Hava Durumu

#Ingiltere

Lodoshaber.Com - Ingiltere haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ingiltere haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

İngiltere'de 7 dakikada uygulanan kanser aşısı kullanıma sunuldu! Haber

İngiltere'de 7 dakikada uygulanan kanser aşısı kullanıma sunuldu!

İngiltere'de, tedavi süresini yüzde 75 kısaltarak yaklaşık 7 dakikada uygulanan bir kanser aşısı kullanılmaya başlandı. Hastaların ilaç tedavi süreleri kısalacak İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) tarafından yapılan açıklamada, kısa süren kanser önleyici enjeksiyon sayesinde bazı hastaların ilaç tedavi sürelerinin de dörtte üçe kadar kısalacağı belirtti. "7 dakikalık enjeksiyonu uygulayan dünyadaki ilk sağlık sistemi" Dünyada ilk olma özelliği taşıyan bu uygulamayla ilgili NHS'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 'İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu'nun (MHRA) onaylamasının ardından İngiltere'deki NHS, her yıl yüzlerce hastaya yedi dakikalık enjeksiyonu uygulayan dünyadaki ilk sağlık sistemi olacak.   Şu anda hastalar yaşamı uzatan immünoterapi atezolizumab'ı hastanede ilaç transfüzyonu yoluyla doğrudan damarlarına alıyor. Uygulanması genellikle yaklaşık 30 dakika sürüyor, ancak damara ulaşmanın zor olduğu bazı hastalarda bu süre bir saate kadar çıkabiliyor. Atezolizumab, hastanın kendi bağışıklık sistemini kanserli hücreleri arayıp yok edecek şekilde güçlendiren bir immünoterapi ilacıdır. Tedavi şu anda akciğer, meme, karaciğer ve mesane dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine sahip NHS hastalarına transfüzyon yoluyla sunuluyor.' "Yüzlerce hasta hastanede daha az zaman geçirebilecek" NHS Ulusal Kanser Direktörü Profesör Peter Johnson da konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: 'Bu tedavinin dünyada ilk kez uygulamaya konması, yüzlerce hastanın hastanede daha az zaman geçirebileceği ve NHS kemoterapi ünitelerindeki değerli zamanlarını harcamayacakları anlamına gelecektir.'

İngiliz medyasından Hakan Fidan analizi! Haber

İngiliz medyasından Hakan Fidan analizi!

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, dünyada gündem olmaya devam ediyor. Son olarak İngiltere merkezli Middle East Eye'ın kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni olan David Hearst, "Türkiye'nin dışişleri bakanı yeni dünya düzenini nasıl şekillendirebilir?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. MİT'i profesyonel, güvenilir ve başarılı bir kurum haline getiren Fidan'ın son 13 yılını başında geçirdiği teşkilatı gelişen ve yeni tehditlere uyum sağlayan bir organizasyon olarak yeniden kurduğunu belirten Hearst, "Fidan'ın sırrı kendisini devletin sadece hizmetkarı olarak değil koruyucusu olarak görmesi. Dışişleri Bakanlığı'na geçmeden önce de MİT'in elinde çatışma bölgelerinden bazı önemli dosyalar vardı. Ermenistan ile son mücadelesinde Azerbaycan'ın zaferini sağlayan teşkilat oldu. Libya'da Rus paralı asker grubu Wagner ve darbeci general Halife Hafter'e karşı Türkiye'nin başarılı adımlarını belirledi. Ukrayna ile Rusya arasında artık geçersiz olan tahıl anlaşmasını ve sayısız esir değişimini müzakere etti"ifadelerini kullandı. "Dış politikaya şekil verme yeteneğine sahip" "Fidan'ın en zorlu görevi önünde duruyor. Eski dünya düzeni yavaş yavaş sona eriyor ancak NATO bunun farkında gibi görünmüyor. Ancak yeni dünya düzeni henüz oluşmaktan çok uzak. Bunun yerine kaybedilmiş toprakları yeniden ele geçirmeye çalışan Ukrayna birliklerinin karşı karşıya olduğu gibi yoğun ve tuzaklı bir diplomatik mayın tarlası var"şeklinde devam eden Hearst, yazısını şöyle sürdürdü: 'Dünyayı bloklara (demokrasilere ve otoriter rejimlere) bölmek kavramsal bir model olarak ilk engelde düşmektedir. Liberal demokrasiler yaşam tarzlarını korumak adına özellikle etnik azınlıklara karşı liberal tavırlarını terk ediyor ve dışarıda daha korumacı hale geliyor. İnsan haklarını en ciddi şekilde ihlal edenler kurtarma paketleri ve silah satışları ile ödüllendiriliyor.' Bu durum incelik, zeka ve bilgiyi dinleyip değerlendirebilme yeteneği gerektiriyor. Kişisel ilişkileri kurmak için zaman harcamış ve şimdi dış politikayı uygulama imkanına sahip birisini gerektiriyor. Dış politikaya ses ve şekil verme yeteneğine sahip bir zeka gerektiriyor. Türkiye Dışişleri Bakanı bu özellikleri taşıyor. Diğer mevkidaşlarının onu ve Türkiye'yi ciddiye almasında fayda var. "FETÖ'nün ilk hedefi oldu" Hearst ayrıca emniyet güçleri, yargı ve büyük bir medya kesiminde etkili olmasına rağmen Hakan Fidan'ın başında bulunduğu MİT'e sızamayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2016 yılındaki başarısız darbe girişiminde ilk olarak Ankara'daki MİT binasını hedef aldığını ve saatlerce herkesin Hakan Fidan'ın öldürüldüğünü düşündüğünü de ifade etti.

