Hava Durumu

#Inşaat

Lodoshaber.Com - Inşaat haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Inşaat haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Kurum: "11 ilimizde yeni bir şehircilik destanı yazacağız" Haber

Bakan Kurum: "11 ilimizde yeni bir şehircilik destanı yazacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde kalıcı konutlar için ilk temellerin atıldığını belirterek, “Deprem bölgesinde şu ana kadar 53 bin 830 konutumuzun yapım sürecini başlattık. 22 bin 467’sinin temellerini attık. Yeniden ihya ve inşa sürecimizle 11 ilimizde yeni bir şehircilik destanı yazacağız” dedi. 11 ilin yeniden ihya ve inşa süreci bilimsel, hızlı ve güçlü şekilde yürütülüyor Bakanlıktan yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 11 ilde eş zamanlı olarak ilk etapta 17 bin 902 konutun temellerinin atıldığı belirtildi. Afet bölgesinde toplamda 22 bin 467 konutun temellerinin atıldığı ifade edilerek 11 ilde bir yıl içinde 319 bin konut, toplamda ise 650 bin konut inşa edilerek vatandaşların afet güvenliğine sahip yuvalarla buluşturulacağı vurgulandı. Yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde asrın felaketinden etkilenen bölgelerin yeniden ihya ve inşa sürecinin bilimsel, hızlı ve güçlü şekilde yürütüldüğü aktarılarak yeni yerleşim yerlerinin tespit aşamasında fay hattına uzaklığı ve zeminin sıvılaşma durumu üzerinde çalışıldığı vurgulandı. Afet konutlarının en güvenli alanlara inşa edilmesi için zeminin depreme dayanıklılığını ortaya koyan mikro-bölgeleme ve jeolojik etüt çalışmalarının yapıldığı ifade edildi. Bakanlık olarak ovalardan dağlara doğru yerleşim planının benimsendiği belirtilen açıklamada afet konutlarını en doğru, en sağlam zemine, radye temel üzerine tünel kalıp sistemiyle yatay ve yöresel mimariye uygun, zemin artı 3-4 katı geçmeyecek şekilde inşa edildiği aktarıldı.

Bursa'da Balıklıdere Köprüsü inşaatı tam gaz! Haber

Bursa'da Balıklıdere Köprüsü inşaatı tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara-İzmir karayolunun güneyinde alternatif güzergah oluşturulması amacıyla yapımına başladığı, Otosansit ile Değirmenönü mahallelerini birbirine bağlayan Balıklıdere Köprüsü’nde inşaat hızla sürüyor.      Bursa’da ulaşım sorununa köklü çözümler üretmek amacıyla raylı sistemler, yeni yollar, akıllı kavşaklar ve toplu ulaşım gibi pek çok yatırımı hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, yeni köprülerle de ulaşıma nefes aldırıyor. Özellikle Ankara-İzmir karayolunu yüklerinden arındırmak için alternatif güzergahlar oluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, yolun güneyinde Kaplıkaya ile Kestel arasına yeni bir alternatif güzergah kazandırıyor. Bu güzergah üzerinde, daha önce Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini köprü ile birbirine bağlayan Büyükşehir Belediyesi, Siteler ile Bağlaraltı mahallelerinin bağlantısı için de Kaplıkaya Köprüsü’nü tamamlayıp ulaşıma açmıştı. Bu rotanın en doğusunda yer alan ve Otosansit ile Değirmenönü mahallelerini birbirinden ayıran Balıklıdere üzerine de toplam 120 metre uzunluğunda, 2 şerit geliş-2 şerit gidiş olarak yeni bir köprü yapılıyor. Köprünün kiriş montajları tamamlanan bölümlerinde beton dökme işlemleri hızla devam ediyor.    Başkan Aktaş Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Acemler Kavşağı başta almak üzere Ankara-İzmir yolunun yüklerini azaltmak için yeni alternatif güzergahlar oluşturmaya çalıştıklarını söyledi. Yıldırım ilçesindeki Cumalıkızık ve Değirmenönü mahalleleri arasında yer alan Balıklıdere üzerinde yol geçişi bulunmaması ve arazinin sarp olması nedeniyle, iki mahalle arasındaki geçişin Ankara-İzmir Yolu üzerinden sağlandığını hatırlatan Başkan Aktaş, "Bu da yol üzerinde trafik sıkışıklığına neden oluyor. Bu sebeple iki mahalleyi birbirine bağlamak amacıyla; 20.60 metre genişliğinde, 2 gidiş-2 geliş olmak üzere 4 şeritli, 120 metre uzunluğunda, 4 açıklıklı köprü inşa ediyoruz. Daha önce Hacivat ve Deliçay dereleri üzerine yapılan köprülerin ardından bu köprünün de tamamlanmasıyla birlikte Kestel ile Kaplıkaya arasında önemli bir alternatif güzergah oluşacak. Bu sayede Ankara yolu üzerindeki yükler de bir miktar azalmış olacak" diye konuştu.

