Hava Durumu

#Cinsel Taciz

Lodoshaber.Com - Cinsel Taciz haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Cinsel Taciz haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Kevin Spacey ABD'nin ardından İngiltere'de de beraat etti! Haber

Kevin Spacey ABD'nin ardından İngiltere'de de beraat etti!

Tiyatro ve sinema oyuncusu Kevin Spacey, hakkında açılan cinsel taciz davasında ABD’nin ardından İngiltere’de de aklandı. Spacey,İngiltere’nin başkenti Londra’da görülen davada, kendisine yöneltilen 9 cinsel taciz suçlamasından beraat etti. Mahkemenin 9 erkek ve 3 kadından oluşan jürisi, 12 saatten fazla süren tart ışmanın ardından Oscar ödüllü Spacey’i, Londra'daki Old Vic tiyatrosunda çalışırken 2004 ile 2013 yılları arasında işlediği iddia edilen dokuz cinsel taciz suçlamasından beraat ettirdi.Doğum gününde gelen beraat haberi ile gözyaşlarına tutamayan Spacey, jüri üyelerine teşekkür ederek, kararlarına varmadan önce tüm kanıtları ve tüm gerçekleri dikkatlice incelemek için zaman ayırdığı için jüriye son derece minnettar olduğunu söyledi. Spacey, ilk kez 2017’de cinsel tacizle suçlanmıştı ABD'de 2017 yılında birçok kişinin yaşadıkları cinsel tacizleri anlatmaya başladığı #MeToo hareketinin ilk günlerinde ABD’li aktör Anthony Rapp, 1986 yılında 26 yaşında olan Spacey’nin New York’taki bir partide kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. Spacey aleyhinde Eylül 2020'de dava açan Rapp, yaklaşık 40 milyon dolar tazminat talep etmişti. Manhattan Federal Mahkemesi’nde görülen davada, 5 erkek ve 6 kadından oluşan jüri, Anthony Rapp'in Spacey hakkındaki cinsel taciz iddialarını destekleyemediğine hükmetmişti. Spacey ayrıca, 2019 yılında ABD'nin Massachusetts eyaletinde 2016 yılında bir barda 18 yaşındaki bir erkeği taciz ettiği iddiasıyla suçlanmış, şikayetçinin kayıp bir cep telefonuyla ilgili tanıklık yapmayı reddetmesi üzerine dava düşürülmüştü. Spacey, "American Beauty" ve "The Usual Suspects" filmlerindeki performanslarıyla Oscar ödülüne layık görülmüştü. Ancak kariyeri, 20'den fazla erkeğin kendisini cinsel tacizle suçlamasıyla büyük ölçüde sona erdi.

6 yaşındayken cinsel istismarına uğradığı adamı öldürdü! Yeniden yargılandığı davada karar Haber

6 yaşındayken cinsel istismarına uğradığı adamı öldürdü! Yeniden yargılandığı davada karar

Olay, 12 Temmuz 2020'de Karacabey ilçesi Sırabademler Mahallesi'nde meydana geldi. Evinden çıkan Ahmet Budak, husumetli olduğu Mutlu Bozkurt ile sokakta karşılaştı. İkili arasında çıkan tartışma, büyüyerek kavgaya dönüştü. Bozkurt, yanında taşıdığı bıçağı çıkartarak Budak'ı 15 yerinden bıçakladı. Karacabey Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Budak hayatını kaybetti, gözaltına alınan Bozkurt ise işlemleri sonrası tutuklandı. İSTİNAF, YEREL MAHKEMENİN KARARINI BOZDU Mutlu Bozkurt hakkında 'kasten öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Bozkurt, yargılama sonunda müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bozkurt'un avukatı, kararı istinaf mahkemesine taşıdı. İtirazı değerlendiren Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1'inci Ceza Dairesi, bir tanığın dinlenilmediğine işaret edip, istismar iddiasının tespit edilebilmesi için olayın gerçekleştiği öne sürülen adres ile maktulün adresinin araştırılıp, belirlenmesini istedi. Ceza Dairesi, buna göre haksız tahrik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağına karar verilmesi gerektiğini belirtip, yerel mahkemenin kararını bozdu. 'BIÇAKLA YARALAYIP, BAŞINDA BEKLEDİM' Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davaya Mutlu Bozkurt, SEGBİS aracılığı ile katıldı. Son sözü sorulan Bozkurt, 6 yaşında dedesi ile evine gittiği Ahmet Budak'ın kendisine cinsel istismarda bulunduğunu, sonrasında psikolojik tedavi gördüğünü belirterek, "Olay günü, kendisini öldürmek maksadı ile evinin önünde bekledim. Budak'ı bıçakla yaraladıktan sonra polis gelene kadar başında bekledim" diyerek eski savunmasını tekrarladı. Mahkeme heyeti, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdığı Mutlu Bozkurt'u cezasını, 'takdir' indirimi ile müebbet hapse çevirdi.

Londra'da cinsel taciz şoku: Polis seri tecavüzcü çıktı! Haber

Londra'da cinsel taciz şoku: Polis seri tecavüzcü çıktı!

İngiltere'nin başkenti Londra'da görülen mahkemede 48 yaşındaki polis memuru David Carrick, 18 yıllık bir süre içinde kadınlara yönelik cinsel saldırılar gerçekleştirdiğini itiraf etti. Skandal 2021 yılında Carrick'in cinsel saldırısına uğrayan bir kadının şikayetiyle ortaya çıktı. İlk şikayetin ardından 12 kadın Carrick'in saldırısına uğradığını açıkladı. 17 YIL SÜRDÜ 2003 yılında başlayan ve 2020 yılına kadar süren suçların çoğu polis memurunun yaşadığı Hertfordshire bölgesinde gerçekleşti. Polis memurunun bazı kadınlarla arkadaşlık uygulamaları üzerinden tanıştığı ve görevini onların güvenini kazanmak için kullandığı belirtildi. Polis ve savcılar, Carrick'in kurbanlarına hükmetmeye ve onları aşağılamaya çalıştığını, bazılarını saatlerce çıplak olarak küçük bir dolaba girmeye zorladığını söyledi. 47 yaşındaki Carrick polis teşkilatının Parlamento ve Diplomatik Koruma Komutanlığı adlı özel bir biriminde görev yapıyordu.   MAHKEMEDE İTİRAF ETTİ Carrick, dün görülen davada 49 kez cinsel taciz ve tecavüz suçu işlediğini kabul etti. Dokuz kadına tecavüz ettiğini itiraf eden Carrick, bazılarının aylar hatta yıllar boyunca tekrarlanan suçlar olduğunu söyledi. Bu vakalarda kadınların çoğu fiziksel şiddete uğramış ve yaralanmıştı. 800'DEN FAZLA POLİS İNCELEME ALTINDA İtiraftan sonra, 800’den fazla polisin, 1.000’den fazla cinsel taciz ve ev içi şiddet şikayeti nedeniyle inceleme altında olduğu açıklandı. Londra emniyeti, 5 bin mensubunun geçmişlerinin de inceleneceğini duyurdu. İngiltere'de Başbakanlık ofisi bunun "korkunç bir vaka" olduğunu ve Başbakan Rishi Sunak'ın "Mağdur ettiği herkesin yanında olduğunu" belirtti. Carrick hakkında 2000-2021 arasında sekizinin kadınlara yönelik saldırı olduğu dokuz vaka bildirildi. Ancak kadınlar resmi olarak şikayette bulunmak istemedikleri ya da polisle işbirliğinden çekildikleri için soruşturma açılamadı. Carrick'in cezası 6 Şubat'ta açıklanacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.