Hava Durumu

#Esnaf

Lodoshaber.Com - Esnaf haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Esnaf haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Eşinin ilişki yaşadığı esnafı çocuğunun gözü önünde öldürdü  Haber

Eşinin ilişki yaşadığı esnafı çocuğunun gözü önünde öldürdü 

Olay, saat 10.30 sıralarında Merkezefendi ilçesi Yeni Mahalle Hüdai Oral Caddesinde faaliyet gösteren bir börekçide meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 20 AAZ 544 plakalı araçla iş yerine gelen Halil İbrahim O. isimli şüpheli, araçtan inerek iş yerinin önünde küçük kızıyla birlikte oturmakta olan iş yeri sahibi Doğan Göktaş’a (43) 7 el ateş etti. Tanınmamak için başına şapka takan saldırgan, daha sonra geldiği araçla olay yerinden kaçtı.  Başına 1 ve göğsüne ise 3 adet kurşun isabet eden Doğan Göktaş, 112 Acil Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edildi. Ağır yaralı olarak Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Doğan Göktaş,  yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı hayatını kaybetti.      Doğan Göktaş’ı çocuğunun gözü önünde defalarca ateş ederek öldüren saldırganın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlatıldı. Aracın gidiş yönleri tespit edilen saldırgan Halil İbrahim O., Pamukkale ilçesi Anafartalar Mahallesi 2712 Sokakta aracıyla birlikte yakalandı. Sağlık kontrolünden geçirilen saldırgan, sorgulanmak üzere karakola götürüldü. Halil İbrahim O., cinayeti niçin işlediği yönündeki soruları ise cevapsız bıraktı.      Vurma ve kaçış anı kamerada    Doğan Göktaş’ı vurma ve ardından kaçış anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan saldırganın eşinin bir süre önce evi terk ederek saldırıda hayatını kaybeden Doğan Göktaş ilk birlikte yaşamaya başladığı, Halil İbrahim O.’nun da cinayeti bu yüzden işlediğini iddia edildi.      Hayatını kaybeden Doğan Göktaş’tan geriye ise birkaç gün önce sosyal medya hesabından paylaştığı kızının 27 Nisan’da yapılacak düğün törenine ait davetiye kaldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Enkaz altında ticari umut: Ürünlerini molozların arasında ürünlerini arıyorlar Haber

Enkaz altında ticari umut: Ürünlerini molozların arasında ürünlerini arıyorlar

Kahramanmaraş'ta kuyumcular sitesi olarak bilinen 30 yıllık iş merkezi, depremde yıkıldı. Enkaz altında kalan gece bekçisi ve bir kuyumcu da hayatını kaybetti. Yıkılan iş merkezinin enkazını kaldırma sırasında bazı esnaflar, molozların arasından ürünlerini kurtarmaya çalıştı. Ticari faaliyetlerini sürdüren esnafların bir çoğu da, hasar almayan yapılarda yer alan iş yerlerinde çalışmaya devam ediyor. Kuyumcular sitesi yöneticisi Metin Ağyar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, depremde binanın 10 saniyede yıkıldığını kaydederek, enkazda kalan gece bekçisi ve bir kuyumcunun hayatını kaybettiğini söyledi. "Bildiğimiz kadarıyla 10 saniyede yıkılmış" Yıkılan iş merkezinin yaklaşık 30 senelik olduğunu belirten Ağyar, "Bu bina 30 senelikti ama kendinden önce yapılan döngel sitesi 50 yıllık bina yıkılmadı burası yıkıldı. Enkazda yol seviyesindeki mağazacı arkadaşlar giyimci olduklarından dolayı depoları vardı. Eşyaları var onları çıkartmaya çalışıyorlar. Depoda olunca paketli mallarını alabiliyorlar. Mecburen ne kurtarırsa o kar. Aşırı derecede demiri var ama beton kalitesi yok olduğundan dolayı bildiğimiz kadarıyla 10 saniyede yıkılmış" dedi. "Ne kurtarırsak kâr şu anda" İş merkezinde giyim üzerine dükkanının olduğunu ifade eden İhsan Aktaş, "Depremde yıkılan yerden mallarımızı ürünlerimizi alıyoruz. Çıkan ürünlerimiz ıslanmış yağmur altında kalmış almaya çalışıyoruz. Ürünlerimizi alıp dükkanların önüne tezgah açmayı düşünüyoruz. Ne kurtarırsak kâr şu anda" şeklinde konuştu. "Buraya gelenler hep gönüllü insanlar" Tarihi kapalı çarşıda esnaflık yapan Durmuş Kara ise "Şu anda eski işler yok. Onca insanımızı kaybettik. Onca insanımız şehir dışına gitti. Buraya gelenler hep gönüllü insanlar. Askeri, polisi, hemşiresi, doktoru onların şuanda ufak tefek faydası oluyor. Biz de bu çarşıyı depremden bir ay sonra açtık. Çünkü bir çok iş yeri çöktü. Bizde en azından geliyoruz bekliyoruz. Sonuçta buralar kira yani kolay değil o kadar parayı kazanmak. Elimizden geldiğince de çarşımızı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. En azından burada bekliyoruz ki bir yandan vakit geçiriyoruz. Bir yandan da ne satarsak o kar diyoruz" şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu'na Bursa Kapalı Çarşıda büyük tepki Haber

