Hava Durumu

#Emekliler

Lodoshaber.Com - Emekliler haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Emekliler haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Memur ve emekli maaşını arttıran teklif TBMM'de! Haber

Memur ve emekli maaşını arttıran teklif TBMM'de!

Milyonların gözü TBMM'de çıkacak kanun teklifinde. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak artış komisyonda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu'na geldi. Görüşmelere başlandı TBMM Genel Kurulu'nda, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını ve bazı vergilerde artış öngören kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Genel Kurulda, gündem dışı konuşmalar ve grup başkanvekillerinin değerlendirmelerinin ardından siyasi partilerin gündeme ilişkin grup önerilerine geçildi. Memur ve emekli maaşlarına ilşikin teklif ön sırada yer aldı Kabul edilen öneriyle en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya çıkarılmasını, emekli aylıklarına yüzde 25 oranında zam yapılmasını ve bazı vergilerde artış öngören "6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" gündemin ön sırasına alındı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen en düşük memur maaşını 22 bin 17 TL’ye çıkaran, emekli aylıklarında yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Komisyon’da kabul edildi. Buna göre; Emekli maaşlarına temmuz ayından itibaren yüzde 25 zam yapılacak. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam verilecek. Yüzde 25 zamdan 2023 yılından önce ve 2023 Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler yararlanabilecek. En düşük emekli maaşı şu an ne kadar? TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarına göre SSK, Bağ-Kur emeklileri yılın ikinci yarısında maaşlarını yüzde 19.77 oranında zamlı alacaklardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan emekli maaşlarında da ek olarak iyileştirme yapılacağını açıkladı. Emeklilere uygulanacak refah payı Meclis’te görüşülen torba yasaya dahil edildi. Buna göre SSK ve Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri yüzde 25 zam alacak. Ancak en düşük emekli aylığında artış yapılmayacak. Zam kök maaşlara uygulanacak Temmuz ayındaki yüzde 25’lik zam kök maaşlara uygulanacak. Geçtiğimiz Mart ayında yapılan en düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselten düzenleme sonrasında aradaki fark Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanıyor. 2023’ün ocak ayında 5 bin 517 lira emekli aylığı alan bir emeklinin maaşı, nisan ayında alınan kararla 7 bin 500 liraya yükselmişti. İsveç'in NATO üyeliği de görüşülecek İYİ Parti'nin, "İsveç'in NATO üyeliği", Yeşil Sol Parti'nin "yargılanan gazeteciler" ve CHP'nin "vergi adaleti"ne ilişkin araştırma önergelerinin bugün görüşülmesine yönelik önerileri ele alındı. Görüşmeler sonrası yapılan oylamalarda İYİ Parti, Yeşil Sol Parti ve CHP'nin grup önerileri kabul edilmedi.

Erdoğan: Temmuzda çalışan ve emeklileri rahatlatacağız Haber

Erdoğan: Temmuzda çalışan ve emeklileri rahatlatacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesinde Giresun'da düzenlenen mitingde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:  "Sizler ne soğana, ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz. Türkiye'ye olan sevdamız son nefesimize kadar sürecek. 14 Mayıs çok nemli, en az bir komşunuzu, dostunuzu sandığa götürerek oy vermesini sağlamanız lazım. "KÜRT KARDEŞLERİM YANLIŞ YOLA GİTMESİN" Selo'yu cezaevinden çıkaracağız diyor. 51 Kürt kardeşimi bunlar öldürdüler. Şimdi de diyorlar ki bunu sucu ne? Daha ne olacak Bay Bay Kemal. Kandil'den selam geliyor, desteğimiz onunla. Kürt kardeşlerimle bunların benzer yanı yok. Bunların dini yok, ezanı yok, kitabı yok. Giresunlu kardeşlerim bunların önünü açar mı? Kürt kardeşlerim Kandil'dekilere bakıp da yanlış yola gitmesinler. Kürt kardeşlerimi çok aldattılar.  İngiltere'den tefeciler 300 milyar dolar verecekmiş. İnanıyor musunuz? Giresun'a gelmiş fındığa 4 dolar zam verecekmiş, niye bugüne kadar vermediniz? (Kılıçdaroğlu) Çayı görse anlamaz, fındığı görse tanımaz ama bol bol yalanı söyler. "PAHALILIĞI YİNE BİZ AŞARIZ" Çarşıda pazarda yaşanan pahalılıkları yine biz aşarız. Enflasyon her ay biraz daha düşüyor. Yüzde 43'e indi, inşallah her ay azala azala devam edecek. Çalışan ve emekli maaşlarında yaptığımız yüksek oranlı iyileştirmelerle refah kaybını telafi ediyoruz.  "TEMMUZ AYINDA ÇALIŞAN VE EMEKLİLERİ RAHATLATACAĞIZ" Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız. CHP içindeki gerçekten Cumhuriyetçi, Gazi Mustafa Kemal'in istiklal anlayışına sahip insanlarımızın hassasiyetlerinin nasıl istismar edildiğini biliyoruz. Biz LGBT'ci değiliz. CHP, İYİ Parti, HDP LGBT'ci. Bizim için aile kutsaldır. Güçlü aile, güçlü millet demektir. Ne yaparlarsa yapsınlar boş, bize Allah yeter. Milletin sevgisi yeter."

