Hava Durumu

#Fabrika

Lodoshaber.Com - Fabrika haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Fabrika haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

29 Ağustos günü Ankara'da pil hücresi fabrikası açılacak! Haber

29 Ağustos günü Ankara'da pil hücresi fabrikası açılacak!

Pomega Enerji Depolama Teknolojileri A.Ş.'nin Ankara Polatlı Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa ettiği Lityum İyon Pil Hücresi Giga Fabrikası, 29 Ağustos'ta yapılacak açılışla hizmete girecek. Lityum- demir fosfat bazlı prizmatik pil hücresi ile batarya tipi enerji depolama ürün ve sistemlerinin üretileceği Giga fabrikası, Türkiye'nin enerji depolama alanındaki ilk özel sektör sermayeli yatırımı olma özelliği taşıyor. 2021- 2025 yılları arasında toplam 272 milyon dolarlık yatırımın yapılacağı fabrikanın, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Orta ve Yakın Doğu ile Türki Cumhuriyetlerin enerji depolama alanındaki ihtiyaçlarına cevap vererek, bölge ülkelerinin küresel emisyon hedeflerine ulaşmasına önemli katkılar sağlaması bekleniyor. İlk fazı Ağustos 2023'te hizmete başlayan ve tüm fazlarının tamamlanmasının ardından toplam 600 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikanın tüm fazlarının 2024 yılı içerisinde devreye alınması planlanıyor. 'GLOBAL RAKİPLERİMİZE FARK ATMAK İSTİYORUZ' Açılış öncesi fabrikada düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kontrolmatik Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan, Polatlı'da açılacak fabrikanın Türkiye'nin enerji alanında dışa bağımlılığını azaltmaya katkı sağlayacağını belirtti. Fabrikada; enerji tesisleri, endüstriyel tesisler, şarj istasyonları ve ev tipi enerji depolama sistemleri gibi farklı enerji depolama sistemi sağlayıcılarının üretileceğini söyleyen Aslanhan, "Bu bizim Türkiye'deki ilk fabrikamız. Bu yılın şubat ayında Amerika'daki yatırımımıza da başladık. Amerika'da bu alanda hiç fabrika yok. Türkiye bu konuda Amerika'nın bir sıfır önünde. Bunu çok rahat söyleyebiliriz. Amerika'dan yaklaşık 1 milyar dolara yakın teşvik alıyoruz. Kontrolmatik olarak global rakiplerimize fark atmak istiyoruz. Yeni bir devirde önemli bir oyuncu olmak istiyoruz. Polatlı'nın coğrafi konumu ve ikliminin batarya üretimine uygun olması nedeniyle burayı bir üs belirledik. Hedefimiz bu fabrikayı yılda 365 gün çalıştırmak" dedi.

Fabrikalarda ‘güvenli lojistik’ sağlayan robot TEKNOFEST finalinde Haber

Fabrikalarda ‘güvenli lojistik’ sağlayan robot TEKNOFEST finalinde

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürütücülüğünde bu yıl yeniden İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenleniyor. 102 farklı kategoride yarışmaların yapıldığı TEKNOFEST’te “Sanayide Dijital Teknolojiler Yarışması” finalistleri belirlendi. Doğuş Üniversitesi ROBODOU Teknoloji Takımı, ürettiği yük taşıma robotu RB-ANT 5.0 ile adını finalistler arasına yazdırdı.      Gaz, yangın ve engel sensörleri ile lojistikte güvenlik sağlanacak    Fabrikalarda ve depolarda belirli yükleri kendisine atanmış yollarda taşımak üzere öğrenciler tarafından geliştirilen yük taşıma aracı, ağır sanayide karşılaşılan insan kaynaklı hataları en aza indirmek amacıyla tasarlandı. Çizgi takibiyle QR’dan aldığı bilgiye göre ürünleri A noktasından B noktasına tamamen otonom bir şekilde taşıyabilen robot, gaz, yangın ve engel sensörleri gibi güvenlik önlemlerini de barındırıyor.    Danışmanlığını Öğr. Gör. İbrahim Evkay, kaptanlığını Makine Mühendisliği 4’üncü sınıf öğrencisi Emircan Kömürcü’nün üstlendiği ROBODOU Teknoloji Takımı yayınladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:    “Robot, fabrikalarda ve depolarda belirli yükleri kendisine atanmış yollarda taşımak üzere üretildi. Kendi yazılımı sayesinde tamamen otonom hareket edebilen robot, yapay zekâ algoritması ve devresi sayesinde engelleri tespit eder ve etrafından dolaşarak görevlerini tamamlar. Robotun güvenliği için gaz ve sıcaklık sensörleri bulunur ve olası yangın veya zehirli gaz durumlarında yapay zekâ algoritması uyarı sistemleri aracılığıyla etrafındaki çalışanları ve komuta merkezini bilgilendirir. ROBODU Teknoloji Takımı, RB-ANT 5.0'ın başarısıyla gurur duyuyor ve TEKNOFEST’te finale kalmış olmaktan mutluluk duyuyor. Bu tür teknolojik gelişmeler, endüstrinin dijital dönüşümüne katkıda bulunurken, ülkemizin de teknolojik ilerlemesine destek oluyor.”

Harıl harıl çalışıyorlar: Bursa’nın yardım fabrikası! Haber

Harıl harıl çalışıyorlar: Bursa’nın yardım fabrikası!

