Hava Durumu

#Doktor

Lodoshaber.Com - Doktor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Doktor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Doktor'a gidecekler dikkat! Bursa'da doktorlar greve gidiyor Haber

Doktor'a gidecekler dikkat! Bursa'da doktorlar greve gidiyor

Bursa'da doktorlar sağlıkta şiddet ve maddi konular nedeniyle 1-2 Ağustos tarihlerinde iş bırakacaklarını duyurdular açıkladılar. Grevle ilgili Bursada Bugün'e açıklama yapan Hekimsen Sendikası Güney Marmara Şube Başkanı Ali Erol, ''Bizler doktorlara yönelik şiddet ve maddi konulardaki adaletsizliklere karşı grev kararı almış bulunuyoruz'' şeklinde konuştu. 'HASTANELERDE GÜVENLİĞİMİZ YOK' Son 3-4 gündür Bafra'da Rize'de hastanelerde ortalığın savaş alanına dönmesi bu tarz sağlıkta şiddet konuları artık bizi eylem yapmaktan başka bir çare bırakmadı. Ve biz bakanlıkla defalarca görüştük hastanelere 'Xray cihazı konulsun. Hastanelere kimse silahla bıçakla giremesin' dedik fakat geri dönüş alamadık. Beyaz kod verdiğimiz hastalar ise bizi cimere şikayet ediyorlar. Cimerden de hastaneye şu doktor hakkında ölüm tehdidi var lütfen dikkat edin tarzında dönüşler oluyor. Bu durumda bile hastanelerde güvenlikler doktorları korumak için görevlendirilmiyor. Hastanedeki polis memurlarının da sadece zabıt tutma yetkisi var. Herhangi bir saldırıda dışarıdan destek alıyorlar. Buda hastanede güvenlik zaafiyeti oluşturuyor. Hastanelerdeki şiddetin temel sebebi ise yoğunluktur. Bu yoğunluk ise muayene sürelerinin çok kısa olmasından dolayı kaynaklanıyor. Bizler muayene sürelerinin uzatılmasını talep ediyoruz. Bu hem doktor hem de hasta açısından avantajlı bir durum sağlayacaktır. 'MADDİ KONULARDA ADALETSİZLİK VAR' 1 ve 2 Ağtustos'daki eylemlerimizin sebeplerinden biri sağlıkta şiddet ikincisi ise maddi konulardır. Bizler eylem yaptığımızda vatandaş nezdinde maddiyatçı olarak değerlendiriyoruz fakat durum böyle değil. O şöyle açıklayayım bir işçinin saatlik ücreti 120 TL uzman doktorun ise 58 TL. Dolayısıyla biz doktorların hak ettiğini istiyoruz. Şu an yetkili sendika olan SAĞLIK-SEN  tüm sağlık çalışanlarının taban ödemesinin yükseltilmesini istiyor. Fakat parantez içinde doktor hariç yazıyor.Kendini sağlık sendikası olarak tanıtan bir sendikanın doktorları geri plana atması düşündürücü. Bizler doktorlara yönelik bu adaletsizlik karşı olduğumuz için eylem kararı almış bulunmaktayız. Ayrıca biz hekim sen olarak toplu sözleşme taleplerimiz mevcut. Biz toplu sözleşmelerde istiyoruz ki enflasyonun üzerinde bir artış sağlansın. Yani doktorlarımız enflasyona ezdirilmesin. Şöyle bir şey var bizler maaşlarımızı dört kalem halinde alıyoruz. Bunlar teşvik, nöbet, taban ve sabit ek ödeme. Yapılan  zam dört kaleme birden geliyor. Artı olarak 8000 TL seyyanen zam oluyor. Devlet %30 zam yapsa tüm kalemler %30 zam alacak. Yani yapılan  + 8000 TL seyyanen zam tüm kalemlere yansımıyor. Biz yapılan zaman tüm kalemlere gelmesini talep ediyoruz. Çünkü emekliliğe de yansıyan zam oluyor. Buda doktorların emeklilikte alacaklara maaşı düşürüyor. Şu anda uzman bir doktorun bu düzenleme devam ettiği sürece alacağı emekli maaşı 25.000 TL. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bizler ek gösterge kademesinin memurlarda olduğu gibi 9500 TL bandına yükselmesini talep ediyoruz.

