Hava Durumu

#Isim

Lodoshaber.Com - Isim haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Isim haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Robert De Niro yedinci çocuğunun adını açıkladı Haber

Robert De Niro yedinci çocuğunun adını açıkladı

Oscar'lı ünlü aktör Robert De Niro, geçtiğimiz günlerde  "About My Father" adlı yeni filminin tanıtımı için verdiği röportajda baba olduğunu açıklamıştı. ET Canada muhabirinin altı çocuğu olduğunu söylemesi üzerine "Aslında yedi" yanıtını veren usta oyuncu, 79 yaşında yedinci kez baba oldu. Röportaj esnasında "Bir bebeğim var" diyen ve bebeği ve bebeğinin annesi hakkında daha fazla bilgi vermeyen oyuncu, kızının adını paylaştı. CBS Mornings programına konuk olan oyuncu, kız arkadaşı Tiffany Chen ile bir kız çocukları olduğunu söyledi. Kızının fotoğrafını da paylaşan oyuncu, yedinci çocuğunun adının Gia Virginia Chen De Niro olduğunu duyurdu. Bugüne dek özel hayatı hakkında toplum içinde konuşmaktan kaçınan ünlü aktör, hayatındaki kadınlarla ve onlardan olan çocukları hakkında da ayrıntı vermeyi tercih etmiyor.  1976’da De Niro, Diahnne Abbott ile evlendi. Onunla, Abbott’ın da yer aldığı, oyuncunun kariyerindeki önemli filmlerinden biri olan "Taksi Şoförü" setinde tanıştılar. De Niro, Abbott'ın kızını evlat edinerek soyadını verdi. Evlendikten kısa bir süre sonra ikinci çocukları Raphael De Niro dünyaya geldi.  Abbott ve De Niro’nun evliliği, De Niro’nun 1988’de model Toukie Smith ile çıkmaya başlamasıyla sona erdi. Çift, taşıyıcı anne aracılığıyla ikiz oğulları Aaron Kendrick ve Julian Henry’ye 1995 yılında kavuştu. İkili,  ikizlerinin doğumundan bir yıl sonra ayrıldı. De Niro’nun ikinci ve son evliliği, 1997’de Grace Hightower ile oldu. İlk oğulları Elliot’un 1998’de doğumunun ardından boşandılar, ancak 2004’te yeminlerini yenileyerek 20 yıldan uzun bir süre birlikte kalmayı başardılar. Hightower ve De Niro, 2011 yılında ikinci çocukları Helen Grace’e taşıyıcı anne aracılığıyla kavuştu. İkili, 2018’de boşandı.

Bursaspor stadının ismi değişti Haber

Bursaspor stadının ismi değişti

Bursaspor Kulübü ile Sütaş markası bir araya geldi. Yeşil-beyazlı takımın maçlarını oynadığı stadyumun ismi Sütaş Timsah Park oldu. Sponsorluk anlaşması, Bursaspor’un futbolcu fabrikası olan Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde basına kapalı yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın katıldığı törende Bursaspor Başkanı Furkan Banaz ile Sütaş Bölge Müdürü Murat Altun anlaşmaya imza attı.      İmza töreninde konuşan Bursaspor Başkanı Banaz, “Bursa’mızın köklü şirketlerinden Sütaş ailesine, bu süreçte bizlere öncülük eden bakanımıza, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Bursaspor camiası adına teşekkür ederim Daha önceki süreçlerde hem yönetimlerde hem de farklı alanlarda Bursaspor’a destekleri olmuştu. Bugün de yine Bursaspor’un içinden geçmiş olduğu sıkıntılı dönemde güçlü bir desteği Sütaş tarafından Bursaspor’a 2023-2024 sezonu için ifade etmiş oldular” diye konuştu.      İmza törenin ardından Bursaspor Teknik Sorumlusu Özer Hurmacı ve futbolcularla antrenman öncesi bir araya gelen Bakan Varank, futbolcuların ve teknik heyetin şehrin beklentilerini karşılayacağına inandığını kaydederek “Şu takım başarılı bir şekilde yürüsün, Bursalı sizi omuzlarında gezdirir. Sizleri takip edeceğiz. Ben taktik vermekten anlamam ama size gönülden desteğimizi vereceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun.” diye konuştu. Programa Anadolu rengi Togg ile gelen Varank, antrenman sahasında futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Bursasporlu futbolcular da Togg’a ilgi gösterdi.

Temel, Fadime, Dursun artık unutuldu! Haber

Temel, Fadime, Dursun artık unutuldu!

Trabzon Ortahisar İlçe Nufus Müdürlüğü'nde bu yıl itibariyle nüfus kütüklerinde Temel, Fadime, Dursun isimlerine pek rastlanılmazken, Trabzonlular özellikle dizilerde yer alan oyuncuların isimlerini çocuklarına koyuyor. Trabzon Ortahisar İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne gelen aileler kızlarına genelde Duha, Azel, Duru, Defne, Zümra; oğullarına ise Alp, Alpaslan, Göktuğ, Ata gibi isimleri koymak için geliyor. Temel, Fadime ve Dursun isimleri pek tercih edilmiyor. Eskiden yeni doğanlara genelde Temel, Dursun isimleri takıldığını belirten Trabzon'un Ortahisar ilçesi sakinlerinden Fatma Ersoy, “Geçmişte yeni doğanlara çocuklara benim ismim gibi Fatma, Ayşe, Emine, erkeklere Dursun, Temel gibi isimler takılırdı. Şu anda erkek olsun kız çocuklarımız olsun farklı isimler takılıyor. Kızlara genellikle Asel, Duru, Ayberk, Defne, Zümra erkeklerde ise Alperen, Uzay, Ata, Dağlar gibi isimler takılıyor. Temel, Fadime isimlerinin yaşatılmasından yanayım” dedi. Temel, Dursun, Fadime isimlerinin günümüzde de kullanılmasından yana olduğunu belirten Sami Şenocak ise ”68 yaşındayım. Geçmişte erkeklere ağırlıklı olarak Temel, Dursun takılırdı. Bu isimlerin yanı sıra Mehmet, Mustafa takılırdı. Kızlara ise Ayşe, Hava, Emine, Fadime gibi isimler takılırdı. Şimdi ise genellikle dizilerdeki oyuncuların isimleri takılıyor. Kızlara genellikle Duha, Asel, Duru, Defne,Zümre erkeklere ise Alp, Alpaslan, Göktuğ gibi isimler kullanılıyor. Dolayısıyla eski isimlerin günümüzde de kullanılmasından yanayım” diye konuştu. Öte yandan Trabzon'un Arsin İlçe Belediye Başkanlığı 2012 yılında yöreye özgü Temel ve Fadime gibi isimlerin unutulmaya yüz tutması üzerine aileler tarafından yeni doğan bebeklere verilmesi için bir kampanya başlatmış ve kampanya çerçevesinde yeni doğan bebeklere Temel, Dursun ve Fadime gibi isimlerden bir tanesi takan aileye altın hediye etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.