İşte sonuçların açıklanacağı tarih... JANDARMA ASTSUBAY VE SUBAY ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDI MI? Jandarma sözleşmeli astsubay alımı başvuru sonuçları henüz duyurulmadı. Jandarma Genel Komutanlığı sonuçlara ilişkin bir tarih açıklaması yapmadı. Değerlendirme işlemleri sona erdikten sonra sonuçları jandarma.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sonuçlar e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sorgulanabilecek. 10 KATI ADAY SINAVLARA DAVET EDİLECEK Kılavuzda yer alan bilgiye göre başvurusu uygun değerlendirilen adaylar KPSS notuna göre en yüksekten en düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının 10 (on) katı aday sınavlara çağrılacaktır. Sınav ücreti yatırma duyurusu, başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi PTS ''Sonuç Bilgileri'' bölümü altında ''Sonuçlarım'' kısmında ilan edilecektir. FİZİKİ YETERLİLİK VE SÖZLÜ MÜLAKAT SINAVLARI NASIL YAPILACAK? Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır. Erkek ve kadın adayların sınavları farklı kriterlere göre değerlendirilir. Başarılı olmak için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak zorunludur. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülâkat sınav komisyonu tarafından mülâkat sınavına tabi tutulurlar. (2) Değerlendirmede adayın; (a) Konu hakkında bilgi düzeyi, (b) Kendisinden istenileni kavrama, (c) Özgüveni, (ç) İfade etme yeteneği, (d) Beden dilini kullanma becerisi, beş ayrı kritere göre her bir kriter yirmi (20) puan olmak üzere yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülâkat sınavından başarılı olabilmesi için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan alması gerekir.

Bursa'da jandarma ve itfaiye binalarının temeli atıldı Haber

Bursa'da jandarma ve itfaiye binalarının temeli atıldı

Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak olan jandarma karakolu ve itfaiye istasyonunun temel atma töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, güvenliğin olmadığı yere sanayinin de olamayacağını söyledi.     Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne kazandırılacak jandarma karakolu ve itfaiye istasyonunun temeli törenle atıldı. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur ile sanayiciler katıldı. Bursa’nın bir sanayi şehri olduğunu, birçok sanayi bölgesinde yapılan uygulamayı Bursa Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi’nde de yaptıklarını belirten Başkan Aktaş, “Sanayi bölgeleri normalde itfaiye teşkilatını da kurmak zorundadır. Zaman içerisinde gelişen sanayicilik anlayışı veya hormonlu sanayileşme anlayışı bazı noktaları eksik bırakabiliyor. Bu eksiklikleri kapatmak adına bir araya geldik.   Daha önce Hasanağa’da, Demirtaş’ta, İnegöl’de yaptık. Şimdi bir uygulamasını da burada yapıyoruz. İtfaiyeyi kurmak bir kere oluyor ama işletmek devamlı oluyor. 7/24 hizmet veren itfaiye sadece yangınlara değil arama kurtarma faaliyetlerine, trafik ve iş kazalarına müdahale ediyor. Son 6 ay içerisinde 21 tane yeni araç alımı yaptık. Geçen sene itfaiye olay sayımız 20 bin civarında. Hem araç ve ekipmanı gençleştiriyoruz hem de sürekli dönüşümü sağlıyoruz. Burada da bir istasyon açıyoruz. 7/24 esasıyla çalışacağı için en az bir itfaiye aracı ve 10 personel bulundurulacak” dedi.     Güvenliğin olmadığı yerde sanayinin de olamayacağını ifade eden Başkan Aktaş, iyi bir sanayi bölgesinin aynı zamanda güzel bir itfaiye ve güvenlik noktası barındırması gerektiğini kaydetti. Bu hamleyle bölgenin değerinin daha da artacağını dile getiren Başkan Aktaş, “Bu el birliğiyle yapılan bir çalışma. Yapılacak binayı ve alınacak ekipmanı gider olarak değil, geleceğinize yapılmış yatırım olarak görmelisiniz. Karesi’de yaşanan yangında verilen mücadeleyi gördük. Belki de bir sanayi bölgesinin yanması önlenmiş oldu. İnşallah buradaki itfaiye araçları ve personeli hiçbir şekilde kullanılmasın. İnsanın olduğu her yerde ihmaller, eksiklikler olacaktır. Mesele muhtemel bir felaketi minimize etmektir. Arkadaşlarımız bu manada hep hazır olacaktır. Bizler arkadaşlarımızı eğitimlerle her zaman hazır tutuyoruz. Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi bundan sonraki süreçte daha güvenli ve huzurlu bir mekan olacaktır. Emeği geçen ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.