Hava Durumu

#Güney Kore

Lodoshaber.Com - Güney Kore haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Güney Kore haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Güney Kore'den Rusya'ya, Kuzey Kore'yle alakalı yasak koyan açıklama Haber

Güney Kore'den Rusya'ya, Kuzey Kore'yle alakalı yasak koyan açıklama

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Ahn Eun-ju, yaptığı basın açıklamasında, Kuzey Kore-Rusya Savunma Bakanlarının görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ahn, Kuzey Kore ile her türlü silah ticaretinin BMGK kararları uyarınca yasak olduğuna dikkati çekti. Güney Kore'nin, Rusya ve Kuzey Kore Savunma Bakanları arasında gerçekleşen görüşmeleri yakından takip ettiğini dile getiren Ahn, Seul yönetiminin, Rus heyetinin Pyonyang ziyaretinin "provokasyonların durdurulmasına ve Kuzey Kore'yi nükleer silahlardan arındırma girişimlerine katkıda bulunmasını"umduğunu söyledi. Ateşkes anlaşmasının 70. yılı dolayısıyla görüşmüşlerdi Kore Savaşı'nda çatışmayı sonra erdiren Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70. yıl dönümü kutlamaları kapsamında dün bir araya gelen Kuzey Kore Savunma Bakanı Kang Sun-nam ile Rus mevkidaşı Sergey Şoygu, ikili ilişkileri güçlendirme konusundaki kararlılıklarını yinelemişti. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Panmunjom Ateşkes Antlaşması'nın 70. yıl dönümü kutlamaları kapsamda başkent Pyongyang'ı ziyaret eden Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile yaptığı görüşmede, "ulusal savunma ve güvenliğin yanı sıra bölgesel ve uluslararası güvenliğe ilişkin ortak konularda" fikir birliğine varıldığı kaydedilmişti. BM Güvenlik Konseyi, nükleer programı nedeniyle Kuzey Kore'ye 2006'dan bu yana ekonomik ve askeri yaptırımlar uyguluyor.

Kuzey Kore'den ABD-Güney Kore'ye tepki  Haber

Kuzey Kore'den ABD-Güney Kore'ye tepki 

ABD Başkanı Joe Biden ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un Washington'da gerçekleştirdiği ikili zirvede Kuzey Kore'ye karşı savunma iş birliğini artırma kararı almasına Pyongyang cephesinden ilk tepki geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi ve Kore İşçi Partisi Merkez Komitesi Başkan Yardımcısı Kim Yo Jong yaptığı yazılı açıklamada, zirvede imzalanan Washington Deklarasyonu'nu "ABD'nin uydurması" olarak nitelendirdi. Deklarasyonun düşmanca ve saldırganca eylem iradesini yansıttığını, Kuzeydoğu Asya ile tüm dünyanın barış ve güvenliğinin daha ciddi bir tehlikeye maruz kalmasına neden olacağını savunan Kim, deklarasyon için "Asla hoş karşılanamayacak bir davranış" ifadesini kullandı.      Biden'ı sert sözlerle hedef aldı    ABD'nin bölgedeki artan askeri faaliyetlerinin ülkesini daha kararlı adımlar atmaya mecbur bıraktığını iddia eden Kim Yo Jong, ABD Başkanı Joe Biden'ı işaret ederek, "Görmezden gelemeyeceğimiz bir diğer husus ise düşman devletin en büyük yöneticisinin bizzat ve resmi olarak 'rejimin sonu' kelimesini dünyanın gözü önünde kullanmış olmasıdır. Bunu basitçe adamın bunaklığı olarak mı değerlendireceğiz? ABD'nin güvenliği ve geleceği için sorumluluk almaya hiç muktedir olmayan, görev süresinin kalan 2 yılı bile ona çok gelen, geleceği olmayan yaşlı bir adamın saçma sapan bir sözü olarak okunabilir" ifadelerini kullandı.      ABD ve Güney Kore'nin boş hayalinin bundan böyle daha güçlü bir mukavemet ile karşı karşıya kalacağını belirten Kim, nükleer savaş caydırıcılığının güçlendirilmesinin gerektiğine bir kez daha ikna olduklarını vurguladı. Kim, Kuzey Kore'nin kendini savunma hakkının, düşmanın nükleer savaş tatbikatları ve Kore Yarımadası'nın yakınlarına yerleştireceği nükleer varlıklarla doğru orantılı olarak kullanılacağını kaydetti.      Biden ve Yoon'dan kritik zirve    Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, resmi ziyarette bulunduğu Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşme gerçekleştirmiş, ikili tarafından imzalanan Washington Deklarasyonu'nda ABD donanmasının Kuzey Kore'nin tehditlerine karşı Kore Yarımadası'ndaki görünürlüğünün artacağı ifade edilmişti. Liderler Kuzey Kore'ye karşı "genişletilmiş caydırıcılık" politikasını güçlendirme konusunda mutabık kalmıştı.     Biden, "Kuzey Kore'nin ABD'ye, müttefiklerine veya ortaklarına karşı muhtemel nükleer saldırısı kabul edilemez ve bu, böyle bir eylemde bulunan hangi rejim olursa olsun, o rejimin sonu olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Peskov: "Güney Kore çatışmanın içine çekiliyor"  Haber

