Hava Durumu

#Diyanet

Lodoshaber.Com - Diyanet haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Diyanet haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Erbaş: “Bayramlar, paylaşma ve dayanışma günleridir” Haber

Erbaş: “Bayramlar, paylaşma ve dayanışma günleridir”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya’da Ramazan Bayramı namazını kıldırdı, ardından hutbe irad etti. Şehrin en büyük külliyesi olarak gösterilen Şeyh Edebali Camii’nde kılınan namazda vatandaşlar camiye akın etti. Kılınan namazın ve hutbenin ardından Erbaş, vatandaşlarla ilk bayramlaşmasını gerçekleştirdi. Erbaş, Ramazan Bayramı için irad ettiği hutbede, “Bugün neşe, huzur ve kardeşliğin doruğa çıktığı Ramazan Bayramı’nı idrak ediyoruz. Rahmet, bereket ayı Ramazan’dan sonra bizleri bir bayram sabahına daha ulaştıran rabbimize sonsuz hamdü semalar olsun. Bayramlar, sevgi ve saygının, ülfet ve muhabbetin, şefkat ve merhametin, vefa ve sadakatin zirve yaptığı günlerdir. Öyleyse, bugün, varlık sebebimiz olan anne babamızın ellerini hürmetle öpüp dualarını alalım. Mütebessim yüzlerimizle hayatın yükünü paylaştığımız eşimize sevgimizi gösterelim. Tatlı sözlerimizle göz aydınlığı çocuklarımızı bayram sevincine ortak edelim. Akraba ve komşularımızı ziyaret edip, bayramın neşesini çoğaltalım. Geçmişlerimizi hayır ve rahmetle yad edip, dualarımızdan onları da nasiplendirelim” dedi.        “Bayramlar, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma günleridir”    Erbaş, “Bayramlar, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma günleridir. Öyleyse yetimlerin ve öksüzlerin ışıl ışıl gözlerine bayram sevinci taşıyalım. Muhtaca, mağdura, kimsesize el uzatıp, onlara da bayramın huzurunu ve mutluluğunu tattıralım.  Bayramın coşkusunu, hanelerimizden başlayarak, binalarımıza, mahallelerimize, şehirlerimize, ülkemize ve tüm dünyaya taşıyalım. Yeryüzündeki bütün mazlum ve mağdur kardeşlerimizin özgürce bayram yapabilmeleri için dua edelim. Edelim ki bayramımız bayram olsun. Bayramlar, birlik, beraberlik ve kardeşlik günleridir. Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de, “Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin” buyurmaktadır. O halde bugün dargınlıklara, küskünlüklere son verelim. Bir mümin olarak başta ailemiz olmak üzere dargın olanların arasını düzeltmek için çaba gösterelim. Şefkat ve muhabbetle yüreklerimizi birbirimize açalım. Birlik olalım, kardeş olalım, kardeşler topluluğu inşa edelim. Edelim ki, bayramımız bayram olsun” diye konuştu.

Diyanet'ten "kira artışı" fetvası Haber

Diyanet'ten "kira artışı" fetvası

Trabzon’da isminin açıklanmasını istemeyen konut kiracısı bir vatandaş, Din İşleri Yüksek Kuruluna elektronik ortamda başvuruda bulunarak konut kirasında ev sahiplerinin kanuni zorunluluk gereği yüzde 25 oranında artış yapmak yerine, bu kurala aykırı olarak daha fazla kira artış oranı belirlemesi halinde ev sahibi açısından meydana gelen durum hakkında fetva talebinde bulundu. Din İşleri Yüksek Kurulunca yapılan değerlendirme sonucunda, fakihlerin piyasada suistimaller olduğu, karaborsacıların devreye girerek halkı mağdur ettikleri, özellikle halkın zaruri ihtiyaçları sayılabilecek ticari faaliyetlerde aşırı bir şekilde suni fiyat artışları yaşandığı durumlarda, kamu otoritesinin fiyatlara müdahale (narh) yetkisini kabul ettiklerini (Merğinani, el-Hidaye, 4/378) bildirerek buna göre; kira artışı hakkında ilgili mevzuatta belirtilen üst sınıra, hem ev sahibinin hem de kiracının riayet etmesi gerektiği konusunda fetva cevabında bulundu. KİRA ARTIŞI YÜZDE 25 İLE SINIRLANMIŞTI Bilindiği üzere 11.06.2022 tarihli ve 31863 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7409 sayılı Kanunun 4. maddesiyle 6098 sayılı Türk Borçlar Kanununa eklenen Geçici 1. maddeye göre, 11.6.2022 ilâ 1.7.2023 tarihleri arasında yenilenen konut kiraları bakımından kira artışlarına yönelik olarak yüzde 25’lik sabit bir oran belirlenmişti. ​Evini kiraya vermiş bulunan ev sahipleri ile kiracılar arasında 1.07.2023 tarihi öncesinde yapılacak kira yenileme anlaşmalarında bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25’ini geçmemek koşuluyla anlaşma yapılması gerektiği hususunda kanuni düzenlemeyle sınırlama konulmuştu.

