Hava Durumu

#Emeklilik

Lodoshaber.Com - Emeklilik haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emeklilik haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Bakan Şimşek: Refah seviyesini yükselttik! Haber

Bakan Şimşek: Refah seviyesini yükselttik!

Bakan Şimşek, memur ve emekli aylıklarına yapılan artışlar ve Hazine bütçesine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek'in Twitter üzerinden yaptığı paylaşım şu şekilde: '179 BİN KONUTUN İNŞASINA BAŞLANDI' "Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarıyoruz. Bu yıl deprem kaynaklı harcamaların 761.7 milyar TL'ye (milli gelire oran olarak yüzde 3,1) ulaşmasını bekliyoruz. Bu çerçevede deprem bölgesinde 179 bin konutun inşasına başlandı. Yaklaşık bir yılda 319 bin konutu depremzedelere teslim etmeyi planlıyoruz. Mecliste görüşülmekte olan Milli Dayanışma Paketi, depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmayı hedeflemektedir. Söz konusu düzenlemeler ayrıca dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir. 'REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTTİK' 2023 yılında 15,9 milyon emeklimizi ve 4,9 milyon kamu çalışanımızı etkileyen önemli iyileştirmeler yaptık. Aylık ve ücretlerinde enflasyonun oldukça üzerinde artışlar yaparak refah seviyelerini yükselttik. 2022 yıl sonuna göre en düşük memur maaşını yüzde 1,8, en düşük emekli aylığını ise 4,3 oranında artırdık. Önümüzdeki dönemde bütçe açığını kontrol altına alarak mali disiplini yeniden tesis etmek suretiyle kamu maliyesi göstergelerinde kalıcı bozulmalara geçit vermeyeceğiz. Bunun için gerekli tedbirleri alıyoruz. Para politikası ile maliye politikası arasındaki uyumu pekiştirerek Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadelesine destek vereceğiz. Cari açığı azaltacak adımları atarak ülkemizin risk primini de düşüreceğiz."

Fransa'da 'emeklilik' isyanı büyüyor! Gözler bugünkü kritik kararda! Haber

Fransa'da 'emeklilik' isyanı büyüyor! Gözler bugünkü kritik kararda!

Fransa'da tarışmalı emeklilik reformuna karşı aylardır düzenlenen protestolar ülkede büyük bir kaosa neden oldu. Ancak, Anayasa Konseyi, hükümetin tartışmalı emeklilik reformunun geleceğini belirleyecek kararı bugün verecek. Bu kapsamda sokaklarda gösterilerin şiddeti artarken Paris'teki güvenlik tedbirleri artırıldı. Ülkede 3 aydır gündemin en önemli konusu haline gelen reformun anayasaya uygun olup olmadığını belirleyecek Anayasa Konseyi kararı, yerel saatle 18.00'de açıklanacak. Eski Fransa Başbakanı Laurent Fabius'un başkanlığını yaptığı toplam 9 üyeden oluşan Konsey, reformun anayasaya "tamamen aykırı", "kısmen aykırı" veya "uygun" olduğuna karar verecek. Anayasaya uygun görülürse Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, reformu yürürlüğe koyabilecek. Konsey, emeklilik reformunu anayasaya "tamamen aykırı" olarak değerlendirdiği takdirde reform yürürlüğe giremeyecek. Anayasa Konseyi, reformu anayasaya "kısmen aykırı" bulursa Macron reformu anayasaya uygun olmayan maddelerden arındırılmış şekliyle yürürlüğe koyabilecek. Reforma karşı çıkan göstericiler dün Konsey binasının önüne çöp dökerken İçişleri Bakanlığının talimatıyla Konsey binasının etrafında yarın sabaha kadar gösteri düzenlenmesi yasaklandı. Polisin Konsey binasının önüne bu sabah bariyer kurmasıyla yerel basında böyle bir durumun "tarihi" olduğu değerlendirmesine yer verildi. Ülke genelinde reforma karşı 100'ün üstünde gösteri düzenlenecek. Emeklilik reformuna karşı, dün ülkede 12. kez kitlesel gösteriler düzenlenmişti. Başkent Paris'te düzenlenen gösteride 80 kişi gözaltına alınmış, 76 güvenlik gücü yaralanmıştı. BUGÜNE NASIL GELİNDİ? Fransa'da hükümetin emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta başlayan kitlesel gösteriler devam ediyor. Gösterilere sert müdahale eden polis ile göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olayları yaşanıyor. ÜLKE GENELİNDE BİNDEN FAZLA GÖZALTI Ülke genelinde 16 Mart'tan bu yana düzenlenen protestolarda binden fazla kişi gözaltına alınmıştı. Muhalefet ve hükümet, reformun anayasaya uygun olup olmadığının belirlenmesi için Anayasa Konseyine başvurmuştu.