Bursa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda belirlenen yardım toplama merkezleri, depremin yaşandığı ilk günden itibaren adeta bir fabrika gibi çalışıyor. Yardım fabrikasının gönüllü işçileri, yine gönüllüler tarafından getirilen tüm yardım malzemelerini tek tek sınıflandırıyor, koliliyor ve tırlara yükleyip afet bölgesine gönderiyor.      Yüzyılın felaketinde yaralar, devlet-millet işbirliğiyle tam bir seferberlik halinde sarılıyor. Seferberliğe Büyükşehir, ilçe belediyeleri, kamu kurumları ve gönüllülerle birlikte toplam 2177 personel, 311 araç, 212 iş makinesi, 7 arama kurtarma köpeği ile destek veren Bursa, özellikle yardım toplama konusunda da örnek çalışma sergiliyor. Bugüne kadar gerek yurtiçi gerekse de yurtdışında yaşanan doğal afetlerde tek yürek olan Bursa, yardımseverliğini yüzyılın felaketinde de en iyi şekilde ortaya koydu. Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Sımsıkı sarılacağız, yaralarımızı saracağız’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyası için tarihi belediye binası, Büyükşehir Belediyesi merkez binası, BUSKİ, GUHEM arkasındaki şantiye hizmet binası, Büyükşehir Stadyumu, TÜYAP fuar alanı, Büyükşehir Demirtaş yerleşkesi ve Merinos AKKM yardım toplama merkezleri olarak belirlendi.    Gönüllü ordusu iş başında    Yardım toplama merkezleri, ilk günden itibaren gönüllülerin akınına uğradı. Deprem bölgesindeki bir yaraya merhem olabilmek umuduyla AFAD’ın açıkladığı acil ihtiyaç listesine göre destekte bulunmak isteyen vatandaşlar, toplama merkezlerine koştu. Yardım merkezlerine gelen eşya ve gıdaların sınıflandırılması, kolilere doldurulup yüklenmesi de önemli bir iş gücü gerektirirken, bu sorun da yine gönüllüler tarafından çözüldü. Özellikle yardım toplamada önemli bir üs haline gelen TÜYAP fuar alanı, adeta yardım fabrikasına dönüştü. İşçilerin tamamen gönüllülerden oluştuğu fabrikada, bağışlanan yardımlar ‘tek tek sınıflandırılıp’ ayrılıyor. Türlerine göre özenle kolilere doldurulan yardımlar, daha sonra tırlara yüklenip afet bölgesine yollanıyor. Yoğunluğun fazla olması nedeniyle gönüllülerin mesaisi 24 saat sürerken, yorulan veya işi nedeniyle ayrılmak zorunda kalan gönüllünün yerini hemen bir yenisi alıyor ve çalışma kesintiye uğramadan aralıksız devam ediyor.  ​​​​​​​   Depremin ilk günü başlayan çalışma ile birlikte, bugüne kadar 511 tır afet bölgesine gönderildi.

Soludukları gaz son nefesleri oldu: İki ortağın feci sonu! Haber

Soludukları gaz son nefesleri oldu: İki ortağın feci sonu!

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde boya temizleme malzemesi imalatı yapan bir iş yerinde, işçileri evlerine bıraktıktan sonra çalışmak için geri dönen birisi kimya mühendisi, 2 ortak, soludukları kimyasal gaz sonrasında hayatlarını kaybetti.      Olay, gece saatlerinde Kocaeli’nin Dilovası ilçesi Çerkeşli Mahallesi’nde bulunan boya temizleme malzemesi imalatı yapan bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, iş yeri sahibi Yücel Keleş ve kimya mühendisi Murat Duran, çalıştıkları iş yerine gelen işçiler tarafından hareketsiz bir şekilde bulundu. İş yerinde kimyasal gaz sızıntısı olduğunu fark eden işçiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine adrese sağlık, jandarma ve  itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede adrese ulaşan ekipler, koruyucu elbise giyerek iş yerinin içine girdi. Ekiplerin çalışmaları neticesinde Keleş ve Duran’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından Yücel Keleş ve Murat Duran’ın cansız bedenleri, cenaze aracına konularak otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.       İşçileri evlerine bırakıp çalışmaya devam etmişler    Öte yandan Yücel Keleş ve Murat Duran’ın, dün akşam saat 20.00 sularında birlikte çalıştıkları işçileri, mesai bitiminde evlerine bıraktıkları, ardından iş yerine gelerek çalışmaya devam ettikleri öğrenildi. Bir süre sonra Keleş ve Duran’a ulaşamayan yakınları, durumlarından endişelenerek işçileri arayıp, iş yerini kontrol etmelerini rica ettikleri belirtildi. Bunun üzerine adrese gelen işçilerin, ikiliyi hareketsiz bir şekilde yatarken bulduğu bilgisine ulaşıldı.        Bir gün önce ürünlerin tanıtımını yapmış    Öte yandan, iş yeri sahibi Yücel Keleş’in, bir gün önce bir sosyal medya sayfasında ‘Türkiye’nin her yerine boya sökücü, tüm kumlarda ve ölçülerde delikli-deliksiz zımpara, mumlu bez, temizlik ve selülozik tiner sevkiyatımız vardır’ diye paylaşım yaptığı ortaya çıktı. Murat Duran’dan ise geriye, yıllar öncesinde gerçekleşen düğünü öncesi eşiyle birlikte çekildiği fotoğraflar kaldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.