Hava Durumu

#Gemlik

Lodoshaber.Com - Gemlik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gemlik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gemlik Belediyesi'nden şehitlere saygı! Şehitlik yenilendi Haber

Gemlik Belediyesi'nden şehitlere saygı! Şehitlik yenilendi

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan'ın talimatıyla ve uzman ekipler eşliğinde yapılan  çalışmayla mezar taşları temizlendi, eksik olan parçalar yenilendi, çöken kısımlar düzeltildi, peyzaj çalışması yapıldı ve şehitlerin mezarlarında bulunan Osmanlıca mezar taşlarının metinlerin çevirilerini içeren bilgilendirme tabelası koyuldu. Bilinmeyen detaylar ortaya çıktı   Gemlik Belediyesi tarafından yapılan hazire yapısı restorasyonunda herkes tarafından farklı bilinen bir detay ortaya çıktı. Bursalı İmam Mehmet Efendi diye anılan şehidimizin, aslen Çankırılı olduğu ve Gemlik'in kurtuluşundan beş gün önce düşman kuvvetleri tarafından camide katledildiği mezar taşında yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıktı.   Başkan Sertaslan, "Saygı ve rahmetle anıyorum"   Gemlik Belediyesi'nin yaptığı çalışma hakkında bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, "Yıllardır şehitlerimizin mezarlarının bulunduğu alan atıl bir şekilde duruyordu. Biz Gemlik Belediyesi olarak hemen restorasyon projesi hazırlayarak gerekli kurumlara sunduk ve onaylarını aldık. Emetullah Hatun Camimizin yan tarafında bulunan alandaki çalışmalarımızı uzman ekipler eşliğinde tamamladık. Bu vatanı bize yurt etmek için mücadele eden Başta Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Gemlik'imizin işgalinde şehit olmuş Yüzbaşı Cemal'i, Er Mehmet Ali'yi, Hafız Mehmet Efendi ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum" dedi.

Bursa Gemlik'te 'Zeytin Festivali' dolu dolu geçecek Haber

Bursa Gemlik'te 'Zeytin Festivali' dolu dolu geçecek

Gemlik Zeytin festivali bu yıl Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını konuk etmeye hazırlanıyor. Pop müziğin güçlü ismi Göksel, yaptığı şarkılarla dillerden düşmeyen Melike Şahin ve arabesk müziğin güçlü sesi Linet festivalde sahne alacak. 8 Eylül saat 17.00’da düzenlenecek kortej yürüyüşü ile başlayacak festival, ardından festival ateşinin yakılması, en güzel traktör süslemesi, halk dansları gösterileri ve Esra Akman konseriyle devam edecek. Festivalin ikinci günü olan 9 Eylül 19.00’da erkekler arası bulaşık yıkama yarışması, zeytin yeme yarışması, saat 20.00’da Zeytin Dalı meydanında çocuk tiyatrosu ve Göksel konseriyle son bulacak. Üçüncü günde ise, 19.00’da yapılacak söyleşi, 19.30’da Derya Baykal’ın sunduğu zeytinli desenler, en güzel bahçe ve en kaliteli sofralık zeytin ödülü ve 22.00’da gerçekleşecek Linet konseriyle devam edecek. Festivalin kapanışını ise 11 Eylül saat 22.00’da Melike Şahin konseriyle yapılacak. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan yaptığı açıklamada; Gemlik Belediyesi olarak zeytin üreticisinin her zaman yanlarında olduklarını ifade ederken, “Görev süremizde çiftçimize destek olmak amacıyla sulama havuzları, analiz laboratuvarı gibi çok sayıda hizmetimizi çiftçimize sunduklarını belirtti. Başkan Sertaslan konuşmasının devamında: “Belediye olarak her zaman üreticimizin yanındayız. Kalitesiyle, lezzetiyle bir numara olan Gemlik zeytinimizin marka değerini korumak ve ileriye taşımak için düzenlediğimiz Gemlik Zeytini Festivali, Türkiye’nin her yanından vatandaşımızı kentimizde buluşturmaktadır. Festival kapsamında ayrıca Ticaret Borsası’na kayıtlı tüm zeytin üreticisi için hazırladığımız stantlarda üreticiler ile tüketicileri bir araya getirecek, açık bir pazara da ev sahipliği yapacağız. Zeytin üreticimiz, Gemlik halkı ve başka illerden kentimize gelen konuklarımız dört gün sürecek olan festivalle sanatsal ve kültürel etkinliklerin tadını çıkaracak” dedi.

Başkan Sertaslan: “Sosyal yardımları 10 kat arttırdık” Haber

Başkan Sertaslan: “Sosyal yardımları 10 kat arttırdık”

Başkan Sertaslan’ın son durağı Gemlik’in ana arteri olan İstiklal Caddesi oldu. Burada esnafları ziyaret edip vatandaşlarla buluşan Başkan Sertaslan’a Milletvekili Adayları Orhan Sarıbal, Mehmet Atmaca, CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Vakkas Yıldız ve CHP Gemlik Kadın Kolları  eşlik etti.    Gemlik Belediyesi’nin sosyal belediyecilik açısından Türkiye’nin örnek belediyelerinden olduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, Türkiye’de yardım anlayışının erzak paketine indirgendiğini ama bu paketlerde vatandaşların ihtiyacı olan ürünlerin bulunmadığını belirtti. Gemlik Belediyesi’nin sosyal yardım işleri kampüsünde 800 metrekarelik kapalı alana sahip halk marketiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olduklarını ve bu sayede Gemlik’te hiçbir çocuğun yatağa aç girmediğini ifade eden Başkan Sertaslan, “Halk Marketimiz kurulduğu günden bu yana yaklaşık 4 milyon kredilik alışveriş imkanı sağladı. Bu marketimizde sadece gıda ürünleri değil, çeşitli hijyen ürünleri ve giyim ürünleri bulunuyor. Sosyologlarımız tarafından tespit edilen ihtiyaç sahiplerine her ay marketimizden evin kadınına verdiğimiz halk kart ile birlikte 300 - 350 ve 400 liralık alışveriş imkânı sağlıyoruz. Bu sayede belediyemizden sosyal yardım alan vatandaşlarımızın onuru ve gururu kırılmadan her ay belirlenen günlerde alışverişlerini marketlerimizden yapabiliyor. Bizim hakkımızda bunlar göreve gelince sosyal yardımları kesecekler denildi ama biz 10 kat arttırarak vatandaşımızın zor gününde yanında olduk” dedi.    “Halk büfeler vatandaşa derman oldu”    Gemlik Belediyesi’nin ilçenin beş farklı noktasında kurduğu halk büfelerin vatandaşlara ucuz ve kaliteli gıdayı ulaştırdığına değinen Başkan Sertaslan, “Halk Büfelerimiz kurulduğu günden bu yana vatandaşlarımızın takdirini alıyor. Vatandaşa piyasa fiyatının yüzde otuz altına ürünleri ulaştıran büfelerimiz sayesinde her yıl binlerce lira hemşehrilerimizin cebinde kalıyor. Ülkemizin ekonomik olarak sıkıntılı günlerden geçtiği bu süreçte halk büfelerimiz vatandaşın derdine derman oluyor” diyerek sözlerini tamamladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.