Diyanet'ten zekat parası ile konut yapımına ilişkin açıklama Haber

Diyanet'ten zekat parası ile konut yapımına ilişkin açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan mesajı yayımlandı. Mesajda, vatandaşlar tarafından Din İşleri Yüksek Kuruluna yoğun bir şekilde sorulan depremzedelerin ihtiyaçları ve özellikle kalıcı konut yapımı için zekat verilip verilemeyeceğinin cevabı kamuoyu ile paylaşıldı. Vatandaşların zekatlarını daha çok Ramazan ayında vermeyi tercih ettikleri ifade edilen mesajda şunlar kaydedildi:    “Din İşleri Yüksek Kurulumuz 8 Şubat tarihinde ‘depremzedelere zekat verilmesi’, 15 Şubat tarihinde de ‘afetzedeler için zekat parasıyla barınma yerleri yapılması’ konularında açıklama yayınlamıştır. Dolayısıyla deprem, sel ve benzeri nedenlerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilmek üzere zekat parası ile konut yapılabilir. Depremzedelerin ihtiyaçlarını giderme noktasında yapılan yardımları organize etmek için yetkili ve sorumlu kılınan AFAD’ın açtığı özel zekat hesaplarına, Kurulumuzca daha önce yayınlanan açıklamalar çerçevesinde zekat almaya hak sahibi olan depremzedelere kalıcı konut yapılması için zekatların verilmesi uygundur.”      “Dayanışma ve yardımlaşma sadece zekattan ibaret değildir”    Ramazan’ın Kur'an ve ibadet ayı olduğu kadar yardımlaşma, paylaşma ve dayanışma ayı da olduğu hatırlatılan mesajda, Ramazan ayı boyunca dayanışma bilincini daha güçlü kılacak faaliyetlerin yapılması gerektiği kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:    "Dinimize göre dayanışma ve yardımlaşma sorumluluğu sadece zekattan ibaret değildir. Zekat dışındaki infak ve bağışlarla da yardıma muhtaç olanlara ulaşmak ve yaralarını sarmak inancımızın bir gereğidir. İlahi rahmetin yeryüzüne sağanak sağanak indiği Ramazan'da yapacağımız ibadetlerin ruhlarımıza sükunet, gönüllerimize letafet, kalplerimize ve zihinlerimize feraset kazandırmasını temenni ediyoruz. Bu mübarek mevsimi, ailelerimizin, ülkemizin, İslam aleminin ve bütün insanlığın huzur ve selametine vesile kılmasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz."

