Hava Durumu

#Hakan Fidan

Lodoshaber.Com - Hakan Fidan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hakan Fidan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Rusya'ya tahıl koridoru uyarısı! Haber

Rusya'ya tahıl koridoru uyarısı!

Bakan Fidan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Daha önce Ukrayna'ya ve Kiev'e çok kez ziyaret etme imkanım oldu. Dışişleri Bakanı olarak bu benim ilk ziyaretim. Yeni görevimi de yaklaşık 3 aydır yapıyorum. Dün, Ukrayna'nın Bağımsızlık Günü idi. En içten dileklerimle kutluyorum. Türkiye'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne verdiği desteği de yinelemek istiyorum. Savaşta hayatını kaybedenler için başsağlığı diliyorum. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkemizi ziyaret etmişti. Bu ziyarette liderlerimiz bütün konuları detaylarıyla ele almışlardı. Biz bugün Cumhurbaşkanlarımızın mutabık kaldıkları konularının takibini yapma imkanı bulduk. KARADENİZ TAHIL GİRİŞİMİ Aramızdaki stratejik ortaklık çerçevesinde önümüzdeki dönemde atabileceğimiz adımları ele alacağız. Maalesef Karadeniz Girişimi 17 Temmuz'da sona erdi. Bu girişim sayesinde 33 milyondan fazla tahıl ve gıda ürününün küresel pazarlara ulaşması sağlanmıştı. Maalesef 17 Temmuz itibarıyla bu sona erdi. Şu anda tahıl ihracatı için alternatif yollar arandığını biliyoruz. Bu yolların orijinal girişime alternatif olamayacağını ve riskler barındırdığını da görüyoruz. Karadeniz girişiminin getirdiği kazanımlar kaybedilmeden sürecin tekrar canlandırılmasına yönelik çabalarımızı sürdürüyoruz. Tüm taraflarla her düzeyde diyaloğa bu nedenle devam edeceğiz. Bugünkü görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi ele alacağız. Stratejik ortağımız Ukrayna ile olan ilişkilerimiz gelişmeye devam etmekte. Ukrayna'nın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.  Üst düzey temaslarımıza da önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

Bakan Fidan Büyükelçiler Konferansı'nı değerlendirdi! Haber

Bakan Fidan Büyükelçiler Konferansı'nı değerlendirdi!

Ankara'da düzenlenen '14’üncü Büyükelçiler Konferansı' sona erdi. Bakan Fidan, 5 gün süren konferans ve konferans kapsamındaki panellere ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Fidan, konferans kapsamında dünyanın dört tarafında görev yapan büyükelçilerle bir araya gelme fırsatı bulduklarını belirterek, "Tabii bu sürede çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduk. Özellikle Türkiye Yüzyılı’nda Türk diplomasinin öncelikleri nelerdir, yapması gerekenler nelerdir, bölgemizde ve dünyada bizi bekleyen tehditler ve fırsatlar ne durumdadır, bunları derinlemesine analiz ettik. Bölge bölge, konu konu çok sistematik bir şekilde bunları çalıştık. Büyükelçilerimiz Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edildiler. Türkiye Yüzyılı vizyonunu büyükelçilerimize aktarma fırsatı buldu. Bu gerçekten bizim için büyük bir onurdu. Çünkü dış politika çerçevemizi çizen bu vizyonla biz Dışişleri Bakanlığı olarak merkezde, alanda da büyükelçilerimiz bunun altını doldurmak için her türlü gayreti yerine getireceğiz. Diğer taraftan Meclis Başkanımıza ziyaretimiz oldu. Meclis Başkanımız da büyükelçilerimizle bir araya gelerek, büyükelçilerimize TBMM’nin desteğini yineledi ve büyükelçilerimizden siyasi partilerimizin temsilcileri olan milletvekillerimizin de taleplerini, beklentilerini iletti" dedi. Bakan Fidan, konferans kapsamındaki panellere ilişkin, "Gerçekten bu açıdan da konferansımız çok verimliydi. Bu sene formatta da biraz değişiklik yaptık, bakanlarımız ve kurum başkanlarımız tarafından tek başına sunum yapma yerine bu sene toplu katılımla bir panel formatında büyükelçilerimizle bir araya geldik. Sadece kendi aramızda bir araya gelerek bakanlık merkez teşkilatı ve büyükelçilerimiz olarak çalışmadık, belli konularda bakanlarımızla, kurum başkanlarımızla bir araya geldik. Özellikle ekonomi, finans, turizm, kültür, güvenlik, bilim, teknoloji konularında ilgili bakanlarımızla ve kurum başkanlarımızla bir araya gelerek toplamda 3 panelle büyükelçiliklerimizle konuları detaylı soru-cevap şeklinde tartışma ve görüşme imkanımız oldu. Burada bakanlarımız ve ilgili kurum başkanlarımız kendi kurum perspektifleri açısından dış politikada olması gerekenleri ilişkin vizyonlarını sundular. Büyükelçililerimiz alanda karşılaştıkları sorunları aktarma fırsatı buldu aynı zamanda gözlemlerini aktardılar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Fidan'a 'üstün hizmet' madalyası Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bakan Fidan'a 'üstün hizmet' madalyası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına son kez katılan komutanlara ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a hediye takdim etti. Erdoğan başkanlığındaki MGK, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından, son kez MGK toplantısına katılan, 30 Ağustos'ta emekliye ayrılacak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve MGK Genel Sekreter Yardımcısı Tuğgeneral Alper Eser'e saat ve çini hediye edildi. Musa Avsever, burada yaptığı konuşmada, askerliğe 1971 yılında başladığını, bu şura ile emekliliğe ayrıldığını belirterek, "Bir subayın gelebileceği en üst seviyeye geldim. Teşekkür ederim." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sırada duygulanan Avsever'e sarılarak "Kendisi duygulandı, biz de duygulandık. Sağ ol" dedi. Orgeneral Atilla Gülan da TSK'ya 47 sene hizmet verdiğini ifade ederek, Avsever'in kendisinden daha fazla hizmetinin olduğunu söyledi. Görevini en üst düzeyde bıraktığı için onurlu ve gururlu olduğunu dile getiren Gülan, destekleri için Erdoğan'a teşekkür etti. FİDAN'A ÜSTÜN HİZMET MADALYASI Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra MİT'te 13 yılı aşkın müsteşar yardımcısı, müsteşar ve başkanlık ile Cumhurbaşkanı özel temsilcisi olarak görev yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" verdi. Madalyayı alan Fidan, "Ben bu madalyayı, benimle beraber görev yaparken Libya'da, Karabağ'da, Suriye'de, Irak'ta sizin emirlerinizi hayata geçirmek için şehit olan arkadaşlarım adına alıyorum." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Rabb'im mekanlarını cennet eylesin." ifadelerini kullandı.

