Hava Durumu

#Ekvador

Lodoshaber.Com - Ekvador haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Ekvador haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Ekvador’da öldürülen devlet başkan adayı yerine seçime kim katılacak belli oldu Haber

Ekvador’da öldürülen devlet başkan adayı yerine seçime kim katılacak belli oldu

Villavicencio'nun Construye Partisi, Gonzalez'i devlet başkanı adayı olarak göstermeye karar verdiğini, başkan yardımcısı adayını da kısa zaman içerisinde belirleyeceğini duyurdu. 36 yaşındaki Gonzalez, siyasi kariyerinde genellikle çevre konularına odaklanmış bir siyasetçi. Gonzalez’in Pazar günü başkentte yapılacak seçim münazarasına katılması bekleniyor. Partinin sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Gonzalez'ın "Villavicencio'nun mirasını koruyacağı” ve “bu nedenle milyonlarca Ekvadorlunun bu amaçla onu destekleyeceği" ifade edildi. Eski bir gazeteci de olan 59 yaşındaki Ekvador Milletvekili Villavicencio, Çarşamba günü başkent Quito’da yürüttüğü bir seçim çalışmasında kafasından üç el ateş edilerek öldürüldü. Saldırganlardan birisi polisle çıkan çatışmada öldü. Diğerleri ise olay yerinden kaçabildi. Polis, Kolombiyalı altı şüpheliyi gözaltına aldığını duyurdu. Villavicencio suikastı, onlarca yıllardır uyuşturucu mafyalarının şiddet olaylarının ve yolsuzlukların yaşandığı ülkede şok etkisi yarattı. Seçim sürecinde Villavicencio’nun odaklandığı meseleler de yine yolsuzluk ve uyuşturucu mafyalarıyla mücadele idi. Eşi Veronica Sarauz, Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında kocasının ölümünden devleti sorumlu tuttuğunu söyledi. Soruşturmada cevaplanmamış birçok sorun olduğunu belirten Sarauz, “Kişisel korumaları işlerini yapmadı” dedi.ÇETE LİDERİ CEZAEVİNE GÖTÜRÜLDÜ Ülkenin önde gelen çete liderlerinden “Fito” adıyla bilinen Jose Adolfo Macias da binlerce asker ve polisin katıldığı ve olağanüstü önlemlerin alındığı operasyonla yüksek güvenlikli bir cezaevine nakledildi. Fito, Villavicencio'ya ölüm tehditleri göndermekle suçlanıyor. Villavicencio, suikasta uğramadan önce Fito tarafından tehdit edildiğini ve Fito’nun lideri olduğu Los Choneros’un üzerine gitmesi durumunda öldürüleceğini ifade etmişti. Çete lideri Fito, 2011'den bu yana Guayaquil'deki bir hapishanede tutuluyordu. Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, Fito'nun aynı kompleksin bir parçası olan 150 kişilik yüksek güvenlikli La Roca hapishanesine taşındığını söyledi.

Ekvador'da hapishane isyanı! Haber

Ekvador'da hapishane isyanı!

Güney Amerika ülkesi Ekvador’un Guayaquil şehrinde yer alan ve ülkenin en büyük hapishanesi olan Litoral Hapishanesi'nde geçtiğimiz cumartesi günü mahkumlar arasında yaşanan kavga ile başlayan olaylar kontrolden çıkarak isyana dönüştü. Olaylarda 18 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi de yaralandı. İsyanın ülkedeki diğer hapishanelere sıçraması sonucu en az 96 gardiyan mahkumlar tarafından esir alınırken, çok sayıda mahkum ise açlık grevine başladı. Hapishanelerde OHAL ilan edildi Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso olayların ardından bu sabah bir kararname imzalayarak ciddi iç kargaşa sebebiyle ülkedeki tüm hapishanelerde 60 gün süresince OHAL ilan etti. Litoral Hapishanesi’ne 2 bin 700 kolluk kuvvetiyle müdahale edildi Ekvador İçişleri Bakanı Juan Zapata, OHAL ilanının ardından yaptığı açıklamada, Litoral Hapishanesi’ne Ekvador Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinden oluşan 2 bin 700 kişi ile müdahale edildiğini bildirdi. Bakan Zapata ayrıca, güvenlik güçleri tarafından yapılan baskın sonrası hapishanede kontrolün yeniden sağlandığını ve savcılık personelinin bölgede inceleme başlattıklarını ifade etti. Bakan Zapata, rehin tutulan gardiyanlar hakkında ise bilgi paylaşmadı. Ekvador Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada ise, yapılan operasyon sırasında hapishanedeki mahkumların kullandıkları bazı kısa ve uzun namlulu silahlar ile çok sayıda mühimmata el konulduğu bildirildi. Gardiyanlar en az 5 hapishanede rehin tutuluyor Ekvador hapishane servisi tarafından dün yapılan açıklamada, rehin tutulan gardiyanların sayısına ilişkin kesin bir sayı verilmeden en az beş hapishanede gardiyanların istekleri dışında tutulduğu aktarılarak, rehin tutulan gardiyanların sağlık durumlarının iyi olduğu ve onları kurtarmak için tüm imkanların seferber edildiği ifade edildi. Azuay Valisi Consuelo Orellana, 53 gardiyanın yalnızca Cuenca kentindeki Turi Hapishanesi’nde rehin tutulduğunu açıkladı. Olaylarda ülkede faaliyet gösteren “Los Tiguerones” ile “Los Lobos” adlı suç çetelerine mensup mahkumların hapishanenin kontrolünü ele geçirmek amacıyla çatıştıkları belirtildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.