2023 yılı hac kesin kayıt işlemleri başladı Haber

2023 yılı hac kesin kayıt işlemleri başladı

2023 yılı hac kesin kayıtları başladı. Hacca gitmeye hak kazanan vatandaşlar, kesin kayıt işlemlerini 24 Mart 2023 tarihine kadar Türkiye Portalı (e-Devlet) üzerinden yapabilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2023 Yılı hac kesin kayıt işlemlerinde, organizasyon tercihi, havalimanı seçimi, hac konaklama ve oda tercihleri işlemleri 13 Mart 2023 Pazartesi günü saat 08.00 den itibaren e-Devlet üzerinden yapılabilecek” ifadelerine yer verildi.    Konuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürü Şeref Dindoruk, “İlimizde daha önceki yıllarda kayıtlı olan, 50 bin 258 hacı adayımız var. 2023 yılı itibari ile ilk defa kayıt olan hacı adayımız ise, 4 bin 299 hacı adayımız var. Toplam 54 bin 557 hacı adayımız hacca gitmek isteği ile kayıtlı. Bunlardan bazılarının 2020 yılında kesin kayıtları çıkmıştı. Ancak pandemi dönemi itibari ile 2020 ve 2021 yılında Sudi Arabistan yönetiminin aldığı karar ile hac yapma olanağı olmadı. Bu yıl kuraya giren Diyanet ve acente olarak toplam 850 hacımız kesin kayıt hakkı kazanmış durumda. Hem acente hem Diyanet olarak ise toplam da bin 650 hacı adayını hacca göndereceğiz. 8 Mart 2023 tarihinde malum olduğu üzere, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından noter huzurunda bilgisayar ortamında hac kuraları çekilmişti. Bunun neticesinde kesin kayıt hakkı kazanan hacı adaylarımız bu yıl ilk kez e devlet üzerinden hac organizasyonuna girerek kendi tercihlerini yapacaklar. Diyanet ile gitmek istiyorlarsa Diyanet ile acente ile gitmek istiyorlarsa acente tercihini yaparak konaklama tiplerine kadar kendi tercihlerini belirtebilecekler. Kesin kayıt hakkı elde etmiş olan bu hacı adaylarımız 13 Mart 24 Mart tarihleri arasında tüm işlemlerini tamamlayarak ve ücretlerini peşin veya taksitli yatırarak, kesin kayıt işlemelerini yaptırmak zorundalar.  Bu tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini yaptırmayan hacı adaylarının hakları yanmış oluyor. Bu sebeple hacı adaylarımızın belirtilen süreler içinde mutlaka işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Bu hususta Kayseri İl Müftülüğümüz hacı adaylarımızın her türlü sorularına ve isteklerine yardımcı olacaktır” dedi.