İngiliz medyasından Hakan Fidan analizi! Haber

İngiliz medyasından Hakan Fidan analizi!

Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan, dünyada gündem olmaya devam ediyor. Son olarak İngiltere merkezli Middle East Eye'ın kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni olan David Hearst, "Türkiye'nin dışişleri bakanı yeni dünya düzenini nasıl şekillendirebilir?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. MİT'i profesyonel, güvenilir ve başarılı bir kurum haline getiren Fidan'ın son 13 yılını başında geçirdiği teşkilatı gelişen ve yeni tehditlere uyum sağlayan bir organizasyon olarak yeniden kurduğunu belirten Hearst, "Fidan'ın sırrı kendisini devletin sadece hizmetkarı olarak değil koruyucusu olarak görmesi. Dışişleri Bakanlığı'na geçmeden önce de MİT'in elinde çatışma bölgelerinden bazı önemli dosyalar vardı. Ermenistan ile son mücadelesinde Azerbaycan'ın zaferini sağlayan teşkilat oldu. Libya'da Rus paralı asker grubu Wagner ve darbeci general Halife Hafter'e karşı Türkiye'nin başarılı adımlarını belirledi. Ukrayna ile Rusya arasında artık geçersiz olan tahıl anlaşmasını ve sayısız esir değişimini müzakere etti"ifadelerini kullandı. "Dış politikaya şekil verme yeteneğine sahip" "Fidan'ın en zorlu görevi önünde duruyor. Eski dünya düzeni yavaş yavaş sona eriyor ancak NATO bunun farkında gibi görünmüyor. Ancak yeni dünya düzeni henüz oluşmaktan çok uzak. Bunun yerine kaybedilmiş toprakları yeniden ele geçirmeye çalışan Ukrayna birliklerinin karşı karşıya olduğu gibi yoğun ve tuzaklı bir diplomatik mayın tarlası var"şeklinde devam eden Hearst, yazısını şöyle sürdürdü: 'Dünyayı bloklara (demokrasilere ve otoriter rejimlere) bölmek kavramsal bir model olarak ilk engelde düşmektedir. Liberal demokrasiler yaşam tarzlarını korumak adına özellikle etnik azınlıklara karşı liberal tavırlarını terk ediyor ve dışarıda daha korumacı hale geliyor. İnsan haklarını en ciddi şekilde ihlal edenler kurtarma paketleri ve silah satışları ile ödüllendiriliyor.' Bu durum incelik, zeka ve bilgiyi dinleyip değerlendirebilme yeteneği gerektiriyor. Kişisel ilişkileri kurmak için zaman harcamış ve şimdi dış politikayı uygulama imkanına sahip birisini gerektiriyor. Dış politikaya ses ve şekil verme yeteneğine sahip bir zeka gerektiriyor. Türkiye Dışişleri Bakanı bu özellikleri taşıyor. Diğer mevkidaşlarının onu ve Türkiye'yi ciddiye almasında fayda var. "FETÖ'nün ilk hedefi oldu" Hearst ayrıca emniyet güçleri, yargı ve büyük bir medya kesiminde etkili olmasına rağmen Hakan Fidan'ın başında bulunduğu MİT'e sızamayan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 2016 yılındaki başarısız darbe girişiminde ilk olarak Ankara'daki MİT binasını hedef aldığını ve saatlerce herkesin Hakan Fidan'ın öldürüldüğünü düşündüğünü de ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.