Ekrem İmamoğlu'na Bursa Kapalı Çarşıda büyük tepki

Bursa'ya bir dizi ziyaret için gelen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun programının Kapalı Çarşı ve Ulucami etabında gerginlik yaşandı. İmamoğlu, Tarihi Bursa Kapalı Çarşı girişinde "Başkan Erdoğan sloganlarıyla karşıandı. İmamoğlu'nun ziyareti öncesi kepenk kapatan çarşı esnafı toplanıp İmamoğlu ve beraberindekilerin çarşıdan geçişlerine izin vermedi. Geri dönmek zorunda kalan İmamoğlu çarşı ziyaretini yarım bıraktı. Ulucami'de cuma namazı kılan İmamoğlu'na cami cemaati, "Sen boğaza git" diye tepki gösterdi.          Cuma namazında başladı   Bursa'nın CHP'li Gemlik, Nilüfer, Mudanya ilçelerine ziyarette bulunmak için sabah erken saatlerde kente gelen Ekrem İmamoğlu, Cuma namazını Ulucami'de kılmak için Bursa şehir merkezine de uğradı. Ezan okunduğu sırada Ulucami'ye gelen İmamoğlu'nu cami girişinde partili grubu karşıladı. Cuma namazı sonrası cami cematiyle de görüşen İmamoğlu'na cemaat içiresinden tepki gösteren yaşlı bir kişinin "Boğaza git sen boğaza, burada işin yok senin, PKK'nın yanına git sen" şeklindeki sözleri İmamoğlu'nda adeta soğuk duş etkisi yaptı. Dışarıya çıkarılan yaşlı adam cami çıkışında da tepki göstermeye devam edince, kalabalık tarafından yuhalandı. Bu sırada camiyi boşaltan cemaat ile İmamoğlu'nun çıkışını bekleyen partililer arasında zaman zaman gerginlik ve sözlü sataşmalar yaşandı.       'Başkan Erdoğan' sloganları...   Cuma namazı sonrası büyük bir kalabalıkla kapalı çarşıya giden Ekrem İmamoğlu, havlucular ve bıçakçılar çarşı esnafını gezmek istedi. Ancak havlucular çarşısı girişinde toplanan kalabalık CHP'li Başkan İmamoğlu ve beraberindekileri Başkan Erdoğan sloganlarıyla karşıladı. Camideki tepkinin şokunu yaşayan İmamoğlu, bir şok da çarşıda yaşayınca esnaf ziyaretini yarıda kesmek zorunda kaldı. Kapalı Çarşı'dan geçirmediler İmamoğlu'nun ziyareti öncesi kepenk kapatan çarşı esnafı, havlucular çarşısı ile bıçakçılar çarşısının bağlantı noktasında geçişe izin vermedi. İki grup arasında yaşanan gerginliğe polis ekipleri araya set çekerek önlem aldı.

ABD askerine 12 yıl sonra izin çıktı, o mahalle hareketlendi! Haber

ABD askerine 12 yıl sonra izin çıktı, o mahalle hareketlendi!

Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı İncirlik Mahallesi’nde, bulunan İncirlik Hava Üssü’nde 2003 yılında ABD, güvenlik gerekçesiyle askerlerinin üs dışına çıkmasını kısıtlamıştı. 2011 yılında ABD askerlerinin üs dışarısına çıkması tamamen yasaklandı. İncirlik’te bulunan hediyelik eşya, halı, spor aletleri, kuyumcu, restoran ve cezerye gibi iş yerleri bulunan esnaf dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı.    Aradan geçen 12 yılın ardından, ABD askerlerinin tekrardan üs dışarısına çıkmasına izin verildi. 21 Ocak Cumartesi günü, askerler 12 yılın ardından üs dışarısına çıktı. Bölgedeki esnaf bu durumdan memnun kalırken kapatılan birçok iş yeri de tekrardan açılmaya başladı.  Büyük uğraş verdik   İncirlik Esnafları Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şuayip Recebibeyi, İncirlik esnafının eski günlerine dönmesi için büyük uğraşlar verdiklerini belirterek, "Askerler 2011 yılından beri dışarı çıkmıyor. Şu an çıkmaya başladılar. ABD Adana Konsolosu Amanda Pilz ile görüşmelerimiz oldu. Kendisi bizi makamımızda ziyaret etti. Kendileri de ellerinden ne gelirse yapacaklarını söyledi ve görüşmelerimiz olumlu geçti. Bununla beraber Amerikalılar dışarı çıkmaya başladı" dedi.    Esnafın çok mutlu olduğu söyleyen Recebibeyi, "Ülkeye döviz girecek. Yine eskisi gibi olmasını istiyoruz, herkesin mutlu olacağı şekilde. Kapanan dükkanlarımızın yüzde 30’undan fazlası açıldı. Açılmaya da devam edecek. Esnafımız geri dönüyor, yeni esnaflarımız da var. Onlar girişimde bulunuyorlar yer açmak için" diye konuştu.  Bizi çok mutlu etti   38 yıldır İncirlik Mahallesi’nde halıcılık yapan Nuri Kaya, "Bu hafta ilk çıkışlarından yoğunluk oldu. Çıkmaları bizi çok mutlu etti, inşallah bundan sonra böyle devam edecek. 1985’den beri İncirlik'te halıcılık yapıyorum. 2002’den sonra İncirlik canlılığını yitirdi, birçok esnaf kapatmak zorunda kaldı. Şimdi bin 200 Amerikalı personel var. Gelecek yıl aileleri de geldiğinde daha da canlılık artacak. Şimdi insanlar yavaş yavaş boş yerleri tutmaya başladı. Bir iki ay kadar hepsi açılır. Etrafta çıkan Amerikalılar'a iyi davranılsın. Esnaf olarak mutluyuz, para kazanıyoruz, iş yapıyoruz" dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.