2023 hac kuraları çekilmeye başlandı  Haber

2023 hac kuraları çekilmeye başlandı 

Binlerce hacı adayı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 15 Şubat’ta çekilemeyen hac kuraları, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda kamuoyuna açık şekilde çekilmeye başlandı. Kura çekimine, deprem nedeniyle hacı adayları davet edilemedi. Kura çekim startını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın verdi. Gün boyu devam edecek olan kura çekimlerine Ankara’da yaşayan vatandaşlardan başlandı.    Burada bir konuşma gerçekleştirerek Türkiye’de hac gününü bekleyen milyonlarca insan olduğunu söyleyen Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hac organizasyonuna çok büyük önem verdiğini dile getirdi.    Erbaş, Türkiye’den hacca gitmek isteyen vatandaşların her geçen yıl daha da arttığını belirterek, şu bilgileri verdi:    “2023 yılında ilk defa kayıt yaptıran kişi sayısı, 221 bin 916’dır. Önceki kayıtlarla birlikte şu anda ülkemizde 2 milyon 426 bin 114 kardeşimiz hac ibadeti yapmak için müracaat etmiş bulunmaktadır. Milletimizin hac ibadetine gösterdiği teveccühten büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isterim. Bu sene ülkemize tahsis edilen kontenjan ise 83 bin 430’dur.”    Hac konusunda olabilecek en adil ve uygulanabilir yöntemleri araştırdıklarını söyleyen Erbaş, “Diğer İslam ülkelerinde uygulanan tüm yöntemleri gözden geçiriyoruz. Hiçbir kardeşimizin mağdur olmaması için en uygun ve adil yolu bulmaya çalışıyor ve tüm ihtimalleri etraflıca değerlendiriyoruz. Altını çizerek ifade edeyim ki başkanlığımızın, hacı adaylarını belirlemede uyguladığı kura sistemi, bu zamana kadar tespit edilen ve adaleti en iyi sağlayan uygulamadır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.    Erbaş, hac kuralarında kayıt yapılan yıllara göre kat sayısı uygulamasının yapıldığını belirterek, bu çerçevede daha önce müracaat edenlerin kurada çıkma ihtimalinin yeni müracaat edenlere göre daha fazla olduğunu kaydetti.      Sonuçlar saat 22.00’den itibaren açıklanacak    Kurada adı çıkan hacı adaylarının bu seneki hac için kat'i kayıt yaptırma hakkı kazandığını anlatan Erbaş, “Rabbim hayırlısıyla tamamlamayı nasip eylesin. e-Devlet sunucularına yüklenme işlemi yapıldıktan sonra hacı adaylarımızın ön kayıt sistemine tanımlı cep telefonlarına sms gönderilecektir. Saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden açıklanacaktır” ifadelerini kullandı.      En küçük hacı 40 günlük, en büyük hacı ise 119 yaşında    “Bu yıl kuraya katılacak olan en küçük hacımız 40 günlük annesi ve babasıyla yazılmış. Çok önemli bir bilgi yaşı en ileri olan hacımız 1904 doğumlu, yani 119 yaşında. Kuraya girecek olan hacı adaylarımızın yaş ortalaması 57. Ön kayıt yaptıran kadın hacı adaylarımızın oranı yüzde 53,53. Erkek hacı adaylarımızın oranı ise yüzde 46,47 olarak tespit edilmiştir. Kadın hacı adaylarımızın daha fazla olduğu görülmektedir” bilgilerini veren Erbaş, kuralar çekildiğinde çıkan sonuçlar karşısında kiminin sevinç, kiminin de hüzünleneceğini ifade ederek, sözlerini şöyle sonlandırdı:    “Bilmenizi isterim ki bu kutsal yolculuğa katılma imkanına kavuşunca kalbi coşan kardeşimizin sevinci de bu imkana kavuşamayan kardeşimizin hüznü de son derece değerli ve kıymetlidir. Zira önemli olan, bu ibadete talip olmak ve bu kutlu yolculuğa çıkma niyetimizi ortaya koymaktır. Bu bakımdan imkan bulamadığı veya kurada çıkmadığı için hac yapamayan kimsenin bu ibadetle ilgili dinen herhangi bir mesuliyeti söz konusu değildir. Bizlere düşen, niyetimizi ortaya koymak, müracaatımızı yapmak ve ümidimizi yitirmeden gideceğimiz zamanı beklemektir. Sorumluluğumuz bundan ibarettir.”      34 bin 443 kişi önceden gidemeyenlerden oluşacak    Öte yandan bu yıl başvuranlarla birlikte toplam 2 milyon 426 bin 114 kişinin başvurduğu hac kuraları sonucu kutsal topraklara 83 bin 430 kişi gitmeye hak kazanacak. Bu kişilerin 34 bin 443’ü, Suudi Arabistan’ın korona virüs tedbirleri gereği koyduğu kurallardan ötürü 2022 yılında gidemediği için kurasız bir şekilde kotaya girecek. Hac kotasının geriye kalan kısmıysa ön kayıt yaptıranların arasından hac konaklama tercihleri ve ön kayıt yaptırdıkları yıllar dikkate alınarak kat sayısı oranları esas alınarak kura çekiliyor.    Hacı adayları, kura sonuçlarını bugün saat 22.00’den itibaren e-Devlet üzerinden öğrenebilecek.      Kat'iesin kayıtlar 13-24 Mart tarihleri arasında    Öte yandan hac kuralarında ismi çıkarak kat'i kayıt hakkı elde eden vatandaşlar, 13-24 Mart arasında kat'i kayıtları yaptırabilecek. Boş kalan kontenjanlara ise 30 Mart-7 Nisan arasında kayıt yapma imkanı tanınacak. Kat'i kayıtlar e-Devlet’ten yapılabileceği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu seçen hacı adayları il müftülüklerine giderek, acentayı seçenlerse Diyanet İşleri Başkanlığıyla sözleşme imzalayan acentalar üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Kurada ismi çıkan ve kat'i kayıt yaptıran vatandaşlar, il müftülüklerince hazırlanan hac hazırlık kurslarına katılabilecek. Ayrıca, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan hac eğitim portalına hacumreegitim.hac.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.