İngiltere'den, Türkiye'yi ilgilendiren tahıl anlaşması açıklaması Haber

İngiltere'den, Türkiye'yi ilgilendiren tahıl anlaşması açıklaması

Dünya piyasaları, gözünü bir kez daha Karadeniz Tahıl Girişimi'ne çevirdi. Türkiye'nin çabalarıyla İstanbul'da atılan imzalarla hayata geçirilen girişim sayesinde tahıl ürünleri küresel pazarlara sevk ediliyordu.  Daha önce uzatılan anlaşmanın süresi 17 Temmuz'da doldu. Süresi dolan tahıl koridoru anlaşması için Kremlin’den gelen açıklamada, Ukrayna tarım ürünlerinin dünya piyasalarına ulaşmasını sağlayan anlaşmanın uzatılmayacağını dünyaya ilan etti. Bu gelişmenin ardından dünya ülkelerinden tepki toplayan Rusya'nın yeniden anlaşmaya dönmesi için Türkiye'ye bel bağlandı.. Bu ülkelerden biri de İngiltere. İngiltere, Türkiye'nin desteği ile Rusya'nın tahıl anlaşmasına geri dönmesini umuyor.. İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması, İngiltere ve Türkiye arasındaki serbest ticaret anlaşması ve Suriye'deki Beşşar Esed yönetimine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın insanları açlıktan kurtaran anlaşmada etkili rol oynayacağını gerçekten umuyorum" Moskova'nın tahıl anlaşmasından çekilmesine ilişkin Cleverly, şu ifadeleri kullandı: 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, insanları açlıktan kurtarmaya ve uluslararası tahıl fiyatlarının düşmesine yardımcı olan Karadeniz Tahıl Anlaşmasının öneminin anlaşılmasında etkili rol oynayacağını gerçekten umuyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl anlaşmasının yapılmasında Birleşmiş Milletler (BM) ile dünya çapında pek çok insan adına inanılmaz önemli bir iş yaptı.' "Top Rusya'da" Rusya'yı dünyadaki açlığı "siyasi çıkarlarına alet etmekle" suçlayan Cleverly, "Top büyük ölçüde Rusya'nın elinde ve onları bu girişime (tahıl anlaşması) katılmaya davet ediyoruz." ifadesini kullandı. Cleverly, ülkesinin Ukrayna'ya sağladığı yardımlara değinerek, İngiltere'nin Rus askerleri Ukrayna'dan çıkana kadar Kiev'e desteğini sürdüreceğini vurguladı.