Fransa'da emeklilik reformuna karşı protestolar dinmiyor Haber

Fransa'da emeklilik reformuna karşı protestolar dinmiyor

Fransa'da parlamentoda oylamaya sunulmadan geçirilen tartışmalı emeklilik reformuna karşı protestolar devam ediyor. Fransa'da bir kez daha sokaklara inen öfkeli kalabalık emeklilik yaşını kademeli olarak 64'e yükselten reformun geri çekilmesini talep etti. Göstericiler, bugün 12'ncisi düzenlenen kitlesel protestoda "Macron istifa", "Başbakan istifa", "Hakkımızı kazanan kadar devam edeceğiz", "Kahrolsun siyasi faşistlik" ve "Anayasa Konseyi'ne çağrıda bulunuyoruz, çoğunluğun yanında durun" gibi sloganlar attı. Başkent Paris'teki Bastille Meydanı'nda ise göstericiler ve polis arasında zaman zaman gerilim yükseldi. Polis, öfkeli kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.      Katılım 1 milyonu aştı    Fransa İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ülke genelindeki protestolara en az 380 bin kişinin katıldığı kaydedildi. Genel Emek Konfederasyonu (CGT) ise protestolara katılım oranının 1 milyondan fazla olduğunu duyurdu.      Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti    Emeklilik reformunun, Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrası kullanılarak kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti. Verilen ilk gensoru önergesi 278 milletvekilinin lehte oy vermesine rağmen 287 olan oy çoğunluğunun 9 oyla sağlanamaması nedeniyle reddedilmişti. İkinci gensoru önergesi ise 94 lehte oy alarak başarısız olmuştu. İki gensoru önergesinin de Ulusal Meclis’te başarısız olmasının ardından emeklilik reformu yasalaşmıştı.    Ülke genelinde protestolara yol açan reforma göre, Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. 2027'den itibaren emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek.

Fransa’da emeklilik reformuna karşı sokaklar yine karıştı Haber

Fransa’da emeklilik reformuna karşı sokaklar yine karıştı

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin’e düzenlediği resmi ziyaret sırasında Fransa`da sokaklar yeniden karıştı. Parlamentoda oylamaya sunulmadan geçirilen tartışmalı emeklilik reformunu karşı binlerce kişi ülke genelinde sokağa indi. Göstericiler, Macron’u istifasını talep ederken, bir gösterici elinde "Macron istifa edin. Çin'e kadar bizi duyacaksınız" yazılı bir pankart taşıdı.    Göstericiler, başkent Paris’te Cumhurbaşkanı Macron’un favori restoranlarından La Rotonde’ye saldırdı. Polis, restoranın çevresinde barikat kurarken, göstericiler, polise şişe ve benzeri nesneler fırlattı. Polis ise göstericilere göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi. Protestocular, ayrıca Paris'teki Credit Agricole banka şubesine baskın düzenledi.    Protestolar büyük ölçüde barışçıl geçerken, genellikle kenar mahallelerde şiddet olayları yaşandı. Protestoların 11’inci gününde katılım diğer günlere kıyasla daha az oldu.    Macron, seçim zaferini La Rotonde’de kutlamıştı    Ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso da dahil olmak üzere ünlü isimlerin uğrak yeri olan tarihi La Rotonde'de Macron ve ekibi, 2017’de seçim zaferini kutlamıştı.    Anayasa Konseyi, tartışmalı yasayı 14 Nisan’da görüşecek    Reformların bir kısmını veya tamamını iptal etme yetkisine sahip olan Anayasa Konseyi, parlamentoda geçen tartışmalı emeklilik reformunu 14 Nisan'da karara bağlayacak. Uzmanlar, Anayasa Konseyi’nin emeklilik reformuna dair yasayı iptal ihtimalinin düşük olduğu görüşünde.    Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti    Emeklilik reformu, Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrası kullanılarak kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti. Verilen ilk gensoru önergesi 278 milletvekilinin lehte oy vermesine rağmen 287 olan oy çoğunluğunun 9 oyla sağlanamaması nedeniyle reddedilmişti. İkinci gensoru önergesi ise 94 lehte oy alarak başarısız olmuştu. İki gensoru önergesinin de Ulusal Meclis’te başarısız olmasının ardından emeklilik reformu yasalaşmıştı.    Ülke genelinde protestolara yol açan reforma göre, Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. 2027'den itibaren emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek.

Fransa’da protestolar şiddetlendi: Belediye binasını ateşe verdiler! Haber

Fransa’da protestolar şiddetlendi: Belediye binasını ateşe verdiler!