Diyanet açıkladı: İsveç’te saldırının yapıldığı yerde... Haber

Diyanet açıkladı: İsveç’te saldırının yapıldığı yerde...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş: “İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” dedi      Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.    İslam aleminin üç aylarını kutlayarak sözlerine başlayan Başkan Erbaş, “Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir duasında buyuruyor ki ‘Ya Rabbi, Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek eyle ve bizi Ramazan ayına ulaştır.’ Bu açıdan milletimizin, İslam aleminin bu ayları dualarla, niyazla, ibadetlerle geçirmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Adeta bir ruhi tazelenme günleridir” dedi.    “İsveç’e en üst seviyede tepkimizi gösterdik”    Başkan Erbaş, İsveç’teki Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırının kabul edilebilir bir şey olmadığını belirterek, “Bu olayı her vesileyle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Zira 2 milyara yakın Müslümanın canından aziz bildiği Kur’an-ı Kerim’e yapılan her türlü saldırı, hakaret bizi çok yaralıyor, üzüyor. Hele hele bunun bir devletin izniyle yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bizim göstermiş olduğumuz tepki az bile. Yani bütün İslam dünyasının bu noktada Kur’an’ına sahip çıkması gerekiyor ve her vesileyle böyle bir menfur saldırının olmasından dolayı Müslümanların mutlaka tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Biz de bu izin konusu gündeme geldiği andan itibaren hem devletimiz hem milletimiz hem de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en üst seviyede tepkimizi gösterdik” ifadelerini kullandı.    “Olayın olduğu yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak”    Kur’an-ı Kerim’in yakılması hadisesini yarından itibaren uluslararası boyuta taşıyacaklarını ifade eden Başkan Erbaş, “İslam dünyasının önde gelen alimleri, din işleri bakanları, Diyanet işleri başkanları ile çevrimiçi bir toplantı yapacağız. Buradan biz düzenliyoruz. Orada da tepkimizi ortaya koyacağız. İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kur’an’a saygı programı yapılacak. Orada Kur’an-ı Kerim okunacak ve okunan Kur’an-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe hatta İngilizce mealleri okunacak” diye konuştu.    “Bu yıl hacca kayıt yaptıranların sayısı 150 bini geçti”    Başkan Erbaş, 2020 yılı hac kurasında çıktığı halde hacca gidemeyenlerin bir kısmının geçen yıl gidebildiğini ancak 65 yaş sınırına takılıp gidemeyenlerin bu yıl kuraya girmeden hacca gidebileceklerini belirtti.    Geçtiğimiz yıllarda hac için kayıt yaptırmış olan 2 milyon 200 bine yakın hacı adayının kayıtlarının yenilendiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Yeni kayıt olmak isteyenler 5 Ocak itibariyle e-Devlet üzerinden kayıtlarını yaptırmaya başladılar. Şu ana kadar zannediyorum 150 bini geçti. 26 Ocak’ta bitiyordu ancak ön kayıt için gelen taleplerin fazla olduğunu gördük ve biz bu tarihi 31 Ocak tarihine kadar uzattık” dedi.    Başkan Erbaş, hac organizasyonuyla ilgili Suudi Arabistan’ın imkanları artırma çalışmaları olduğuna işaret ederek, bu çalışmalar tamamlandığında 167 bin hacı adayının gidebileceğini söyledi.

2023 hac takvimi ve kontenjanları belli oldu! Haber

2023 hac takvimi ve kontenjanları belli oldu!

Milyonlarca hacı adayının merakla beklediği hac kayıtları için tarihler belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan duyuruya göre, 5 Ocak itibariyle başlayan ön kayıt başvuruları, 26 Ocak'a kadar devam edecek. Geçmiş yıllarda kayıt yaptırıp 2020 yılında kuraya katıldığı halde kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 05 Ocak 2023 tarihinde, Diyanet İşleri Başkanlığınca otomatik olarak güncellendi. SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK? İlk defa hacca gidecek adaylar,  e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek. İlk defa kayıt yaptıracaklar ayrıca anlaşmalı bankalar aracılığıyla 250 lira ön kayıt ücreti ödeyecek. Adayların il, adres, iletişim bilgileri ve konaklama türü değişikliklerini ise e-Devlet üzerinden yapmaları gerekecek. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca belirlenecek kura tarihinde ismi çıkan adaylar, 2023 haccı için kesin kayıt hakkı elde edecek. KONTENJAN SAYISI BELLİ OLDU Geçen yıl Kovid-19 salgını kısıtlamaları kapsamında Türkiye'den sadece 37 bin 770 kişi hac ibadeti için kutsal topraklara gidebildi. Salgından kaynaklı kısıtlamaların kalkmasıyla bu yıl daha fazla kişi hacca gidebilecek. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş yaptığı açıklamayla birlikte bu yıl hacca gidecek kişiler için ayrılan kontenjanı duyurdu. Açıklamada, "Hac kontenjanında salgın öncesi duruma dönüldü. 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 hacı adayımızı kutsal topraklarda ağırlayacağız." ifadelerine yer verildi. Buna göre; 2023 yılında hacca 65 yaş üstü dahil 83 bin 430 kişi gidebilecek. 2023 HAC ÜCRETLERİ NE KADAR? Hac ibadeti fiyatları, Suudi Arabistan'ın resmi para birimi olan Riyal cinsinden belirleniyor. Hac fiyatları her yıl kişi başı ortalama 20 bin riyal ile 40 bin riyal arasında değişiklik göstermektedir. Oda türüne göre ortalama oda fiyatları: 2 Kişilik Oda : 175.097 Türk Lirası 3 Kişilik Oda : 165.364 Türk Lirası 4 Kişilik Oda: 150.955 Türk Lirası

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.