İngiltere, Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik etmiş Haber

İngiltere, Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik etmiş

İngiltere, Ukrayna'nın Rusya’nın saldırılarına karşı kendisini savunması için uzun süredir talep ettiği uzun menzilli füzelerin Ukrayna'ya tedarik edildiğini doğruladı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Avam Kamarası'nda yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik edildiğini belirterek, füzelerin Ukrayna'ya kendisini savunması için "en iyi şansı" vereceğini söyledi. Wallace, "Bu silah sistemlerinin bağışı, Ukrayna'ya Rusya'nın devam eden vahşetine, özellikle de uluslararası hukuka aykırı olarak Ukrayna sivil altyapısının kasıtlı olarak hedef alınmasına karşı kendilerini savunması için en iyi şansı veriyor. Ukrayna'nın buna karşı kendini savunma hakkı var" dedi.    İngiltere'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füze tedarik etme kararının, Rusya'nın Ukrayna'daki sivil altyapıyı hedef almaya devam etmesi nedeniyle alındığını belirten Wallace, silahların Rus güçlerini geri iteceğini söyledi. Wallace, füzelerin "Ukrayna egemen topraklarında" kullanılacağını da sözlerine ekledi.      Storm Shadow    Menzilinin 250 kilometrenin üzerinde olduğu bilinen İngiliz yapımı Storm Shadow füzesinin, fırlatma esnasında hedefine kilitlenmeden önce düşman radarı tarafından tespit edilmemek için alçak irtifaya inme özelliği bulunuyor. Uçaklardan ateşlenen füzeler sayesinde Ukraynalı pilotların cephe hatlarından daha uzakta kalabilecekler.      Daha önce İngiltere Savunma Bakanı Wallace, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu'ya yazdığı bir mektupta, daha fazla Rus saldırısının İngiltere'nin Ukrayna'ya uzun menzilli silahlar tedarik etmesine yol açabileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.    Şubat ayında ise İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İngiltere'nin Ukrayna'ya uzun menzilli füzeler göndermeye hazır olduğunu söylemişti. Sunak, "Birlikte Ukrayna'nın şehirlerini Rus bombalarından ve İran insansız hava araçlarından korumasına yardım etmeliyiz. Bu nedenle Birleşik Krallık, Ukrayna'ya daha uzun menzilli silahlar veren ilk ülke olacak" demişti.

Londra’daki monarşi karşıtı eylemde 52 gözaltı    Haber

Londra’daki monarşi karşıtı eylemde 52 gözaltı   

İngiltere’de merakla beklenen Kral III. Charles’ın taç giyme töreni dün Westminster Abbey’de gerçekleştirilmişti. Kraliyet ailesinin yanı sıra devlet adamları, din adamları, farklı ülke temsilcilerinin katıldığı taç giyme töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Binlerce kişi tören Buckingham Sarayı'ndan Westminster Abbey’e kadar olan güzergahta uzun kuyruklar oluştururken  monarşi karşıtları da Londra sokaklarındaki yerini aldı. Kral III. Charles’ın taç giyme töreninde gerçekleştirilen geçit töreni güzergahında bir araya gelen eylemciler “Benim Kral’ım değil” sloganları attı. Gösteriye müdahale eden polis, monarşi karşıtı Republic (Cumhuriyet) adlı grubun lideri Graham Smith ile 51 göstericiyi gözaltına aldı.    Polise eleştiri    Londra’da bulunan The Mall caddesindeki eylemlerde 1’i uyuşturucu ve bıçak bulundurduğu gerekçesiyle 14 kişi, Londra’nın doğusunda 14, St Martin's Lane ve Whitehall caddesinde 12, Soho ve Wellington Arch’ta 6, St James Parkı’nda ise 2 kişi gözaltına alındı. İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman polise teşekkür ederek “sıkı çalıştıklarını” ifade etti. Braverman’ın aksine İngiltere polisinin göstericileri gözaltına alması eleştirilerin de hedefi oldu. Milletvekili Jess Philips sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milletimiz ve Kralımız, farklı görüşlerin masum bir yolla ortaya koyulmasını kaldıramayacak kadar kırılgan değil” ifadesini kullandı. İşçi Partisi Milletvekili Richard Burgon ise Cumhuriyet için desteklerini barışçıl bir şekilde ifade etmek isteyen insanların gözaltına alınması karşısında kaygılı olduğunu dile getirerek, “Bu, sona ermeli. İnsanların görüşlerini barışçıl bir şekilde ifade etmesi temel demokratik bir haktır” ifadelerini kullandı.    Londra polisi tarafından yapılan açıklamada ise, polisin asıl görevinin dünyanın farklı noktalarından Londra’ya gelen insanların güvenliğini sağlamak olduğu hatırlatılarak, “Protestocuların taç giyme törenini engelleyeceklerine dair ihbarların ardından son 24 saat içinde önemli polis operasyonları gerçekleştirildi” denildi. Smith’in gözaltına alındığını doğrulamayan polis tarafından yapılan ikinci bir açıklamada ise, geçit töreni sırasında kağıt parçaları atmayı planlayan 3 kişinin atların korkmasına ve kargaşa yaşanmasına neden olacağı gerekçesiyle gözaltına alındığını duyurdu.    Londra’nın yanı sıra Cardiff, Glasgow ve Edinburgh’ta da protestolar düzenlendi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.