Peskov: "Güney Kore çatışmanın içine çekiliyor" 

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol'ün Ukrayna'ya daha fazla destek verebileceklerine dair sözlerini eleştirdi. Peskov, Güney Kore'nin Ukrayna savaşının başından beri kendilerine karşı düşmanca bir tavır sergilediğini söyleyerek, "Yaptırımlarla bağlantılı olarak yeni bir şey yok. Güney Kore bu konuda düşmanca bir tavır aldı. Maalesef Seul tüm bu süreçte düşmanca tutum sergiledi. Giderek daha fazla ülke bu çatışmanın içine çekiliyor" diye konuştu.    Rusya ile Ukrayna arasında başlayan savaşta Güney Kore, Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygularken, Güney Kore Cumhurbaşkanı Yoon Suk Yeol, Rusya'nın, Ukrayna'daki sivillere yönelik saldırıları artırması durumunda Ukrayna'ya desteklerini artıracaklarını belirterek, "Ukrayna'da uluslararası toplumun tolere edemeyeceği bir durum ortaya çıkarsa Ukrayna'ya desteğimiz insani ve ekonomik desteğin ötesine geçer" demişti.      Dağlık Karabağ'da gerilimin tekrar tırmanmasının ardından Ermenistan ve Azerbaycan'dan gelen gerilimi hafifletecek açıklamaları değerlendiren Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan üçlü anlaşmaların uygulanmasına yönelik daha fazla ilerlemeye katkı sağlayacak, tansiyonun düşürülmesi için tarafların da her adımını memnuniyetle karşılıyoruz. Çözüm için tek gerçek üçlü anlaşmalar. Bu nedenle tüm maddelerin uygulanmasının herkes için gerekli ve ilerleme için tartışmasız olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Depremin ardından Adıyaman'a ilk turist kafilesi Güney Kore'den geldi Haber

Depremin ardından Adıyaman'a ilk turist kafilesi Güney Kore'den geldi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Turizm Haftası kapsamında Güney Kore'den kente gelen turistlere Adıyaman Havalimanı'nda çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Demircan, törenin ardından gazetecilere, 6 Şubat'taki depremlerin üzerinden 56 gün geçtiğini, bu sürede Adıyaman'da hayatın normal akışına dönmesi için birçok çalışma yürütüldüğünü söyledi. Enkaz çalışmalarının yanı sıra çadır ve konteyner kentlerin kurulduğunu, kalıcı konutlarla ilgili çalışmaların da süratle devam ettiğini anlatan Demircan, yerel dinamiklerle Adıyaman'da normal hayatı başlatmak için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Adıyaman için turizm faaliyetlerinin de önemli olduğuna işaret eden Demircan, "Nisanın ilk haftasındayız. Turizm Haftası başladı. Buranın turizm dinamiklerinin, başta otellerimiz olmak üzere acentelerimiz, rehberlerimiz ve gastronominin temsilcilerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak bize yaklaşık 40 gündür çalışmalarını yapıp, sektörü hizmet verir hale getirme konusunda ciddi hazırlıkları oldu. Zor şartlarda tüm kapasiteyi yakalayamamış da olsa bugün turizm sezonunu başlatma konusunda ciddi gayret gösterdiler" dedi. Depremin ardından gelen ilk turist kafilesi için yaklaşık bir ay önce başvuru yapıldığını aktaran Demircan, "Onların hazırlıkları yapıldı, bugün ilk grup inmiş oldu. Ardı arkası kesilmeden devam edecek. Turizm sezonu da bu anlamda başlamış oldu" diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.