Başkent'te girişi çöken bina havadan böyle görüntülendi! Haber

Başkent'te girişi çöken bina havadan böyle görüntülendi!

Ankara’nın Mamak ilçesi Yeşiltepe Mahallesi’inde bulunan 4 katlı binanın girişi çöktü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekibi sevk edilirken 19 dairelik apartman boşaltıldı. Akşam üzeri saat 6 sıralarında gerçekleşen olayda kimse yaralanmazken, bina sakinleri geceyi akrabalarının evinde geçirdi.    Havanın aydınlanması ile binanın girişinde oluşan hasar net olarak görüldü. Arka girişi çöken apartman dron ile görüntülendi.    Binanın girişinin çöktüğünü görünce komşularını uyardığını belirten bina apartman sakini Zeynep Çayır, “Yan taraftaki inşaatta temel kazıldıkça korktum. Eşime müteahhite korktuğumuzu söyle dedim. Müteahhit t bizi kandırdı. Biz evimizin borcunu yeni bitirdik. Binayı boşalttık, içerden ilaçlarımızı bile alamadık. Balkona çıktığımda yüksek bir ses duydum. Sonra koşarak kapıya çıktım, komşular uyansın diye bağırdım. Bugün sabaha kadar yatamadım. Çocuğumun evinde kaldım. Eve ne zaman girebileceğimiz belli değil. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Artık buraya yetkililerin destek olması gerekiyor” diye konuştu.  EKİPLER BİNAYI MÜHÜRLEDİ   Olay anında işten döndüğünü ve giriş katta oturması sebebiyle ailesinin çok korktuğunu dile getiren bina sakini Gökhan Dönmez, “Akşam üzeri işten dönerken eşim arayıp binanın tahliye edildiğini söyledi. Hemen eve geldim. Binanın önünde çok sayıda polis, itfaiye vardı. Görevliler yandaki inşaatın müteahhidini sordular fakat ortada yoktu. Bina sakinleri müteahhidin yanına gitmişler. O da tepki göstermiş, ‘Arsamdan çıkın’ demiş. Belediyeden ekip gelmiş binayı mühürlemişler” ifadelerine yer verdi.

Faciaya davetiye: Bir yandan inşaat, bir yandan yaya! Haber

Faciaya davetiye: Bir yandan inşaat, bir yandan yaya!

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde artan trafiği rahatlatmak için Karayolları tarafından ihalesi yapılarak geçtiğimiz Temmuz ayında yapımına başlanan Yıldızkent Köprülü Kavşak’ta bir yandan inşaat devam ederken, bir yandan da vatandaşların demir yığını alanından gelişigüzel geçişleri, adeta tehlikeye davetiye çıkartıyor.    5 ayrı koldan gidiş-gelişi olan, 10 ayrı bağlantısı bulunan, özellikle servis saatlerinde sürücülerin yoğun bir trafik sorunuyla karşı karşıya kaldığı Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafiği rahatlatmak amacıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen ve sözleşmenin imzalanmasının ardından Temmuz ayında yapımına başlanan Yıldızkent Kavşağı Projesi’nde inşaat çalışmaları devam ediyor.    Kapaklı’dan Yıldızkent’e geçişte köprü altındaki labirent şeklindeki iskeletlerin arasından geçen vatandaşlara ne bir yetkili dur diyor, ne de vatandaşlar tehlikenin farkında oluyor. Kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden günde binlerce insanın sorumsuzca ve herhangi bir iş güvenliği önlemi alınmadan geçtiği alanda Belediye tarafından gelişigüzel konulan bariyerlerin, vatandaşlar tarafından açılması bazı vatandaşların tepkisine yol açıyor.      Tehlike büyük, umursayan yok   Köprü altındaki demir korkulukların arasından geçmek zorunda kalan vatandaşlar ise, "Bu alan bitene kadar buraya geçici bir üst geçit yapılabilirdi. Başka şansımız yok. Yetkililerin güvenli bir geçiş önlemi almaması, bizim buradan güvensiz geçmemize neden oluyor. Bugüne kadar bir kaza olmadı. İnşallah bitene kadar da olmaz" diyerek alanda vatandaşların güvenli bir şekilde yolun karşısına geçebileceği önlemlerin alınmasını istediler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.