Hava Durumu

#Galatasaray

Lodoshaber.Com - Galatasaray haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Galatasaray haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Galatasaray hazırlık maçında Sturm Graz'a mağlup oldu Haber

Galatasaray hazırlık maçında Sturm Graz'a mağlup oldu

Galatasaray , Avusturya kampındaki 4. ve son hazırlık maçında bu ülkenin ekiplerinden Sturm Graz ile karşılaştı. Karşılaşmanın ilk yarısında oyun kurmakta ve topu ileri taşımakta zorlanan sarı-kırmızılı takım karşısında baskılı bir mücadele ortaya koyan Sturm Graz, girdiği birçok önemli pozisyondan yararlanamadı. Galatasaray'ın daha çok savunmada kaldığı ve pozisyon üretemediği ilk yarı golsüz berabere bitti. Ev sahibinin golleri ikinci yarıda geldi Maçın ikinci yarısında iki takım da hızlı ataklarla skor ararken Sturm Graz, 71. dakikada Grgic'in ceza sahası dışından çektiği şutla kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Etkili mücadelesini devam ettiren ev sahibi takım 82. dakikada Grgic ile bir gol daha bularak durumu 2-0 yaptı. Karşılaşma 2-0 Sturm Graz'ın üstünlüğüyle tamamlandı. Angelino ilk 11'de başladı, Halil Dervişoğlu sonradan girdi Galatasaray'ın yeni transferlerinden Angelino, Sturm Graz ile oynanan hazırlık maçına ilk 11'de başladı. Teknik direktör Okan Buruk'un ilk 11'de görevlendirdiği İspanyol futbolcu 75. dakikada yerini Kazımcan Karataş'a bıraktı. Sarı-kırmızılıların bir diğer yeni transferi Halil Dervişoğlu da müsabakanın 75. dakikasında Barış Alper Yılmaz'ın yerine oyuna dahil oldu. Kampta bulunan oyunculardan Sergio Oliveira, Yusuf Demir, Jankat Yılmaz, Caner Doğan, Özgür Baran Aksaka, Ali Turap Bülbül ve Berk Balaban maçın kadrosunda yer almadı. Zaniolo'nun parmağı çıktı Karşılaşmada Galatasaraylı futbolu Nicolo Zaniolo'nun serçe parmağı yerinden çıktı. Müsabakanın 35. dakikasında Wüthrich ile girdiği mücadele yerde kalan Zaniolo'ya ilk müdahaleyi takım doktoru Yener İnce yaptı ve çıkan parmağını yerine taktı. Bu müdahalenin ardından Zaniolo, oyuna devam etti. Sturm Graz: 2 - Galatasaray: 0 Stat: Merkür Arena Hakemler: Petru Ciochirca, Martin Höfler, Philipp Duschek (Avusturya) Sturm Graz: Scherpen (Dk. 61 Maric), Gazibegovic (Dk. 46 Stückler), Affengruber (Dk. 46 Geyrhofer), Wüthrich (Dk. 46 Molnar), Schnegg (Dk. 46 Dante), Hierlander (Dk. 46 Martinez), Stankovic (Dk. 46 Prass), Kiteishvili (Dk. 46 Demaku), Horvat (Dk. Vick), Sarkaria (Dk. 46 Jantscher), Wlodarczyk (Dk. 46 Grgic) Galatasaray: Muslera, Boey (Dk. 74 Dubois), Nelsson (Dk. 85 Ross), Abdülkerim Bardakcı (Dk. 75 Emin Bayram), Angelino (Dk. 75 Kazımcan Karataş), Berkan Kutlu (Dk. 85 Hamza Akman), Midtsjö (Dk. 75 Kaan Ayhan), Zaniolo (Dk. 64 Morutan), Mertens (Dk. 64 Yunus Akgün), Kerem Aktürkoğlu (Dk. 75 Emre Kılınç), Barış Alper Yılmaz (Dk. 75 Halil Dervişoğlu) Goller: Dk. 71 ve 82 Grgic (Sturm Graz) Sarı kartlar: Dk. 29 Affengruber, Dk. 55 Dante (Sturm Graz), Dk. 44 Zaniolo (Galatasaray)

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde rakibi Zalgiris Haber

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde rakibi Zalgiris

Süper Lig'de 2022-23 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turunda katılacak. Sarı-kırmızılı ekibin Devler Ligi'ne kalabilmesi için 3 tur geçmesi gerekiyor. Sarı kırmızılıların rakibi belli oldu Makedonya takımı FC Struga ve Litvanya ekibi Zalgiris eşleşmesininde gülen taraf Zalgiris oldu. Golsüz berabere biten ilk maçın rövanşında Litvanya temsilcisi rakibini deplasmanda 2-1 yendi ve Galatasaray'ın rakibi oldu. Galatasaray 26 Temmuz'da deplasmana gidiyor Süper Lig şampiyonu Galatasaray, 2. ön eleme turundan katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçını deplasmanda oynayacak. Sarı kırmızılılar, Zalgiris ile 26 Temmuz Çarşamba günü LFF Stadyumu'nda karşılaşacak. Mücadelenin rövanşı ise 2 Ağustos'ta Rams Stadyumu'nda oynanacak. Zalgiris Vilnius takımının 10 lig şampiyonluğu var Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi Zalgiris Vilnius 1947 yılında kuruldu. Tarihinde 10 Litvanya Ligi şampiyonluğu, 14 Litvanya Kupası ve 8 Litvanya Süper Kupası şampiyonluğu bulunan Zalgiris, bu sezon 22 haftası geride kalan Litvanya A Ligi'nde 49 puanla 2. sırada yer alıyor. Geçen yıl bir ilki başardılar 2022-23 sezonunda UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarına katılma başarısı gösteren Zalgiris, UEFA kulüp organizasyonlarında grup aşamasında yer alan ilk Litvanya takımı oldu. Dikkat çeken oyuncuları Mathias Oyewusi Kazakistanlı teknik direktör Vladimir Cheburin'in çalıştırdığı yeşil beyazlı takımın kadrosunda en dikkat çeken isim ise Nijeryalı Mathias Oyewusi. 24 yaşındaki santrfor, 14 golle takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.