Fransa’da fırıncılar sokağa indi Haber

Fransa’da fırıncılar sokağa indi

Fransa’da emeklilik reformuna yönelik tepkiler sürerken, artan elektrik ve hammadde fiyatlarından dolayı zor günler yaşadıklarını belirten fırıncılar, Fransa’nın başkenti Paris’te sokağa indi. Başkentteki Nation Meydanı’nda toplanan fırıncılar, Maliye Bakanlığına yürüdüler. Fırıncılar, elektrik ve hammadde fiyatlarının yanı sıra hükümetin uyguladığı çalışan işçiler için işsizlik ve emeklilik gibi zorunlu primler ile vergilerin altından kalkamadıklarını ileri sürdü. Ellerinde baget ekmekler ve Fransa bayrakları ile yürüyen fırıncılar, darağacına astıkları cansız manken ve getirdikleri tabut ile hükümete tepki gösterdiler. Gösteriye katılan Lucette Devale, "Bugün gösteriye katıldım. Benim bir işim var evime ekmek götürebiliyorum. Çalıştığım fırın sayesinde Geçimimi sağlıyorum. Patronum fırını kapatırsa işsiz kalacağım, evime ekmek götüremeyeceğim. Macron hükümetinin bu yaptığı kabul edilir gibi değil, çalıştığım fırının kapanmasını istemiyorum. Patronuma destek vermek için buradayım" dedi. Gösteriye katılan fırın çalışanı bir genç ise, "Bizler Fransa'daki tüm fırıncı çırakları olarak patronlarımızı destekliyoruz. Birçok şeye zam yapılırken baget ekmeğe yüzde 15 zam yaptı hükümet, hiç bir fırın bunun altından kalkamaz, ama hükümet bunları düşünmüyor” ifadelerini kullandı. Protestoya katılan fırıncı çift yaptıkları açıklamada, “Paris'teki fırıncı esnafı olarak, elektrik fiyatlarına yapılan zamları protesto etmek üzere buradayız. Elektrik faturaları 2, 5 hatta 10 ile çarpıldığını görüyoruz. Un, tereyağı, şeker fiyatları arttı, biz bunları ürettiğimiz ürünler için kullanmak zorundayız. Fırıncıların gelirinde yüzde 5 ila yüzde 10'luk bir düşüş olduğu kesin. Ama bizim ürünlerin fiyatları hammadde veya enerji fiyatları kadar artmıyor. Bütün bu artışları aktarmak isteseydik, mağazalardaki ürünlerimizin fiyatını ikiye katlamamız gerekirdi. Bu mümkün değil. Baget fiyatını ikiye katlarsak daha az baget satarız. Daha az çalışana ihtiyacımız olur. Ancak tüm çalışanlarımızı elimizde tutmak istiyoruz" dedi. Normalde baget ekmeğe yılda 5 cent gibi bir zam yaptıklarının aktaran çift, elektrik ve hammadde fiyatlarından dolayı kullandıkları ekipmana yatırım yapamadıklarını, makinelerini yenileyemediklerini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.