Tıp literatürüne giren Prof. Dr. Murat Biçer'den darp açıklaması Haber

Tıp literatürüne giren Prof. Dr. Murat Biçer'den darp açıklaması

Bursa’da yaptığı başarılı kalp ameliyatları ile tıp literatürüne giren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Biçer, geçtiğimiz yıl ameliyat ettiği bir hasta yakını tarafından annesinin ölümünden sorumlu tutularak silahla darp edildi. Tedavi sürecinin ardından gerçekleştirilen olay hakkında açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Murat Biçer, "Yaklaşık bir yıl önce yüksek riskli, sistemik lupus eritematozus nedeniyle böbrek yetmezliği gelişmiş diyaliz hastasını, iki kalp kapakçığında yetmezlik ve koroner arter hastalığı nedeni ile ameliyat ettim. Bu hastanın yakınları tarafından 02.05.2023 tarihinde saldırıya uğradım. Kalp ameliyatları veya diğer cerrahi girişimler her zaman ölüm dahil birçok riskleri taşımaktadır. Ek hastalıkları olan hastalar için bu risk daha fazladır. Hasta yakınlarının hastanın ölümü ve farklı diğer komplikasyonlarından dolayı yaşadığı psikolojik travmalar dahi bu tür şiddetin mazereti olamaz. Bu saldırı nedeni ile üzgün olmakla beraber bundan sonra da hastalarımı sağlıklarına kavuşturmak için insana ve tıp mesleğine olan saygım nedeni ile tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Sağlık çalışanlarına şiddetin engellenmesi için gerekli kanunların düzenlenmesini, uygulanmasını ve tüm sivil kuruluşlarının kamu vicdanıyla hareket etmesini umuyorum. Bu süreç içerisinde desteklerini esirgemeyen başta meslektaşlarım, öğrencilerim, hasta yakınları, Tabipler Odası, Hekimsen ve diğer sağlık sendikalarına teşekkür ederim" dedi.

Açlık grevindeki doktordan güzel haber Haber

Açlık grevindeki doktordan güzel haber

Bursa Mudanya’da uluslararası bir ortopedi hastanesi kurması için önüne çıkan engellerle mücadele için başlattığı açlık grevinin 30. gününde, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Op. Dr. Kayhan Turan, “Kısa sürede sonra açlık grevini sonlandıracağım. Hastane için güzel gelişmeler var” diye konuştu.       Tıp bayramı vesilesiyle doktor ve yakın dostlarıyla bir araya gelen Op. Dr. Kayhan Turan, “Halkımızın sağlığı için üstlendiği görevleri fedakârca yapan bütün tıp mensuplarının bayramı kutlu olsun. Ağır pandemi döneminde, canını hiçe sayarak hizmet veren, son deprem felaketinde gözünü kırpmadan can kurtarmaya çalışan sağlıkçılar, birer Çanakkale destanı yazmıştır. Onların bu mücadelesi Sakaryadır, Dumlupınardır. Sağlık çalışanları hiçbir madalya beklemeden ve hiçbir fark gözetmeden mücadele ediyor. Mudanya’da ahir parkta otuz gündür açlık grevi yapan bir insanı görmezden gelmek, yok saymak için hangi baskılara maruz kaldılar? Kimlerin yönlendirmesiyle sessiz kaldılar? Açıklamaları gerekir. Aksi halde o parkta hasta bir kedi yavrusuna bile gösterilebilecek tıbbi ilgiyi, neden bana göstermediklerini hiçbir yalanla açıklayamazlar. Bursa Tabip Odası 30 yıllık üyesini defterden silmiş haberimiz mi yok ? Oda yönetimini bu suçlardan kurtarmasa bile, en azından istifa ederek doğru bir hareket yapmış olurlar” dedi.    Hastanenin inşaatı ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini belirten Kayhan Turan, “Sesimi duyurmak için 1 aydır açlık grevi yapıyorum. Sonuç vermeye başladığını düşünüyorum. Özellikle AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, beni çok sıcak karşıladı. Bizi anlamaya çalışarak yaklaştı. Birkaç ufak teferruatlarla birlikte kısa bir süre sonra yeni hastanenin yapımı için adımları atacağız. Açlık grevine şu an son vermiyorum. Benim hedefim kendime zarar vermek değildi. Süreci hızlandırmak için böyle bir şeye kalkıştım. Kısa bir süre sonra son vereceğim” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.