Hava Durumu

#Facebook

Lodoshaber.Com - Facebook haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Facebook haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Facebook’un sahibi Meta, 10 bin kişiyi işten çıkarıyor Haber

Facebook’un sahibi Meta, 10 bin kişiyi işten çıkarıyor

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi sosyal medya devi Meta’da işten çıkarmalar devam ediyor. En son geçtiğimiz sene kasım ayında 11 bin çalışanını işten çıkartan Meta, 10 bin kişiyi daha işten çıkaracağını açıkladı.    Meta CEO'su Mark Zuckerberg yaptığı açıklamada, kesintilerin zor olacağını ve verimlilik yılının bir parçası olduğunu ifade ederek, henüz işe alım yapılmayan yaklaşık 5 bin açık pozisyonu da kapatacaklarını açıkladı.    Şirketin finansal performansının iyileştirilmesi için söz konusu kesintilerin yapılacağını aktaran Zuckerberg, Meta'yı etkileyen faktörlerden bazılarının ABD'deki yüksek faiz oranları, küresel jeopolitik istikrarsızlık ve artan düzenlemeler olduğunu ifade etti. Zuckerberg, “Bence kendimizi bu yeni ekonomik gerçekliğin daha uzun yıllar devam etmesi ihtimaline hazırlamalıyız” dedi.    İşten çıkarmaların ve yeniden yapılanmanın yılsonuna kadar sürebileceğini ifade eden Zuckerberg, yeniden yapılanma tamamlanana kadar yeni işe alım olmayacağını söyledi.      Meta, geçtiğimiz yıl 23 milyar dolardan fazla kar elde etmişti    Meta’nın Aralık 2022'ye kadar olan üç aylık dönemden kazançları yıllık bazda yüzde 4 düşmüş, 2022’de 23 milyar dolardan fazla kar elde etmişti.      Teknoloji sektöründe 128 binden fazla kişi işten çıkarıldı    Öte yandan Amazon ve Google gibi teknoloji devleri de çok sayıda işten çıkarma açıklarken, teknoloji sektöründeki iş kayıplarını takip eden layoffs.fyi'ye göre, bu yıl şimdiye kadar teknoloji sektöründe 128 binden fazla kişi işten çıkarıldı.

En çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasında zirve değişmedi Haber

En çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasında zirve değişmedi

Teknolojioku.com'da UfukTarhan'ın haberine göre;  İnternetin gelişimiyle birlikte artık bilgiye ulaşmak oldukça kolay. Daha önce onlarca kitap karıştırmamız, birçok ansiklopediye bakmamız gereken bir sorunun cevabını artık arama motorları sayesinde saniyeler içerisinde öğrenebiliyoruz. Ancak internetin sadece bilgi amaçlı kullanıldığını düşünmek çok fazla iyimser bir davranış olur. Peki kullanıcılar geçtiğimiz yıl internet üzerinde en çok hangi siteleri ziyaret etmişler dersiniz? Ünlü analiz platformu “Similarweb” tarafından yapılan araştırmaya göre, geçtiğimiz yılın en çok ziyaret edilen internet sitesi Google oldu. Ünlü arama motorunun listenin ilk sırasında yer alması tabi ki pek şaşırtıcı değil. İkinci sıraya baktığımız zamansa, bir başka Google servisi olan YouTube’u görüyoruz. En çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasında zirve değişmedi Popülaritesi her geçen gün artan sosyal medya platformunu takip eden isimse bir başka sosyal medya platformu olan Facebook oldu. Her ne kadar Facebook’un popülaritesi günden güne azalıyor olsa da ortaya çıkan istatistikler durumun hiç de böyle olmadığını gösteriyor. Dünyanın en çok ziyaret edilen internet siteleri sıralamasının dördüncü sırasına baktığımız zaman, yine bir sosyal medya platformunu yani Twitter’ı görüyoruz. Elon Musk sonrası dönemde sansasyonel haberlerle gündeme gelen Twitter, anlaşılan bu süreçten güçlenerek çıkmış. Listenin beşinci sırasına baktığımız zamansa, yine bir sosyal medya platformunu yani Instagram’ı görüyoruz. Instagram’ın sıralamada ilk beşe girmesi son derece ilginç çünkü kullanıcılar bu sosyal medya platformu için daha çok uygulamayı tercih ediyorlar. Ancak internet sitesi bazında da Instagram’ın kendisini ilk 5’in içerisine atması, Meta’nın bu konuda gayet başarılı bir strateji uyguladığını gösteriyor.

Borcunu inkar edenlere Yargıtay'dan kötü haber! Haber

Borcunu inkar edenlere Yargıtay'dan kötü haber!

Borcunu inkar ederek ödemeye yanaşmayanlara Yargıtay'dan kötü haber geldi. Yüksek Mahkeme, alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmaların belge ve delil niteliğinde olduğuna hükmetti.     Yargıtay 13. Hukuk Dairesi tarafından 2017/1014 Esas ve 2020/4488 Karar sayılı ilam ile alacak davalarında mail, whatsapp, facebook gibi elektronik ortamlarda yapılan yazışmalar belge ve delil niteliğinde olduğuna ilişkin içtihat geliştirildi. Teknolojinin ilerlemesine bağlı olarak mahkemeler nezdindeki ispat vasıtaları da farklılaşarak günümüz koşullarına göre şekilleniyor. Yaptığı tüm görüşmelere rağmen alacağını tahsil edemeyenler mahkemelerin yolunu tutuyor. Alacak ve borç ilişkilerinin ispatında artık mail ve elektronik ortamdaki diğer yazışmalar da Yargıtay tarafından delil olarak kabul ediliyor. Uzmanlar; taraflar arasındaki ilişkinin ve sözleşmenin varlığına delalet eden elektronik ortamlardaki her türlü yazışma ve mesajların bir yargılamada delil olabileceği düşüncesiyle hareket etmelerini tavsiye ediyor. Alacak davalarında her türlü elektronik ortamda yapılan yazışmalar delil niteliğinde değerlendiriliyor.  İŞTE O KARAR   Borcu olmamasına rağmen icra takibine maruz kalan vatandaş, borçlu olmadığının tespiti için mahkemeye başvurdu. Mahkemece, alınan bilirkişi raporu doğrultusunda sonuca gidilerek davanın reddine karar verildi. Karar davacı tarafından temyiz edilince devreye Yargıtay 13. Hukuk Dairesi girdi. Kararda şu ifadelere yer verildi:    "Bilirkişi raporunda; taraflar arasında yazılı bir ücret sözleşmesi bulunmadığı tespiti ile vekalet ücreti hesaplanmıştır. Oysa davalı avukat tarafından davacıya gönderilen mail yazışmasının değerlendirilmediği anlaşılmaktadır. Hukuk Muhakemeleri Kanununda (HMK) 'Uyuşmazlık konusu vakıaları ispata elverişli yazılı veya basılı metin, senet, çizim, plan, kroki, fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ile elektronik ortamdaki veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıları bu kanuna göre belgedir.' yazılıdır. Bu düzenleme ile mail yazışmaları da belge olarak kabul edilmiştir. O halde, mahkemece mail yazışmaları ve davacı tarafından yapılan ödemeler değerlendirilerek davacının borçlu olup olmadığına karar verilmesi gerekirken eksik inceleme ile yazılı şekilde davanın reddine karar verilmesi usul ve yasaya aykırı olup, bozma sebebidir."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.