Hava Durumu

#Isyan

Lodoshaber.Com - Isyan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Isyan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ekvador'da hapishane isyanı! Haber

Ekvador'da hapishane isyanı!

Güney Amerika ülkesi Ekvador’un Guayaquil şehrinde yer alan ve ülkenin en büyük hapishanesi olan Litoral Hapishanesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü mahkumlar arasında yaşanan kavga ile başlayan olaylar kontrolden çıkarak isyana dönüştü. Olaylarda 18 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. İsyanın ülkedeki diğer hapishanelere sıçraması sonucu en az 96 gardiyan mahkumlar tarafından esir alınırken, çok sayıda mahkum ise açlık grevine başladı. Hapishanelerde OHAL ilan edildi Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso olayların ardından bu sabah bir kararname imzalayarak ciddi iç kargaşa sebebiyle ülkedeki tüm hapishanelerde 60 gün süresince OHAL ilan etti. Litoral Hapishanesi’ne 2 bin 700 kolluk kuvvetiyle müdahale edildi Ekvador İçişleri Bakanı Juan Zapata, OHAL ilanının ardından yaptığı açıklamada, Litoral Hapishanesi’ne Ekvador Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinden oluşan 2 bin 700 kişi ile müdahale edildiğini bildirdi. Bakan Zapata ayrıca, güvenlik güçleri tarafından yapılan baskın sonrası hapishanede kontrolün yeniden sağlandığını ve savcılık personelinin bölgede inceleme başlattıklarını ifade etti. Bakan Zapata, rehin tutulan gardiyanlar hakkında ise bilgi paylaşmadı. Ekvador Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada ise, yapılan operasyon sırasında hapishanedeki mahkumların kullandıkları bazı kısa ve uzun namlulu silahlar ile çok sayıda mühimmata el konulduğu bildirildi. Gardiyanlar en az 5 hapishanede rehin tutuluyor Ekvador hapishane servisi tarafından dün yapılan açıklamada, rehin tutulan gardiyanların sayısına ilişkin kesin bir sayı verilmeden en az beş hapishanede gardiyanların istekleri dışında tutulduğu aktarılarak, rehin tutulan gardiyanların sağlık durumlarının iyi olduğu ve onları kurtarmak için tüm imkanların seferber edildiği ifade edildi. Azuay Valisi Consuelo Orellana, 53 gardiyanın yalnızca Cuenca kentindeki Turi Hapishanesi’nde rehin tutulduğunu açıkladı. Olaylarda ülkede faaliyet gösteren “Los Tiguerones” ile “Los Lobos” adlı suç çetelerine mensup mahkumların hapishanenin kontrolünü ele geçirmek amacıyla çatıştıkları belirtildi.

Bursa'da aidat isyanı: Yüzde 153 zam siteyi sokağa döktü! Haber

Bursa'da aidat isyanı: Yüzde 153 zam siteyi sokağa döktü!

Bursa’da 13 blokta 1092 dairenin bulunduğu sitenin yönetimi, aidatlara yüzde 153 zam yaptı, site sakinleri isyan etti.       Bursa’nın Osmangazi İlçesi, Demirtaş Mahallesi’nde bulunan bir site yönetimi, Haziran ayında 250 lira olan aidatları yüzde 153 zam yaparak 644 liraya çıkarttı.  13 blok 1902 dairenin bulunduğu sitenin sakinleri ise yapılan zamın kanunsuz olduğunu belirterek site yöntemine tepki gösterdi.  RIZAMIZ OLMADAN...   Site sakinleri yaptığı basın açıklamasında, "İnşaat firmasından biz bu evleri aldığımız günden beri sanki inşaat firmasının kiracısıyız gibi bir muamele görmekteyiz. Fakat firma, bu sitelerde oturan binlerce kat malikini site yönetimleri aracılığı ile mağdur etmektedir. Bizler bu evleri ilgili inşaat firmasından teslim aldıktan sonra hiç birimizin haberi olmadan bahsi geçen bu firma, bünyesinde yönetim kurulunda faaliyet gösteren bir kişinin kurucusu olduğu profesyonel bir site yönetim şirketine bizlerin rızası olmadan geçici yönetimi devretmiştir. BU SİTE YÖNETİMİNİ İSTEMİYORUZ... Bu geldiğimiz noktada artık bu firmanın bizlerin menfaatine değil aleyhimizde bizlerin çıkarlarını hiçe sayarak kararlar aldığını düşünmekteyiz.Bu nedenle bu firmanın bize direttiği bu site yönetimine de burada istemiyoruz. Bu yönetimi biz seçmedik. Biz seçilmiş bir yönetim istiyoruz.  Maalesef geçici yönetimlerinin süreleri bitmesine rağmen hala yeni bir yönetim için çağrı yapılmamış ve kendi sitemizde hiçbir söz hakkımız yoktur." denildi.  650 LİRA AİDAT MI OLUR?   Site sakinleri, "Site yönetimi kendi maliyet hesaplarına göre asla bizlere sormadan, açıklama yapmadan kendi kendine kararlar alarak kendi oluşturduğu yönetim kurulunda sadece üç kişi ile bir sürü karar almış ve bu yıl yine fahiş fiyat artışlarına gitmiştir.  2022 Haziran ayında 255 lira olan aidatlarımız yaklaşık yüzde 153 zam yaparak 650 lira bandına taşımıştır. Aldığımız hizmet sadece kapı güvenliği ve temizlik hizmetidir. Bu rakamlara karşılık aldığımız hizmet ise oldukça kalitesiz ve basittir” ifadelerini kullandı.    Gece yarısı toplanıp basın açıklaması yapan site sakinleri, kendi yöneticilerini seçmek istediklerini dile getirdiler.

