Hava Durumu

#Ermenistan

Lodoshaber.Com - Ermenistan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ermenistan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Azerbaycan, Ermenistan'ın mayınlarını temizliyor Haber

Azerbaycan, Ermenistan'ın mayınlarını temizliyor

Karabağ ve çevresini 30 yıl boyunca işgal altında tutan Ermenistan, bölgeye mayınlar döşedi. İkinci Karabağ Savaşı'yla topraklarına kavuşan Azerbaycan, döşenen mayınları temizlemeye devam ediyor. Mayınları imha ettiler Azerbaycan Mayın Temizleme Ajansı (ANAMA), işgalden kurtarılan Ağdam ilinde Ermeni güçlerinin mayınlarını etkisiz hale getirirken görüntülendi. Arazileri mayınlamak, 1949 Cenevre Sözleşmeleri de dahil uluslararası insancıl hukukun temel norm ve ilkelerini ağır şekilde ihlal anlamı taşıyor. Yüz binlerce mayın döşediler Ermenistan, işgal ettiği bölgeleri elinde tutmak için tüm uluslararası sözleşmeleri ihlal ederek bölgelere yüz binlerce mayın döşedi. Aliyev: 30 yıl ve 25 milyar dolar gerekiyor Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir konuşmasında, bölgedeki mayınların temizlenmesi için yaklaşık 30 yıl ve 25 milyar dolar gerektiğini açıklamıştı. Mayın temizleme faaliyetlerini ANAMA ile Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerine bağlı istihkam birlikleri yürütüyor. Türkiye'den çalışmalara destek Olağanüstü Haller Bakanlığı, Sınır Hizmetleri Komutanlığı ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Özel Mayın Arama Temizleme (ÖMAT) timleri de bu faaliyetlere katkı sunuyor. Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığına bağlı Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT) tarafından üretilen ve Azerbaycan'a teslim edilen 20 Mayın Temizleme Aracı (MEMATT) da sahada kullanılıyor.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Türkiye'yle ilgili açıklamaları Haber

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'ın Türkiye'yle ilgili açıklamaları

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlediği basın toplantısında güncel gelişmeleri değerlendiren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan'la barış anlaşması görüşmelerinin ve Türkiye ile normalleşme sürecinin devam ettiğini ifade ederek Azerbaycan'la imzalanacak anlaşmaya Karabağ ve bölgedeki halkın güvenliğinin de dahil edilmesini savunduklarını ancak bu konuda net bir karar alınmadığını kaydetti. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki görüşmelerin başarıya ulaşmasına ihtiyaç duyduklarını aktaran Paşinyan, iki ülke arasındaki konuların değişmediğini ifade etti. Dünyada Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanımayan tek bir ülke olmadığına işaret eden Paşinyan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu'nda da Karabağ'ın Azerbaycan'ın hakimiyeti altında olduğunun kabul edildiğini anımsattı. "Ermenistan uzun bir süre çatışma düzeni içinde yaşayamaz" Uluslararası toplumun Karabağ için doğrudan çözüm istediğine dikkati çeken Paşinyan, dünyada yalnız yaşamadıklarını, uluslararası toplumun çıkarlarına göre hareket etmeleri gerektiğini dile getirdi. Paşinyan, "Biz bir devletiz ve kanunla, devlet düzeniyle zaten bir aradayız. Ermenistan uzun bir süre çatışma düzeni içinde yaşayamaz. Ekmek, elektrik, yol değil, devletin yok olduğu bir duruma düşebiliriz. Biz Avrupa ve Rusya'nın komşusu değiliz. Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye ve İran'ın komşusuyuz. Sorunların çözümünde öncelikle bu konuyu göz önüne almak zorundayız" ifadelerini kullandı. ABD'nin barış görüşmelerine dair girişimlerine ilişkin Paşinyan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile birçok kez telefonda görüştüğünü ve barış anlaşması için harcadıkları çabayı takdirle karşıladığını söyledi. Rusya'nın süreçteki aktifliğinin Ukrayna konusunun gündemde olması nedeniyle bir miktar azaldığını kaydeden Paşinyan, Avrupa Birliği (AB) ile de durumun aynı olduğunu, meselenin Rusya'nın veya Batı'nın süreçten çıkarılması olmadığını ve sonuç elde etmek istediklerini vurguladı.

Moskova'daki kritik görüşmesi sonrası Rusya'dan açıklama! Haber

Moskova'daki kritik görüşmesi sonrası Rusya'dan açıklama!

