Hava Durumu

#Hastaneler

Lodoshaber.Com - Hastaneler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hastaneler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Milletvekili Özkan, Bursa'da hastanelerin durumunu sordu Haber

Milletvekili Özkan, Bursa'da hastanelerin durumunu sordu

CHP Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, 10 Mart tarihinde TBMM'ye sunmuş olduğu soru önergesinde, Bursa ve ilçelerinde bulunan kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezlerinin muhtemel bir depreme hazır olup olmadığını Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya sordu.      Milletvekili Yüksel Özkan soru önergesi ile ilgili olarak şunları söyledi:  “Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizde yıkıma neden olan deprem felaketinde kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezlerinin büyük kısmının yıkıldığını ya da ağır hasar aldığını gördük. Yeni yapılan hastane binaları dahi kullanılamaz hale geldi.  Marmara'da gerçekleşmesi beklenen muhtemel depremin, aktif faylar üzerinde bulunan Bursa'yı da olumsuz etkileyecek. Yaşanabilecek depremlerde kritik bir öneme sahip olan kamu hastaneleri, özel hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinin sağlık hizmetlerine kesiintisiz devam edebilmelidir” dedi.    Marmara Bölgesi'ndeki nüfus yoğunluğunun diğer bölgelere oranla fazla olmasına değinen Özkan, muhtemel depremde bu binaların mutlaka ayakta kalması gerektiğinin altını çizdi.    Depreme dayanıksız olması nedeniyle İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi ile Çapa'nın büyük bölümünün boşaltıldığı ve taşınmaya başlandığını hatırlatan Özkan, “Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili durumu kamuoyu merak ediyor. Bursa'da bulunan diğer kamu ve özel hastaneler ile Aile Sağlığı Merkezlerinin son durumunu öğrenmek istiyoruz. Ayrıca Sayıştay Raporları'na da yansıyan Şehir Hastanesi'nin eksik yapılmış ‘Deprem izolatörleri’ konusunda herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını bilmiyoruz.  Bakan'a Bursalılar adına sorularımızı yönelttik, yanıtlamasını bekliyor ve konuyu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.    Yüksel Özkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu soruları yöneltti:    1-Bursa ve ilçelerinde depreme dayanıksız olduğu tespit edilen kamu hastanesi, özel hastane ve Aile Sağlığı Merkezi bulunmakta mıdır?    2-Bursa ve ilçelerinde kamu hastaneleri, özel hastaneler ve Aile Sağlığı Merkezlerinin depreme dayanıklılık tespitleri yapılmış mıdır? Bu testler en son hangi tarihte yapılmıştır?    3-Bursa ve ilçelerinde kuvvetlendirme çalışması yapılmış kamu hastanesi bulunmakta mıdır?    4-Bursa Şehir Hastanesi'nin deprem izolatörlerinin bir kısmının şartnameye uygun olarak yapılmadığı Sayıştay raporlarına yansımıştır.Bu konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmıştır?

Bursa’da kamu hastanelerinden rekor: 12 milyon muayene! Haber

Bursa’da kamu hastanelerinden rekor: 12 milyon muayene!

2022 yılında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 18 kamu hastanesi ile 2 ağız ve diş sağlığı hastanesi ve 2 ağız ve diş sağlığı merkezinde, toplam 12 milyon 608 bin 173 kişiye poliklinik hizmeti verildi.      Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, sağlık hizmetleri sunumunda oldukça yoğun bir yılı geride bıraktıklarını belirtti. Dr. Yavuzyılmaz, “Müdürlüğümüze bağlı hastanelerde diş hastanelerimiz de dahil olmak üzere 2022 yılında 7 milyon 293 bin 246 vatandaşımıza muayene hizmeti verilirken, acil servislerimizde ise 5 milyon 314 bin 927 muayene hizmeti verildi. Bu oran ilimiz nüfusunun yaklaşık 3 katına tekabül ediyor“ dedi.    Bursa’da 2022 yılında 267 bin 478 hasta vatandaşın yatarak tedavi edildiği bilgisini veren Dr. Yavuzyılmaz, “Bu sürede hastanelerimizde 266 bin 303 ameliyat yapılırken, doğum servislerinde 18 bin 556 doğum gerçekleşti” şeklinde konuştu.    Randevusuna Gitmeyenlere Uyarı    Son olarak randevu alıp randevusuna gitmeyen vatandaşların sağlık sistemindeki en büyük tıkanıklıklardan birine yol açtığını hatırlatan Dr. Yavuzyılmaz, “Vatandaşlarımız MHRS ile hem randevu alıp hem de ihtiyaçları kalmadığı zaman randevularını iptal edebilir. Ancak Sayın Bakanımızın da açıkladığı gibi, üzücü bir istatistik var ki, Türkiye genelinde branşlara göre değişiklik gösterse de yüzde 20'nin üzerinde, yüzde 25'lere yaklaşan bir oranda maalesef randevu alıp randevusuna gelmeyen hastalarımız var. Bazı branşlarımız var ki, genel cerrahi, iç hastalıkları gibi, buralarda maalesef randevu alındığı halde muayeneye gelmeyen çok daha fazla hastamız olabiliyor ve haliyle bu tıkanıklığın daha da artmasına sebep oluyor. Vatandaşlarımızı buradan bir kere daha uyarmış olalım, lütfen randevunuza gelemeyecekseniz iptal edin, başkasının hakkında girmeyin" ifadelerini kullandı.

Önlemler işe yaradı, randevuya gitmeme oranı düşüyor! Haber

Önlemler işe yaradı, randevuya gitmeme oranı düşüyor!

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Bilkent Şehir Hastanesinde 2022 yılında sunulan hizmet ve bu yıl içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Surel, 2022 yılının kendileri için çok iyi geçtiğini ifade ederek, “Pandemi, organ nakli süreçlerine balta vuran bir şeydi ve biz kurum olarak pandemiye rağmen devam ettik. Dört solid organ naklini yapan yegane kamu hastanesiyiz. Şükürler olsun, pandemiye rağmen devam ettirdiğimiz rakamların çok üstüne çıktık. 400’e yakın organ nakli gerçekleşti. Bunun yarısı kornea nakli, kalan kısmı solid organların nakillerinden oluşuyor. 40 civarında böbrek nakli, 20 civarında karaciğer nakli gerçekleştirdik. Diğer nakillerle beraber 400 civarında nakil yaptık. Hastanemiz 2022 yılı itibariyle günde 30 bin kişinin gelip muayene olduğu bir hastane ve bu 30 bin kişiden yaklaşık 750-800 kişi her gün hastanemize yatıyor. Bunların yatabilmesi için bir bu kadar hastamız da taburcu oluyor” diye konuştu.      Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaklaşık 2 aydır randevu alan vatandaşların muayeneye gitmemesinin doğurduğu sonuçlara dikkat çektiğini hatırlatan Surel, sözlerine şöyle devam etti:    “Bakanımızın Gerek sosyal medya üzerinden, gerek medya üzerinden yaptığı geri dönüşlere, vatandaşlarımız çok olumlu karşılık verdi. Bizim yüzde 30-35’lerde randevuya gelmeyen oranımız varken bu yüzde 10’lara kadar düştü. Ancak Türkiye genelini düşündüğünüzde bile yüzde 10 çok ciddi bir rakam.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.