Acılı babanın isyanı: Sürücü nasıl serbest kalır! Haber

Acılı babanın isyanı: Sürücü nasıl serbest kalır!

Antalya’da 13 yaşındaki oğlunu trafik kazasında kaybeden ve otomobil sürücüsü serbest bırakılan acılı baba, “Benim çocuğumun kaza yapmış olduğu yerde çok kişi kaza yaptı. Ama buraya hiçbir önlem alınmadı. Benim çocuğum 13 yaşındaydı daha. Burada hız sınırı normal araba 50, tonajlı araba 30 ama bu oğluma çarpan sürücü  120 kilometre süratle geliyor” dedi.      Antalya’nın Korkuteli ilçesinde 23 Kasım 2022 tarihinde meydana gelen kazada yaya geçidinden geçmek isteyen Bedirhan Kaynarca’ya (13) Murat U. (23) idaresindeki 15 AAT 474 plakalı otomobili ile çarptı. Kazanın ardından Korkuteli Devlet Hastanesine kaldırılan Kaynarca, buradaki ilk tedavisinin ardından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Kaynarca  burada doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Oğlunun çıraklık eğitiminde sanayide çalıştığı belirten baba Osman Kaynarca, sanayi durağındaki dolmuşların Bedirhan’ı almadığı için hastane önündeki durağa gitmek istediğini söyledi. Burada oğlunun yaya geçidinden geçmek istediği sırada 120 kilometre süratle çarpıldığını söyleyen baba Kaynarca, “Suçlular şu anda serbest. Sadece burada polisin üfleme yaparak almış olduğu alkol testi var, o da bir kişi. Arabada üç kişi var. Üç kişi olduğu halde sadece birisinin alkol testi yaptırıldı, O' da serbest. Arabasını da verdiler altına, tekrar bir suç daha işle diye. Çünkü insanın bir değeri kalmamış. Aferdersiniz, bir köpek ölüyor, köpeğin bile değeri var ya. Bizim için can önemli can. Ama benim canımın bir değeri yokmuş. Benim çocuğuma çarpan kişilerin kan tahlili yapılmamıştır. Bunlar belki uyuşturucu kullandı” dedi.      “Sonuna kadar peşindeyim”    Oğlunu kaybettiği noktada geçmişte de çok sayıda kaza yaşandığını ancak önlem alınmadığını belirten Kaynarca, “Benim çocuğum 13 yaşındaydı daha. Burada hız sınırı normal araba 50, tonajlı araba 30 ama bu adam 120 süratle geliyor. Sonuna kadar peşindeyim” ifadelerini kullandı.

Twitter'da tuvalet kağıdı isyanı! Çalışanlar... Haber

Twitter'da tuvalet kağıdı isyanı! Çalışanlar...

Elon Musk'ın Twitter'daki maliyeti ciddi bir şekilde düşürmesi, çalışanlar için kötü kokulu banyolar ve tuvalet kağıdı olmaması gibi bazı beklenmedik sonuçlara yol açtı. Son üç gün içinde, Twitter'ın New York’un Chelsea semtindeki ofisindeki personel, milyarderin ofis içi malzeme ve temizlikle ilgilenen tesis bakım işçilerinin sözleşmelerini yenilememe kararından muzdarip oldu. Business Insider’ın görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, temizlenmemiş tuvaletlerden gelen kötü kokular  koridorlara ve çalışma alanlarına sızıyor. Habere göre, isimlerinin gizli tutulmasını isteyen Twitter çalışanları ayrıca ofiste hiçbir yerde tuvalet kağıdının bulunmadığını söyledi. Çalışanlar, kötüleşen hijyen durumunun yetkililere haber verildiğini de aktardı.  TASARRUF AMAÇLI PEK ÇOK DEĞİŞİKLİK YAPTI Diğer taraftan, son haftalarda Musk, şirketi kurtarmak için Twitter harcamalarını birçok çalışanın beklediğinden daha fazla azalttı. Bu kapsamda Musk, personele verilen çeşitli sağlık yardımları kesti ve ücretsiz yiyecek ve ofis atıştırmalıklarını sınırlandırıldı.  GENELK MERKEZİ OTELE DÖNÜŞTÜRDÜ Ayrıca, San Francisco'da yer alan Twitter’ın genel merkezindeki ofislerin bir kısmını, otel masraflarını kısmak için uyku ve duş alanına dönüştürdü. Musk'ın aylardır burada kaldığı belirtildi.  Business Insider, ayrıca Musk’ın paradan tasarruf etmek için Twitter'ın ABD'deki üç ana veri sunucusundan birini geçen hafta aniden kapattı. Öte yandan, New York ofisindeki bir işçi, tuvalet kağıdı gibi temel ofis gereksinimlerinin bulunmamasının "çok kötü" olduğunu ve şirkette zaten düşük olan morali daha da etkilediğini söyledi. Başka bir çalışan ise şirket tarafından tuvalet kağıdı sağlanmadığı takdirde, çalışanların Twitter'ın San Francisco genel merkezinde yapmak zorunda kaldıkları gibi, kendi tuvalet kağıdını evden getirmek zorunda kalacaklarını sözlerine ekledi. LAVABOYLA TWITTER BİNASINA GİRMİŞTİ Tesla ve  SpaceX'in CEO'su Musk, Twitter'ı satın alma anlaşması tamamlanmak üzereyken Ekim ayında Twitter'ın merkezine elinde lavabo ile girmişti. Musk, paylaşımında, "Twitter HQ'ya giriş. Bunun içeri girmesine izin verin" sözlerine yer vermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.