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında Rusya’nın başkenti Moskova’daki Dışişleri Bakanlığı binasında yapılan görüşme sona erdi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan liderlerinin bir sonraki toplantısının bu yıl yapılması planlandığını belirterek, “Umarız müzakere süreci devam eder. Hem Azerbaycan'ın hem de Ermenistan'ın sadece Rusya'yı değil, diğer ülkeleri de arabulucu olarak kullanmakla ilgilendiğini anlıyoruz. Bakü ve Erivan arasında bir anlaşmaya varılması yönünde atılan adımları ve bizim gibi bu yönde çalışanların isteklerini memnuniyetle karşılıyoruz. Ama bu Azerbaycan ve Ermeni halklarının çıkarlarını esas almalıdır” dedi. “RUSYA, AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN'A PARLAMENTERLER ARACILIĞIYLA ÜÇLÜ BİR DİYALOG BAŞLATMA TEKLİFİNDE BULUNDU” Bugünkü müzakerelerin diğer alanlarda da müzakere sürecine olumlu bir ivme kazandırmasını umduğunu belirten Lavrov, “Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan'a parlamenterler aracılığıyla üçlü bir diyalog başlatma teklifinde bulundu. Şu aşamada en yakın sonuç, üç başbakan yardımcısının başkanlığındaki üçlü çalışma grubunda varılan ve bölgede ulaşım iletişiminin kesilmesine ilişkin belirli konularda anlaşmaya varılan anlaşmadır. Bu bağlamda, ulaştırma sektöründe sadece bölgesel değil, daha geniş nitelikte gelecek vaat eden projelerin hayata geçirilmesi için perspektifler açılacaktır” ifadelerini kullandı.

Milliler, Ermenistan karşısında güzel başladı Haber

Milliler, Ermenistan karşısında güzel başladı

2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında A Milli Futbol Takımı deplasmanda Ermenistan’ı 2-0 mağlup etti.         Maçtan dakikalar (İkinci yarı)    52. dakikada Mert’in degajında orta sahanın sağında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu ceza sahasının içine kadar topu sürerek yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kaleci Beglaryan'da kaldı.    57. dakikada ceza yayı üzerinde topla buluşan Kerem’in pasında Hakan’ın şutu üstten auta attı.    64. dakika Enes’in ara pasında ceza saha yayı içinde topla buluşan Kerem'in yerden sert şutunda top köşeden ağlara gitti. 1-2       Stat: Vazgen    Hakemler: Sanchez Martinez xx, Raul Cabanero xx, Inigo Prieto xx    Ermenistan: Arsen Beglaryan xx, Kamo Hovhannisyan xx, Taron Voskanyan (Mkrtchyan dk. 28 x, Bairamyan dk. 54 x), Varazdat Haroyan xx, Arutiunian xx, Nayair Tiknizyan xx, Uguchukwu Iwu xx, Eduard Spertsyan xx, Lucas Zelarayan xx (Adamyan dk. 75 x), Noberto Briasco xx, (Bichakhchyan dk. 76 x), Tigran Barseghyan xx    Yedekler: Zhirayr Margaryan, Erjanik Ghubasaryan, Khoren Bairamyan, Karen Muradyan, David Davidian, Edgar Babayan    Teknik Direktör: Joaquin Caparros    Türkiye: Türkiye: Mert Günok xx, Ozan Kabak x, Merih Demiral xx (Salih Özcan dk. 45 xx), Çağlar Söyüncü xx, Onur Bulut xx, Orkun Kökçü xx (İsmail Yüksek dk. 74 x), Hakan Çalhanoğlu xx, Ferdi Kadıoğlu xx (Eren Elmalı dk. 74 x), Cengiz Ünder xx, Cenk Tosun xx (Kerem Aktürkoğlu dk. 45 xx), Enes Ünal xx (Umut Nayir dk. 85 ?)    Yedekler: Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, İrfan Can Kahveci, Samet Akaydın, Arda Güler, Cenk Özkaçar    Teknik Direktör: Stefan Kuntz    Goller: Hovhannisyan (dk. 10) (Ermanistan), Orkun Kökçü (dk. 35), Kerem Aktürkoğlu (dk. 64) (Türkiye))    Sarı kartlar: Onur Bulut, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, İsmail Yüsek (Türkiye), Bairamyan, Mkrtchyan, Spertsyan, Barseghyan, Haroyan (Ermenistan)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.