Hava Durumu

#Instagram

Lodoshaber.Com - Instagram haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Instagram haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Instagram'ın kurucularından sürpriz: Yeni bir uygulamayla... Haber

Instagram'ın kurucularından sürpriz: Yeni bir uygulamayla...

Kevin Systrom ve Mike Krieger, yapay zeka tarafından desteklenen "kişiselleştirilmiş haber akışı" vaat eden bir uygulama olan Artifact'in lansmanını duyurdu. Bir Instagram gönderisinde Krieger, kendisinin ve Systrom'un hizmeti başlatmak için bir yıldan uzun süredir "yetenekli bir ekiple çalıştıklarını" söyledi. Krieger "Büyüdükçe yavaş yavaş insanların içeri girmesine izin veriyoruz." yazdı. Katılmak için sunulan bekleme listesi salı günü halka açıldı . Instagram'dan farklı olarak, uygulama fotoğraflardan çok makalelere odaklanıyor. Lansmanı ilk bildiren Platformer'a göre Artifact, ilgi alanlarına göre içerik önerecek ve arkadaşlarla tartışmaya izin verecek. Bir ana sayfa, büyük medya kuruluşlarından küçük blogculara kadar popüler makaleleri gösterecek ve bir kullanıcının sayfası, tıkladıkları şeye göre daha kişisel hale gelecek. 2018'DE AYRILMIŞLARDI  Kevin Systrom ve Mike Krieger Instagram’ı 2010 yılında kurdu. İkili Instagram'ı 2012 yılında 1 milyar dolar karşılığında Facebook’a sattı.  Instagram'ın kurucuları Kevin Systrom ve Mike Krieger Facebook yönetimi ile yaşadıkları sorunlar nedeni ile 2018 yılında şirketten ayrıldı.  O dönem Instagram CEO'su olan Systrom istifa kararının ardından "Merakımızı ve yaratıcılığımızı keşfetmek için ayrılıyoruz" açıklamasını yapmıştı.  Meta çatısı aldında faaliyet gösteren Instagram'ın değerinin 100 milyar doları aştığı belirtiliyor.

En çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasında zirve değişmedi Haber

En çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasında zirve değişmedi

Teknolojioku.com'da UfukTarhan'ın haberine göre;  İnternetin gelişimiyle birlikte artık bilgiye ulaşmak oldukça kolay. Daha önce onlarca kitap karıştırmamız, birçok ansiklopediye bakmamız gereken bir sorunun cevabını artık arama motorları sayesinde saniyeler içerisinde öğrenebiliyoruz. Ancak internetin sadece bilgi amaçlı kullanıldığını düşünmek çok fazla iyimser bir davranış olur. Peki kullanıcılar geçtiğimiz yıl internet üzerinde en çok hangi siteleri ziyaret etmişler dersiniz? Ünlü analiz platformu “Similarweb” tarafından yapılan araştırmaya göre, geçtiğimiz yılın en çok ziyaret edilen internet sitesi Google oldu. Ünlü arama motorunun listenin ilk sırasında yer alması tabi ki pek şaşırtıcı değil. İkinci sıraya baktığımız zamansa, bir başka Google servisi olan YouTube’u görüyoruz. En çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasında zirve değişmedi Popülaritesi her geçen gün artan sosyal medya platformunu takip eden isimse bir başka sosyal medya platformu olan Facebook oldu. Her ne kadar Facebook’un popülaritesi günden güne azalıyor olsa da ortaya çıkan istatistikler durumun hiç de böyle olmadığını gösteriyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasının dördüncü sırasına baktığımız zaman, yine bir sosyal medya platformunu yani Twitter’ı görüyoruz. Elon Musk sonrası dönemde sansasyonel haberlerle gündeme gelen Twitter, anlaşılan bu süreçten güçlenerek çıkmış. Listenin beşinci sırasına baktığımız zamansa, yine bir sosyal medya platformunu yani Instagram’ı görüyoruz. Instagram’ın sıralamada ilk beşe girmesi son derece ilginç çünkü kullanıcılar bu sosyal medya platformu için daha çok uygulamayı tercih ediyorlar. Ancak internet sitesi bazında da Instagram’ın kendisini ilk 5’in içerisine atması, Meta’nın bu konuda gayet başarılı bir strateji uyguladığını gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.