Fransa'da emeklilik yaşının yükseltilmesi planlarına ilişkin protestolar devam ederken Bordeaux belediye binası ateşe verildi. Fransız İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre dün, 119 bini Paris’te olmak üzere, ülke genelinde bir milyondan fazla kişi sokaklara döküldü. Polis, başkentteki protestoculara biber gazı ile müdahale etti ve ülke genelinde 80 kişi gözaltına alındı. Fransa’da emeklilik yaşının iki yıl artırılarak 64'e yükseltilmesini öngören yasa tasarısına karşı çıkan yaklaşık bir milyon kişi dün ülke geneline gösteri yaptı. Macron'un emeklilik reformuna karşı 1 milyonu aşkın Fransız sokağa çıktı Sendikalar, İngiltere Kralı Charles III'ün ülkeye yapacağı devlet ziyaretine denk gelecek şekilde önümüzdeki Salı günü yeni protestolar düzenlenmesi çağrısında bulundu. Bununla birlikte, dün Bordeaux Belediye Binası’nın ön kapısında yangın çıktı. İtfaiyeciler tarafından kısa sürede söndürülen yangından kimin sorumlu olduğu netlik kazanmadı. POLİS VE GÖSTERİCİLER ARASINDA ÇATIŞMA Reuters haber ajansına göre, Paris'te genellikle barışçıl olan gösterilerde, vitrinleri kıran, sokak mobilyalarını yıkan ve bir McDonald's restoranına saldıran maskeli isyancılarla polis arasında zaman zaman çatışmalar yaşandı. Bilincini kaybeden bir polis memuru diğer memurlar tarafından güvenli bir yere sürüklendi. 80 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI AP haber ajansının bildirdiğine göre ise polis biber gazı kullandı ve 33 kişi başkentte olmak üzere dün 80 kişi gözaltına alındı. Reuters'a konuşan bir gösterici, "Bu reforma ve demokrasinin artık hiçbir şey ifade etmemesine karşı çıkıyorum. Temsil edilmiyoruz ve bu yüzden bıktık." dedi. AFP haber ajansına konuşan bir başka gösterici de "Protesto ederek sesimizi duyurabileceğiz. Çünkü diğer tüm yollar bu reformu geri çekmemize izin vermedi.” diye konuştu. Diğer taraftan, Fransa genelindeki protestolar aynı zamanda tren seferlerini aksattı ve Paris Charles de Gaulle Havaalanı'ndaki işçilerin iş bırakmasına neden oldu.

Macron: Bu reformu onaylamak zorundaydım Haber

Macron: Bu reformu onaylamak zorundaydım

Fransa'da tartışmalı emeklilik reformunun Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan kabul edilmesinin ardından sessizliğini bozdu. Fransız basınına konuşan Macron, kitlesel protestolara neden olan tartışmalı emeklilik reformunu savundu. Macron, “Bu reformu yapmaktan zevk aldığımı mı sanıyorsun? Hayır. Daha önce pek çokları gibi tozları halının altına süpürebilirdim. Ne kadar beklersek durum o kadar kötüleşecek” ifadelerini kullanarak, sistemin artık dengeli olmadığını ve emekli sayısının 2030'larda 20 milyona ulaşacağını belirtti.    Emeklilik reformunun yıl sonuna kadar uygulanması gerektiğini vurgulayan Macron, çalışanların işletmeler kar ederken hükümetten daha fazla çaba göstermesini istediğini hissettiğini söyledi. Macron, "Süper karlar elde eden ve bu parayı kendi hisselerini geri almak için kullanan büyük şirketlerimiz var. Hükümetten istisnai bir katkı için çalışmasını isteyeceğim, süper karlar olduğunda, kendi hisselerini geri almaya hazır şirketlerin çalışanları bundan yararlanabilsin. Adil bir paylaşım olsun” dedi.    Macron, çocuk bakımı, ulaşım ve barınma konularında daha iyi destek sağlayarak insanları işgücü piyasasına teşvik etmek istediğini söyledi. Sendikalara saygı duyduğunu ve insanların meşru bir protesto hakkına sahip olduğunu aktaran Macron, hükümetin onların görüşlerini dikkate alması gerektiğini söyledi. Ancak milletvekillerine ve belediye başkanlarına yönelik şiddeti ve tehditleri kınayan Macron, Fransa’daki son durumu ABD Kongre Binası’na yapılan baskın, Brezilya ve Hollanda’daki protestolar ve Fransa’daki geçmiş protestolarla karşılaştırarak, “Asi olan grupları kabul edemeyiz” dedi.    Macron ayrıca, sendikaları emeklilik sistemindeki değişiklikler konusunda müzakere veya uzlaşma sağlamamakla suçladı.      Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti    Emeklilik reformu, Ulusal Meclis'te oylamaya sunulmadan Anayasa’nın 49. maddesinin 3. fıkrası kullanılarak kabul edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetine karşı iki gensoru önergesi verilmişti. Verilen ilk gensoru önergesi 278 milletvekilinin lehte oy vermesine rağmen 287 olan oy çoğunluğunun 9 oyla sağlanamaması nedeniyle reddedilmişti. İkinci gensoru önergesi ise 94 lehte oy alarak başarısız olmuştu. İki gensoru önergesinin de Ulusal Meclis’te başarısız olmasının ardından emeklilik reformu yasalaşmıştı. Reformun yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekiyor.    Ülke genelinde protestolara yol açan reforma göre, Fransa'da 1 Eylül'den itibaren emeklilik yaşı her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. 2027'den itibaren emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.