Hava Durumu

#Ispanya

Lodoshaber.Com - Ispanya haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ispanya haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İspanya Başbakanı Sanchez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AB'ye üyelik sözü verdi Haber

İspanya Başbakanı Sanchez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a AB'ye üyelik sözü verdi

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlendi. Kritik konu başlıkların görüşüldüğü zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasi trafiği zirveye damga vurdu. Üye ülkelerin görüşmek için yoğun çaba sarf ettiği Erdoğan, 14 liderle baş başa görüşmeler gerçekleştirdi. İspanya Başbakanı ile görüştü Bu liderlerden birisi de İspanya Başbakanı Pedro Sanchez oldu. Pedro Sanchez, NATO Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi. Sanchez basın toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye de değindi. "AB üyeliği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdim" AB dönem başkanlığını yıl sonuna kadar yürütecek İspanya'nın Başbakanı Sanchez, bu dönemde, AB'ye üyelik sürecinde Türkiye'yi ilgilendiren konuları gündeme getirmeye çalışacaklarına dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'a söz verdiğini söyledi. "Türkiye'nin kendisini AB'ye daha uzak değil daha yakın hissetmesini sağlamak için bu aylarda (AB dönem başkanlığı) nasıl adımlar atabileceğimizi tam olarak görmeliyiz." diyen Sanchez, Türkiye'nin öncelikli olarak talep ettiği vize serbestliği ve Gümrük Birliği anlaşmasının düzenlenmesi konularına İspanya olarak her zaman pozitif yaklaştıklarını ifade etti. "Elimizden geleni yapacağız" Sanchez, İspanya'nın AB içinde tek başına karar veremeyeceğini ancak AB dönem başkanlığının verdiği yetkiler dahilinde Türkiye'yi ilgilendiren bu iki konunun gündeme getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti. Sanchez ayrıca, hükümetler arası ikili zirveler yapan Türkiye ve İspanya'nın arasında stratejik ve kapsamlı ortaklık olduğunu vurguladı. Arda Güler transferi toplantıya damga vurdu Diğer yandan Sanchez, milli futbolcu Arda Güler'in Real Madrid'e transfer olmasının da Erdoğan ile yaptığı toplantıda gündeme geldiğini aktardı. Basketbol ile daha fazla ilgilendiğini o yüzden Real Madrid'in Türk futbolcuyu transferinden haberi olmadığını söyleyen İspanya Başbakanı, "Öyle gözüküyor ki Real Madrid 18 yaşında bir Türk futbolcu transfer etmiş. Çok büyük bir futbolcuymuş, Real Madrid'de şansının bol olmasını diliyorum." dedi. Bu arada, İspanya'da 23 Temmuz'da erken genel seçimler yapılacak.

Arda Güler İspanyolları şaşırttı! Haber

Arda Güler İspanyolları şaşırttı!

Fenerbahçe'de gösterdiği performansla transfer döneminde Avrupa devlerini peşine takan Arda Güler, La Liga devi Real Madrid'e transfer olmuştu. Genç yıldızın yeni takımında aldığı karar İspanyolları şaşırtırken, Barcelona Sportif Direktörü Deco'nun Arda Güler hakkındaki tek kelimelik yanıtı dikkat çekti. DEVLERİ PEŞİNE TAKTI, BARÇA DERKEN REAL KAPTI Fenerbahçe'nin genç yeteneği Arda Güler, gösterdiği performans sonrası Avrupa'dan dev takımları peşine taktı. 18 yaşındaki genç yetenek için Ajax, Newcastle United, Sevilla, Benfica, Manchester United, Milan, Barcelona ve Real Madrid transfer yarışına girdi. Ajax'ın transfer etmekten vazgeçtiği Arda Güler'in Barcelona'ya imza atması bekleniyordu. 18 yaşındaki genç yıldız için son anda Real Madrid'in teklif yükselttiği ve Arda Güler'i ikna ettiği öğrenildi. Milli futbolcunun, kısa süre içerisinde Madrid'e giderek La Liga deviyle sözleşme imzalayacağı belirtildi. 20 MİLYON EURO BONSERVİS + 10 MİLYON EURO BAŞARI BONUSU 17.5 milyon Euro’luk serbest kalma maddesi bulunan Arda için Kanarya, 20 milyon Euro'yu kasasına koyacak. Sözleşmede 10 milyon Euro başarı bonusu bulunurken satıştan yüzde 20 pay maddesine de yer verildi. FORMA NUMARASI BELLİ OLDU Fener’in yıldızı için başlayan El Clasico’da Real Madrid, Barcelona’yı alt edip kadrosuna kattığı Arda Güler'le 6 yıllık sözleşme imzalarken yıldız solağın Madrid ekibinde giyeceği forma numarası belli oldu. 18 yaşındaki genç futbolcu, eflatun-beyazlılarda 24 numaralı formayı terletecek. ARDA'NIN KARARI İSPANYOLLARI ŞAŞIRTTI Milli takımlarda forma giyen oyunculara bir hafta daha tatil izni verilmişti. Arda Güler ise bu tatil hakkını iptal ederek Real Madrid'in antrenmanı için tesislere geldi. Genç yıldızın bu kararı İspanyollar tarafından şaşkınlıkla karşılanırken aynı zamanda takdir de edildi. Real Madrid, 19 Temmuz günü Amerika Birleşik Devletleri'ne gidecek.

İspanya Kral Kupası’nda şampiyon yarın belli olacak    Haber

İspanya Kral Kupası’nda şampiyon yarın belli olacak   

İspanya Kral Kupası (Copa del Rey) yarın oynanacak final maçının ardından sahibini bulacak. Kral Kupası finalinde Real Madrid ile Osasuna, Sevilla Olimpiyat Stadı’nda TSİ 23.00’da karşılaşacak. Müsabakayı hakem Jorge Sanchez yönetecek. Daha önce 19 kez Kral Kupası’nı müzesine götüren Real Madrid, 20. kez şampiyon olmak için mücadele edecek. Madrid ekibi, Kral Kupası’nı en son 2013-2014 sezonunda kazanmıştı. Osasuna ise kulüp tarihindeki ilk Kral Kupası şampiyonluğu için sahaya çıkacak.      Real Madrid, Kral Kupası yarı final ilk maçında Barcelona’ya Militao’nun kendi kalesine attığı golle 1-0 kaybetti. Madrid ekibi, yarı final rövanş maçında Benzema (3) ve Vinicius Jr.’ın golleriyle rakibini 4-0 mağlup ederek finale yükseldi. Osasuna ise yarı final ilk ayağında Athletic Bilbao’yu Ezzalzouli’nin golüyle 1-0 yendi. Osasuna, rövanş maçında rakibine 1-0 mağlup olmasına karşın uzatmalara giden karşılaşmanın 116. dakikasında Ibanez’in golüyle 1-1 berabere kaldı ve finale çıktı.      Real Madrid’de Benzema, Osasuna’da ise Kike dikkat çekiyor    Real Madrid, Kral Kupası’nda bu sezon oynadığı 5 maçta 11 gol kaydetti. Bu gollerin 4’ü tecrübeli forvet Karim Benzema’dan geldi. Osasuna ise kupada çıktığı 7 karşılaşmada 15 gol buldu. Kırmızı-mavililerin en golcü futbolcusu ise 5 gol atan Kike oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.